Pilates
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cebelica - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2004
Nekaj je že bilo govora o tej temi. Vendar mislim, da bi si zaslužila svojo samostojno.
Torej... rada bi slišala čim več koristnih informacij.
Ima katera kakšne izkušnje?
Kje bi se dalo dobiti kakšne vaje? Internet, DVD,...?
(vem, da jih izvajajo kakšni centri, vendar to je vse preveč oddaljeno od kraja, kjer živim. Ne pride v poštev).
Hvala, hvala!
Torej... rada bi slišala čim več koristnih informacij.
Ima katera kakšne izkušnje?
Kje bi se dalo dobiti kakšne vaje? Internet, DVD,...?
(vem, da jih izvajajo kakšni centri, vendar to je vse preveč oddaljeno od kraja, kjer živim. Ne pride v poštev).
Hvala, hvala!
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
Js sm si zloadala dol preko Emula winsor pilates pa nekako nimam volje da bi zacela delat ... Drgac je pa bol da gres prvo na vaje, da ti pokazejo kako se dela, da se ne naucis neki narobe al kaj - ker je to ful pomembno. informacije mas na http://www.pilates.si
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
pa dobr no, sej vsi vemo za kaj se gre - pac se je zmotila
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Naughty grl napisal/-a:pa dobr no, sej vsi vemo za kaj se gre - pac se je zmotila
Ja ampak če bo hotla kaj na netu zbrskat o tem je prav da ve kako je pravilno ker drgač bo en c***c najdla.
Drugače je pa res bol pametno, da greš na kakšno vodeno vadbo, vsaj nekaj ur, da ti poprevijo napake, ki jih delaš, in šele potem vadi sama doma.
pa pa
-
cebelica - Sramežljivka
Ups...
Hvala smotkA.
Zatipkalo se mi je. Oziroma mislila sem eno, natipkala pa drugo. Se opravičujem. Upam, da ne bom povzročila kakšne zmede na forumu. Če bodo pa naši urejevalci kaj gledali, pa lahko spremenijo.
Iz Pilatus v Pilates.
Thanks! Upam, da se več ne bo ponovilo.
Hvala smotkA.
Zatipkalo se mi je. Oziroma mislila sem eno, natipkala pa drugo. Se opravičujem. Upam, da ne bom povzročila kakšne zmede na forumu. Če bodo pa naši urejevalci kaj gledali, pa lahko spremenijo.
Iz Pilatus v Pilates.
Thanks! Upam, da se več ne bo ponovilo.
-
cebelica - Sramežljivka
Dolžna sem tudi pojasnilo, kaj to Pilates sploh je.
Kaj je pilates?
Metoda pilates deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju in se sistematično ukvarja predvsem z manjšimi mišičnimi skupinami, ki so pri klasičnem treningu premalo ali napačno obremenjene. Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki,okrepljene, razbremenijo spodnje hrbtne mišice in delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta. Pilates zato pogosto priporočajo fizioterapevti in ortopedi po vsem svetu.
Vaje nevromišične obremenitve so zasnovane tako, da pomagajo posamezniku razviti uravnotežen mišično-skeletni sistem, močno, gibčno muskulaturo, boljšo držo in optimalno fizično in duševno počutje. S pilatesom pridobimo lepo oblikovane in ravno prav tonizirane mišice.
Program pilates nas torej progresivno pelje skozi stopnje, ki včasih zahtevajo tudi spremembo starih gibalnih vzorcev. Ali kot pravi ustanoviteljica kanadske šole pilatesa, Moira Merrithew: "Pilates je proces, ki nima končne postaje. Naša telesa so v večnem procesu spreminjanja in kljub temu, da vsakič poskušamo stopiti čez rob, limita nikoli ne dosežemo ."
(vir: internet http://www.pilates.si)
No, pa da ne boste rekli. Kaj pol sploh sprašujem. Mene še vedno zanimajo konkretne vaje in pa seveda vaše izkušnje.
Kaj je pilates?
Metoda pilates deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju in se sistematično ukvarja predvsem z manjšimi mišičnimi skupinami, ki so pri klasičnem treningu premalo ali napačno obremenjene. Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki,okrepljene, razbremenijo spodnje hrbtne mišice in delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta. Pilates zato pogosto priporočajo fizioterapevti in ortopedi po vsem svetu.
Vaje nevromišične obremenitve so zasnovane tako, da pomagajo posamezniku razviti uravnotežen mišično-skeletni sistem, močno, gibčno muskulaturo, boljšo držo in optimalno fizično in duševno počutje. S pilatesom pridobimo lepo oblikovane in ravno prav tonizirane mišice.
Program pilates nas torej progresivno pelje skozi stopnje, ki včasih zahtevajo tudi spremembo starih gibalnih vzorcev. Ali kot pravi ustanoviteljica kanadske šole pilatesa, Moira Merrithew: "Pilates je proces, ki nima končne postaje. Naša telesa so v večnem procesu spreminjanja in kljub temu, da vsakič poskušamo stopiti čez rob, limita nikoli ne dosežemo ."
(vir: internet http://www.pilates.si)
No, pa da ne boste rekli. Kaj pol sploh sprašujem. Mene še vedno zanimajo konkretne vaje in pa seveda vaše izkušnje.
- Anastazija
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2004
Tincha a bi lahko meni poslala vaje za pilates,prosim.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov