digitalni fotoaparati
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *kristyna*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2006
jaz si nameravam kupit nov fotoaparat
pa sm že skoraj 100 % bla za canon-a ps S3 IS.
pa zdej nism čisto prepričana.
ima kdo kake izkušnje s tem fotoaparatom? (in če ima a bi lahko mi poslal kako slikco narejeno s tem fotoaparatom)
(po internetu sm že velik prebrskala najde se ogromno pozitivnih izkušenj in le nekaj negativnih- če bi se jim sploh moglo rečt negativnih)
pa sm že skoraj 100 % bla za canon-a ps S3 IS.
pa zdej nism čisto prepričana.
ima kdo kake izkušnje s tem fotoaparatom? (in če ima a bi lahko mi poslal kako slikco narejeno s tem fotoaparatom)
(po internetu sm že velik prebrskala najde se ogromno pozitivnih izkušenj in le nekaj negativnih- če bi se jim sploh moglo rečt negativnih)
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
-
Nita* - Debatorica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: **lost in my world**
jaz slikam z mojim telefonom(SE s500i)- dela super slike, ali pa si sposodim fotrovega canon eos 400d- tudi dela zelo lepe slike, poleg tega pa še mamo vsega možnega poleg, da lahko slikam tudi ponoči in daleč od sebe.
sometimes it's better to be alone.. no one can hurt you that way
-
mala punci - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
Meni je pa božiček prinesel Olympus z 7.1 megapixel pa mi dela super fotke. Ampak to na ravni domače uporabe ne neke profesionalne mislim. Tak da jaz sem z mojim zelo zadovoljna.
- *kristyna*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2006
pa se bol splača s3 is al EOS 350d ?
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
-
missT* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 1. 2008
Z mojim iščeva fotoaparat. In ker fotoaparati niso najin svet, bi vas vprašala za nasvet (da bi lahko svojemu kakšnega predlagala ).
kupila bi nekaj do max. 200€, najbolj poznana znamka mi je canon, nikon, sony...canon se mi še najbolje sliši.
zdaj pa vaši predlogi, pa prosila bi tudi kakšen link do fotoaparata, ki ga predlagate.
kupila bi nekaj do max. 200€, najbolj poznana znamka mi je canon, nikon, sony...canon se mi še najbolje sliši.
zdaj pa vaši predlogi, pa prosila bi tudi kakšen link do fotoaparata, ki ga predlagate.
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
-
Coco. - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2007
*kristyna* napisal/-a:pa se bol splača s3 is al EOS 350d ?
Odvisno za kaj oz. kaj pričakuješ od samega fotiča.
350d je bolj resen fotič [objektivi itd]. Je super če ga uporabljaš kot za hobij fotografiranje, za tako bolj fotkanje s prijatelji pa je s3 čisto dober in tudi cenejši..
fajni je tudi canon powershot G5 in vsi naslednji G-ji..
sama imam drugače canona S5 in je zelo vredu.
• I was standing in the park wondering why frisbees get bigger as they get closer. Then it hit me. •
-
Miss Selfridge - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2006
*kristyna* napisal/-a:pa se bol splača s3 is al EOS 350d ?
zdaj odvisno kolko bo ti rabla... čeprav se mi zdi, da se ti teh dveh modelov, ne enega ne drugega, ne splača več kupit.
1.) canon s3 IS je že dobil naslednika; canon s5 IS - več izboljšav, pri fotoaparatih je že tako problem kot pri vsaki tehnologiji, da takoj postane zastarel
2.) canon 350d ima že dva naslednika; lanskoletnega canona 400D, in sedaj še čist tanovega, canona 450d.(v tem primeru se pa bolj splača kupit canona 400D, minimalna razika z 450D, pa še 450d ima trenutno kr višjo ceno, ker je še čiso svež, če pa razmišljaš o 450d, pa ti priporočam, da počakaš kakšne 3-4 mesece, da cena pade.)
Pri točki 2. moraš vedet, da pridejo s takim fotoaparatom še dodatni stroški, objektivi, močnejša bliskavica,... če se odločaš za ta fotoaparat, ker imaš kakšne višje colje, oziroma predvsem dobro kakovost fotk, ročna nastavitev zaslonke, časa itd... takega fotoaparata se NE splača kupit, če ga misliš met cel čas na funkcijo AUTO. Tut fajn je, če znaš z objektivi. KIT objektiv je ponavadi dokaj slab, moraš se pa zavedati, da če kupiš dodaten objektiv z recimo 55-200 mm ali 70-300mm, boš morala za srednjo kvaliteto, ampak definitivno boljšo od kit objektiva, odšteti skoraj tolko, kot za fotoaparat...
torej, če te predvsem zanima praktičnost in kvaliteta, ki jo S5IS zagotovo ponuja, manj ročnih nastavitev in lahka uporaba, je prava izbira. DSLR(torej canon 350D,400D,450D) pa je kar zahtevnejši, ampak če veđš kaj delaš, so tut rezultati zelo zelo dobri.
-
electra* - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 8. 2007
- Kraj: Maribor
hallo!no da spet malo zalaufam to temo moj digitalc je preprosto crkno in valda morem zaj novega kupit, ker pa sem tega mela kar en čas (dobila sem ga tudi za darilo, tak da se niti nisem tolko pozanimala, važno mi je blo da dela)in sama preprosto malo vem o teh stvareh bi vas prosla za mnenje pa kak nasvet.
torej pač nameravm kupit en čisto navadn digitalc (ne rabi bit neki profi, tolko da dela lepe slike), pa tudi cenovno gledano bi šla največ do 200€.
zaj me pa zanima a je v vsakem paketu ko pač kupiš digitalca zraven usb priključek pa spominska kartica al morem to še potem posebej kupit.ker kolk sem gledla malo na spletni od big banga, pri enih digitalcih piše da je priložen usb kabel pri enih pa ne...pa kero firmo se najbolj splača kupit?ful bi bla vesela kakšnega nasveta od nekoga ki se vsaj malo bolje spozna od mene
torej pač nameravm kupit en čisto navadn digitalc (ne rabi bit neki profi, tolko da dela lepe slike), pa tudi cenovno gledano bi šla največ do 200€.
zaj me pa zanima a je v vsakem paketu ko pač kupiš digitalca zraven usb priključek pa spominska kartica al morem to še potem posebej kupit.ker kolk sem gledla malo na spletni od big banga, pri enih digitalcih piše da je priložen usb kabel pri enih pa ne...pa kero firmo se najbolj splača kupit?ful bi bla vesela kakšnega nasveta od nekoga ki se vsaj malo bolje spozna od mene
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
^^ja kolkr jst vem naj bi bil usb kabel priložen pri vsakem digitalcu .. pri canonih je 100% .. spominsko kartico dobiš pa ponavadi zraven tisto najmanjško - za 16mb ali 32mb, kjer ti gor stoji lih ene par slik .. tko da je treba jo pol dokupit .. ampak sej zdej so te kartice že precej poceni .. dobiš 4GB kartico od SanDiska ki je super firma (in mislim da tudi najdražja pri nas - jst sm ful te kartice iskala po netu, po trgovinah, pa nism nikjer zasledila dražjih) že za manj kot 30€ (jst sm za mojo 2GB dala pol leta nazaj 20€) ..
drgač mam pa jst canona sx100 is .. kupla sm ga decembra, kmalu po tistem ko je prišu v prodajo v sloveniji in sm dala za njega mislim da 290€ ... zdej se ga da pa dobit že za 220 .. meni je ful sexy (mam črnega), pa tudi tok švoh ni in dela lepe slikce .. par podatkov (za tiste ki jim to kej pomeni):
* 8.0 mega pixels
* 10× optical zoom
* ISO 1600
* optical image stabilizer
* objektiv: 6.0 - 60.0mm 1:2.8-4.3
meni je vredu za enkrat .. ker tudi nimam tolko denarja da bi si kupla profesionalnega ... čeprav me fotografija ful zanima in razmišljam da bi šla študirat nekaj v tej smeri .. tko da sčasoma, ko bo dnar, bo tudi profesionalni fotoaparat
aja pa za moje pojme so najboljše firme fotoaparatov canon, nikon in olympus ...
drgač mam pa jst canona sx100 is .. kupla sm ga decembra, kmalu po tistem ko je prišu v prodajo v sloveniji in sm dala za njega mislim da 290€ ... zdej se ga da pa dobit že za 220 .. meni je ful sexy (mam črnega), pa tudi tok švoh ni in dela lepe slikce .. par podatkov (za tiste ki jim to kej pomeni):
* 8.0 mega pixels
* 10× optical zoom
* ISO 1600
* optical image stabilizer
* objektiv: 6.0 - 60.0mm 1:2.8-4.3
meni je vredu za enkrat .. ker tudi nimam tolko denarja da bi si kupla profesionalnega ... čeprav me fotografija ful zanima in razmišljam da bi šla študirat nekaj v tej smeri .. tko da sčasoma, ko bo dnar, bo tudi profesionalni fotoaparat
aja pa za moje pojme so najboljše firme fotoaparatov canon, nikon in olympus ...
Let's swim to the moon .....
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Tale je pomoje res fajn. Jst mam sicer tegale Canona, ki je malce v cenejšem rangu in sem z njim zelo zadovoljna. Dela super fotke in je čist fajn za domačo uporabo.
http://www.mimovrste.com/artikel/173024 ... ot-a590-is
Zraven je bil priložen usb kabel, polnic in baterije pa ne. pa kartica za 1G je bla.
Je pač odvisn kuk si pripravljena odštet za aparatek V glavnem, jst mislim, da s Canonom ne moreš glih falit.
Sem bla pa zlo zlo razočarana na Olympusom. Sem ga mela tudi sama in je delu res slabe fotke, kadar je bil potreben fleš. Sem pol fotk stran zmetala.
http://www.mimovrste.com/artikel/173024 ... ot-a590-is
Zraven je bil priložen usb kabel, polnic in baterije pa ne. pa kartica za 1G je bla.
Je pač odvisn kuk si pripravljena odštet za aparatek V glavnem, jst mislim, da s Canonom ne moreš glih falit.
Sem bla pa zlo zlo razočarana na Olympusom. Sem ga mela tudi sama in je delu res slabe fotke, kadar je bil potreben fleš. Sem pol fotk stran zmetala.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Jaz imam pa Canon PowerShot A 550 in sem tudi dobila poleg 1G spominsko kartico in USB kabel (ta je tako verjetno pri vseh priložen).
Pri prejšnjem (Nikon, žal pokvarjen) sem pa dobila poleg naštetega zraven še polnilec in baterije, tako da ga lahko uporabljam še zdaj za tega.
Sem bila pa z obema zadovoljna.
Pri prejšnjem (Nikon, žal pokvarjen) sem pa dobila poleg naštetega zraven še polnilec in baterije, tako da ga lahko uporabljam še zdaj za tega.
Sem bila pa z obema zadovoljna.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov