Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 17. Okt. 2010 21:12

Zaenkrat tecem se (res pa je, da zadnja dva dni nisem utegnila tect) v tricetrt pajkicah in kratkih rokavih. Pri kaksnih 10° grem na dolge pajkice in dolge rokave (oboje obvezno tanko). Pri nuli dodam vetrovko. Pri 5 pod nulo pa pocasi pride na vrsto termo majica in dodatna tanka plast pod pajkice. Debele pajkice sem uporabila lani samo enkrat, ko sem tekla v hribih pri manj 10 pod nulo. Pa se takrat sem odlocitev kmalu obzalovala.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Okt. 2010 19:29

^^Uf dobra si, da tečeš tudi ko je zelo mrzlo. Pa se nikoli ne prehladiš zaradi tega?
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 18. Okt. 2010 22:05

Po moje se ravno zato, ker tecem, ne. Prej sem vsako zimo staknila kak resnejsi prehlad ali angino. Zdaj pa se sicer zgodi, da imam kak teden smrkanja, cesa resnega pa nisem staknila.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 21. Okt. 2010 22:39

Jaz moram tečt, da imam kondicijo za telovadnico.Tek jemljem kot nujno zlo, torej kot pridobivanje kondicije za moj najljubši šport.
meli241177
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a meli241177 » 08. Dec. 2010 11:47

haley napisal/-a:^^Uf dobra si, da tečeš tudi ko je zelo mrzlo. Pa se nikoli ne prehladiš zaradi tega?

Jaz se vedno. Ko pade temperatura pd 5 stopinj, fašem vnetje grla.
Zato pa ne tečem, ko je tolk hladno. Poznam nekaj tekačev, ki jih tudi par pljučnic na leto ne spametuje.
Uporabniški avatar
Nala29
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nala29 » 16. Dec. 2010 20:39

Tudi jaz rada tečem v mrazu. Tak osvežujoč občutek. Totalno te zbudi :wink: :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jan. 2011 18:51

A mogoče katera tukaj ve,kakšne so vaje za krepitve gležnja.
Namreč že nekaj let imam problem z poškodovanim gležnjem,že kakšno leto tečem po nekaj kilometrov na dan in gleženj se mi je deloma okrepil,ampak vedno imam probleme z bolečino v gležnjih,zaradi nje se silim v čuden korak,kar mi prinese zategnjenost v mečah

.Tako,da če katera ve vaje za krepitve gležnja,ter meč (dvige na prstih že delam)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Corona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Corona » 16. Jan. 2011 16:15

Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 16. Jan. 2011 17:59

LedZeppelin napisal/-a:A mogoče katera tukaj ve,kakšne so vaje za krepitve gležnja.

Za krepitev gležnja je daleč najboljša rešitev ravnotežna deska - v vsaki mal večji trgovini s športno opremo jo majo. Pol greš pa vsakič ko maš kej časa med dnevom "lovit ravnotežje". Moj fnt ma ful probleme z gležnji pa so mu vsi trenerji/športni pedagogi to svetoval in res pomaga. :)
Uporabniški avatar
Corona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Corona » 16. Jan. 2011 20:17

Jaz sem jo pred kratkim kupila v Hoferju za ful malo denarja. Poglej, če še majo :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 16. Jan. 2011 20:29

LedZeppelin napisal/-a:A mogoče katera tukaj ve,kakšne so vaje za krepitve gležnja.
Namreč že nekaj let imam problem z poškodovanim gležnjem,že kakšno leto tečem po nekaj kilometrov na dan in gleženj se mi je deloma okrepil,ampak vedno imam probleme z bolečino v gležnjih,zaradi nje se silim v čuden korak,kar mi prinese zategnjenost v mečah

.Tako,da če katera ve vaje za krepitve gležnja,ter meč (dvige na prstih že delam)

Bom vprašala mojega, je mel tudi zvit gleženj pred leti in mu je fizioterapevtka dala neke vaje zdaj. Upam, da ti uspem še danes odgovorit.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Jan. 2011 21:06

Punce, hvala vsem ki ste se odzvale in svetovale. Imam že kak teden ta krožnik, in vsak dan delam vaje, tako da lahko malo bolj samozavestno tečem po neutrjenem terenu+imam dobro ogrete gležnje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 28. Jan. 2011 0:15

uu, ja, balance board! res noro super stvar, jez sm si omislla kr tole stvarco in je z redno uporabo vse na telesu postalo dost bolj stabilno :)
Priporočam!
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
jp
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2007
Kraj: nek popolnoma nepomemben planet v vesolju

Neprebrana objavaNapisal/-a jp » 04. Mar. 2011 15:00

meli241177 napisal/-a:
haley napisal/-a:^^Uf dobra si, da tečeš tudi ko je zelo mrzlo. Pa se nikoli ne prehladiš zaradi tega?

Jaz se vedno. Ko pade temperatura pd 5 stopinj, fašem vnetje grla.
Zato pa ne tečem, ko je tolk hladno. Poznam nekaj tekačev, ki jih tudi par pljučnic na leto ne spametuje.

Zgleda se premalo oblečeš.
Za primer, ko grem sam laufat pri temperaturi pod 0 stopinj oblečem: dvoje pajkic (ene so oreng debele - primerljive s tistimi za smučanje), zgoraj pa dve ali tri kratke majce, eno dolgo termo majco in pa zelo kvalitetno vetrovko.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Mar. 2011 20:31

Kakšen konkreten nasvet za solidne (in ne predrage; ker še ne vem, če to sploh zame) tekaške superge?
Bolj za po gozdu, makedamu...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov