blogger/ blog

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

imaš blog

da
145
43%
ne
154
45%
kaj je to
42
12%
Skupaj glasov : 341

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 06. Feb. 2008 11:42

Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 06. Feb. 2008 21:53

Mene pa neki zanima spet... a se da dat na blog posnetk s 24.ur npr. al to sploh ni možno? :oops:
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 20. Feb. 2008 19:33

Vprašanjce: Se da kako tko nardit, da če daš pesemco iz radioblog, da ne začne kar sama od sebe igrat?
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 20. Feb. 2008 21:41

Tud jz mam blogec...neki kar je sam mojga...

http://njamaaa.blogspot.com/
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 21. Feb. 2008 18:37

Ok, prhajam z enim (predvidevam da mal stupidnim) uprašanjem in sicer - ali obstajajo na netu "navodila" kako narest kšn blog? :oops:

Mene je prjel, da bi občasno kej javno spisarla, ampak sm mal računalniškega trota za določene zadeve in si nečesa tacga kt je blog, sama nikol ne bi znala uštimat (saj ne tko, da bi zgledal) ...
Kje je zdej biuši, da bi biu saj enkrat koristn :D :twisted: ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Feb. 2008 18:39

Klik. Na tej strani si ga ustvariš v 3h preprostih korakih. :lach: Drugač pa kar tukaj vprašaj, sej punce znajo vedno pomagat. :D
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 22. Feb. 2008 18:01

Lolika69 lep blogec :D, zanima me kje si dobila template?
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Feb. 2008 18:08

tamplate lohk nardiš sama kakršnega želiš.psreminjaš barve, oblike, dodajaš stvari....

če rabš kej povej, pa ti lohk pomagamo :)
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 22. Feb. 2008 18:43

Aloha napisal/-a:Ok, prhajam z enim (predvidevam da mal stupidnim) uprašanjem in sicer - ali obstajajo na netu "navodila" kako narest kšn blog? :oops:

Mene je prjel, da bi občasno kej javno spisarla, ampak sm mal računalniškega trota za določene zadeve in si nečesa tacga kt je blog, sama nikol ne bi znala uštimat (saj ne tko, da bi zgledal) ...
Kje je zdej biuši, da bi biu saj enkrat koristn :D :twisted: ...

mislim, da to ni nič težkega ...
drugače naj ti pa kera pomaga ...
lahko tudi mene vprašaš, če boš mela težave ...
greš na http://www.pannasmontata-templates.net/, izbereš en tamplate in ga preurejaš ... ker so kode res enkratno spisane ...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 23. Feb. 2008 13:21

Kaj če hočš da je slikca uokvirjena na blogu, a je za to kaka nastavitev al je to privzeto s templatom? :oops:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 23. Feb. 2008 14:49

moi T napisal/-a:Kaj če hočš da je slikca uokvirjena na blogu, a je za to kaka nastavitev al je to privzeto s templatom? :oops:

ti lahko sliko tako ozadja kot glave vedno spreminjaš ... če je že "prilepljena" skupaj z samim templateom, jo samo v Slikarju odstraniš in dodaš svojo, tako da ne pokvariš celotnega bloga ... potem pa lahko sama spreminjaš samo velikost headerja (imaš številke zraven, ki jih večaš ali manjšaš) ...
pač nič težkega, samo naučit se moraš .. večkrat probaš ...
zato sem tudi dala link do tistih tempate-ov, ker so resnično zelo lepo sestavljeni in se iz njih lahko veliko naučiš ...
ali pa kako forumašico za rokavček pocukaš in ti preuredi template, da nekako izgleda :D
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 23. Feb. 2008 15:55

Ja ja to vem, ma jez mislm prou slikce, ki se jih daja v tekst, v poste. Npr. Lolika69 ma tko uokvirjene, pa Tiavanna, itd. A to je privzeto z blogom al se to kako narihta? Vem, ful smešno vprašanje, sam meni je to ful ušeč in ko bom menjala template, bi rada, da mam take slikce. Sm zakomplicirala? :oops:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 23. Feb. 2008 16:39

moi T napisal/-a:Ja ja to vem, ma jez mislm prou slikce, ki se jih daja v tekst, v poste. Npr. Lolika69 ma tko uokvirjene, pa Tiavanna, itd. A to je privzeto z blogom al se to kako narihta? Vem, ful smešno vprašanje, sam meni je to ful ušeč in ko bom menjala template, bi rada, da mam take slikce. Sm zakomplicirala? :oops:

aja ..
to se naštima v templateu ...
tam, kjer imaš post img ... pa daš, da hočeš imeti okvirček ;)
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 23. Feb. 2008 17:13

meni so najboljsi blogi na siolu. tko da sedaj berem samo "siolBloge" :D
zacela sem pa zaradi Fetalija, pac en tip k res ve kaj pomeni pisanje :cool:
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
Bunny Muffin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2005
Kraj: Disturbia

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunny Muffin » 25. Feb. 2008 0:55

Okej, spet bom gnjavila. Resnično upam, da mi bo kdo znal pomagati.
Templejt sem spedinala v nulo, tak da je zdaj čisto, čisto moj. V glavnem ogromno truda, ampak ni še vse popolno.

KOMENTARJI! Tole me ubija. V nastavitvah mam seveda omogočene, ampak v kodo je treba nekaj napisat, da se bo ob koncu objave pokazal link do komentarjev. Sem probala že tisto, kar je ena par strani nazaj postala, ampak to ni to. Hočem, da se mi na koncu posta pokaže linkec in ko ga klikneš, se komentarji odprejo v novem okencu.

V bistvu sem našla nekaj kar bi delovalo, ampak ne znam prirediti kode za svoj blog. Šla sem namreč na blogec, ki ima točno take nastavitve za komentarje; desni klik, "view page source" in kopirala zadevo v moj templejt. Edini problem je, da se razlikujeta blogID in postID. Za slednjega nimam pojma kaj je in kje ga najdem.

Koda: Izberi vse
<a class="comment-link" href="http://www.blogger.com/comment.g?blogID=blogID=7207171187862371290&
postID=6169569105057545665&isPopup=true" onclick="window.open('http://www.blogger.com/comment.g?blogID=2938082877183196420
&postID=6169569105057545665&isPopup=true', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=1,menubar=0,resizable=1,width=400,height=450')
;return false;">0 comments</a>

Če koga zanima kako zgleda zaenkrat:
http://eroneia.blogspot.com/
{Bitch please, you've got more issues than Vogue.}

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov