Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Seveda, 30 letnica ne bo izbrala mlajšega...tu niti biološke, niti lifestyle logike ni.
Seveda so kuhinje drage, so pa cenejše kot hiša ali stanovanje...in če je dec starejši, bo imel večji finančni vložek, ali bo prevzel večji finančni delež kredita. Ampak hej, če se imata rada, je to to, denar ne šteje, šteje...ljubezen.
Seveda so kuhinje drage, so pa cenejše kot hiša ali stanovanje...in če je dec starejši, bo imel večji finančni vložek, ali bo prevzel večji finančni delež kredita. Ampak hej, če se imata rada, je to to, denar ne šteje, šteje...ljubezen.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Led Zeppelin napisal/-a:Povprečna razlika med partnerjema, je po večini v Sloveniji 5-7 let, in to ni zaradi odraslosti, ali ker so oni v čemu boljši, gre se zato, da ženska hoče gnezdo v katerega lahko pride in začne čimprej ustvarjati na svojih planih. Ja, mogoče kupi kuhinjo, mogoče kak hladilnik...ampak bodimo realni, če je partner toliko starejši, ima on že nekaj zgrajenega, ona se samo priključi v sistem.
Zakaj misliš, da se vse ženske želimo preseliti k moškim v njihovo stanovananje? Evo jaz sem že ena taka, ki tega noče.
-
Haley, hvalabogu .
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Kaj pa bi potem naredila, če bi on imel to stanovanje že dejansko kupljeno, če bi bilo stanovanje res prostorno in bi z njim želela imeti resno vezo?
Kot da bi se ženske morale delati fine v svojih domovih, da ne bi kje izpadle sponzoruše, ampak zares samostojne ženske, pa četudi iz principa.
Kot da bi se ženske morale delati fine v svojih domovih, da ne bi kje izpadle sponzoruše, ampak zares samostojne ženske, pa četudi iz principa.
The world is as you are.
-
Nimam jaz problema s tem, da se ženska vseli k svojemu ljubljenemu, hvalabogu.
Gre se zato, da je za ustvarjanje nečesa potreben čas, in da nekdo ki je mlajši ni vreden manj zaradi tega.
To je podobno kot da bi jaz napisal, da ženska izbere starejšega moškega, zato da lahko čimprej doseže to kar ji je manjkalo v otroštvu, ter ker obstaja manjša šansa da jo bo tip prevaral, pa ne napišem tega.
So mladi moški, ki delajo, ustvarjajo, se trudijo...in ko pridejo 30ta, bodo mirno posekali večino zdajšnjih "odraslih" moških.
Gre se zato, da se sprejema koncept gradnje, moški rabimo ogromno časa da se naučimo vsega, da zaorjemo ledino in začnemo graditi nekaj.
Realno, z koliko temi moškimi bi bile pri 23, 24ih...ne bi rekel da veliko, čas...mi ga rabimo več, zato da lahko ve postavljate na nečem.
Starejši moški so zgradili temelje, zato da lahko ve postavljate hišo z njimi, ne vzeti mlajšemu moškemu tega luksuza.
Gre se zato, da je za ustvarjanje nečesa potreben čas, in da nekdo ki je mlajši ni vreden manj zaradi tega.
To je podobno kot da bi jaz napisal, da ženska izbere starejšega moškega, zato da lahko čimprej doseže to kar ji je manjkalo v otroštvu, ter ker obstaja manjša šansa da jo bo tip prevaral, pa ne napišem tega.
So mladi moški, ki delajo, ustvarjajo, se trudijo...in ko pridejo 30ta, bodo mirno posekali večino zdajšnjih "odraslih" moških.
Gre se zato, da se sprejema koncept gradnje, moški rabimo ogromno časa da se naučimo vsega, da zaorjemo ledino in začnemo graditi nekaj.
Realno, z koliko temi moškimi bi bile pri 23, 24ih...ne bi rekel da veliko, čas...mi ga rabimo več, zato da lahko ve postavljate na nečem.
Starejši moški so zgradili temelje, zato da lahko ve postavljate hišo z njimi, ne vzeti mlajšemu moškemu tega luksuza.
-
haley - Cosmopsiho
emanuela napisal/-a:Kaj pa bi potem naredila, če bi on imel to stanovanje že dejansko kupljeno, če bi bilo stanovanje res prostorno in bi z njim želela imeti resno vezo?
Kaj pa če ima ženska tudi svoje stanovanje? Kako se pa potem odločiš kdo se bo 'odpovedal' svojemu stanovanju in kdo se bo selil h komu?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
jaz mislim, da če sta dva zrela, si zaupata, noben od njiju ne bo mislil da se mora pred kom neki dokazovat ali se odrekat zaradi nekega ponosa. pač upoštevata svoje želje in želje drugega, se dogovorita, sprejemata kompromise in se odločita, kako je pošteno in pametno deliti stroške, kdo se bo h komu preselil, če imata oba prostor.. seveda je fajn tudi to da se oba zavedata kako je treba skrbet za prostor, ga vzdrževat. preveč je ljudi ki sanjarijo o nekem svojem placu, čistit za njimi mora pa mama, ker sami ne znajo kaj šele da bi znali kaj popravit, plačevat položnice itd..
jaz pri sebi bi komot dovolil punci, da kaj po svoje opremi, ker mi več al manj dol visi kakšno je pohištvo in kakšne barve, sam da se ji da pomembno mi je le, da je funkcionalno in da ni kak brezvezen strošek. sploh, če ima stanovanje več sob, in imata oba nek svoj kotiček ki je čisto po njegovem/njenem okusu opremljen, ostalo pa je dogovorjeno
jaz pri sebi bi komot dovolil punci, da kaj po svoje opremi, ker mi več al manj dol visi kakšno je pohištvo in kakšne barve, sam da se ji da pomembno mi je le, da je funkcionalno in da ni kak brezvezen strošek. sploh, če ima stanovanje več sob, in imata oba nek svoj kotiček ki je čisto po njegovem/njenem okusu opremljen, ostalo pa je dogovorjeno
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 17. Feb. 2016 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci
-
Zajebano, manjše bi se oddalo in bi se drug vselil k tistemu. Ko pa bi zadeva prišla v resne vode, bi se pa oba stanovanja prodala, in kupila primerno nepremičnino ki bi imela deljeno lastništvo.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Manjša šansa da te tip prevara na podlagi česa točno?
Vsak lahko vara, če hoče-res ne vidim nobene povezave med selitvijo k nekomu in varanjem ter zapolnjevanjem ne vem česa iz otroštva. Če povzamem-buče in vsakemu svoje, tam nekje je moje mnenje. Niso vsi moški nad 30 že stari,slabo izgledajoči in posledično celo obupani ali zapufani za eno stanovanje oz hišo v velikosti stanovanja, ker si več povečini sam ne moreš privoščiti. Sama imam veliko srečo, da se moj ne dokazuje pred mano, ampak me vključuje, prav tako kot sem jaz njega-ob takem človeku lahko dejansko rasteš, ne pa da bi se kje počutil manjvrednega. Sploh pa večina še vedno nima pri 30 svojega stanovanja, če ne štejem podedovanih zadevščin oz zgornjih štukov, ki se jih ne bodoča snaha ne bodoči zet preveč ne veseli.
haley, v tem primeru bi jaz dala pobudo, da se en preseli k drugemu (pač v večje stanovanje oz bolj primerno), drugo pa se oddaja v najem. Na tak način noben ne izgubi strehe nad glavo, pa še stroški se pokrijejo z najemnino.
Vsak lahko vara, če hoče-res ne vidim nobene povezave med selitvijo k nekomu in varanjem ter zapolnjevanjem ne vem česa iz otroštva. Če povzamem-buče in vsakemu svoje, tam nekje je moje mnenje. Niso vsi moški nad 30 že stari,slabo izgledajoči in posledično celo obupani ali zapufani za eno stanovanje oz hišo v velikosti stanovanja, ker si več povečini sam ne moreš privoščiti. Sama imam veliko srečo, da se moj ne dokazuje pred mano, ampak me vključuje, prav tako kot sem jaz njega-ob takem človeku lahko dejansko rasteš, ne pa da bi se kje počutil manjvrednega. Sploh pa večina še vedno nima pri 30 svojega stanovanja, če ne štejem podedovanih zadevščin oz zgornjih štukov, ki se jih ne bodoča snaha ne bodoči zet preveč ne veseli.
haley, v tem primeru bi jaz dala pobudo, da se en preseli k drugemu (pač v večje stanovanje oz bolj primerno), drugo pa se oddaja v najem. Na tak način noben ne izgubi strehe nad glavo, pa še stroški se pokrijejo z najemnino.
The world is as you are.
-
Jaz sem dal primer izključujočega pisanja, ne dejanskega mnenja ali opažanja.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
haley napisal/-a:emanuela napisal/-a:Kaj pa bi potem naredila, če bi on imel to stanovanje že dejansko kupljeno, če bi bilo stanovanje res prostorno in bi z njim želela imeti resno vezo?
Kaj pa če ima ženska tudi svoje stanovanje? Kako se pa potem odločiš kdo se bo 'odpovedal' svojemu stanovanju in kdo se bo selil h komu?
Poznam primer ko sta se razšla zaradi takega primera.
Ampak mislim da smo vsi skupaj malo OT. Dajte se prestavit al nekaj (consider yourselves warned).
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
haley - Cosmopsiho
emanuela napisal/-a:haley, v tem primeru bi jaz dala pobudo, da se en preseli k drugemu (pač v večje stanovanje oz bolj primerno), drugo pa se oddaja v najem. Na tak način noben ne izgubi strehe nad glavo, pa še stroški se pokrijejo z najemnino.
Sicer pa koliko samskih moških okoli 30 pa poznate s svojim stanovanjem? Jaz razmišljam in nobenega ne najdem v svojem krogu prijateljev in znancev. Večina vsi živijo še v svojih otroških sobah ali v svojem nadstropju hiše in so kao samostojni (še vedno jim pa mama kuha ). Sem se pogovarjala že s kakšnim kolegom o tem zakaj ne grejo na svoje živet in več ali manj dobim odgovore, da se jim ne splača, preveč stroškov, da to se bo selil skupaj z resno punco in podobno.
-
3/4 mojih kolegov živi na svojem, res pa je da plačujejo drage najemnine, Ljubljana je res ubitačna .
Zdajle, če si star 30 let, in imaš redno službo, se ti splača vzeti kredit in kupiti manjšo rabljeno hišo v okolici Ljubljane...cene so šle konkretno dol.
Evaulacija moje podedovane hiše, je šla iz 85k na 75...realna prodajna cena trenutno je 60k...če, če .
Zdajle, če si star 30 let, in imaš redno službo, se ti splača vzeti kredit in kupiti manjšo rabljeno hišo v okolici Ljubljane...cene so šle konkretno dol.
Evaulacija moje podedovane hiše, je šla iz 85k na 75...realna prodajna cena trenutno je 60k...če, če .
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
če delaš v Ljubljani je najbolje imeti flat v Ljubljani.
Jzsm ga kupila v Ljubljani, ker mi je za najemnino škoda keša. Cena je bila res višja kot zunaj Ljubljane, ampak bi za prevoz in taksije porabila ful več denarja dolgoročno. Da ne govorim o udobju.
Od tipov pa ne pričakujem preveč, sem že navajena skrbeti sama zase. Mi je pa všeč varnost in umirjenost, ki jo dobim pri starejših. Mlajše ponavadi še ful nosi in se še iščejo (so seveda tudi izjeme).
Ne pomeni da ne bi bila z mlajšim, veliko pa pove to da še nisem bila.
Jzsm ga kupila v Ljubljani, ker mi je za najemnino škoda keša. Cena je bila res višja kot zunaj Ljubljane, ampak bi za prevoz in taksije porabila ful več denarja dolgoročno. Da ne govorim o udobju.
Od tipov pa ne pričakujem preveč, sem že navajena skrbeti sama zase. Mi je pa všeč varnost in umirjenost, ki jo dobim pri starejših. Mlajše ponavadi še ful nosi in se še iščejo (so seveda tudi izjeme).
Ne pomeni da ne bi bila z mlajšim, veliko pa pove to da še nisem bila.
-
Priznam, da ne poznam takšnih tipov, ker sem v družbi moških, ki vsi vejo kaj delajo, in skrbijo zase.
Res je Nesanica, če delaš v Ljubljani nimaš kaj razmišljati, jaz živim v okolici Ljubljane, pa mi tranzit vzame 90 minut, če dobim frei bicikel, če ni dežja...drugače je to druga zgodba.
Problem ki ga imam jaz s stanovanji v Ljubljani, realno rabiš vsaj 70k da dobiš vsaj nekaj spodobnega...tako da sem ene 10-15k prekratek, kar ni kriza, pač bi vzel kredit, ampak ker imam vizijo iti potovati za nekaj let, se bom zadovoljil z nečim osnovnim, čimprej oddal da gre v fond za potovanje, in ga oddajal medtem ko potujem.
So pa cene absurdne, garsonjera je od 40-60k, enosobno od 60k-80k, potem je pa predvsem odvisno od letnice in kvalitete.
Nekako zavidam folku, ki mu je želja ostati ne vem, v Krškem ali enemu od manjših mest, ker dobiš absurdno dobre in realne ponudbe....
Res je Nesanica, če delaš v Ljubljani nimaš kaj razmišljati, jaz živim v okolici Ljubljane, pa mi tranzit vzame 90 minut, če dobim frei bicikel, če ni dežja...drugače je to druga zgodba.
Problem ki ga imam jaz s stanovanji v Ljubljani, realno rabiš vsaj 70k da dobiš vsaj nekaj spodobnega...tako da sem ene 10-15k prekratek, kar ni kriza, pač bi vzel kredit, ampak ker imam vizijo iti potovati za nekaj let, se bom zadovoljil z nečim osnovnim, čimprej oddal da gre v fond za potovanje, in ga oddajal medtem ko potujem.
So pa cene absurdne, garsonjera je od 40-60k, enosobno od 60k-80k, potem je pa predvsem odvisno od letnice in kvalitete.
Nekako zavidam folku, ki mu je želja ostati ne vem, v Krškem ali enemu od manjših mest, ker dobiš absurdno dobre in realne ponudbe....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]