Apple MacBook
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
BLUBABY napisal/-a:Glede tistga o gonilnikih, ki jih tipi topi naložiš na windows, zgleda, da nisva mela istga in pač obstajajo več windowsow - ti si mel zgleda neko prijaznejšo sorto, jz pa nekoliko manj prijazno uporabniku ..Druge razlage ne vidm..
O fak....ne morš no.... In ti potem govoriš o prednostih enega laptopa napram drugemu....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
BLUBABY napisal/-a:Pa sej je prav, da smo ljudje različni..a ne bi blo dolgočasno, če bi mel vsi take HP-je kot ti
pri nas ma pol faksa iste 17' HPje.
pa oranzne toshibe.
čist smo out.
pa se neki glede estetiskih vrednosti racunalnika. mam doma stacionarnega HPja. cel pavilion komplet v glvanem. ok...kista je pač pod mizo, itak se je ne vidi. ekran je pa tok lep, da se lahko i mac sam skrije.
zraven je še meči meči tipkovnica in miška.
čist vsi so zaljubljeni v moj ekran:)
-
LovelyM - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 6. 2005
- Kraj: Ljubljana
Mahagonij napisal/-a:Ker ste neeticni, ker se lazete ostalim, da so maci zmogljivejsi, kar niso.
Meni osebna etika ne dopusca, da bo tiho gledal, kako se tukaj buce vali in nateguje drug folk da bo neki blaznega dubu za svoj denar. To niti pod razno ni res. Mac ima nekatere prednosti, ampak zdalec niso vredne razlike v ceni. Z macom dobis manj za svoj denar kot z navadnim notebookom. Sem tudi sam razmisljal o nakupu maca, potem sem pa raje kupil HPja in sm prisparal skoraj 200 jurjev.
Dandanes bo katerakoli cosmopolitanka na tem forumu za 800 eur dobila racunalnik, ki je boljsi in zmogljivejsi od tega kar rabi.
Kdor pa zeli denar stran metat pa naj izvoli.
Res je, popolnoma se strinjam z Mahagonijem, in z fantom se vedno šaliva, da so maci pač za tiste, ki ne znajo uporabljat računalnikov na pravilen način oz. nimaš sploh šanse smetit ker pol stvari ne dela. Virusov pa tudi ni zato, ker veliko softwarea ne dela.
Moj desktop računalnik je stal približno 1000€ in je boljše kvalitete kot pa marsikateri Imac za 3000€, ker imam brata, ki se s tem ukvarja in mi izbere najboljše komponente za ta denar. Dela pa hitro pač zato, ker ga znam uporabljat in ne zasmetim Windowsov. Sem že vidla primere odličnih računalnikov, totalno zabitih z razno kramo in so zaradi tega delali z minimalno hitrostjo. Pač od posameznika je odvisno kako uporabljaš računalnik.
Glede designa so pa Imaci res lepi, na tem področju se Macintosh vedno potrudi
- floribunda
- Cosmopsiho
Tamarra* napisal/-a:^^ Te pa slikaj ta tvoj HP, da vidim kaj je tak lepega na tem
hehe.
sej so maci tudi lepi, ta nova serija, kjer je še malo črnine zraven pa sploh. point je, da bodo maci tudi tle pocasi zgubili trzno nišo, ker se vedno več podjetij trudi, da bi bli tudi njihovi pc-ji estetsko zanimivi.
sej vidiš, da forumašice vedno bolj na rozaste dell-e padajo innevemkajševse.
sploh pa, če bi mi kdo maca podaril, se ga niti približno ne bi branla. pa en 30 inčni monitor zraven. sploh se ne bi pritoževala.
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Mahagonij in McLarnovc..lej, da vama ne bom tolk časa jemala z obešanjem na moje besede se umikam z teme in vama sporočam, kaj sta me naučila:
1. MAC-i so statusni simbol, ker jih pač kupujemo le tisti, ki imamo preveč denarja.
2. MAC-i so za tiste, bolj "zabite" uporabnike, ki pač ne znamo uporabljat Windowsov, ki so tako zelo uporabniku prijazen informacijski sistem.
3. MAC-i so večinoma modni dodatek. (Čudno potem, da sem razmišljala kakšne tehnične komponente nej ima,...funny me..)
1. MAC-i so statusni simbol, ker jih pač kupujemo le tisti, ki imamo preveč denarja.
2. MAC-i so za tiste, bolj "zabite" uporabnike, ki pač ne znamo uporabljat Windowsov, ki so tako zelo uporabniku prijazen informacijski sistem.
3. MAC-i so večinoma modni dodatek. (Čudno potem, da sem razmišljala kakšne tehnične komponente nej ima,...funny me..)
-
McLarnovc - Cosmofrik
Operacijski sistem si najbrž mislila...
Lepo, da se strinjamo v vseh treh točkah...
Utemeljitev? Ok...
Utemeljitev 1. točke. Kupuješ nov laptop. Na izbiro imaš recimo nekega HP-ja, za recimo 1300eur, ter recimo nekega maca s popolnoma istimi komponentami za 2700 dolarjev. Iste komponente pomenijo isto zmogljivost. Cena pa niti slučajno ni ista. Torej, če imaš preveč denarja v temu primeru izbereš maca.
Utemeljitev 2. točke. Folk ponavadi dobi komp in že v istem dnevu začne z neta vlačit xyz programov, za katere v 2/3 primerov sploh ne ve čemu služijo, ponavadi pa jih povleče še iz najbol čudnih možnih virov. Potem ga seveda antivirus opozori, da je v fajlu virus, ampak folk tisto mirno ignorira in fajl odzipa, virusi pa se začnejo širit. Potem inštalira še kak smile-pack za msn, ki je ponavadi leglo virusov, čez 2 dni pa benti nad Microsoftom, kako so nesposobni. Na macu je to res nemogoče, ker ne podpira niti 1/3 softwara, ki ga podpirajo windowsi.
Utemeljitev 3. točke. Mac je modni dodatek, drugače firma ne bi dajala toliko na izgled.
Lepo, da se strinjamo v vseh treh točkah...
Utemeljitev? Ok...
Utemeljitev 1. točke. Kupuješ nov laptop. Na izbiro imaš recimo nekega HP-ja, za recimo 1300eur, ter recimo nekega maca s popolnoma istimi komponentami za 2700 dolarjev. Iste komponente pomenijo isto zmogljivost. Cena pa niti slučajno ni ista. Torej, če imaš preveč denarja v temu primeru izbereš maca.
Utemeljitev 2. točke. Folk ponavadi dobi komp in že v istem dnevu začne z neta vlačit xyz programov, za katere v 2/3 primerov sploh ne ve čemu služijo, ponavadi pa jih povleče še iz najbol čudnih možnih virov. Potem ga seveda antivirus opozori, da je v fajlu virus, ampak folk tisto mirno ignorira in fajl odzipa, virusi pa se začnejo širit. Potem inštalira še kak smile-pack za msn, ki je ponavadi leglo virusov, čez 2 dni pa benti nad Microsoftom, kako so nesposobni. Na macu je to res nemogoče, ker ne podpira niti 1/3 softwara, ki ga podpirajo windowsi.
Utemeljitev 3. točke. Mac je modni dodatek, drugače firma ne bi dajala toliko na izgled.
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 19. Okt. 2008 10:51, skupaj popravljeno 3 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- floribunda
- Cosmopsiho
evo.tle je link. upam da dela:)
v bistvu je največji čar vtem, da je monitor na pivot, kar je blazno praktično. obračaš ga lahko po mili volji, loh ti nardi take poze, kot jih js ne morem
http://compraonline.mediaworld.it/webap ... ry_rn=1501
v bistvu je največji čar vtem, da je monitor na pivot, kar je blazno praktično. obračaš ga lahko po mili volji, loh ti nardi take poze, kot jih js ne morem
http://compraonline.mediaworld.it/webap ... ry_rn=1501
-
Satya - Debatorica
- Na forumu od: 5. 6. 2008
- Kraj: Ljubljana
men so pa vedno bolj smotani i-maci, na faksu jih moram uporabljat, pa se res zgubljeno počutim. Sicer glede dizajna res ne gre oporekat jabučkom, ampak - sony vaio dela krasne super lepe laptopćke, za tiste, ki padajo na roza, tudi v roza barvi. če pa je barva ful pomembna in ni keša, lahko pa kupiš nalepko za pokrov laptopa - tko kot nalepke za na stene, res hudo pride. voila, 10 evrov, pa maš 'dizajnerski' laptopić.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Satya napisal/-a:men so pa vedno bolj smotani i-maci, na faksu jih moram uporabljat, pa se res zgubljeno počutim.
A smem vprašat kater faks je to, da morate uporabljat Mace? in zakaj?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
McLarnovc - Cosmofrik
*mala* napisal/-a:Satya napisal/-a:men so pa vedno bolj smotani i-maci, na faksu jih moram uporabljat, pa se res zgubljeno počutim.
A smem vprašat kater faks je to, da morate uporabljat Mace? in zakaj?
Sej podobno tud na nekaterih srednjih šolah mulariji težijo z Linuxom...
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
^^ Jst ne vem, če je to dvoje za primerjat.
Mac = drag
Linux = zastonj
Pa ne vem, zakaj bi bilo to teženje...
Mac = drag
Linux = zastonj
Pa ne vem, zakaj bi bilo to teženje...
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
McLarnovc napisal/-a:Sej podobno tud na nekaterih srednjih šolah mulariji težijo z Linuxom...*mala* napisal/-a:A smem vprašat kater faks je to, da morate uporabljat Mace? in zakaj?Satya napisal/-a:men so pa vedno bolj smotani i-maci, na faksu jih moram uporabljat, pa se res zgubljeno počutim.
Kaj ima pa to veze? Na srednjih solah ponavadi tezijo se z drugimi stvarmi; recimo z geometrijo pa z geografijo, pa z neopravicenimi. Torej, kje je tocno ze povezava?
Bolj problematicno je, ce zahtevajo, da imas doma Windows - nimajo vsi starsi veliko denarja .........
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov