Tek
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
ja saj je malo strašno samo kaj ko se preveč odlično počutim po teku in ne morem brez njega bom pač riskiral to napihovanje noge saj še dobenemu ni razneslo
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Dioniz - Cosmo moderator
odtekel danes eno uro brez večjih problemov. mogoče je po 15 minutah spet malo pekla mišica ampak je popolnoma nehala.
pa tak dobro kot se zdaj počutim po teku se še nikoli nisem! Obožuuuuujem tek!!!
pa tak dobro kot se zdaj počutim po teku se še nikoli nisem! Obožuuuuujem tek!!!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Jao, dioniz po pameti. Telo ne more vedno zdržat vsega kar naš um hoče. Včasih si je treba priznati, da telo pač rabi počitek. Grozn je samo to, ker ti lahko čez nekaj časa vse udari nazaj, precej hujše kot sedaj ...
-
Dioniz - Cosmo moderator
polly saj lepo da skrbiš ne... samo se dovol dobro poznam da vem da mi trenutno res nič ne manjka. tekel sem brez ene male bolečine danes in dokler ni bolečine pol je očitno vse v redu... to da mam levo nogo na začetku malo utrujeno pa spregledam... po kakih 20 minutah itak popolnoma zgine in gre kot namazano.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
To, da se ne pozna dovolj dobro sm mela tudi js v mislih. Mogoče si se pa prperosto "navadu" na bolečino in jo zato s tako lahkoto spregledaš. Ne vem zakaj se tolk braniš počitka.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
obiskovalec - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2010
- Kraj: Ljubljana
Jaz tečem po stadionu v kadetski šoli v Tacnu. Od tam sem navajen že od šole. Dobro je to, ker je mehka steza, pa točno lahko štejem kroge. Na začetku sem imel probleme, ko sem kakšen krog v štetju izpustil, ker ko tečeš takrat uživaš...
Tečem 5 ali 10 km, potem pa obvezno še na Šmarno goro kar se da hitro.
Tečem 5 ali 10 km, potem pa obvezno še na Šmarno goro kar se da hitro.
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno.
-
Dioniz - Cosmo moderator
Kupil sem si nove tekaške copate pa so me na desni nogi zažulili sicer so verjetno krive nogavice ampak leva noga je pa kot namazana. Pa sem mel iste zokne obute...
Aja zakaj se branim počitka? Ko se mi bo zdelo da ga rabim ga bom vzel!
Aja zakaj se branim počitka? Ko se mi bo zdelo da ga rabim ga bom vzel!
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
-barbi- - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 5. 2010
Dioniz saj lepo da skrbiš za telesno aktivnost pa to, samo kaj je pa preveč je pa preveč...umiri se malo. Če te že napihnjena mišica ne vstavi, naj te pa žilj na nogi vsaj za par dni...pai nase, telo imaš samo eno celo življenje
Man hat die Menschen schon halb für sich gewonnen, wenn man sie mit ihrem Namen anredet, weil man sie auf diese Weise eben ihre Persönlichkeit fühlen lässt.
Franklin Delano Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt
-
Dioniz - Cosmo moderator
nekje na netu sem našel en tekst enega izkušenega tekača ravno o teh mini poškodbah, ki nas pestijo tekom naše tekaške kariere... Upam, da ga spet najdem pa vam dokažem, da ni vse tak črno kot se vam zdi. Ko/če bote sami tekli boste vedeli o čem govorim.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Res je, so le mini poškodbe in če malo stisneš zobe, kamot zdržiš.
Ampak, če telesu ne daš možnosti za regeneracijo in obnovo tkiv, se te mini poškodbi seštevajo in nalagajo. In kaj kmalu lahko vse skupaj izbruhne in ti da hudo kontro. Recimo, poznam osebe, ki so morale na operacijo kolen, ker so pretiravale in jasno, težave imajo še danes.
Ampak nočem te nekaj prepričevati, samo povem svoje mnenje. Odločitev je pa tvoja, jasno. Ker je tudi telo tvoje.
Teniske so mene užulile, če so mi bile ravno prav. Kupit moraš številko večje, sploh če tečeš daljše teke, da ti prsti ne butajo ob prednji del. Paziti moraš tudi, da obuješ tekaške (poleti tanke) nogavice, ki dihajo in da le-te niso nikjer nagubane.
Ampak, če telesu ne daš možnosti za regeneracijo in obnovo tkiv, se te mini poškodbi seštevajo in nalagajo. In kaj kmalu lahko vse skupaj izbruhne in ti da hudo kontro. Recimo, poznam osebe, ki so morale na operacijo kolen, ker so pretiravale in jasno, težave imajo še danes.
Ampak nočem te nekaj prepričevati, samo povem svoje mnenje. Odločitev je pa tvoja, jasno. Ker je tudi telo tvoje.
Teniske so mene užulile, če so mi bile ravno prav. Kupit moraš številko večje, sploh če tečeš daljše teke, da ti prsti ne butajo ob prednji del. Paziti moraš tudi, da obuješ tekaške (poleti tanke) nogavice, ki dihajo in da le-te niso nikjer nagubane.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem tud dons spet mal šla tekat (z velik hoje), pa .. ehh. Ne vem, sama ideja mi je še kar všeč, ampak to ful ni zame.
Zdej me je noga bolela okol gležnja, oz. mal nad, spodnji del meč..mah, ne znam najboljš opisat (gugl pravi, da je to "soleus"); no, ne tolk bolela kot pa da je en tak zategnjen občutek. Ampak to me tudi, ko hodim..
In pol, da se tega mal otresem, tko hecen tečem, da nogo, ko je dvignjena, mal na notr obrnem v kolenu (upam, da si predstavljate).
Skratka, grem guglat mal kaj pravijo na to temo. Če ma pa kdo kakšne ideje, prosim, ne se šparat.
Zdej me je noga bolela okol gležnja, oz. mal nad, spodnji del meč..mah, ne znam najboljš opisat (gugl pravi, da je to "soleus"); no, ne tolk bolela kot pa da je en tak zategnjen občutek. Ampak to me tudi, ko hodim..
In pol, da se tega mal otresem, tko hecen tečem, da nogo, ko je dvignjena, mal na notr obrnem v kolenu (upam, da si predstavljate).
Skratka, grem guglat mal kaj pravijo na to temo. Če ma pa kdo kakšne ideje, prosim, ne se šparat.
-
Dioniz - Cosmo moderator
ja in kak dolga naj bo ta regeneracija? Saj ne tečem vsaki dan ampak vsaki drugi dan, tak da dam skoraj 48 ur telesu za regeneracijo. Včasih še več. Ko grem tečt se počutim kot nov. Malo utrujene noge mam le takoj po teku.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Eh, brezveze prepričavt. Vsak zase ve kako in kej, čeprou tudi js poznam vsaj 3 osebe, k se niso zmenli za majhne/občasne bolečine, meli nonstop izgovore, potem pa so mogli na operacijo (ko je pa vreme usrano oz. pride do spremembe še vedno čutijo bolečine).
Meni se je pa tek malo zameru, kr od kar sm začela redno tečt mam prebavo še bolj v p.... (naj bi blo pa lih obratno)
Meni se je pa tek malo zameru, kr od kar sm začela redno tečt mam prebavo še bolj v p.... (naj bi blo pa lih obratno)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]