Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 18. Jun. 2008 8:10

Jaz dons po neki časa spet tekla, samo je blo res žalostn, ker tuki pri nas so čist uničl gozd zaradi avotceste. Še vse 100m okol so posekal, podrl, .... :( Če se spomnem kako je blo 10 let nazaj - pure nature, dons pa sama mehanizacija, vse posekan, kilometri asfalta, pa škoda besed o vzhodnjaših delavcih in njihovih kometarjih in pogledih. Zdaj moram pa novo lokacijo najdit za tečt, ta je postala kar mal depresivna.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 18. Jun. 2008 11:47

Problem in da house.

Ko tecem... Torej VEDNO ko tecem, mi po nekaj casa otrpnejo podplati. Sploh jih ne cutim ali pa me ze bolijo. Zakaj? Prevec trda podlaga in prevec udarjam z nogami ob tla? Tecem po asfaltu.
Imam sicer dobre tekaske copate z blazilci udarcev ipd. ampak vseeno se mi to dogaja.

Kaj naj storim?
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
evahunnie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 2. 2008
Kraj: Tihomorsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a evahunnie » 18. Jun. 2008 15:44

hehehe, torej nism šla tečt ker se mi zdi, da mogoče to ni dobr zame, sploh ker nimam čist nč kondicije. sm se pa lepo prosm spraula na kolo in potem delala vaje za rit in še pilates!!! :eek: ja skor sm umrla...sej jutr me bo zagnan športni duh vrjetn že minil :lach:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 18. Jun. 2008 16:45

Ne smeš se takoj "predozirati". Začni postopoma, vedno več in po nekem obdobju boš videla, da ti je šport prišel v navado in se boš že počutila čudno, če ne boš nič migala.
Vztrajaj!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 30. Jun. 2008 11:33

Foxy-lady napisal/-a:Problem in da house.

Ko tecem... Torej VEDNO ko tecem, mi po nekaj casa otrpnejo podplati. Sploh jih ne cutim ali pa me ze bolijo. Zakaj? Prevec trda podlaga in prevec udarjam z nogami ob tla? Tecem po asfaltu.
Imam sicer dobre tekaske copate z blazilci udarcev ipd. ampak vseeno se mi to dogaja.

Kaj naj storim?

ne teči po asfaltu če se le da. ni dobro za sklepe.
Uporabniški avatar
Ava87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ava87 » 01. Jul. 2008 12:38

Kaj se da narediti, da po teku ne bolijo kolena?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 01. Jul. 2008 12:45

punkie_ saj to vem, ampak nimam drugega terena za tect.

Ava87 kupi so ono kremo za mazati, da to bi hladilo, recimo Perksindol al kaj podobnega.

Please help me! Kaj naj naredim? Od teka me boli ta misica. Med tekom me ful zacne boleti, po teku me pa boli tak, da ne morem hodit. Kaj lahko storim?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Jul. 2008 17:40

Foxy here I am. :D

Ok zdi, se mi, da gre verjetno za vnetje mišice. Tuki ti ne preostane drugega kot počitek. Če pa čez čas (po pavzi) ne bo bolje, pa ti svetujem kakšno fizioterapijo - priporočam laser.
Koliko časa pa te boli? Te je začela pred kratkim ali že odkar tečeš? Včasih če pretiravamo glede na svoje zmožnosti in ne si ne vzamemo dovolj počitka se rado hitro kaj vname.

Pa si ziher, da te boli mišica ali je mogoče kost - golenica ali pokostnica?

Glede stopal: tuki je lahko milijon razlogov; premajhne teniske, premalo zračne, preveč na trdno zavezane, podlaga po kateri tečeš. npr.: v vročini pri meni tudi dostikrat zatečejo, ker se ne zračijo dovolj.
Lahko je tudi to, da preveč udarjaš s stopali, poskusi čimbolj mehko z občutkom, še bojlše pa bo če greš na kakšno drugo podlago tečt.

A še zaupaš katere teniske imaš?

:)

Po teku kolena bolijo zaradi utrujenosti in prevelike obremenitve. Poskusi tečt čimbojl na mehko, mogoče malenkost bolj po prstih. In po mehki podlagi.
Zadnjič spremenil polly-polly, dne 01. Jul. 2008 17:46, skupaj popravljeno 2 krat.
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a h3x0r89 » 01. Jul. 2008 17:41

HM ...
Jaz tečem okoli Markovega hriba pa je vedno cool.
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 01. Jul. 2008 17:52

polly-polly napisal/-a:Glede stopal: tuki je lahko milijon razlogov; premajhne teniske, premalo zračne, preveč na trdno zavezane, podlaga po kateri tečeš. npr.: v vročini pri meni tudi dostikrat zatečejo, ker se ne zračijo dovolj.
Lahko je tudi to, da preveč udarjaš s stopali, poskusi čimbolj mehko z občutkom, še bojlše pa bo če greš na kakšno drugo podlago tečt.

sem jaz tudi imela nekajkrat problem s tem, da so mi malo otrpnila stopala....pa se je izkazalo, da sem imela malo preveč zategnjene teniske, podlaga pa je bila pretrda.

res je to s podlago problem....jaz sem se čez zimo nekako navadila na asfalt, ker je samo tam bilo osvetljeno (tekla sem itak po temi, ker so bili tako kratki dnevi), ampak zdaj če le morem in najdem kje kako fajn krožno po makadamu, jo usekam...se čuti-pravi balzam za kolena se mi zdi, ko z asfalta na mehko pridem.včasih so pa tudi pločniki tako razriti, da je ob strani točno 30cm trave in zemlje, kjer lahko potečeš.

ja, nekaj me zanima....če je katerra od vas tole prakticirala.ker grem na dopust za 3 tedne, me je groza in strah, da ne bom tekla toliko časa, ker sem v zelo fajn formi in res uživam v tem. dopust pa zgleda tako, da bom vsak drugi ali tretji dan nekje drugje (avto/prevoz, kamp/spanje).sicer vem, da se lahko teče kjerkoli...ampak vseeno v totalno nepoznanem okolju pa tudi nevem kako bo zneslo...

kolikor ima katera kak nasvet, če se tu sploh lahko kaj svetuje :wink:

pa dober tek! :D
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Jul. 2008 17:59

Zato jaz tečem po gozdni tleh, ki so najmehkejša pa vseeno ne preveč. Meni so zelo prijetna za stopala.

Jah počitnice. Bo treba kar v neznano. Saj pri meni bo enako. Ko pristepe tja si malo oglej okolico, pa mogoče je bolje če v bližini naštudiraš kakšen krog pa potem raje kroge delaš, da ne hodiš nekak v oddaljeno neznano. :)
Uporabniški avatar
**Miška**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **Miška** » 01. Jul. 2008 18:57

Ravno prejle sem razmišljala, da bi blo dobr it na tek, pa sem prišla sem, da dobim mal motivacije, tko da se takoj zdaj odpravim na tek.
Glede dopusta pa: mogoče bi lahko šel kdo s teboj, da ne boš sama tekla po neznanem terenu?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 01. Jul. 2008 19:02

polly-polly hvala za odgovor.

Ja stvar je bila taka, da sem res prevec na trdo udarjala ob tla z nogami. Zdaj zadnji teden tecem bolj "nezno" in rezultati so res pozitivni.

Verjetno gre res za vnetje misice, verjetno zaradi tega, ker sem na zacetku pretiravala s tekom. Nisem tekla dosti, ampak je bilo 15 minut konstantega teka res prevec za zacetnico. Zdaj tecem isti teren, lahko povem, da imam ze nekaj kondicije, ampak ce me ne bi ta misica bolela, bi lahko bilo boljse. Z pred casom, ko sem tekla, me je ista misica bolela, ampak takrat nisem pretiravala kot zdaj. Ja pocitek bi verjetno bil najboljsi, ampak se bojim, da bos dosti izgubila na kondiciji oz. bom si vse pokvarila. Vem, da se to glupo slisi, ampak ok...
Ja, jaz bi rada tekla vsak dan, ker res ful uzivam v teku.

Hehe, ja lahko zaupam, katere copate mam :D
To so moji copatki. Mislis, da niso dobri oz. da je napaka v copatih?
Meni so ful dobri, zelo sem zadovoljna. Mislim, da so vredni svojega denarja.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Jul. 2008 19:23

No me veseli, da je boljše. :) Saj počitek je lahko samo od teka, nemesto tega pa kolesariš, kjer ne boš toliko obremenjevala mišice. In kaj velik kondicije ne moreš zgubiti.

Teniske so super, sicer Nike-ovih omdelov ne poznam, ampak za ceno in na pogleda so dobre. Upam, da si pronator (stopala nagibaš navznoter), ker so teniske namenjene le-tem. Tudi v tem bi lahko bil razlog.

Drgač pa počasi, brez pretiravanja. Tudi počitek je del pridobivanja kondicije. :D
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 01. Jul. 2008 19:39

Ja, saj te copate sem dobila od fanta za rojstni dan in ze ko je gledal copate na netu, je bil pozoren na to, ali so copati za pronatorja. Tak da ocitno tudi v tem ni krivda. Mogoce pa to, da se moram bolj ogreti pred tekom? Ogrevam se samo tako, da malo hitreje hodim pribl. 3 minute pred tekom.

Ja, bo potreben pocitek ocitno res. Pomagajo mi pa ful one kreme, ki hladijo misice. Ful so dobre. Vedno se namazem na tistem predelu, kjer me boli, ampak vseeno me tista misica tak boli, da adijo.

Ja copati so pa res 1A. Imam se Nike+ copate, tak da iPod in oni sport kit in gremo v akcijo. Dobra zadeva.

Koliko pa ti preteces? Teces vsak dan ali kak? Imas fajn teren tam kjer teces?

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov