Tek
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Jaz bom zdaj malo prekinila s kolesarjenjem in spet obula superge. Celo razmišljam o kakšnih tekmi v jeseni, če se mi bo forma kaj dvignila. Trenutno je moja tekaška kondicija zelo , ampak jaz se ne dam.
- nelila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2008
jaz mam pa problem glede teka. namreč vedno sem veliko tekla ali pa pa hitro hodila. zdaj pa sem pri teku kar naenkrat staknila hude bolečine v gležnjih. in zdaj se kar nekako ne upam več tečt. ne vem kaj bi bilo lahko narobe. poznam učiteljico športne vzgoje in pravi da sem se dovolj ogrela. povejte če mislite da bi lahko bile krive superge? imam namreč nove superge, ki so bile precej cenejše kot tiste, ki sem jih nosila vedno prej. bi lahko bilo to krivo?
-
etny - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 6. 2008
izbira superg ima ogromen vpliv pa več delo telesa...gležnje, kolena, stopala tudi kolke...poskusi kakšne druge superge...resnično pa se ne splača finančno šparat pri izbiri superg.
če se boš odločila za nakup novih ti svetujem, da se odpraviš v Tomas Sport na Čopovo v Lj. tam imajo tekalno stezi ki ti maredi neke meritve in ti po tem testu točno povedo kateri tekaški copati bi bili najprimernejši zate.
upam, da bolečine čimprej odpraviš...
če se boš odločila za nakup novih ti svetujem, da se odpraviš v Tomas Sport na Čopovo v Lj. tam imajo tekalno stezi ki ti maredi neke meritve in ti po tem testu točno povedo kateri tekaški copati bi bili najprimernejši zate.
upam, da bolečine čimprej odpraviš...
-
etny - Komunikatorka
spermij napisal/-a:Na tej tekalni stezi laufaš nekaj minut in vidjo, kako stopaš na podlago, kolikšen je pritisk noge nanjo?
Pa ti potlej dejansko predlagajo optimalne al gledajo predvsem na čimvišjo ceno?
predlagajo ti optimalne in seveda tudi najdražje optimalne. pol pa pač vse, ki bi ti lahko potencialno odgovarjale na nogo, poskusiš, mal potečeš po trgovini in se odločiš za take, kjer ti ustreza tudi cena. ampak usaj pr men je tko, da se nikol ne odločim za nejcenejše med primernimi.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
V bistvu je tko,s tekom se ne sme pretiravat...In če tečeš vska dan je to pretiravanje. Pri gležnju ti ne bodo nove superge nič pomagale,isti problem sem mela jest,ker sem tekla preveč. Enostavno telo odreagira kot odreagira,po določenem času...Moj fotr je staknil bolečine v kolenih in kolkih,sam on teče maratonske razdalje (tm okol 30 km zaenkrat)...Pa je pač presedljal zdja na kolesarjenje...
Jaz pa že ves čas,dokler je dovolj toplo kombiniram rolanje,tek,kolesarjenje...Zato tudi ne pride do enih poškodb,ker gibam druge mišice...
Trenutno mam pa nek živc v križu mal zjeban,ne vem kaj sem delala,mogoče je samo mišica,ampak me boli in sem res jezna,ker gibanje trenutno odpade
Jaz pa že ves čas,dokler je dovolj toplo kombiniram rolanje,tek,kolesarjenje...Zato tudi ne pride do enih poškodb,ker gibam druge mišice...
Trenutno mam pa nek živc v križu mal zjeban,ne vem kaj sem delala,mogoče je samo mišica,ampak me boli in sem res jezna,ker gibanje trenutno odpade
-
etny - Komunikatorka
Smetka_ napisal/-a:V bistvu je tko,s tekom se ne sme pretiravat...In če tečeš vska dan je to pretiravanje. Pri gležnju ti ne bodo nove superge nič pomagale,isti problem sem mela jest,ker sem tekla preveč. Enostavno telo odreagira kot odreagira,po določenem času...Moj fotr je staknil bolečine v kolenih in kolkih,sam on teče maratonske razdalje (tm okol 30 km zaenkrat)...Pa je pač presedljal zdja na kolesarjenje...
vsekakor se glede pretiravanja strinjam s tabo. tekanje vsak dan ni fajn. najbolj zdravo je maksimalno 5 na teden. najbolje je, tako kakor praviš, kombiniranje.
glede tvojih bolečin v križu pa ti svetujem, da se počasi in resnično previdno razteguješ. to ne pomeni da se obesiš na prvi vejo ali štango ki jo zagledaš. vlezi se na tla in se počasi razteguj, kakor ti bo pasalo. će si pa, za kakšno športno masažo pripravljena odšteti evrčke, ti pa svetujem tudi kakšno športno masažo, ampak se pozanimaj prej, da bo res kvalitetna, sicer lahko pusti za sabo zelo neželene posledice ali celo poveča poškodbo.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ful ti hvala za odgovor...Sem že prej progala malo raztegovanje (v bistvu me boli točno ena točka na levi strani križa in recimo če je kaj na tleh tega ne morem pobrat brez da bi skrčila kolena,pa tudi predklon da bi šla z rokami do tla je nemogoč...Tko da se v tej smeri malo raztegujem,ker imam v bistvu občutek ko da imam nek kamen notri v križu...
Na masaži sem bla pa pred kratkim,pa novo planiram čez kak mesec...
Se mi pa zdi,da je to podobno kot recimo če te zagrabi v vratu...nekaj dni traja,potem pa spet lahko normalno obračaš glavo
Na masaži sem bla pa pred kratkim,pa novo planiram čez kak mesec...
Se mi pa zdi,da je to podobno kot recimo če te zagrabi v vratu...nekaj dni traja,potem pa spet lahko normalno obračaš glavo
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Jaz pa najraje tečem sama, ker imam svoj tempo, če pa s kom tečem pa če je prehiter me čist zabedira . Lepo slušalke, pa urco, da tempiram tempo, pa grem tečt. Res pa je, da sem čisti začetnik oz tečem šele 3 teden, tečem pa po tekaškem planerju in mi full odgovarja . Na kondiciji se pa že pozna, sem full vesela .
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Christianne - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
Ej, hvala enako. Jst tudi najraje sama tečem, da si sama štelam tempo in se mi ni treba obračat na druge. Muzika pa obvezna
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov