EURO 2008

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lane
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2004
Kraj: Rio

Neprebrana objavaNapisal/-a Lane » 23. Jun. 2008 19:37

Po vseh četrtfinalnih tekmah, ki so se odigrale, lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da kaj takega skoraj nihče od nas ni pričakoval.

Španija je edina reprezentanca, ki je končala na prvem mestu v svoji skupini in se prebila naprej. Vsi vemo, kako se je končalo za Portugalce :cry: , Hrvate in na koncu tudi za Nizozemce. Jaz osebno sem po videnem, do četrtfinalnih dvobojev pričakovala popolnoma drugačen razplet, tako, da si finala skoraj ne upam napovedati. Videli smo kar nekaj presenečenj, predvsem tudi "turških" čudežev in izredno dobro kondicijsko pripravljene Ruse.

Saj so v podaljških dobesedno pojedli Nizozemce. Kljub vsem "turški" čudežem mislim, da jih bo Fortuna počasi zapustila in, da ne gre pričakovati nekega velikega presenečenja in Nemci ne bodo imeli težkega dela, saj so Turki popolnoma zdesetkani.

Španci si morajo zmago zagotoviti v rednem delu, da se jim zaradi pomanjkanja kondicije ne zgodi kaj takega kot se je Nizozemcem. Čeprav tudi enajstmetrovke niso za Špance nič tragičnega, Casillas bo še kakšno ubranil. Samo spomnimo se njegovega branjenja enajstmetrovk na SP v Koreji in Japonskem.

Glavni favoriti pred začetkom so bili: Nemci, Portugalci, Španci, Hrvatje. Po prvih tekmah so bili glavni favoriti za končno zmago Nizozemci. Ostali so le še Nemci in Španci in vendar se nekako zdi, da bodo na koncu slavili Rusi.

Velikokrat smo se na tem Euru ušteli najbolje bo da počakamo do konca pa bomo videli.
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 24. Jun. 2008 12:17

Jaz pa menim,da Rusi niso npr. za 50% bolje fizično pripravljeni kot ostali,ne rečem,da niso odlično tekaško sposobni,ampak da bi to bil glavni razlog za njihove uspehe pa pomoje,da ne.

Jaz tek delim na dva dela,na manj in bolj kvaliteten tek,če temu lahko tako rečemo,obstajajo igralci,ki so sposobni preteči tudi do 15km na tekmo,ampak vprašanje je če je so to kvalitetno pretečeni kilometri,ali je ta igralec koristno porabil svojo energijo,ali je bil aktiven v napadu in obrambi itd.,npr. obstajajo napadalci,ki tečejo levo desno in se skrivajo za obrambnimi igralci,poleg tega se ne vračajo v obrambo in za povrh vsega še niso nevarni za gol,na koncu jim pa kaže da so pretekli 8-8km,to zame ni nič,bi jih lahko pretekel še enkrat toliko pa ne bi bilo koristi od nejgovega gibanja.En tak primer je Aquilani na tekmi s Španijo,ko je odšel iz igre mu je pokazalo,da je pretekel kar 14km in nisem mogel verjetni,da je to možno,v napadalnih akcijah ni sodeloval,v obrambi pa tudi ne ravno preveč.Na drugi strani mi je po teku zelo dober igralec Wayne Rooney ali pa Dirk Kuyt,nista ravno rekorderja po pretečenih km,oba igrata na poziciji špice pa vseeno garata v obrambi obenem pa sodelujeta pri vseh napadalnih akcijah in protinapadih,brez Rooneya tudi Kristine ne bi bilo in brez Kuyta,ter Gerarda ne bi bilo Torresa :D

Rusi pa so združili borbenost,hitre prehode iz obrambe v napad in svoje moči za moje pojme zelo dobro razporejajo,ne zaletavajo se brezglavo,po drugi strani pa so ob najpomembnejših trenutkih fizično še zelo močni,prav tako pa vsak igralec dobro ve,kaj je njegova naloga na igrišču(tako kot naši igralci v katančevih časih),štoperja sta praktično brez napake,oba beka sodelujeta tako v obrambi kot v napadu,medtem ko Semak zapira sredino igrišča kot Gattuso v najboljših časih in je na tak način zadnjič tudi popolnoma ustavil VD Vaarta,vse to pa je zasluga izjemnega taktika in motivatorja Guusa Hiddinka,ki je najbolj zaslužen za preporod ruske repke in če ne bodo Španci precej korenito spremenili svoj pristop in način igranja v polfinalu jih pomojem ne čaka nič dobrega,ker z neskončnim in počasnim podajanjem žoge,nasprotniku najlažje omogočiš dobro postavitev v obrambi in hitre protinapade ob napačni podaji,tako da jaz ob normalnih razmerah(če ne bo poškodb ali kake druge višje sile)Špancem ne dajem prevelikih možnosti,pa čeprav bodo verjetno na vseh stavnicah precejšnji favoriti.

Še največji hendikep za Ruse bo odsotnos Kolodina,ki je značilen predstavnik modernega štoperja-dober v skoku,gibljiv,prav tako pa zna še kako nevarno sodelovati v napadu s kakim močnim strelom ali pa preprosto z vodenjem igre in podajami na bok,ter naprej v napad.Pa tudi neuigranost štoperskega para zna biti velik problem,tako da jaz tukaj vidim največjo pomankljivost Rusov.Žirkov bi pomoje lahko kaznoval preveč zaletavo igro Ramosa,ki ni ne vem kako dober napadalec,poleg tega tudi ni med najhitrejšimi,ampak se vseeno pogosto vključuje v napad in to bi lahko bilo zelo nevarno za Špance.
Uporabniški avatar
mash@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mash@ » 24. Jun. 2008 18:40

da se ne bo komu zgodil, da spregleda katero od tekem si lahko do 31.8. ZASTOJN ogleduje mobilno tv.
več podatkov jeTUKAJ.
Uporabniški avatar
bigboi
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bigboi » 24. Jun. 2008 19:40

rusija, ole ole :) Aršavin prehudi prodori :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 25. Jun. 2008 21:36

Škoda :?
Se je že zdelo, da se bodo Turki spet izvlekli v zadnjih minutah ... pa so jim Nemci vrnili po istem postopku.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 25. Jun. 2008 21:43

:( Škoda za Turke... pa sem že upala, da bojo podaljški in da bojo Turki zmagali, ker so bili boljši... Zdaj pa samo upam, da Nemci izgubijo v finalu...
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 25. Jun. 2008 21:43

Pa ne no! :( Sej ne da sem neka strastna navijačica Turčije, danes je bila v bistvu edina tekma da sem navijala zanje. Kakorkoli....upam da v finalu zmaga ali Rusija ali Španija, niti slučajno nočem Nemcev za evropske prvake, ker niso pokazali neke fantastične igre.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 25. Jun. 2008 21:46

u 3 pm ... :evil:
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
Lane
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lane » 25. Jun. 2008 21:50

Sploh nisem navijačica Turčije, vendar mislim, da so si danes prav gotovo bolj zaslužili zmago, vendar na koncu pač štejejo samo goli. Tudi "turški" čudež se je pač enkrat moral končati in po videnem sem mislila, da bo to šele v nedeljo.

No tako pa čaka Nemčija drugega finalista in srčno upam, da bo to Španija, pa tudi če bo Rusija navijala bom za finalista, ki ga bo dala jutrišnja tekma.

Pa to, da v 21. stoletju ne moremo gledati nogometne tekme zaradi tehničnih težav in ko padajo v Baslu goli jaz berem napis "Oprostite za prekinitev". Neurje gor al pa dol naslednji Euro je šele čez 4 leta.

Je pa res grozno na Dunaju, sem se slišala z kolegom, ki tam živi (samo, da mobiteli delajo, sateliti pa ne) in je rekel, da kaj takega pa še ne in da je za jutri prav tako napovedano neurje. Tako, da lahko pričakujem kot že tolikokrat na tem prvenstvu, da bo tekma odigrana v velikem nalivu. Samo, da bomo imeli prenos. Na to, da bi pa bila lahko tekma odpovedana pa sploh ne mislim, ni šanse, komaj jo čakam.
Zadnjič spremenil Lane, dne 25. Jun. 2008 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 25. Jun. 2008 22:02

Za tiste ki pravite, da so bili danes Turki boljši: kako je potem možno, da so jim nemci nabili kar 3 gole??? Ok, lahko razumem, da ekipi 1 gol spodleti, ampak kar trije???
Uporabniški avatar
Lane
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lane » 25. Jun. 2008 22:06

Bumerang napisal/-a:Za tiste ki pravite, da so bili danes Turki boljši: kako je potem možno, da so jim nemci nabili kar 3 gole??? Ok, lahko razumem, da ekipi 1 gol spodleti, ampak kar trije???

No saj so tudi Nemci dobili dva gola. In dobro vsi vemo, da rezultat ne odraža vedno pravega dogajanja na igrišču. Turki so danes pokazali bistveno več od Nemcev, Nemci imajo pa rezultat in vozovnico na Dunaj. Niso pa bili boljši in bistveno jih je težje gledat kot v tem primeru Turke. Na sploh nemški nogomet ni lep za oči.
Zadnjič spremenil Lane, dne 25. Jun. 2008 22:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 25. Jun. 2008 22:07

^^Turki so lepše igrali, bolj napadali, imeli več priložnosti, ampak so jih pač zapravili.
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 25. Jun. 2008 22:14

Nemci v prvem polčasu niso naredili praktično nič od niča, čudno da jim je sploh uspelo 1 gol zabit...Turki so vodili celotno igro, napadali, poskušali,...Drugi polčas(kar smo uspeli videt) so Nemci nekoliko popravili vtis, ampak vseeno so me krepko razočarali kar se tiče igre.
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 25. Jun. 2008 22:18

Usrane nemške riti..bolj kot so nerodni bolj jim serje. Res mi je škoda borbenih Turkov, ki so kljub številnim odsotnim bili boljši. Sicer pa jutri upam da bo ruski stroj zmel Špance in da v finalu nato povozijo še ziheraške Nemce.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 25. Jun. 2008 23:09

Na celem prvenstvu, na petih tekmah je Turčija vse skupaj vodila samo 13 minut! In to naj bi bil finalist???
Razumem, da ne marate Nemcev, saj so vaše ljubljenčke, Portugalce suvereno premagali.
Nemčija je bila prvi favorit prvenstva, in bo na koncu opravičila pričakovanja.
Tista Turška premoč v 1. polčasu, je bila posledica, mehke igre v obrambi. Če bi zagrabl kot proti Portugalcem bi bilo drugače.
Odlična igra Schveinsteigerja, s Podolskim se res ujameta.
Pri Turkih najbolši Altintop, ki pa ima tudi nemško državljanstvo, saj je tam rojen in igra za Bayern.

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov