ebay
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bella - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2006
- Kraj: Prlekija
Prednost PayPala,ja da je enostavno,hitro pa brez stroskov.Znesek je takoj na prodajalčevem kontu,ne rabis hodit na banko,ne rabis njegovih konto podatkov.Samo klikneš Na banki ti pa še zaračunajo 1500 sit provizije za nakazilo v tujino.Pa če slučajno ne dobiš pošilljke,ti vrnejo denar,tako da je tudi bolj ziher.Sama vedno plačujem preko Paypala.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
^^sofia, a je možno, da sta nemški&angleški palpal kej povezana, pa da ti zato noče registrirati, ker je ta številka kartice že uporabljena na nemškem paypalu? Kao da imajo skupno bazo podatkov? Pomoje, da ti hoče to povedati. Jaz bi kontaktirala po mailu, kako naj z isto številko kartice odprem nov account. ALi pa naj ti oni prestavijo pa zrihtajo.
Ali pa, če si skenslaš account na nemškem, pa si na novo registriraš na angleškem. Pa če ti ne dela takoj, naj vmes mine kakšen dan, če rabijo kaj časa, da sami pregledajo stvari.
Ali pa, če si skenslaš account na nemškem, pa si na novo registriraš na angleškem. Pa če ti ne dela takoj, naj vmes mine kakšen dan, če rabijo kaj časa, da sami pregledajo stvari.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
a mi slučajno ve kdo povedat, ali obstaja kakšno pravilo kako hitro po nakupu moraš prodajalcu nakazat denar?? ... že prejšnjo sredo sem nekej naročila na nemškem ebayu, pa mislm šele jutr nakazat ker prej pač nisem mela financ
The secret of success is consistency of purpose.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
sofia83 napisal/-a:Ne vem, če je to to ... Itak sem se pa registrirala na paypal.com? Pa sem jim pisala, pa nobenga odgovora (okej, mogoče zato ker je nedelja )
Hm, počaki na odgovor, sej najbrž ti bojo oni lepo porihtali da boš imela 1 kartico in dva accounta
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
še moje izkušnje: zanč sm torej prek nemškega ebaya naročila ene lečke, prejšnji torek sem prodajalcu nakazala denar in v ponedeljek sm jih že dobila... tko da kar se mene tiče lahko ugotovim, da zadeva kar ok funkcionira
The secret of success is consistency of purpose.
- Alhambra
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2006
kar se tiče teh carin je ena velika jeba, ja. najprej je treba vedet, da se plača CARINO IN DDV. najprej oni carino zračunajo, kjer je osnova za to vrednost pošiljke (to je pač kar kupiš + poštnina!!! - kr neki), višina carine je pač ruska roleta.....iz izkušenj vem, da je za čevlje blo 17,5%, medtem ko recimo za čistilo za njih nič. pol pa tole dvoje seštejejo (vrednost plus 17,5%) in na to zračunajo 20% davka na dodano vrednost. js sm eno uro porabla, da sem to pogruntala uni stroški obdelave so pa okoli 1000sit, to plačaš pošti, ker ureja to carinsko storitev, kot posrednik
.
zadnje čase tut js po ebayu smukam. edini problem je k dobre čevlje majo samo v uk al pa zda (tle še boljše, sam se ne splača)
.
zadnje čase tut js po ebayu smukam. edini problem je k dobre čevlje majo samo v uk al pa zda (tle še boljše, sam se ne splača)
-
Beerry - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 11. 2006
Jast bi neki naročila na Avstijskem eBayu, pa pojma nimam, sploh kako ta reč deluje. Edino, kar mi je uspelo do zdaj je to, da sem se registrirala (in našla izdelek, ki bi ga kupila ). Zanima me predvsem to, kateri način plačila je najbolje izbrati (vem sicer, da je o tem že velik napisanga v tej temi, ampak...). Pa še to me zanima, kateri stroški še pridejo na ceno (poštnina ... še kaj drugega?).
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
Beerry preber si mal čez celo temo no, o tem smo že ogromn pisale. Najbolš ti je Paypal, če ga maš, ker je hiter in ni provizije. Znotraj EU plačaš samo poštnino pa ceno izdelka, carina velja za izven EU, npr. na ameriškem eBayu.
A je kera nakazovala denar v VB? Kako provizijo ti banka vzame, tud 1500 sit?
A je kera nakazovala denar v VB? Kako provizijo ti banka vzame, tud 1500 sit?
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
-
Yummylicious - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 2. 2005
A mogoče kdo ve, če lahko ponudbo umakneš, ker sem se premislila?
-
bella - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2006
- Kraj: Prlekija
Samo v dveh primerih,če si narobe vtipkala znesek,npr.66,50€ namesto 6,50 € ali pa če je prodajalec spremenil opis artikla po tvoji ponudbi.Če si si premislila,pa se probaj zmenit z prodajalcem,sicer pa,če se je kar nekaj časa do konca,bo sigurno kdo dal višji znesek.Poglej na Ebay-u pod temo Wichtige Links für Kaüfer,podtema Gebot zurücknehmen-tukaj ti vse piše.
-
spellca - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Mam eno vprasanje glede PayPala. Moj racun se ni "verified", ker se nimam tiste 4-mestne stevilke in pod Sending limit pise, da je moj limit 100 evrov. A to pomeni, da dokler ne vpisem tiste stevilke, bom lahko vse skupi poslala samo 100 evrov al kako gre to?
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov