digitalni fotoaparati
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
http://www.demystifyingdigital.com/imag ... on-d60.jpg moj trenutno. Ful zadovoljna in ga res priporočam
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
edini problem je, da morš zraven odštet še kakih 500€ za objektiv, ker je tisti 18-55 baje navaden crap.
*purple*...poglej malček po big bangu pa mimovrste, se mi udi da so spletni nakupi občutno cenejši. poleg tega ima big bang 'če se zgodi' garancijo, ki prav pride. eni frendici je nov fotkič padu v morje in so ji ga brez probleme zamenjali.
*purple*...poglej malček po big bangu pa mimovrste, se mi udi da so spletni nakupi občutno cenejši. poleg tega ima big bang 'če se zgodi' garancijo, ki prav pride. eni frendici je nov fotkič padu v morje in so ji ga brez probleme zamenjali.
- floribunda
- Cosmopsiho
to je pa že čisto druga zgodba...je pa drag štos za ljubiteljsko fotkanje.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
floribunda napisal/-a:edini problem je, da morš zraven odštet še kakih 500€ za objektiv, ker je tisti 18-55 baje navaden crap.
a tale Olympus e 420 ma slab objektiv?
Mislm, za ne neke profesionalne fotke v makro obliki, nebi biu uredu?
kukr sm brala ga kr hvaljo in je tadrugi v svojem razredu po useh točkah.
drgač pa je v mimo vrste dražji, kot v HN.jutr ga grem kr verjetno kupt, ker po pravic povedan, se mi ga tud ne da čakat še da mi ga pošljejo
aja, pa še tole če mi en pove; kaj je razlika med navadnim kopaktnim digitalnce in zrcalno refleksnim?a je zrcalno refleksni primeren za makro slikanje?
-
KiLLyKa - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 11. 2007
*purple* jst mam slabšega kot je tale Olympus, ki ga ti nameravaš kupit, pa vidiš kaj lahko maximalno ven potegnem tko da mislm da ni neke velike panike. Vpraši še tm - ti bodo sigurn povedal kako je z makrom tud alpa poglej na tistem linku k sm ti ga dala če kej prov ekstra piše tud za makro fotke. Sicer pa z nobenim fotičem brez objektiva ne morš dobit nekih ultra hudih makro fotk. Z malo igranja z nastavitvami in probavanji pa lahko dobiš ven marsikaj. Pa še kakega na kakem forumu o fotografiji najdeš (kjer se objavljajo slike in slika ta človek tud makro) pa vprašaš, kaj je potrebno naštelat pa probavat - men je blo rečeno pač čas in globinska ostrina, pa je delval)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
*purple* napisal/-a:aja, pa še tole če mi en pove; kaj je razlika med navadnim kopaktnim digitalnce in zrcalno refleksnim?
SLR lahko menja objektive in konverterje.
SLR ima optično sliko za ostrenje, preko zrcala in pentaprizme ali pentazrcala na medlico.
SLR ima približno 5 do 25x večjo površino senzorja kot kompakti, zato ima dosti manj šuma.
SLR imajo zaenkrat tri vrste senzorjev (ccd, cmos, foveon).
SLR ima zaradi večjih goriščnic lahko večji razpon zaslonk (do 42), manjšo globinsko ostrino in zato omogoča bokeh (povsem zabrisano ozadje).
V povprečju so SLR veliko odzivnejši (hitrejši).
SLR ima zelo široko paleto možnosti pri nastavitvah.
(skopirano iz enega foruma)
*purple* napisal/-a:a je zrcalno refleksni primeren za makro slikanje?
Odvisno od objektiva.
- floribunda
- Cosmopsiho
*purple* napisal/-a:floribunda napisal/-a:edini problem je, da morš zraven odštet še kakih 500€ za objektiv, ker je tisti 18-55 baje navaden crap.
a tale Olympus e 420 ma slab objektiv?
Mislm, za ne neke profesionalne fotke v makro obliki, nebi biu uredu?
kukr sm brala ga kr hvaljo in je tadrugi v svojem razredu po useh točkah.
drgač pa je v mimo vrste dražji, kot v HN.jutr ga grem kr verjetno kupt, ker po pravic povedan, se mi ga tud ne da čakat še da mi ga pošljejo
aja, pa še tole če mi en pove; kaj je razlika med navadnim kopaktnim digitalnce in zrcalno refleksnim?a je zrcalno refleksni primeren za makro slikanje?
ne, ne...slab objektiv je letel na osnovni objektiv od nikona D60, ki niti ni slab, ampak ni primeren za kako večjo zajebancijo. itak da so zrcalno refleksni fotkiči hudi, ampak morš bit pripravljen odštet 1000+€ za osnovno opremo. ker moji stari niso neki radodarni z dnarjem, se pač zadovoljiš z enim kompaktnim, ki ima malo več opcij.
itak je čisto odvisno od tega koliko si se pripravljen s fotografijo ukvarjat in koliko keša si pripravljen zabit za nove in nove objektive (it is highly addictive
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
KiLLyKa napisal/-a:*purple* jst mam slabšega kot je tale Olympus, ki ga ti nameravaš kupit, pa vidiš kaj lahko maximalno ven potegnem tko da mislm da ni neke velike panike. Vpraši še tm - ti bodo sigurn povedal kako je z makrom tud alpa poglej na tistem linku k sm ti ga dala če kej prov ekstra piše tud za makro fotke. Sicer pa z nobenim fotičem brez objektiva ne morš dobit nekih ultra hudih makro fotk. Z malo igranja z nastavitvami in probavanji pa lahko dobiš ven marsikaj. Pa še kakega na kakem forumu o fotografiji najdeš (kjer se objavljajo slike in slika ta človek tud makro) pa vprašaš, kaj je potrebno naštelat pa probavat - men je blo rečeno pač čas in globinska ostrina, pa je delval)
no ja, sej mislm makro tko bolj.Ne rabm ujet zdej useh notranjih organou čebele recimo slikce, kot si jih ti nalimala, jst nikakor ne morm narest s svojo staro kripo.In predvidevam, upam, da bom s temle novim lepotcem lohk nardila kšn boljši posnetek več sej sm že pisala, da ne rabm neki za ceu premoženje, čist tko ljubiteljsko in ne preveč drago.če me pa prešine, pa če bodo finance dopuščale pa nadgradim še s kšnim mal boljšim objektivom kdaj.trenutno pa bo tale kištica kr kul
glede samga fotkanja, se bom pa itak še mal poigrala, prebrala navodila, mal po netu pobrskala in tko.Piše pa tud da ma tale olympus en kup enih funkcij za nevemkaj use in kao automatsko ostrenje slike.No, če pač ne bo tok ostra, jo bo pa komp zoostril je pa itak odvisno tud kok sam vložiš v sliko, pomojem to največ šteje, neglede na fotoaparat.Loh tud z fotičem za tri jurje eurou nardiš skrpucala če se ti ne da.
floribunda, aja ok, sm mislna da je letel na olympusa.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
floribunda napisal/-a: poleg tega ima big bang 'če se zgodi' garancijo, ki prav pride. eni frendici je nov fotkič padu v morje in so ji ga brez probleme zamenjali.
Zato si bom pa jst do polet omisnla ta nouga Olympusa Tough ...
Rabm neki, kar zdrži akcijo (vodo, udarce, prah, nizke temperature, ...). Komi čakam .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
jst se odločam med Nikonom D60 in Sony Alpha A200 .. in bi mi vsak nasvet prav prišel
primerjalna tabela
primerjalna tabela
Let's swim to the moon .....
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
sama uporabljam nikona, tako da ne vem kako se sony obnese v praksi.
ta dva modela, ki si jih podala, sta si tehnično zelo podobna, le da v tem paketu ima sony boljši objektiv.
ampak pri objektivih je tako, da jih z časom menjaš ( glede na tvoje zahteve pri fotkanju )
prav tako si lahko pogledaš testne fotografije na spletni strani www.e-fotografija.com
je pa zelo pomembno da oba prej sprobaš v roki ... saj je zelo pomembno kako ti fotkič v roki sede.
ta dva modela, ki si jih podala, sta si tehnično zelo podobna, le da v tem paketu ima sony boljši objektiv.
ampak pri objektivih je tako, da jih z časom menjaš ( glede na tvoje zahteve pri fotkanju )
prav tako si lahko pogledaš testne fotografije na spletni strani www.e-fotografija.com
je pa zelo pomembno da oba prej sprobaš v roki ... saj je zelo pomembno kako ti fotkič v roki sede.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov