Tek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 09. Feb. 2009 18:07

Med tednom sem v lj(študij) in bi zlo rada tekla,ampak sem doma v centru,čas imam zvečer in nevem kam bi šla tečt?!
...me je tud strah,da bi mi kdo kej naredu kje po kakih zakotnih potkah :?
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 09. Feb. 2009 21:56

^^ pomoje da ni panike laufat po ljubljani zvečer...ker itak boš verjetno tekla tam, kjer je javna razsvetljava, ker drugje bo itak pretemno in bi se spotikala in padala :)
jaz sem sicer na robu ljunljane, pa sem v najboljših časih laufala do bavarca po slovenčevi cesti, pločniku, osvetljenem. jaz bi ti takoj predlagala tivoli, samo vem, da ni vsem prijetno tam tekat, posebi ne ponoči.
al pa tam pri rožni dolini, študentski domovi, na večni poti-tam je tudi kar nekaj vztrajnih tekačev. ali pa na PST, oz POT, saj se priključi centru tu in tam...pa fino je, ker je makedam povečini...ampak je pa res, da ni tok osvetljena.
kak sprehod nared, pa prečekiri.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 09. Feb. 2009 22:28

No, jaz pa zvečer laufam tam po tisti peš poti od štepanjca (sotočja) pa do fužinskega gradu. Je še kar precej sprehajalcev tudi zvečer in sploh ni panike. Sicer pa sem včasih šla kar po pločnikih ob cestah, kjer dosti razsvetljave, ljudi, ....
Gina79
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Gina79 » 10. Feb. 2009 12:25

Ojla,

jaz tudi - zaradi razgibanega delavnika - večkrat tečem zvečer, tudi po 10.uri. Pa ni panike, Lj je itak razsvetljena ;) Tečem pa ponavadi od Štepanjca proti centru, kar po pločnikih in kolesarskih...

Če te je pa res strah, pa si nabavi kak solzivec, bolj za občutek varnosti, kot za uporabo ;) Saj imajo pajkice kak mali žepek, pa ga notri stlači.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Feb. 2009 11:21

dans zjutraj otvorila svojo sezono :D (ja dovolj toplo se mi je zdelo)
ampak sem opazila, da ti 3je mesci brez kr puščajo posledice..moja kondicija je precej v kleti :? upam, da se čimprej izboljša stanje..

glede razsvetljav sem jaz v ljubljani tudi vedno čist presrana kr laufam po eni progi na enem športnem igrišču blizu mojega doma in pač tisti placek ni popolnoma nič osvetljen.. rahlo scary, ampak se tolažim, da je tam okrog pač vedno kr nekaj ljudi.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 12. Feb. 2009 13:37

*roxy* napisal/-a:Med tednom sem v lj(študij) in bi zlo rada tekla,ampak sem doma v centru,čas imam zvečer in nevem kam bi šla tečt?!

Zjutraj je najbolje tečt , zvečer že nimaš takšne energije pa volje kot zjutraj ko se zbudiš spočit.
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
**Miška**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **Miška** » 12. Feb. 2009 16:43

AniMaLisTik napisal/-a:
*roxy* napisal/-a:Med tednom sem v lj(študij) in bi zlo rada tekla,ampak sem doma v centru,čas imam zvečer in nevem kam bi šla tečt?!

Zjutraj je najbolje tečt , zvečer že nimaš takšne energije pa volje kot zjutraj ko se zbudiš spočit.

Mogoče res, čeprov se mi zdi, da je pri vsakem drugače. nekateri smo zjutraj še čisto "povoženi" in energijo dobimo šele kasneje proti večeru. Veliko pa je napisanega o tem, da je zjutraj najbolj priporočljivo tečt.

Jz pa sezone teka še ne morem odpreti, na žalost, ker sm bolna. Mi je pa kondicija v 4 mesecih tudi upadla. Upam da bodo temperature vedno bolj tople in tako primerne za tek zunaj. se že veselim ob misli na tek v naravi in upam da jo bom kmalu realizirala. treba se bo disciplinirati:)
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 12. Feb. 2009 17:49

evo glih danes tekla s frendico :D po pstju :cool:
kondicija pa.. jah glede na ene 4 mesece premora,kar dobra :D
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 15. Feb. 2009 17:27

Men je najbolš na Žalah ali pst-ju... je dost ljudi (in psov :P ) ponavadi..
cute
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cute » 16. Feb. 2009 17:15

Hm, jaz sem sicer v rožni pa se lepo odpravim v tivoli po glavni potki kjer je itak še zelo pozno kup ljudi ki gredo s ali v center. Sicer pa po pločniku proti centru! :wink: Hm, ja avti pa vse sivo...a tako je- če te je strah tako kot mene..raje beton kot lepa travica!! :D
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 16. Feb. 2009 22:48

Jaz pa živim v centru Lj. Idealna tek potka se mi ob večernih urah zdi cesta na Grad in nazaj. Sprehajalci ponavadi so, razgled na vrhu pa je tudi krasen v večernih urah. :)
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 16. Feb. 2009 23:27

Kak dolgo pa po kakem tempu pa kdo tu laufa predno je izčrpan , samo zanima me tak?
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Feb. 2009 23:42

Jst laufam štirkrat tedensko (trenutno u fitnesu), tempo okol 10 km/h, 45 min, pa (razn izjemoma) nism nč kej zmatrana, problem je bl, ko se mi tle nekje počas več ne da in kr mi je pomembno, da mi je šport u veselje, se ponavad takrat enkrat snamem dol.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Feb. 2009 0:14

Mene pa zanima, kako kontrolirate kaj dihanje, še posebej v teh hladnih dneh?
Računam, da bi spet začela kaj laufat, ampak moj problem je, da nimam baš visoke pljučne kapacitete in ful hitro zadiham, poleg tega težko diham čez nos.
Je kak nasvet, kak bi lažje kontrolirala dihanje čez nos? Ne bi rada, da bi me spet v pljučih špikalo pa si zobe prehladila...
Ponavadi tečem s takim tempom, da se še lahko pogovarjam. Torej en tak zmern tempo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 17. Feb. 2009 4:55

Kadar je (pre)hladno in sploh če je ozračje nasičeno s smogom (kot je pozimi v Lj navadno) tečem zunaj s takim tempom, da lahko vdihujem skozi nos, izdihujem pa skozi usta. Ugotovila sem, da mi trenutno paše naslednji ritem: trije koraki vdih/trije koraki izdih.

Priporočam ti, da eksperimentiraš in ugotoviš, kaj ti najbolje odgovarja. Če imaš težave s pljuči in ne najdeš nekega "pravega" ritma, bi bilo morda dobro pozimi telovaditi v telovadnicah/fitnessih - zaradi samega zraka, ki lahko vsebuje velike količine smoga.

Drugače pa - če ti je pogovorni tempo ok, ti odgovarja - super! Tak tek je na primer odličen za topljenje maščob, povečano kapilarizacijo, izboljšano presnovo maščob in nekoliko OH in seveda za izgradnjo tekaške baze, ker lahko traja dalj časa (nad 30 min v povprečju).

Prijeten tek ti želim!

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov