Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Jul. 2008 21:19

Aha ok potem so teniske kul.

Ah 3 minute hoje je čisto ok, jaz ponavadi kar takoj začnem teči. Ne pretiravati, pa bo. Tiste kreme so tudi ok, ampak če te vseeno boli ne iti tečt. Raje pojdi na kolo. Nima smisla se silit, ker lahko samo poslabšaš poškodbo.
Sej vem, da težko se vzdržat, ampak včasih si je treba priznati, da rabimo počitek in da je tako bolje. Kjlub želji. :)
A te mišica boli tudi na dotik?

No jaz trenutno bolj kolesarim. Sem pa tekla vse do poletja, po gozdu ali pa na stezi v fitnesu. Tekla sem pa tam 4 do 5x na teden. Kombinirala sem s spinnerjem, odvisno je bilo koliko sem bila utrujena. Tekla sem od 45 - 60 min, parkat sem šla pa za 1:20min.

Jaz najraje tečem po gozdu, da se lahko umankem od ljudi, mesta, hrupa, prometa, ... pa v zgodnjih jutranjih urah ko še ni veliko ljudi. Samo jest pa narava. :D
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 01. Jul. 2008 21:30

Po nekajmesečni prekinitvi, sem spet začel z tekom. Tudi jaz grem poleti raje teči že zgodaj zjutraj, danes sem šel ob 5h. Asfaslta se izogibam, najraje po kolovoznih poteh. Se pa pozna prekinitev, pretečem manj in počasneje, ampak ni važno.
Ker je počitek poemben sem jutri frej. :razz:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 02. Jul. 2008 8:16

Ja polly-polly misica me boli tudi na dotik.
Sem pa upostevala tvoj nasvet in sem sla vceraj raje malce kolesarit. Nisem dosti, nekje 20 minut, ampak nekaj pa je bilo.

Meni je grozen asfalt tudi zaradi tega, ker oddaja nenormalno vrocino in tudi tezje diham med tekom zaradi tega.

Tudi jaz sem se pred casom, ko sem tekla, sem se tak lepo natrenirala, da sem lahko tekla 50minut konstantno, brez vmesnih hoj. Obcutek je bil bozanski, sploh zato, ker sem zacela iz nule - to pomeni, da nisem mogla pretect niti ene minute. A sem sla postopoma in rezultat je bil fascinanten.

Si se ze kdaj udelezila kaksnega maratona?
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 02. Jul. 2008 15:18

polly-polly napisal/-a:
Jah počitnice. Bo treba kar v neznano. Saj pri meni bo enako. Ko pristepe tja si malo oglej okolico, pa mogoče je bolje če v bližini naštudiraš kakšen krog pa potem raje kroge delaš, da ne hodiš nekak v oddaljeno neznano. :)

ja,haha,si predstavljam, kako se navsezgodaj zjutraj vsa zalimana motovilim okrog in okrog kampa,pa se fecljam v štrike, pa ljudem ponesreči v zajtrke padam :D

ampak bo res kar tako treba, upam da bomo izbrali kake malo bolj odročne kampe,da bo narava blizu (gremo na irsko,tako da je to gotovo izvedljivo...mmmm...se vidim, kako tekam po robu klifov..uuuuu :rofl: )

glede maratonov- jaz sem letos planirana na polmaraton, lani sem šla na 10km, pa niti nisem bila kaj zelo pripravljena,2 meseca sem prej začela tečt....sicer me je vmes,na ene 7km stisnilo, pa sem mislila,da bom mogla hodit...potem sem pa ene par osivelih gospa pred sabo zagledala,kako klepetajo in trimčkajo in sem si rekla,da tkole se pa ne dam!tako da sem ga kar pretekla.
je pa fantastičen občutek!meni je bilo super vzdušje,taprvih par kilometrov gre takoj mimo, ker je toliko ljudi okrog tebe in slišiš samo korake,usklajene,top-top-top,mene je kar hipnotiziral:)pa vsi te spodbujajo...mah,meni je bilo prvič in čeprav je deževalo,je bilo zakon!
aha, ja za 21km si pa ne predstavljam,koliko časa bi porabila...je katera že šla?na 10km rabim ene 45,50min, tako da računam na 2 uri za 21km...ufffff 2 uri teka!!!wow! :eek:

če je katera bila,prosim,kar povej!
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 02. Jul. 2008 18:50

^^ waw na Irskem bo pa itak lepo za tečt, po klifih. Tle te pa res ne sme skrbet.

foxy: jaz sumim, da imaš vnetje pokostnice, ker to je zelo pogosta poškodba pri teku.

znaki:

Bolečina in občutljivost se pojavljata ob notranji strani spodnjega dela golenice.Verjetno premočno zavračate stopalo navznot ali pa ste nenadoma začeli več teči navkreber oz. šprintati po ravnem.V zrak vas lahko požene že rahel pritisk s prstom na kost, kjer boli!Poškodovana noga običajno ni videti drugačna od zdrave, čeprav je mogoče, da tekaču, ki tako poškodovan trenira dlje časa, mišice oslabijo in se zato videz noge celo nekoliko spremeni.

Običajni sestop noge poteka od pete (s katero najprej udariš ob tla) in se nato s kontroliranim spustom stopala prenese na prste s katerimi se odrineš v nov korak. Pri vnetju pokostnice pa ta sestop ni kontroliran; s peto se dotakneš tal, nato pa preostali del stopala naglo udari ob tla, zaradi česar je korak "slonje" težak (kar se sliši kot glasno tepetanje, udarjanje copata ob podlago)

Ne na maraton pa še ne. Si pa ful želim 1x. Ampak tekmovanja mi nekak predstavljajo zaenkrat še en grozn strah. :? Upam, da ga pa 1x premagan in grem na mali LJ maraton. Letos se pa bolj posvečan kolesarjenju.

tor :zustimm:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 03. Jul. 2008 9:49

polly-polly thanx. Potem pa je verjetno res to. Res je tudi, da stopalo obracam navznoter, ampak drugace ne vem tecti :nixweiss: Bom poskusila ravno drzat stopalo med tekom. No, sem pa zdaj 2 dni pocivala in bolecina ni vec tak intenzivna.

Ja, jaz sem imela za letos plan, da bi sla v Radence na maraton, oz. 10km, ampak so vmes prisli prazniki, pa sneg, pa sem tek opustila. Zdaj mi je fuuul zal. Ampak zdaj se pa ne dam. Kajkoli bo vmes prislo, bom vseeno sla tect.
Ce bo vse po sreci, grem naslednje leto v Radence na maraton. Upam na mali maraton. Gre katera?

To mi je res velka zelja in upam, da bom jo realizirala in da se bom fajn natrenirala do takrat.
oliva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2007
Kraj: martini:)

Neprebrana objavaNapisal/-a oliva » 03. Jul. 2008 14:34

[quote="Foxy-lady"]
Ce bo vse po sreci, grem naslednje leto v Radence na maraton. Upam na mali maraton. Gre katera?
quote]

so radenci bili pred par meseci, ne?enkrat med 15. in 20. majem?kaz sem tudi planirala, samo mi je nekaj vmes prišlo, ravno na ta dan in nikakor nisem mogla.

foxy-kaj pa če bi šla že na ljubljanski maraton?je oktobra, oz že skoraj novembra...in če že zdaj tečeš, bi na 10km lahko šla takrat.
jaz upam, da zdaj čez poletje ne bom omagala od vročine(zjutraj mi ni za tečt, ker RES nisem jutranji človek,pa še bojim se, da bom morala komu nekje na pol poti vdirat v hišo in it kakat:)imam čist preveč pospešeno prebavo, ko tečem, tako da moram bit čiiiiist prazna takrat :roll: )
ja, če ne omagam v vročini, grem definitivno s takim tempom na 21km.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 04. Jul. 2008 11:13

oliva vzrok, da bi rada sla v Radence na maraton je ta, da mi ni tak dalec. Res se ne bi rada peljala v Ljubljano 200km al kolko je ze, da bi sla samo tect. Ja, v Radencih je bil maja maraton.

Ja, res je prevroce. Jaz sem vceraj sla tect ob 21.30, pa je bilo se itak prevroce. Morala bi pocakat vsaj se pol ure. Tudi jaz nisem jutranji clovek, zato tudi hodim zvecer.

Oliva, super da gres. Valda bos prezivela to pasjo vrocino. Dosti tekocine, pa bo. ;)
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 04. Jul. 2008 15:57

uf,jaaaa!grozno prevroče je!

drugače je pa tale stran dokaj priročna za ostale manjznane tekaške prireditve http://www.tekaskiforum.net/

drugače je pa tek okrog blejskega jezera enkrat avgusta, to bi tudi bilo luštno.
foxy, škoda, da ti ni do tega, da bi se peljala do ljubljane-je res en tak fajn dogodek. sicer je pa to itak odvisno, kako zagret si (na ta naš maraton je prijavljeno svašta ljudi, od hrvatov do belgijcev in švedov ter američanov celo!) mogoče te bo pa tako zasvojilo, da ti ne bo problema naredit tistih 200km na leto in uživat :wink:

na juriš, punce! dober tek :)
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 06. Jul. 2008 0:57

Pred nekaj dnevi sem se zopet spravil teči. Morda sem skupaj pretekel 4 kilometre, ostalo pa vmes hodil. Po teku me je krajši čas bolelo v križu. Najbrž narobe stopam na tla, ampak tega žal ne porajtam. Moči v nogah imam dovolj, kondicije tudi je nekaj (za maraton glih ne :D :D), ampak po npr. kilometru mi "pade dol" za laufanje in preneham, čeprav bi lahko pretekel še vsaj nekaj 100 metrov...why is running so boring? :mrgreen: :eek:
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 06. Jul. 2008 8:39

spermij napisal/-a:Pred nekaj dnevi sem se zopet spravil teči. Morda sem skupaj pretekel 4 kilometre, ostalo pa vmes hodil. Po teku me je krajši čas bolelo v križu. Najbrž narobe stopam na tla, ampak tega žal ne porajtam. Moči v nogah imam dovolj, kondicije tudi je nekaj (za maraton glih ne :D :D), ampak po npr. kilometru mi "pade dol" za laufanje in preneham, čeprav bi lahko pretekel še vsaj nekaj 100 metrov...why is running so boring? :mrgreen: :eek:

saj niiiiiiii!!!!
daj,če si začel, bi ti lahko pomagalo, da tečeš še s kom.je dobro tudi zaradu tempa, ker je bje pogovorni tempo najbolj optimalen.torej da nisi preveč zadihan, da se ne bi mogel pogovarjat.
drugače pa:mp3 je zakon! :) slušalke v ušesa,pa gremo...jaz se čist izgubim,ko tečem(pa ne mislim na poti)
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 06. Jul. 2008 10:00

V okolici nimam nikogar poznanega, ki bi laufal.
MP3 je možnost, samo potlej bi moral imeti umirjeno muzko. :) ;) Ker če bi imel kak hiter dance, techno ipd., bi šprintal. :D
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 06. Jul. 2008 11:18

Spermij, če imaš res voljo za tek, boš tekel tudi sam. To, da ne najdeš nikogar, je samo izgovor. Najbolje je teči sam, ker tako res tečeš po vojem tempu in ponavadi še bolj intenzivno, ker te nekdo ne moti.
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 06. Jul. 2008 11:24

ženska napisal/-a:To, da ne najdeš nikogar, je samo izgovor.
Če bi bil izgovor, potlej se sploh nikoli ne bi spravil teči. Ampak tekel sem že večkrat in vedno mi je bilo dolgčas.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 06. Jul. 2008 11:26

Jaz najraje tečem sama. Tako se v celoti posvetin sebi, tako telesu kot duši. Vsaj takrat mi ni treba nikogar premašati. :)

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov