Hoja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Velik hodim. Tudi odkar mam izpit. To pravm zato, ker vem da se ful folka poleni, ko enkrat vozijo avto.
In kar se tiče zdravja... Ja, hoja je definitvno fajn stvar, poznam velik starejših ljudi, ki so imel težave s srcem in so si potem s hojo pridobival moč, poznam velik tetk, gospa, punc itd, ki so ble prelene, da bi laufale in so zato začele hodit, da bi se znebile hudo prekomerne teže. In je delovalo. Sicer na dolgi rok, pa vendar.
Nasploh bojda velja, da ena ura dokaj intenzivnega gibanja, kamor recimo spada tudi malo hitrejša hoja, pospeši metabolizem, da naslednjih 6-12 ur velik hitreje dela. Pa tuki ne mislim prov une hitre hoje, ki jo poznamo tud kot disciplino z olimpijade, ker tist po moje dolgoročno prej škodi... zarad kolkov! ... pa še ful smešno zgleda
Skratka, hodt je fajn.
Jst če bi se spravla seštevat, kolk sem v življenju prepešačla, se pravi, če bi znala točno ocenit, bi po moje iz prehojenega zlo dolga trasa ratala
In kar se tiče zdravja... Ja, hoja je definitvno fajn stvar, poznam velik starejših ljudi, ki so imel težave s srcem in so si potem s hojo pridobival moč, poznam velik tetk, gospa, punc itd, ki so ble prelene, da bi laufale in so zato začele hodit, da bi se znebile hudo prekomerne teže. In je delovalo. Sicer na dolgi rok, pa vendar.
Nasploh bojda velja, da ena ura dokaj intenzivnega gibanja, kamor recimo spada tudi malo hitrejša hoja, pospeši metabolizem, da naslednjih 6-12 ur velik hitreje dela. Pa tuki ne mislim prov une hitre hoje, ki jo poznamo tud kot disciplino z olimpijade, ker tist po moje dolgoročno prej škodi... zarad kolkov! ... pa še ful smešno zgleda
Skratka, hodt je fajn.
Jst če bi se spravla seštevat, kolk sem v življenju prepešačla, se pravi, če bi znala točno ocenit, bi po moje iz prehojenega zlo dolga trasa ratala
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
- mala.lubika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 3. 2006
jst pa kamorkoli gre grem peš..no skor vedno...izpita še itq nimam...pač grem raj peš...pa se shodim..pa pol bolš spim ponoč..
T€žK0 j€ rR@zUm€t| d@ s| n|č t|§t€mU k| j€ t€b| Us€
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
Itak grem posod peš - v šolo na trening s treninga, z lubijem delava maximalno velik sprehod zmeri ko lahko. Jaz ogromno hodm. Doma sm na kr velikem hribu - ok strmem je bolje rečeno in vsak dan ene 2x gor pa dol pa je kr velik že
-
pikica83 - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2004
- Kraj: Celje
Pozimi bolj poredko hodim, poleti pa kr dost. Čeprav sem se zadnje čase kar polenila, pa še zdej bomo mel projekt, bom vsak dan tolko hodla da bom za celo leto nadoknadla
Nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Uf, jaz sem pa zadnje čase prav zasvojena s hojo... Prepešačim tudi dokaj velike razdalje, v obe smeri, in se včasih kar ne morem ustaviti, ko enkrat 'padem noter', hehe ... Nabiram kilometre... Ampak to počnem z veseljem in se potem tudi zelo dobro počutim ... Še posebno, odkar imam svoje stanovanje blizu centra (in nimam izpita ter posledično avta), koracam v vse možne smeri ...
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Jz pa hodim tolk kot mam od doma,do frendic, pa do lokala, pa do enga kraja kjer se zbiramo, tko, da je vsega skupi zihr za ene pol urce na dan minimalno. Pol pa seveda še šopingi, ko cel dan hodim po ljubljani in jo prečešem podolgem in počez
-
angel_girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2006
- Kraj: Primorska
midve s frendico smo se odločile pa hodimo kako urco na da, približno 3-4 km narediva...drgač sem iz vasi pa pol gremo do druge vasice pogledat pa tko je prav fajn, pa ko se pogovarjaš niti ne veš da si toliko prehodil in tako mimogrede še nekaj naredil dobrega zase... drgač pa to praksirava šele 1 teden in mi je prav žal da nisva prej začeli
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov