Apple MacBook
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
floribunda napisal/-a:ampak...naslednji računalnik, ki ga bomo doma meli, bo Imac.
zakaj? ker je tok lep
meni je prav.
Se strinjam, čeprav niso bili vsi iMaci lepi. Grd je bil recimo tale.
Se da pa zadnje čase tudi PC lep kupit. Upam, da bo izboljšav designa tudi na tem polu računalništva vedno več, saj nima smisla imeti cel svet poln grdih računalnikov!
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
^^ To da so vsi računalniki razen Macov grdi, je itak Applova marketinška poteza. Meni je redkokeri komp grd. In to, da Maci nimajo vseh izhodov (ampak imajo neke dodatne kable), je meni mimo.
Čeprav, ljudje so marsikje pripravljeni plačati veliko veliko več za dizajn/znamko/da so posebni... In sebe ne izključujem. Kar mi gre pri Macih na živce, je ta norija: Reči lepo, da si dal 500€ za dizajn, ne pa za "boljši" komp pa se bomo vsi zastopli
Čeprav, ljudje so marsikje pripravljeni plačati veliko veliko več za dizajn/znamko/da so posebni... In sebe ne izključujem. Kar mi gre pri Macih na živce, je ta norija: Reči lepo, da si dal 500€ za dizajn, ne pa za "boljši" komp pa se bomo vsi zastopli
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
nisem popolnoma nič proti njim, samo mi vizualno niso všeč. pa tudi ne razumem astronomske cene v sorazmerju z lastnostmi.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Mogoce je to zato ker ne znas uporabljat racunalnika, in instaliras cel kup govna na windowse. Windowsi XP, ki niso sli skozi roke bedaka se zazenejo v nekaj sekundah, vse dela hitro in problemov z driverji in softwareom ni.BLUBABY napisal/-a:Drugače pa jz uporabljam oba PC in Mac..že ko kupš mac al pa nek drug comp je taka razlika da glava peče - ker. pr macu odpreš in dela, vse je tko na simpl in vse lohk z dvema klikoma nardiš, pri ostalih kompih pa sm se vedno zafrkavala z nekimi driverji in podobnimi zadevami. Naslednja stvar je da ima MAc super programsko opremo (npr. iweb, i photo, garage bend, time capsule..), ni zajebancije s patchi, wirusi in inštaliranjem programov..
Problemi nastanejo ker neumni ljudje navlecejo vse mozno govno na racunalnik. Seveda pri Macu tega problema ni ker sploh ne obstaja dovolj softwarea zanj, da bi ga lahko resno zapacal.
Imas prav, vsaka cast applu da zna folk prepricat, da za lepse ohisje dajo 100% vec denarja. In vsa sramota kupcem da nasedejo in dajo pol miljona bivsih tolarjev(!) za notebook, ki je povprecen.BLUBABY napisal/-a:Glede tega da imajo PC in Maci isti hardware...ja soo what. Svaka čast applu, da zna ta hardware tko zapakirat da je kr nekej potrošnikov prpravljeno plačat za izdelek mnogo več kot pa za vaše škatle.
BLUBABY napisal/-a: Sploh pa ne vem zakaj je treba žalt..
Ker ste neeticni, ker se lazete ostalim, da so maci zmogljivejsi, kar niso.
Meni osebna etika ne dopusca, da bo tiho gledal, kako se tukaj buce vali in nateguje drug folk da bo neki blaznega dubu za svoj denar. To niti pod razno ni res. Mac ima nekatere prednosti, ampak zdalec niso vredne razlike v ceni. Z macom dobis manj za svoj denar kot z navadnim notebookom. Sem tudi sam razmisljal o nakupu maca, potem sem pa raje kupil HPja in sm prisparal skoraj 200 jurjev.
Dandanes bo katerakoli cosmopolitanka na tem forumu za 800 eur dobila racunalnik, ki je boljsi in zmogljivejsi od tega kar rabi.
Kdor pa zeli denar stran metat pa naj izvoli.
BLUBABY napisal/-a:človek bi že pomislu, da imate potlačene travme, ker si ga ne morte prvoščt, pa bi ga radi:PP
BLUBABY napisal/-a:McLarnovc tole namigovanje, da imajo macbooke sam neke keš pičke
Mislim pa da to govori samo zase.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Ja no shit da bi blo izkrivljen. Mac ima manj kot 5% trzni delez ti pa predlagas primerjavo kok dobijo katerih primerov.BLUBABY napisal/-a:Hkrati vprašej kakšno firmo, ki se za mastne denarce ukvarja s tem, da ti obnove podatke na uničenem disku koliko dobijo Applov pa koliko neApplov..Res je sicer, da v Sloveniji lih ni nekej na tone applovih uporabnikov, tko da bo vzorec malo izkrivljen, ampak vseen..
Isti hardware. Isto stevilo okvar.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Mahagonij napisal/-a:Mogoce je to zato ker ne znas uporabljat racunalnika, in instaliras cel kup govna na windowse. Windowsi XP, ki niso sli skozi roke bedaka se zazenejo v nekaj sekundah, vse dela hitro in problemov z driverji in softwareom ni.
Se zaženejo v nekaj sekundah ja, ampak vseeno v kar nekaj več sekundah kot pa epli - preverjeno na novem kr enem prenosniku in novem Macu
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Verjemi, da če mamo vsi v familiji mac-e za xxxx eur, nismo šli poleg kupovat nekega zanič navadnega računalnika da bi prišparali, ker ga btw ne rabimo samo za tu in tam kaki mail ali kaj takšnega napisat, tak da ne mi zdaj z Sparom ven hodit
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Mahagonij..Hvala za vso pozornost, ki si mi jo posvetil;)...Glede tistga o gonilnikih, ki jih tipi topi naložiš na windows, zgleda, da nisva mela istga in pač obstajajo več windowsow - ti si mel zgleda neko prijaznejšo sorto, jz pa nekoliko manj prijazno uporabniku ..Druge razlage ne vidm..
Drugač pa za moje pojme sta mi dva avta različnih blagovnih znamk po njuni osnovni logiki popolnoma enaka, a zaračunava en veliko višjo ceno kot drugi..Oprosti Mahagonij, ampak zgleda, da nisi lih najbolj poučen v marketingu in ne razumeš, da pač podjetja segmentirajo..in obstaja nek segment potrošnikov, ki so za izdelek pripravljeni plačati več kot za nek drug izdelek..Znamčenje, pa to...Ne me hecat, da ti nisi za čiist nobeno stvar pripravljen plačati več, samo zato, ker je določene znamke ima določen ugled, simbolni status ipd..pa čeprav veš, da bi lahko s substitom zadovoljil iste potrebe za nižjo ceno..Pa sej je prav, da smo ljudje različni..a ne bi blo dolgočasno, če bi mel vsi take HP-je kot ti
Sicer pa za dobrim konjem se zmerej praši..čudn da nima kakšna druga blagovna znamka kompov že 1o strani
Drugač pa za moje pojme sta mi dva avta različnih blagovnih znamk po njuni osnovni logiki popolnoma enaka, a zaračunava en veliko višjo ceno kot drugi..Oprosti Mahagonij, ampak zgleda, da nisi lih najbolj poučen v marketingu in ne razumeš, da pač podjetja segmentirajo..in obstaja nek segment potrošnikov, ki so za izdelek pripravljeni plačati več kot za nek drug izdelek..Znamčenje, pa to...Ne me hecat, da ti nisi za čiist nobeno stvar pripravljen plačati več, samo zato, ker je določene znamke ima določen ugled, simbolni status ipd..pa čeprav veš, da bi lahko s substitom zadovoljil iste potrebe za nižjo ceno..Pa sej je prav, da smo ljudje različni..a ne bi blo dolgočasno, če bi mel vsi take HP-je kot ti
Sicer pa za dobrim konjem se zmerej praši..čudn da nima kakšna druga blagovna znamka kompov že 1o strani
-
Satya - Debatorica
- Na forumu od: 5. 6. 2008
- Kraj: Ljubljana
Mahagonij napisal/-a:Drugače pa jz uporabljam oba PC in Mac..že ko kupš mac al pa nek drug comp je taka razlika da glava peče - ker. pr macu odpreš in dela, vse je tko na simpl in vse lohk z dvema klikoma nardiš, pri ostalih kompih pa sm se vedno zafrkavala z nekimi driverji in podobnimi zadevami. Naslednja stvar je da ima MAc super programsko opremo (npr. iweb, i photo, garage bend, time capsule..), ni zajebancije s patchi, wirusi in inštaliranjem programov..
Mogoce je to zato ker ne znas uporabljat racunalnika, in instaliras cel kup govna na windowse. Windowsi XP, ki niso sli skozi roke bedaka se zazenejo v nekaj sekundah, vse dela hitro in problemov z driverji in softwareom ni.
heh men je moj identično reku
- Mahagonij
- Cosmopsiho
BLUBABY napisal/-a:Drugač pa za moje pojme sta mi dva avta različnih blagovnih znamk po njuni osnovni logiki popolnoma enaka, a zaračunava en veliko višjo ceno kot drugi..Oprosti Mahagonij, ampak zgleda, da nisi lih najbolj poučen v marketingu in ne razumeš, da pač podjetja segmentirajo..in obstaja nek segment potrošnikov, ki so za izdelek pripravljeni plačati več kot za nek drug izdelek..Znamčenje, pa to...Ne me hecat, da ti nisi za čiist nobeno stvar pripravljen plačati več, samo zato, ker je določene znamke ima določen ugled, simbolni status ipd..
Ne, nisem za nobeno znamko pripravljen placati konkretno vec.
Ne mislit da smo vsi tko neumni, samo zato ker si ti. Poleg tega gre tukaj za tehnicni izdelek in ne za cunje oz cevlje(pri katerih je design glavna komponenta vrednosti izdelka, tukaj pa ni).
Izjava "za stvar pripravljen placati vec, samo zato, ker je dolocene znamke ima dolocen ugled, simbolni status", pove o tebi vse, kar je treba vedt.
BLUBABY napisal/-a:Pa sej je prav, da smo ljudje različni..a ne bi blo dolgočasno, če bi mel vsi take HP-je kot ti
Spet obravnavas racunalnik kot torbico. To ni fashion accessory. "O ne! Ona ma pa isti racunalnik kot jst. Se morava zment da ne bove prisle obedve z istim racunalnikom na isti dan"
Aha par sekund razlike v hitrosti zagona racunalnika je vredno 1300 eur razlike v ceni.Tamarra* napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Mogoce je to zato ker ne znas uporabljat racunalnika, in instaliras cel kup govna na windowse. Windowsi XP, ki niso sli skozi roke bedaka se zazenejo v nekaj sekundah, vse dela hitro in problemov z driverji in softwareom ni.
Se zaženejo v nekaj sekundah ja, ampak vseeno v kar nekaj več sekundah kot pa epli - preverjeno na novem kr enem prenosniku in novem Macu
Shit, celo Alienware notebooki, ki so imajo custom ohisja in so najbolj prestizna znamka gaming notebookov so mnogo cenejsi.
Kot si sama povedala, s tem da pravis da imate cel kup macov v familiji, se najbrz o cenovni smiselnosti svojih nakupov sploh ne sprasujes ker imas prevec denarja. "Jst hocem to!" je blo.
Ne bos verjela, za ostale smrtnike je pa to, kok dobijo za svoj denar, precej pomembno.
Tko da je precej butasto, da jim ti svetujes, ker vecina nima niti pod razno denarja za odmet.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov