Šport vs. kultura
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Black Kitty
Odvisn je od vrste plesa pa...Je pa v vsakem primeru tut šport, če se le kej zadihaš pri tem
- sonček=)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2006
- Kraj: pekel, ker je dobro ogrevanje, v nebesih bi zmrznla...
men se zdi bolj šport. mislm sej niso vsi športi na OI. tut polo, pa golf, pa bejzbol, pa kroket niso na OI. drgaš se pa strinjam, da ples vsakega posameznika pove nekaj o njem. a ni?
nekdo mi je rekel da sonček nadomesti vse kletvice, zato sem jaz sonček
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Kultura In za mene, ni čist nč v povezavi s športom.
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Stara tema, pa vendar vredna še kakšnega sodobnega komentarja.
Meni se zdi da je to oboje + umetnost.
Definitivno mora plesalec biti pripravljen tako kot športnik.
V katero plesno kategorijo (balet, street dance, jazz ipd.) paše, pa je odvisno od plesa.
Meni se zdi da je to oboje + umetnost.
Definitivno mora plesalec biti pripravljen tako kot športnik.
V katero plesno kategorijo (balet, street dance, jazz ipd.) paše, pa je odvisno od plesa.
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
Kultura, umetnost, prostočasna dejavnost.
Eni pravite, da je šport, med razlogi pa ta, da se zadihaš. Ja saj se tut med košnjo trave, čiščenjem stopnic....zadihaš, pa to niso športne aktivnosti.
Pa tudi, če se pogleda vrhunski ples, katerega nekateri rinejo k športu...ni nobenega kontakta med tekmeci, se ne postavlja mejnikov v rezultatskem smislu...
Kar pa se tiče fizične pripravljenosti, in primerjanja s športniki....kegljanje, curling, streljanje, s takimi športi so na podobni fizični pripravljenosti....jim pa zelo veliko manjka do kolesarjev, atletov, nogometašev...
Eni pravite, da je šport, med razlogi pa ta, da se zadihaš. Ja saj se tut med košnjo trave, čiščenjem stopnic....zadihaš, pa to niso športne aktivnosti.
Pa tudi, če se pogleda vrhunski ples, katerega nekateri rinejo k športu...ni nobenega kontakta med tekmeci, se ne postavlja mejnikov v rezultatskem smislu...
Kar pa se tiče fizične pripravljenosti, in primerjanja s športniki....kegljanje, curling, streljanje, s takimi športi so na podobni fizični pripravljenosti....jim pa zelo veliko manjka do kolesarjev, atletov, nogometašev...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:25, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Meni se ne zdi, da podcenjuje. Sicer pa če se govori o rekreativnem plesu so treningi primerljivi s kakšno skupinsko vadbo (body pump ipd.). Ko pa se govori o poklicnih plesalcih v primerjavi s poklicnimi športniki je pa čisto odvisno od vrste plesa. Namreč tudi kakšen še tako dobro fizično pripravljen športnik ne bi v baletnih copatih zdržal 15 minut. Akrobatski rock'n'roll pa se lahko kosa z gimnastičarji tudi v fizični pripravljenosti.
Sigurno kakšen hip hoper ni nikoli fizično pripravljen kot nogometaš ali atlet.
Odvisno je od vrste plesa in seveda tudi od vrste športa s katerim se primerja.
Sigurno kakšen hip hoper ni nikoli fizično pripravljen kot nogometaš ali atlet.
Odvisno je od vrste plesa in seveda tudi od vrste športa s katerim se primerja.
Zadnjič spremenil Sunshine, dne 24. Jan. 2011 14:37, skupaj popravljeno 2 krat.
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
sirova štručka napisal/-a:tor
ti pa res podcenjuješ ples, bi blo zanimivo slišat, kdaj si nazadnje plesal, še bolj zanimivo pa, da sploh ne znaš plesat
seveda je ples tudi šport, eden lepših sicer.
V noči iz sobote na nedeljo sem nazadnje.
Plesat znam, ne maram pa nekaterih plesov, polke naprimer.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
tor napisal/-a:V noči iz sobote na nedeljo sem nazadnje.
Plesat znam, ne maram pa nekaterih plesov, polke naprimer.
To da greš v soboto žurat se za moje pojme ne šteje med ples. Prav tako polka, račke, makarena in podobne zadeve niso ne šport ne umetnost ampak zabava.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov