Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 12. Apr. 2009 19:07

V OŠ sem jaz tud sovražla tek. Še bolj pa učiteljico k nas je ``terala´´.Ampak vse samo zato, ker sem mogla - pa ker smo bili zato ocenjeni. Ma učitlco bi pa takrat najraj nekam posala... no pa sej je pr odbojki par nenamernih žog dobila v glavo. :D

No sledila je SŠ. Tam je blo še hujš ker smo za prfokso dobl bivšo maratonko. Ma vse je bolj kot to. Saaaamo laufal smo.

Čist drugač je zdej k grem tečt zase, za relaksacijo, užitek,... brez ocenjevanja, brez omejevanja in ukazvanja,... no ja pa tut mal bolj odrasla sm. :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 12. Apr. 2009 19:24

No sej o tem jst govorim. Ni mi jasno, kako lahko otroka, čist nepripravljenga, pošlejo odtečt en kilometer in ga zravn še štopajo in ocenjujejo...Pa to je otrok čist pod prtiskom! Se ne čudm, da kšn skupi pade, ker sploh ni navajen lavfat, tam pa teče na žive in mrtve, da bo imel kao čim bolši rezultat :roll: Ker otroci so pač taki, noben noče bit najslabši, to jemljejo kot poraz. Jst vem, da sm zmer tekla, oz. prov šprintala, na 600 metrov, da sm na konc skor u nezavest padla, ampak sam da nism bla med najslabšimi :? Da ne omenjam, da mi je vranico skor ven vrgl, srce pa tud, pa razni glavoboli pol...
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Apr. 2009 20:12

Jaz sem na ta način tudi zasovražla tek. Stalno neka kompeticija in krosi in pizde materine. :roll:
Jaz pravim, da je fanj, da se otroci migajo, ampak ne za oceno.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Apr. 2009 7:04

red_rose napisal/-a:(purple, ce bos trikrat tekla, proooosim ne zasmetit vseeh tem v sportu! ok?)

o cem razmisljate ko tecete?

če tečem sama mam obvezno mp3 z musko, in si jo nabijam na ves glas, včasih se poglobim v musko in razmišljam o tem; drugič razmišljam o tem da pravilno diham, da pravilno polagam noge da ne obremenjujem kolen na napačen način, dostikrat pa mislim na "vsakdanje" stvari in v glavi rešujem kak problemček :D , mal sanjarim, itd :oops:

Kadar tečem "doma", mam ponavadi s sabo psa, ki povzoča preglavice in se moram ukvarjat z njim, in razmišljam kako ga bom prepričala da se ne bo šel povaljat v vsako lužo ki jo najde, in kako kup gnoja ni ravno najboljša izbira za zajtrk :D
V lj je pa ponavadi na "moji potki" še veliko drugih ljudi, in mi jih je zelo zanimivo opazovat :wink:
Zadnjič spremenil fun, dne 13. Apr. 2009 7:19, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Apr. 2009 7:11

Yazmeen napisal/-a:No sej o tem jst govorim. Ni mi jasno, kako lahko otroka, čist nepripravljenga, pošlejo odtečt en kilometer in ga zravn še štopajo in ocenjujejo...Pa to je otrok čist pod prtiskom! Se ne čudm, da kšn skupi pade, ker sploh ni navajen lavfat, tam pa teče na žive in mrtve, da bo imel kao čim bolši rezultat :roll: Ker otroci so pač taki, noben noče bit najslabši, to jemljejo kot poraz. Jst vem, da sm zmer tekla, oz. prov šprintala, na 600 metrov, da sm na konc skor u nezavest padla, ampak sam da nism bla med najslabšimi :? Da ne omenjam, da mi je vranico skor ven vrgl, srce pa tud, pa razni glavoboli pol...

Ne me razumet narobe, ampak HVALA BOGU da obstaja v oš telovadba, in jaz sem res srečna da se tamali vsaj tam premigajo če ne drugje!!

Kakšen pritisk neki, pa menda bodo odlaufal tistih 600m! :wink: Meni se zdi žalostno, da otrok/mladostnik nebi zdržal 600m teka... ne me narobe razumet, ampak to pa res ni tako daleč, da bi bla nevemkakšna muka.
(seveda ni prav da se pri vas prej niste ustrezno pripravili, mi smo se na tek na 1000m pripravljali vsaj mesec pred "preizkusom")

Najbolj zanimivo mi je pa bilo, da so se pri nas telovadbe izogibale ponavadi ravno najbolj "močne" punce v razredu, med tem ko smo druge laufale so šle one pa v mercator po čipse in sendviče... >Ne vem kako starši podpirajo to, in pišejo opravičila v stilu; menstruacija 3krat mesečno, glavoboli, itd itd... (sej če te res boli glava valda ne boš telovadu, ampak vsak dan te pa tut ne more a ne...)

Pa kaka tekmovalnost :D ; sej tekmovalnost je potem pri vseh predmetih, sej so ocene tudi povsot drugod, ne samo pri telovadbi...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Apr. 2009 8:53

Sm po branju tehle zgroženih postou pomisnla, da sm edina, ki se ji mularija ne smil, kr mora enkrat letno pretečt tistih par krogou ... Išššš!

Pa da se razumemo, tut sama sm bla med tistimi, k niso maral teka (zakaj, ne vem), čeprau sm bla ful športnica, pouna kondicije in energije, mi je biu ta šolski lauf (z usemi atletskimi tekmovanji, krosi in suhim treningom) cela beda. Tek sm noro uzljubila dobri dve let nazaj in od takrat sm k Forrest Gump :P .

Pr nm smo na klopcah u telovadnc sedel usi pouprek, za to pa krivim napačn pristop useh teh tršic, k niso znale (z redkimi izjemami) narest tiste ure (al pa dveh) zanimive.
U OŠ je mela ena šica tako rit, da se ji ni dal niti vaj pokazat, ampak je zaposlila mene, da sm vodila ogrevanje, po dveh (!) minutah je že slediu med dvema ognjema ... do konca ure (medtem je ona sedela nek u čošku na blazinah in delala - nič). Kaj hujšga zame, keri je žoga smrtni sovražnik (pfeeej!).
U gimnaziji smo mel tut celo vrsto različnih težakou, ena je bla tko zagreta, da smo sedel po tleh ta velke telovadnce in pisal test, za oceno. Mnja, ni se obnesl. In spet, preveč poudarka na žogah, js pa skos hlepela po kšni gimnastiki, atletki, ... In zato me je zmer večkrat bolela glava, pa trebuh, pa menstruacija dvakrat mesečno :D ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Apr. 2009 8:57

Jst govorim o otrocih, ne o mladostnikih! In govorim o teku na daljše proge, kot je tek na 600 m, na 1000 m, cooper...Tud jst zagovarjam to, da se otroci mal razmigajo pri športni vzgoji, ampak ne da se jih čist nepripravljene pošilja tečt kros in štopa. Tek bi jim mogl predstavt na en drugačn način, kot neki pozitivnga, ne pa da smo bli vsi slabe volje in smo se bal tega teka kot hudič križa. Kot sm že povedala, sm živela na podeželju, po cele dneve sm bla zuni in se gibala, pa mi je blo še vseen težko iz šusa odtečt 1000 m, pa še taki smo bli, da noben ni hotu bit med zadnjimi in smo tekl k norci :? Jst sm mela tud po 2 dni glavobole pol.

Ne vem kako ste imel po drugih šolah, ampak pr nas so imel učitelji čist napačn pristop do tega in noben otrok ni maru teka.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Apr. 2009 9:09

Sej sm tut jst (med drugim) govorila o osnounošolčkih.

In če si čez celo leto redno pr telovadbi, če delaš še kej drucga, kt cele popoudneve preždiš pred računalnikom in tevejem, bi pa nekak mogu prelaufat tistih ubogih 600 m (pr nm smo jih usi, eni hitrej, drugi počasnej, tretji so na pou hodil, pršl smo pa do konca usi).
Nekih blaznih predpriprau po mojem ni potrebno izvajat (Cooper je druga zgodba).
Krose pa atletska pa itak laufajo kondicijsko zmogljivejši, ne usi pouprek.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Apr. 2009 9:20

Mi smo mogl vsi tečt kros. Cooperja pa mislm, da smo sam pol v srednji tekl. Ma sej pravm (že ta 67-ič), da jst nism proti temu, da se otroci razmigajo pr telovadbi, tud men se zdi to prov, ampak bi jim mogl določene zadeve (kot je tek na daljše proge) drugač predstavt, da bi ga imel radi, ne da nas je 99% sovražl tek.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Apr. 2009 9:24

Yazmeen napisal/-a:Jst govorim o otrocih, ne o mladostnikih! In govorim o teku na daljše proge, kot je tek na 600 m, na 1000 m, cooper...Tud jst zagovarjam to, da se otroci mal razmigajo pri športni vzgoji, ampak ne da se jih čist nepripravljene pošilja tečt kros in štopa.
Ne vem kako ste imel po drugih šolah, ampak pr nas so imel učitelji čist napačn pristop do tega in noben otrok ni maru teka.

Ne sej to ni prav da se prej niste pripravljali na te daljše proge...sem že prej napisala da bi blo to potrebno; da bi se navadili na tek... In se strinjam da nekateri učitelji resnično nimajo pravega pristopa.

Sam veš kako je to... če se telovadba nebi ocenjevala, in če nebi bili tamali skoraj "prisiljeni" migat, potem se nihče nebi potrudil, in delalo se nebi nič... Nekako pa treba spravit mladino v gibanje, ne morjo samo sedet :wink: Sej vrjamem da npr ti si se gibala tudi doma, eni se pa očitno niso, in bi bla res kriza če nebi telovadili vsaj tiste 3 ure tedensko.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 13. Apr. 2009 9:42

Jst nism mislna, da se mi smil današnja mladina... ker je prov da laufajo. Samo profesorji to predstavjo na tak način, da se ti tek zagravža do konca. Namesto da bi nam predstavl u lepši luči, kot nekaj koristnega, nas motiviral na način da bi šli z veseljem odtečt tistih 600m, nas naterajo, zagrozijo in obenem dajo občutek manjvrednosti če slučajno ne boš med prvimi 3. In ko si malo počasnejši te namesto da spodbudijo, kvečim ozmerjajo kako zanič in len si.

V mladini bi mogl spodbudim ``si želim´´, namesto ``moram´´. Samo j****s ne znajo vsi tega.

Saj pri nas je blo tko.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 13. Apr. 2009 13:53

hehe, pr ns so se pa lih suhice vedno izogibale telovadbe :) drugač je bla pa tut men muka pretečt 600m v OŠ in to samo zato, ker smo celo leto med telovadbo igral muhce al pa neko odbojko, pol so ns pa pač 1 dan vn poslal pa rekl no zdej pa laufi...skratka kr neki :) pša še mal bolj buckasta sm bla v OŠ in mi je blo res težko, pa še prehitr sm tekla k sm misnla da lahko konkuriram hitrejšim sošolkam...

sm pa vesela da zdej lahko brez večjih naporov pretečem 6km in da tečem z veseljem :)
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 13. Apr. 2009 14:01

chiqqa in shelve mate ZS. :)

Men pa tek nekak ni nikul predstavlou nočno moro ;) Mi je pa u SŠ blazno šlo na živce, ko smo 3/4 ur pr športni igral odbojko, k je men šla ful na živce. Pol k je biu pa tek na sporedu sm bla pa ena redkih, k sm dejansko bla vesela. Čudno ane :) Ne vem. Jst sm mela ful lene sošolke. Oz pač mal nas je blo, k nam kej druzga kot odbojka ni blo muka :D
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
maite94!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2009
Kraj: javna hisa - ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a maite94! » 18. Apr. 2009 10:16

Pr ns v OŠ je blo tko, zmer k smo mel športno smo sam 2min laufal kar je zame nč!
Za 600m se nismo mel niti ene priprave, ampk dobr js sm treneru fuzbal tko da zame ni blo problema.
Na 600m sm meu 1min 38sec tkrt sm naredu rekord šole. Ostali so pa mel po 4min zato ker ni blo priprav.
Tko, da problem je u prfoksih, ker sam rečejo d morš laufat na 600m in to brez priprave. V 7klasu se nismo niti ogrel, ampak direkt na 600m pol pa na 60m.
Jst sm prepričan, če bi učitli kej bol predstavl tek današnji mladini ga ne bi sovražl!
Zadnjič spremenil maite94!, dne 18. Apr. 2009 17:51, skupaj popravljeno 1 krat.
FSM!!!!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 18. Apr. 2009 11:24

Pa še fora je, da smo mogl laufat okol šolskih igrišč in je teren šou gor pa dol pa gor pa dol. Isto v gimnaziji, smo tm pod Rožnikom tekl in so ble vmes tut stopnice, pa en čas si teku navzdol, pol pa spet navkreber... Tko da si na konc itak skor umru, k je bil finiš v hrib :?

Sam nm so v gimnaziji znižal kriterij, ker naša ura športnega zabušavanja na teden v fitnesu žal ni prinesla kondicije :D

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov