Apple MacBook

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 10. Okt. 2008 19:27

floribunda napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:Ja in kaj je 500eur, v primerjavi s tem, da boš navaden računalnik lahko uporabljala 2, 3 leta, applovega pa dokler se ga ne boš naveličala? :wink:

itak itak. js mam enga doma, ki se ga je se babi uporabljala, pa še kr dela.
kake pa ti to klamfaš, no.
pa svojga hp-ja uporabljam ze dobra tri leta, pa še kr dela.
sploh pa ne vem kako je to merilo, da se računalnika naveličaš? a ni ponavadi, da crkne kej, kar se ne splača popravljat,al pa preprosto tvoje zahteve presegajo zmožnosti racunalnika.
Ponavadi je to drugo.
In maci glede tega niso nobena izjema. Strojna oprema je primerljiva z ostalimi PCji, zahtevnost(pozresnost) softvera pa tut.

Ce moras zaradi pocasnosti PCje menjat na 3 leta, moras tut mace. Kar se pa tice dejanske zivljenske dobe izdelka, je pa zopet povsem isto. PCji in maci sedaj uporabljajo iste procesorje, graficne, zaslone, zvocne....

Maci se razlikujejo samo po obliki in operacijskem sistemu.

Za to pa kar precej placas....ce v Sloveniji kupujes cisto prevec. Saj je notebook, ki je ima pod pokrovom identicne komponente kot mac precej cenejsi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 10. Okt. 2008 21:38

Heh, okej, odkrito povedano, ne da se mi več :D jaz sem povedala svoje mnenje, nikogar ne mislim silit da se strinja z mano, moti me samo, da trdite neke glupe stvari, ki nimajo ne repa ne glave, in druge nekaj prepričujete, tako da se kar lepo poslavljam iz te teme :D Lp :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 10. Okt. 2008 21:56

Tamarra* napisal/-a:MacBook Pro - cena do 2.799dol

Čakaj kaj jaz to prav vidim? 2799dolarjev? :eek: :eek: Za podobno kombinacijo(core 2 duo 2,4GHz, 4GB rama, 250GB diska, nVidia quadro 320, itd.) sem jaz dal 1300eur...

Tile mac-i so še dražji kot sem mislu....glede racionalnosti takega nakupa se moram tukaj popolnoma strinjat z Zodiacom...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 11. Okt. 2008 8:31

floribunda napisal/-a:dokler bom po forumih brala, da je čas renderiranja na eplih občutno manjši
To so totalne buce.
Satya napisal/-a: moj je računalničar in niti približno ne prenese applov...tko da on ni ravno človek, ki ga bom spraševala za mnenje. :)
To pa zaradi tega, ker mu gre, po mojem, ta propaganda, tko kot meni, na zivce.
Appli se razlikujejo od ostalih PCjev po skatli in OSu. Pa se na navaden PC se OS X nalozit ce se potrudis.
floribunda napisal/-a:
Zodiac napisal/-a:Spet bedarije kvasiš. To govori folk ki pojma nima. Poišči notesnik z Intel C2D 2,4GHz s 6MB L2 cache, 2GB 800MHz DDR2 rama, in še ostale pritikline (to je približno konfiguracija MacBookPro-ja), ter zrendriraj eno 3D sceno. Boš videla, da v večini primerov razlike v času rendriranja ni. Če je, je le ta tako majhna, da ne upraviči enkrat višje cene jabuka. Ampak to NOBEN lastnik meka ne bo priznal, ker njemu je mek the holy grail in se mu bo klanjal do smrti, pa četudi ve, da nima prav in da ga Jobs nateguje od zadaj brez lubrikanta. Vse je v marketingu.

dobro, dobro. nea se jezi zdej name:)
drugače pa si s takim notesnikom ne morem kej dosti pomagat, ker mi ze na stacionarcu, ki ma enkrat boljše klasifikacije kot so zgoraj navedene en čisto običen model z GI renderira cca. 5 ur. glede na to, da ni da neki obvladam, morem ponavadi 5krat en in isti render delat. ker zmeri neki manjka.
Kaj ti bo pol macbook pomagal? Ker ima identicno konfiguracijo.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 11. Okt. 2008 8:41

Tamarra* napisal/-a:Heh, okej, odkrito povedano, ne da se mi več :D jaz sem povedala svoje mnenje, nikogar ne mislim silit da se strinja z mano, moti me samo, da trdite neke glupe stvari, ki nimajo ne repa ne glave, in druge nekaj prepričujete, tako da se kar lepo poslavljam iz te teme :D Lp :)
Ja ja...sam noces priznat da nabijas.
PCji in maci uporabljajo isti hardware.
PCji so pol cenejsi.

To je vse in kontra argumenta nimas.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 11. Okt. 2008 8:46

McLarnovc napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:MacBook Pro - cena do 2.799dol

Čakaj kaj jaz to prav vidim? 2799dolarjev? :eek: :eek: Za podobno kombinacijo(core 2 duo 2,4GHz, 4GB rama, 250GB diska, nVidia quadro 320, itd.) sem jaz dal 1300eur...

Tile mac-i so še dražji kot sem mislu....glede racionalnosti takega nakupa se moram tukaj popolnoma strinjat z Zodiacom...

2800$ je 2100 eur...v store.apple.si namest store.apple.com(torej v slovenski trgovini) pa stane 2.625,00 EUR . Torej v sloveniji placas se 525 EUR vec. :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2008 9:55

Ko mi kdo omeni maca ne morem drgač kot, da pomislm na tole sceno...

Kupi ena maca, pa pokliče svoje prijateljice na pijačo in pol v stilu...
A:"ej a veste da sm kupla maca?"
B:"waw a res, ej kok hudo, ne morm verjet..."
C:"ja kok si pa dala zanjga?"
A:"2000eur pa še mal čez, so mi ga poslal direkt iz amerike..."
B, C, D:"uuu res hudooooo...."
B:"jst bi tud to mela...."
C:"ja jst bom najbrž kr mojmu lubiju kej tko po ovinkih namignla...."
D:"res hudoooo tole vseskup...."
.
.
.
in tako dalje...

Podobno je s tistmi pink in zelenmi Dell-i...

:lol:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 11. Okt. 2008 10:26

McLarnovc tole namigovanje, da imajo macbooke sam neke keš pičke, k nimajo za burek o računalnikih je popolnoma neumestno. Ne vem zakaj ne prenesete nekateri, da pač obstajamo ljudje, ki jim je pomemben pr nakupu tud dizajn in ki, vemo da plačamo za nek izdelek višjo ceno..Marketing vidm, da vam je čist neka nepoznana in postranska stvar in sploh ne razumete, da svaka čast podjetju kot je Apple (začel z neke garažne prodaje) da je tok prevzeu to trženjsko filozofijo, da deluje za potrošnike kot nekakšna mantra. Za tiste segmente na katere pač cilajo..
Drugače pa jz uporabljam oba PC in Mac..že ko kupš mac al pa nek drug comp je taka razlika da glava peče - ker. pr macu odpreš in dela, vse je tko na simpl in vse lohk z dvema klikoma nardiš, pri ostalih kompih pa sm se vedno zafrkavala z nekimi driverji in podobnimi zadevami. Naslednja stvar je da ima MAc super programsko opremo (npr. iweb, i photo, garage bend, time capsule..), ni zajebancije s patchi, wirusi in inštaliranjem programov..Pa še 3milijonov drugih prednosti ima..Kot seveda ima tudi kakšno slabost - npr. zame je slabost to, da nimajo vsi printerji mac driverjev...Vse je važno od načina uporabe in uporabnika..
Glede tega da imajo PC in Maci isti hardware...ja soo what. Svaka čast applu, da zna ta hardware tko zapakirat da je kr nekej potrošnikov prpravljeno plačat za izdelek mnogo več kot pa za vaše škatle. Sploh pa ne vem zakaj je treba žalt..človek bi že pomislu, da imate potlačene travme, ker si ga ne morte prvoščt, pa bi ga radi:PP
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2008 10:47

Pozabla si pa povedat da za tvojega tako opevanega maca nikoli ne bo obstajalo toliko različnega softwara kot ga obstaja za PC. A pa ti dejansko misliš da sem ti jaz fouš tvojega maca? Dream on baby...

Razen, če imaš pa toliko dnarja za ga raztresat, da namesto PC notebooka za 1300eur kupiš maca, s čisto istimi komponentami za 2700dolarjev....eni toliko denarja pač nimamo, pa se moramo zadovoljit s klasičnim ""crapom"" od laptopa..

Pa še glede driverjev...časi windowsov 98, ko se je bilo treba nonstop zajebavat z driverji. Od kar so prišli XP-ji ven je tega večinoma konec, da ne govorim o Visti, ki podpira toliko kosov hardwara, kot ga tvoj mac nikoli niti v sanjah ne bo videl...

Še nekaj....uprašaj Aloho kako je, ko sveti mac, crkne.... :wink:

Pa opažam, da je folk totalno preobseden z virusi in ostalim podobnim crapom....
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 11. Okt. 2008 13:30

Disk lahko crkne pr vsakem žal...In ne mislm grdo samo to je blo Alohina krivda..Jz imam lepo Time capsule na macbooku speljano na zunanjo enoto in je to to in se nimam kej bat..Hkrati vprašej kakšno firmo, ki se za mastne denarce ukvarja s tem, da ti obnove podatke na uničenem disku koliko dobijo Applov pa koliko neApplov..Res je sicer, da v Sloveniji lih ni nekej na tone applovih uporabnikov, tko da bo vzorec malo izkrivljen, ampak vseen..

Glede virusov pa je tko..tud sama opažam, da večina Applovih poznavalcev/nepoznavalcev kot njihovo lastnost navede, da so varni pred virusi..

Drugač pa hvalobogu, da ne marate macbookov, vsaj ne pripadam večini večnih tradicionalnih klasikov...!

:D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2008 13:42

Disk lahko crkne pri vsakomur...to je res... Razlika pa je ta, da ti z diska od PC-ja podatke lahko reši, skoraj bi lahko rekel, vsak mulc ki ima 2 uri časa, medtem ko je pri macu to očitno neizvedljivo tudi raznim firmam....

Drugače pa sem še vedno mnenja, da je kupovanje maca podobno kot metanje keša v skret školjko...
Zodiac
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 10. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Zodiac » 11. Okt. 2008 15:14

S tem reševanjem podatkov je problem predvsem v tem, da te firme očitno ne poznajo Reiserfs in EXT3 tipa particij in tako v svojih programih vidijo prazen disk, ker program prepozna samo FAT16/32 in NTFS.

Drug problem je, če ti grejo glave na disku oziroma se zaskočijo in morajo disk odpirat (tak špas ponavadi stane 500€ ali več). Menjava vezja na disku pa ni tak problem in tak poseg zna opravit vsak, ki zna poiskat podobno vezje drugega diska in premontirat zadeve.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Okt. 2008 16:26

McLarnovc napisal/-a:Ko mi kdo omeni maca ne morem drgač kot, da pomislm na tole sceno...

.
.
.
in tako dalje...

ves kok sm se šele js hvalla naokoli, ko sem nov PC kupovala :D
pomojem da sm cist vsakmu vsaj pol ure tezila, da mam cist hud nov komp. da ma 4gb rama da ma quad core procesor in še svašta druzga.
pa da sm ga čist poceni dobila.
pa je šlo za čist navadnega HPja.
tko, da zgornji primer ni glih mac related :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2008 16:32

floribunda napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Ko mi kdo omeni maca ne morem drgač kot, da pomislm na tole sceno...

.
.
.
in tako dalje...

ves kok sm se šele js hvalla naokoli, ko sem nov PC kupovala :D
pomojem da sm cist vsakmu vsaj pol ure tezila, da mam cist hud nov komp. da ma 4gb rama da ma quad core procesor in še svašta druzga.
pa da sm ga čist poceni dobila.
pa je šlo za čist navadnega HPja.
tko, da zgornji primer ni glih mac related :)

Tist moj post je bil mišljen zgolj in samo kot zajebancija... :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Okt. 2008 18:11

mah dejstvo je, da majo maci lep dizajn (ceprav meni osebno uno ohišje dokaj plastic fantastic deluje, so mi črne šajni stvari za tehologijo dost lepše). in da zenske palijo na dizajn.
ko je šla moja mati z mano v mediaworld in sm si šla js računalnik kupit, se je v sekundi na unga i maca prlepla. pa sploh ne rabi računalnika. kamoli,da bi prešaltala na kšn drugi OS. glih se je word naučila odpret.
ampak...naslednji računalnik, ki ga bomo doma meli, bo Imac.
zakaj? ker je tok lep :D

meni je prav.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov