Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 31. Okt. 2008 12:20

*zverinica* napisal/-a:s tem da je šla Kejti vsaj na taprav maraton ne pa unih bogih 10 km :)

Bogih kakor za koga. In tole je mišljeno res svinjsko. Če ti to pretečeš v cca 45 minutah, nisi zarad tega čist nič več kot pa jaz, ko sem imela čas na 10-ki zdej 1:12. Pač sem le začetnik in zame je bil to osebni dosežek, da sem se sploh spravila trenirat za 10km. Jaz včasih nisem zmogla niti cooperja v šoli pretečt, tko da ja zame je to dosežek in pol. Imam pa seveda namen tečt tudi v slabšem vremenu in s tem ohranjat kondicijo in se seveda udeleževat tudi ostalih tekaških dogodkov. Imam za sabo prav luštno ekipo s tekaškega foruma, kjer se vsak dosežek pohvali ne pa tkole spluva :roll: . Obup od obupa!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 31. Okt. 2008 12:30

mene pa zanima kako dolgo morš trenirat, se pripravljat d lahko brez težav pretečeš 10km. mi je jasno, da je pri vsakem drugač, ampak neko okvirno info rabm.
drugač sem totalno brez kondicije in bi mogla precej delat za tak podvig :D
zdj k je bil maraton, sem dobila neke prebliske, da bi naslednje leto tud jez tekla.
aja če ma kera kšn nasvet kako začet ipd. kar... :)

ps: LARIKA, čestitam za rezultat :gut:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Okt. 2008 12:56

strinjam se z lariko. ne vidim smisla v norčevanju iz teh kao ubogih 10 km....jaz jih ne morem preteči kar tako(vpr, če bi lahko pol od tega pretekla, ker se z tekom ne ukvarjam, zdi se mi pa nesramno, da pri tem padajo opazke na račun njene teže, doseženega časa itd.ženska je naredila nekaj zase in če gre komu to v nos, je to njegov problem. tudi meni ni ravno ful simpatična ženska, ampak se zaradi tega ne bom norčevala.zamislite se nad sabo... :roll:
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 31. Okt. 2008 13:59

Ooo me veseli, da se najdejo tudi pametne uporabnice, ki cenijo oz spoštujejo dosežke drugih :wink: . Hvala Lakeesha :D.
hmm kok časa rabiš da se antreniraš? Čisto odvisno od tebe! Kako si disciplinirana, kakšen imaš tekaški planer in podobno. 1x sem že rekla, da sem v eni izmed revij našla super tekaški planerček in sem po njem tekla cca 10 tednov, mislim da traja še nekaj dodatnih tednov, potem pa sem dobila preblisk, da grem na LM in sem se zavestno odločila, da bom treninge podaljašala,časovno in razdaljo seveda. Intenzivnost je bila tudi kar precej huda. Če sem prej pretekla cca 6km, sem mogla v mesecu in pol treninge raztegnit na 10km. Kar ni mačji kašelj. Ogrevalne vaje naredijo veliko za dober in kvalitetn trening, ravno tako počitek, vaje za moč, prehrana. Skratka je velik stvari na katere je fin mal pogledat. Pa seveda so raztezne vaje po treningu obvezne, da ne pride do kakšnih poškodb.
Meni recimo tudi Špela ni simpatična, ampak ker se spravila nekaj narest zase tudi javno, jo spoštujem. Vsak, ki je pretekel ciljno črto je zmagovalec! Ne glede na čas in uvrstitev! Jaz ne znam povedat kok sem bla srečna, ko mi je to ratal. Sem se kr zjokala od veselja, čeprav nisem prvič tekla na 10km. Ampak veselje, je bilo nepopisno, še danes je :D.Za drugo leto pa je že padla odločitev, 21km :yau:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 31. Okt. 2008 14:01

Pa še to. Me prav zanima koliko "pametnjakovičk" s foruma se je udeležilo LM, ker očitno tko z lahkoto pretečejo 10km :rofl: tudi če po nekaj mesecev ne tečejo, hmm ne vem zakaj je potem profesorica vedno govorila, da se kondicija če je ne vzdržuješ hitro zgubi :gruebel:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Okt. 2008 14:05

mislim, da je ta profesorica imela kar prav.
sama se tudi poočasi spravljam narediti nekaj zase.
čeprav mi doma ni problem iti pretečt nekaj metrov,ker imam tukaj fajno peš pot, pri babici pa je fajna osamel gozdna pot, nastane problem čez teden, ko sem v lj. ker sem kar v centru, me je prav groza sploh pomisliti, da bi šla tečt npr v tivoli, čez 7 mostičkov.
že zaradi tega, ker vedno vidim neke resne tekače, sama pa bi verjetno spuščala takšne zvoke, kot da imam astmo :lol:
in ja, priznam, ne bi zdržala 10 km, pa čeprav niti nisem čiiisto na dnu s kondicijo...
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 31. Okt. 2008 14:25

Hahaha sam začet moreš :wink: , pol pa kr steče. Pa ne smeš obupat. Pa še nekaj, kar je zame osebno izredno pomembno! Nikoli se ne oziram na druge tekače! Kako hitro tečejo, koliko kondicije imajo,....vsak teče tako kot njemu odgovarja. Eni hitro (se spomnim enega modela, ko je tko šibam mimo mene kot raketa, da mi je pogum padel skoraj v vodo), eni bolj počasi, pri vsem tem pa jih veliko pozablja na nekaj, da naj vsak teče po svojih zmožnostih in seveda z užitkom. Ker če ti tek predstavlja moro, mučenje, je škoda da človek teče. Jaz prvič v življenju tečem z užitkom :cool:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 31. Okt. 2008 15:41

Jst redno vzdržujem kondicijo s takšnimi in drugačnimi športi. Zato mi 10ka res ni problem. Ne športam samo 2 mesca v letu, pač je to moj način življenja in redna rekreacija sodi v moj vsakdanjik. in tko čez celo leto vzdržujem kar konstantno kondicijo, razen jeseni si malo pustim, da pade in s tem telesu omgočim, da mal počije.

Zakaj ne tekmujem? Si izredno želim, ampak žal tik pred tekmovanji vedno odpovem zaradi strahu, kot posledica preteklosti. Letos se mi je ravno to zgodilo za en kolesarski maraton. :? :roll: Stupid, vem.
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lubii* » 31. Okt. 2008 16:11

Jst sm tud šla na 10km ze drugič :) Lansko leto je šlo pod 1uro, letos pa ni zneslo, ker sem sla mal polavfat enkrat na teden, pa se to bolj tko...poleti pa sploh nisem nic trenirala...Ampak drugace treniram atletiko tko da mam ves čas vsaj mal kondicije, ker skoz nekaj počnem :)
What's meant to be will always find its way...<3
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 31. Okt. 2008 18:52

LARIKA napisal/-a:Pa še to. Me prav zanima koliko "pametnjakovičk" s foruma se je udeležilo LM, ker očitno tko z lahkoto pretečejo 10km :rofl: tudi če po nekaj mesecev ne tečejo, hmm ne vem zakaj je potem profesorica vedno govorila, da se kondicija če je ne vzdržuješ hitro zgubi :gruebel:

Ker sm (med drugimi) tole napisala jst, se čutm pozvano :D , da tut komentiram.

Ja, lahko, kr kondicijo uzdržujem na različne načine, z različnimi športi. To lahko potrdim tut s tem, da sm se dve let nazaj, po mnoooogih letih sovraštva do teka (čeprou sm laufala use šolske krose in atletska) spraula u laufarce in odtekla pou ure brez problemou (če izklučm par žuljeu). Če se ne bi (pred tem) z ničemer ukvarjala, mi to najbrž ne bi kr tko ratal.

Ta tedn sm laufala že četrtič, čist sm se napalila in tistih 40 minut mi mine dost hitrej kt na orbiju.

Mi pa kvar užitek leva superga, kera mi je u pondelk podarila prvi žulj (k se do dons ni zacelu in boliiiii :? ), u tork drucga, dons sm skasirala še dva mehurčka in boleč krempeljc. Dotične supergice še niso ble stestirane za tek, so pa prestajale že enourne hitre hoje u klanc, pa niso pustile nikakršnih posledic, zato mi ni jasno, kaj se dogaja zdej.
Najbrž bi se blo pametno za par dni snet s steze, sam k mam lih tak zagon, noooo :D ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Nov. 2008 0:42

Jst sm pa v tork uničla moje tastare teniske. Sem zahaklala ob korenino in potegnila. Pa je teniska šla skoraj na pol. :? Zdaj pa samo še v kanto z njimi.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 01. Nov. 2008 8:37

No meni je tud uspelo letos ko sem šla v sezoni sploh prvič laufat,pretečt 40 minut brez problema.

Ampak meni ne pomeni čas nič...Tako da jaz vam vsem čestitam,ki ste pretekle desetko.
Sama sem šla lani tečt deset kilometrov in to iz čiste nule (prvič v sezoni sem tekla,pa sem šla kar 10),pa mi je ratalo v 1.07...ampak mi je blo safr no....Mislm...Psihično,pa vleče se....

Drugače pa ne delam nič na svoji kondiciji sploh...Ne ukvarjam se z ničemur redno...
Rada bi bolj redno spet laufala,pa kaj ko je taka depresija zuni,pa še strah me je da se bom prehladila če grem ven laufat.

Čestitke vsem za pretečene kilometre,ne glede na čas!
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a katrin21 » 01. Nov. 2008 9:57

Smetka_ prehladila se definitivno ne boš kar takoj. Mogoče ni nič narobe, če se na začetku malo bolj oblečeš...če pač nisi navajena svežega zraka pozimi, ampak ko boš enkrat začela redno laufat zunaj...recimo vsj 3krat na teden, se te bo prehlad začel že samodejno izogbiat. Garantiram ti iz lastnih izkušenj...več se gibljem na svežem zraku pozimi manjkrat sem definitivno tudi bolna. Telo enostavno ustvari dober imnuski sistem. Se spomnim 2 leti nazaj,ko zaradi določenih stvari nisem mogla hodit laufat tako pogosto pa je blo kar naprej nekaj narobe z mano...
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 01. Nov. 2008 10:06

ej to pa vem ja....to je tisto kar me žene..ker jaz hitro prehlade pobašem,samo tablete za krepljenje imunskega sistema mi pa tud naujo pomagale...

Kako pa se ti recimo oblečeš zdajle?
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a katrin21 » 01. Nov. 2008 10:20

Zdejle, ko še ni minusa čist normalno...pulover, jakno, pajkice pa gremo...aja...pa vedno pazim, da mam oblečeno spodnjo majico, ker ko laufaš se ti ledvica zelo hitro spravijo na prepih...mam že slabe izkušnje s tem. Potem, ko pa je tja nekje do -5 pa obvezno še kapo in rokavice. Kapa je ob takem mrazu obvezna. Kar pa je bolj mraz pa tut mene ne spraviš več ven. :) Meno je zdejle idelano za luafat...hladno je ravno prav, ker mi vročina poleti ne odgovarja preveč...tako ali tako si po 10ih minutah že čisto ogret.

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov