Apple MacBook
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Zodiac
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 10. 2008
Al pa še najbolj mazohistična varianta ... kupi jabuk in daj gor Linux namesto Leoparda. Ta bi bla res taka ... orto mazohistična oziroma že na meji sado-mazo. Najprej se upališ po denarnici z nakupom predragega ogrizka™, potem si pa še zagreniš delo s pongvinom™, kjer še manj stvari dela gor kot na mački™.
No, če je procesor dovolj močan in če je dovolj rama, potem bi se dalo tudi kak VM naštimat, ampak ne vem kdo bi bil tako nepošten do sebe.
No, če je procesor dovolj močan in če je dovolj rama, potem bi se dalo tudi kak VM naštimat, ampak ne vem kdo bi bil tako nepošten do sebe.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ne ne...ne verjamem da je linux realna opcija.
ampak apple pa je. pa reci kar hočeš. dokler bom po forumih brala, da je čas renderiranja na eplih občutno manjši in da 'not enough memory' ni stalnica, bom razmiščjala o tej opciji.
ampak apple pa je. pa reci kar hočeš. dokler bom po forumih brala, da je čas renderiranja na eplih občutno manjši in da 'not enough memory' ni stalnica, bom razmiščjala o tej opciji.
-
Satya - Debatorica
- Na forumu od: 5. 6. 2008
- Kraj: Ljubljana
hm. ko vas poslušam na forumih, se mi zazdi, da mora bit nekaj na teh applih, ko pa poslušam kolege dizajnerje (ne tiste, ki so snobići), pa pravijo, da so appli že zdavnaj preživeti in samo odraz snobizma. pa me res zanima, v čem je fora moj je računalničar in niti približno ne prenese applov...tko da on ni ravno človek, ki ga bom spraševala za mnenje.
- Zodiac
- Sramežljivka
@floribunda
Daj mi razloži kako je lahko čas rendriranja krajši, če je pa hardware isti?
Ne morš tako bučo skotalit no. OK, ne bi rekel, če bi primerjala nek povprečen notesnik z eplom, ampak če primerjaš enako konfiguracijo, ga pa jabuček popuši na celi črti. Če greš pa še korak naprej in primerjaš epla in navaden notesnik, ki sta enake cene, ga pa japček sploh popuši.
Če pomislim kakšen sanjski laptop dobiš za cca. 2k€, se mi zašibijo kolena. Ko pa pogledam kaj pri ogrizku dobiš za cca. 2k€, se pa sam pri sebi zasmejim in odklikam naprej.
Satya, imaš popolnoma prav in tvoj tudi. Apple je en navaden simbol snobizma in nič drugega. Folk mora to preživet in si snet plašnice, potem bo pa bolje.
Ne morš tako bučo skotalit no. OK, ne bi rekel, če bi primerjala nek povprečen notesnik z eplom, ampak če primerjaš enako konfiguracijo, ga pa jabuček popuši na celi črti. Če greš pa še korak naprej in primerjaš epla in navaden notesnik, ki sta enake cene, ga pa japček sploh popuši.
Če pomislim kakšen sanjski laptop dobiš za cca. 2k€, se mi zašibijo kolena. Ko pa pogledam kaj pri ogrizku dobiš za cca. 2k€, se pa sam pri sebi zasmejim in odklikam naprej.
Satya, imaš popolnoma prav in tvoj tudi. Apple je en navaden simbol snobizma in nič drugega. Folk mora to preživet in si snet plašnice, potem bo pa bolje.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
^^ a res? Ne mi rečt, da ne dobiš pri eplu za 2000 fajnega računalnika. ne mi rečt no sama ga mam za okrog 1.200 pa je neprimerljivo boljši od navadnega računalnika, tak da ne bedarij govorit pa idi malo cene pogledat na stran njihovo, pa mi potem povej, koliko stvari dobiš za 2000? Skoraj vse. Razen prenosnika Air tavelikega, dobiš skoraj vse
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
http://www.fmc.si/
Predlagam, da si ti malo pogledaš cene in zmogljivosti,
Drugače pa bomo na faksu začeli delati z Appli in vam poročam. Sama sicer nimam nobene želje po teh jabolčkih, je pa res, da se nikoli nisem poglobljeno srečevala z njimi. We'll see.
Predlagam, da si ti malo pogledaš cene in zmogljivosti,
Drugače pa bomo na faksu začeli delati z Appli in vam poročam. Sama sicer nimam nobene želje po teh jabolčkih, je pa res, da se nikoli nisem poglobljeno srečevala z njimi. We'll see.
- floribunda
- Cosmopsiho
Zodiac napisal/-a:@floribunda
pa sej to ni na mojem zelniku zraslo:) ne da se mi zdej iskat virov na 3d delavnici pa na cg talku, kjer se take govorice širijo
js bi samo rada dobila čim več mnenj v obeh smereh. drugače pa sanjski pc-ji glih tako stanejo po 2,3 taužnt funtov.
nevem, zdej bom mamo nadrajsala da si kupi i-maca, ker ji je pač tko zlo blazno lep , pol bom pa vidla kako te zadeve res funkcionirajo.
- Zodiac
- Sramežljivka
Tamarra* napisal/-a:^^ a res? Ne mi rečt, da ne dobiš pri eplu za 2000 fajnega računalnika. ne mi rečt no sama ga mam za okrog 1.200 pa je neprimerljivo boljši od navadnega računalnika, tak da ne bedarij govorit pa idi malo cene pogledat na stran njihovo, pa mi potem povej, koliko stvari dobiš za 2000? Skoraj vse. Razen prenosnika Air tavelikega, dobiš skoraj vse
Pa to je tko kot da bi steni govoril.
Rekel sem, da če kupiš jabučka za 2k€ in navaden notesnik za 2k€, dobiš pri notesniku strojno opremo, ki je razred višje kot ta pri jabučku. Jasno zdaj?
Torej, če imaš kaj mozga v glavi ti je tudi najbrž jasno, da potem dobiš enako zmogljiv prenostnik, kot je ta tvoj opevani jabček, za veliko manj denarja.
floribunda:
Spet bedarije kvasiš. To govori folk ki pojma nima. Poišči notesnik z Intel C2D 2,4GHz s 6MB L2 cache, 2GB 800MHz DDR2 rama, in še ostale pritikline (to je približno konfiguracija MacBookPro-ja), ter zrendriraj eno 3D sceno. Boš videla, da v večini primerov razlike v času rendriranja ni. Če je, je le ta tako majhna, da ne upraviči enkrat višje cene jabuka. Ampak to NOBEN lastnik meka ne bo priznal, ker njemu je mek the holy grail in se mu bo klanjal do smrti, pa četudi ve, da nima prav in da ga Jobs nateguje od zadaj brez lubrikanta. Vse je v marketingu.
Sem že omenil, bi imel meka, če mi ga kdo šenka oziroma subvencionira do te mere, da stane vsaj približno enako kot enako zmogljiv PC (se pravi če mi prodajo meka za pol cene).
Jaz si bom naslednji mesec za menjavo Fujitsuja rajši kupil Samsung R560, ki je vsaj grajen na novih čipih (DDR3, nova generacija Intelovih procesorjev, itd. ... pa še lep je za po vrhu). Cena je pa tako smešno nizka, da je komaj verjetna ... cca. 1.150€.
- floribunda
- Cosmopsiho
Zodiac napisal/-a:Spet bedarije kvasiš. To govori folk ki pojma nima. Poišči notesnik z Intel C2D 2,4GHz s 6MB L2 cache, 2GB 800MHz DDR2 rama, in še ostale pritikline (to je približno konfiguracija MacBookPro-ja), ter zrendriraj eno 3D sceno. Boš videla, da v večini primerov razlike v času rendriranja ni. Če je, je le ta tako majhna, da ne upraviči enkrat višje cene jabuka. Ampak to NOBEN lastnik meka ne bo priznal, ker njemu je mek the holy grail in se mu bo klanjal do smrti, pa četudi ve, da nima prav in da ga Jobs nateguje od zadaj brez lubrikanta. Vse je v marketingu.
dobro, dobro. nea se jezi zdej name:)
drugače pa si s takim notesnikom ne morem kej dosti pomagat, ker mi ze na stacionarcu, ki ma enkrat boljše klasifikacije kot so zgoraj navedene en čisto običen model z GI renderira cca. 5 ur. glede na to, da ni da neki obvladam, morem ponavadi 5krat en in isti render delat. ker zmeri neki manjka.
sploh pa....leptopa itak ne uporabljam za delat, ker je ta moj sam za net uporaben, pa oči me začnejo bolet po 24 urah buljenja v 15.4 ' ekran. vsaj bolj kot v 21.
drugace se mi zdijo epli itak precenjeni, brez dvoma preplačaš design, kar je čist brezveze, glede na to da me sploh ne zanima kako računalnik zgleda, sam da dela, pa ostale firme delajo tudi čisto simpatične leptope.
prisegam pa na stacionarce. definitivno.
- Zodiac
- Sramežljivka
Ja, za tak render ne vem zakaj se oziraš za laptopom. Kupi Quad Core 3GHz in uživaj, pa vsaj 4GB rama si butni noter in 64bit sistem, da lahko ves ta ram izkoristiš.
Jaz sem stacionarca zamenjal za laptop in ko sem doma imam lepo gor priklopljen 21" zunanji monitor, da lahko normalno fotografije obdelujem.
Jaz sem stacionarca zamenjal za laptop in ko sem doma imam lepo gor priklopljen 21" zunanji monitor, da lahko normalno fotografije obdelujem.
-
Tamarra* - Cosmofrik
Zodiac napisal/-a: Pa to je tko kot da bi steni govoril.
Rekel sem, da če kupiš jabučka za 2k€ in navaden notesnik za 2k€, dobiš pri notesniku strojno opremo, ki je razred višje kot ta pri jabučku. Jasno zdaj?
Torej, če imaš kaj mozga v glavi ti je tudi najbrž jasno, da potem dobiš enako zmogljiv prenostnik, kot je ta tvoj opevani jabček, za veliko manj denarja.
Ne ni, jasno. Jaz se pač ne strinjam s tem In noben človek me ne bo mogel prepričati, da dobiš za isto ceno enako ali celo boljšo opremo ali karkoli pač kot pri eplu. In nič ni, kot da bi steni govoril, ker sem dobro razumela, kaj si hotel povedat, le da se ne strinjam s tem. Kapiš ?
- floribunda
- Cosmopsiho
Zodiac napisal/-a:Ja, za tak render ne vem zakaj se oziraš za laptopom. Kupi Quad Core 3GHz in uživaj, pa vsaj 4GB rama si butni noter in 64bit sistem, da lahko ves ta ram izkoristiš.
ja sej neki takega mam.pa se vedno traja 5ur za en simpl render z GI.
ampak leptopa pa tudi bolj ali manj rabim.
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
Tamarra* napisal/-a:Zodiac napisal/-a: Pa to je tko kot da bi steni govoril.
Ne ni, jasno. Jaz se pač ne strinjam s tem In noben človek me ne bo mogel prepričati, da dobiš za isto ceno enako ali celo boljšo opremo ali karkoli pač kot pri eplu. In nič ni, kot da bi steni govoril, ker sem dobro razumela, kaj si hotel povedat, le da se ne strinjam s tem. Kapiš ?
O madona! Tip ti navede argumente in vse, ti pa rečeš, ne noben me ne bo mogel prepričati. To je huj ko da bi steni govoril - stena vsaj ne govori neumnosti.
-
Tamarra* - Cosmofrik
^^ Kakšne argumente? To za mene niso nikakršni argumenti
Kje je tu kaj argumentirano, razen da je človek rekel, da dobiš boljšo strojno opremo, kar sploh res ni?
Pa vseeno mi je, misli si kaj si hočeš, jaz sem povedala kaj sem hotla, kaj jaz mislim o jabučkih, nisem pa nobenega vprašala za svoje mnenje oz. koga prosila naj me napada
Zodiac napisal/-a:Rekel sem, da če kupiš jabučka za 2k€ in navaden notesnik za 2k€, dobiš pri notesniku strojno opremo, ki je razred višje kot ta pri jabučku
Kje je tu kaj argumentirano, razen da je človek rekel, da dobiš boljšo strojno opremo, kar sploh res ni?
Pa vseeno mi je, misli si kaj si hočeš, jaz sem povedala kaj sem hotla, kaj jaz mislim o jabučkih, nisem pa nobenega vprašala za svoje mnenje oz. koga prosila naj me napada
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov