Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 20. Avg. 2008 18:24

minuta? a ni to mal pretiravanje...zihr zdržiš ene 10 minut počas, al pa vsaj 5
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 20. Avg. 2008 18:52

vyla napisal/-a:uff sem kar voljo dobila zdaj, ko vidim, kok ste pridne :)

jaz sem začela teči 5 dni nazaj (vsak dan 15min - program iz ene revije), moja kondicija je čisto na 0 trenutno pa me zanima, kako je najboljše začeti? Zdaj grem 2min hoje za 'ogrevanje', 1min teka, 1min hoje, tek, hoja,.... a je to dobro? ali obstaja kakšna stran kjer je podrobno napisan program po tednih?

No potem pa delava isto :wink: . Tudi jaz se držim tega tekaškega planerja, tečem pa zdej 4 teden, sam zdejle 2 dni nisem šla, jutri je zadnji čas da grem.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 20. Avg. 2008 18:54

_ladybird_ napisal/-a:minuta? a ni to mal pretiravanje...zihr zdržiš ene 10 minut počas, al pa vsaj 5

ne ni premalo, to velja za tiste, ki imamo kondicijo na psu in moremo začet lepo počasi, da se telo navadi na treninge. Meni ta plan zelo odgovarja, ker če začnem pretiravat me vse mine, tko pa lepo vztrajam in vsak teden več pretečem in imam več kondicije :wink:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 20. Avg. 2008 19:24

aha... no sj kokr komu paše ;) važn da se vsaj neki spravš, sj se pol kr hitr napredujejo, pa še ful notr padš....

sm dons odtekla, pa ni bil lih moj dan, sm se kr mučla...neki mi ni lih odgovarjal
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
vyla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vyla » 20. Avg. 2008 20:08

_ladybird_ napisal/-a:minuta? a ni to mal pretiravanje...zihr zdržiš ene 10 minut počas, al pa vsaj 5

saj zato pa sprašujem kako je s tem :wink: meni se tudi zdi nekam malo, mojemu telesu pa niti ne :P že 2 leti nisem kaj preveč migala pa tudi telovadba v šoli je bila pri nas ping pong tako, da kondicije nimam res čisto nič. v eni reviji sem našla ta program pa sem se odločila, da poskusim, slabše ne more biti ;)
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 20. Avg. 2008 20:13

Ja, pol pa kar tko nadaljuj. Boš videla, potem boš loh vedno dalj časa laufala. Važno, da se gibaš. ;)
Js se pa kar ne premaknem s svojih pol ure teka. Tečem 4 km krog in se mi zdi, da čisto počasi napredujem. Kdaj je pa tudi slab dan, ampak meni je pomembno že to, da se gibam.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 21. Avg. 2008 9:23

redlolla napisal/-a:
*LooBika* napisal/-a:Tud js bm spet zacela laufat...ker se res bols pocutim kot pa ce se nc ne gibljem...bo treba it mal do parka..pa mal kondicijo pridobit :)

ja jst tudi :D

sm se ful polenla in zredila k sm šla u ljubljano...prej sm si nabrala že kr dost kondicije pa sm pol nehala :roll:

ampak bom spet začela

no js zredila se nisem...ze neki let drzim isto kilazo..sam sm se pa polenla to je pa res..in ne gre vec tk naprej... ..
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 24. Avg. 2008 17:09

Mene nekaj zanima ko tečem zunaj pulza nemorem spraviti na manj kot 164...Moj Pulz za kurjenje maščob pa je 139...se pravi 60% ali 70% MSU( maksimalnega srčnega utripa). Ali s tem pulzom tudi kurim toliko maščob kot bi jih pri pulzu 139?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 24. Avg. 2008 18:18

Ne predvsem kuriš mišični glikogen. No nekaj maščob že gre, ampak večina je glikogen. Če želiš kuriti maščobo, raje hodi. Po pulzi sklepam, da si začetnik v teku. Namreč za začetnike je pulz 164 previsok. Najprej hodi, potem teči in če oz. ko ti pulz naraste čez 160, spet hodi dokler se ti ne umiril na tam okoli 145 - 155. Na ta način najbolje napreduješ pri kondiciji.
Za kurjenje maščob pa bo potem zate bolj primerna hitra hoja.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 24. Avg. 2008 18:57

Sama sem začela z zgodnjim vstajanjem (okrog 6.00) in takoj zjutraj grem teč (s pol litra vode v želodcu) okoli 45 minut, pulz okrog 130... Za danes mi ni bilo težko, pa sm se kr sama sebe presenetla... Je pa res, da nisem tekla hitro, ampak trimčkala...

Upam, da bom zdržala dosti časa in da me ne bo po enem tednu vse minilo...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 24. Avg. 2008 20:24

Tko zgodi zjutraj je res najlepše teči k je še tak mir ... pa zelo sveže.

Zakaj pa pol litra vode v želodcu :?:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 24. Avg. 2008 20:43

Tko mi je fitnes trener svetoval. Da nič ne pojem, samo spijem...Ga bom še 1x vprašala, zakaj...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 24. Avg. 2008 20:52

Sej to prav, da nič ne poješ in greš tečt na tešče. Na ta način telo (pri pulzu tam 120 - 140) takoj porablja maščobo, ker so glikogenske zaloge prazne (se izpraznijo čez noč).

Ampak pol litra vode. No sej neki moraš spit, samo pol litra bi men skakal in delal težo v želodcu. Zato me zanima, ker mene bi zelo motil in bi mi po takšni kolčini vode verjetno postalo clo slabo. Jst spijem tam 2 deci in mi čist zadostuje. :)
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 24. Avg. 2008 20:54

verjetno zgolj zarad tega, da ti ne bi bilo slabo.In ker je tko baje najbolj,da malo skuriš stvari...
verjetno pa ne pomeni to,da piješ 1/2L vode namesto...al ti je prav to rekel?
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 25. Avg. 2008 9:34

Meni se še kar zdi da če tečem, da se potem počutim boljše, kot pa če samo hodim. Sploh pa a je to slabo če se pokuri Mišični glikogen? Ja sem še začetnica nekje mesec pa pol že tečem, hitra hoja pa je tja in nazaj se pravi do lokacije kjer potem tečem...

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov