Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rainbow^^
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a rainbow^^ » 13. Avg. 2009 23:35

doma večinoma ne. mam čudovit gozd, čudovito gozdno pot.. sam odkar sm (ko sm bla mejhna) iz oči v oči gledala srnjaku v tistem goznu me je nasploh vedno groza. :D nevem tko.. čudno je.

v lj sm pa ful velikrat hodila z cimro tečt na stadion in verjamem, da bova čez kšne pou mesca tole spet počele. :D
... haters make me FAMOUS ...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Avg. 2009 11:48

Kakšne vaje je dobro narediti po teku, da te potem mišice ne bolijo?
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 24. Avg. 2009 7:26

Huh, no včeri zjutri sm tud jz uspešno prestala jutranji tek - sicer je bla ura že 10 k sm šla od doma (sm mal poležala k se je zarad dežja mal ohladilo), nekej malega sm pojedla prej in fanta s seboj vzela za vsak slučaj. Pa mi začuda ni blo slabo tko k včasih. Bi mi pa blo, če res ne bi čisto nič pojedla.

A ve, k laufate zjutraj, res popolnoma nič ne pojeste? Men se je tud včerej mal vrtel k sm se ustavla .. Tko da vidm, da res zame obstaja večerni al pa popoldanski tek.. Nimaš kej...
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 24. Avg. 2009 9:45

^^ to mene tudi zanima. sem namreč navajena da čist vedno zjutraj zajtrkujem in me zanima al je boljše it najprej laufat in pol na zajtrk al najprej zajtrk in pol laufanje
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 24. Avg. 2009 10:19

na morju, ko grem zjutraj tečt, grem vedno na tešče in šele po teku si privoščim zajtrk...edino kak požirek vode spijem pred tekom, to pa je tudi vse...takoj po hrani tako ali tako ne bi mogla tečt, ker bi mi bilo slabo :)
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 24. Avg. 2009 10:22

Jaz pa se zjutraj nikakor ne morem spravit laufat. Najprej me daje lakota, po želodcu mi močno kruli, tako da ne morem teči brez hrane.. če se najem, potem je seveda slabo, pa še taka sitna sem zjutraj. Najbolj mi ugaja tek proti večeru ^^ Ko se že fajn shladi, ko sonce počasi zahaja..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 24. Avg. 2009 12:01

Ja meni tudi najbolj paše zvečer it tečt. Sem zelo večerni človek in imam takrat največ energije, zato mi takrat tek ful paše. Jutra pa itak vsa prespim in takrat pol itak tek zame odpade :D
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss Evie » 27. Avg. 2009 19:36

No jaz pa zdaj že veselo tečem. Zdaj trenutno ne, ker sem prehlajena vendar imam svojo progo.

Proga je dolga približno 4-5 km. Vmes tečem, hodim pa spet tečem...Tako da približno 6-10 min tečem, hodim 4-5 min pa spet tečem.
Vse skupaj traja približno 45 min.

A obstaja kakšna nepredraga naprava, ki ti meri pretečene kilometre?

Aja pa kakšne slušalke si naj kupim, ker zdaj mam tiste navadne pa mi nonstop ven padajo.
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 27. Avg. 2009 21:18

Kaj sem jaz ena redkih, ki ne tečem?
Uporabniški avatar
**Miška**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **Miška** » 28. Avg. 2009 9:27

ana27 napisal/-a:Kaj sem jaz ena redkih, ki ne tečem?

Na tej strani foruma mogoče celo edina :)
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 28. Avg. 2009 10:32

ana27 napisal/-a:Kaj sem jaz ena redkih, ki ne tečem?

Če sklepam po sošolkah iz srednje šole, definitivno ne.

Jaz že od malega obožujem tek. Zdej sem sicer na žalost čiiiist ven iz forme, ampak sem začela spet lepo lagano laufat, pa se bo počasi nabrala kondicija. Mam zadan cilj nabrat vsaj tolk kondicije, kulkr sem jo mela včasih, ko sem še aktivno športala. Mi pa paše tko jutranji kot večerni tek, sam se zvečer lažje spravim kot zjutri, ko sem še vsa zaležana. Se pa lepo zbudiš, če greš direkt iz pojstle na zrak, hehe. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
Pyrexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Pyrexia » 31. Avg. 2009 13:52

Tečem že od malega. Do srednje šole treningi, kasneje rekreativno, vmes sem mela nekaj let pubertetniške pavze, ko se mi je fuzlalo :D Tečem 2-4x na teden, 5-7km. Sem ravno tako večerni tekač, zjutraj nimam popolnoma nobene energije, sploh pa na tešče in se mi po teku, ali pa ko se ustavim, vrti in mi je slabo. Zvečer pa je moja energija na vrhuncu, zato se ne matram z jutranjim tekom. Sicer je jutranji tek bolj priporočljiv, saj telo dodatno porablja energijo še celi dan, medtem ko se proces porabe upočasni, ko gremo spat.
pistacija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pistacija » 09. Sep. 2009 10:37

Tek se mi zdi super, čeprav sem ga "odkrila" šele med faksom.

Počasen tek me res sprosti in nabije z energijo. Čeprav sem slišala nekaj o tehnikah pravilnega teka in ne vem, če sploh prav tečem. Menda je pomembno kako stopaš na tla in dvigaš noge.

Kaj pa si lahko poškodujem, če ne tečem prav? Kolena? Hrbtenico?
Uporabniški avatar
Pyrexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Pyrexia » 21. Sep. 2009 12:08

pistacija napisal/-a:
Kaj pa si lahko poškodujem, če ne tečem prav? Kolena? Hrbtenico?

Oboje, predvsem, če nimaš prave obutve za tek in če tečeš po trdi podlagi (asfalt, beton).
Uporabniški avatar
just*girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a just*girl » 25. Sep. 2009 14:09

jz sm tud že kr utrjena tekačica :)

Mam pa vprašanje, če mi zna katera pomagat :)

Letos začnem študirat in s selitvijo v Ljubljano nenadoma ostanem brez mojega prelepega podeželja, kjer lahko kjerkoli laufaš ...

Pa me zanima, če ma katera kakšno lušno progo v ljubljani oz. kje kj tečete po mestu? Stanujem pa v Mostah (Partizanska)

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov