Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Hvala, mi je šlo na jetra, ker mi ni bilo jasno, od kje platforma, na kateri ona sedi.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
se opravičujem ker spet omenjam urin in te zadeve, ampak ob branju tem sem se spomnila, da so nekoč pravli, da če te kaj piči, ugrizne, se odrgneš, vrežeš itd., da se moraš na rano polulat ˇ_ˇ zdaj pa pravijo da to ni res. kaj torej velja? je že kdo poskusil ?
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Za na rane je bil njega dni najboljši Bivacyn. Ampak pr nas dobre stvari itak slej ko prej vržejo iz prodaje.
Polulaš se pa na ježa, da se neha stiskat v kroglo
Sem laik kar se medicine tiče, ampak js bi ranico rajš razkužla z domačim šnopcom kot pa z urinom.
Polulaš se pa na ježa, da se neha stiskat v kroglo
Sem laik kar se medicine tiče, ampak js bi ranico rajš razkužla z domačim šnopcom kot pa z urinom.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
lulanje po rani je dobro takrat, ko ni nobene druge sterilne (oz. čim bolj čiste) tekočine blizu.
če si nekje na morju in nimaš flaše vode s sabo in moraš sprat rano, se je najbolje pač polulat gor seveda če maš pa vodo s sabo (čisto, seveda), pa vodo (but where's the fun in that? )
močan alkohol je pa itak najboljši, ker ne samo spere, pač pa tud "požge" bakterije okoli rane (vedno tud zapeče malo)
če si nekje na morju in nimaš flaše vode s sabo in moraš sprat rano, se je najbolje pač polulat gor seveda če maš pa vodo s sabo (čisto, seveda), pa vodo (but where's the fun in that? )
močan alkohol je pa itak najboljši, ker ne samo spere, pač pa tud "požge" bakterije okoli rane (vedno tud zapeče malo)
hej norci
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Ne lulat po ranah. Urin na poti od mehurja preko sečnice pobere tud zdrave bakterije, ki pa lahko oportunistično povzorčijo na rani okužbo. Če nimaš nič pri roki, pa odprto rano, pustiš pri miru; sploh če krvaviš. Ne delat kr enih stvari z ranami no
(Sicer pa, men sploh ni jasno kdo nima skoz s sabo razkužila, js mam vedno en dezinfekcijski robček s sabo če grem več kot 500m od doma).
(Sicer pa, men sploh ni jasno kdo nima skoz s sabo razkužila, js mam vedno en dezinfekcijski robček s sabo če grem več kot 500m od doma).
-
slovenc79 - Cosmopsiho
ja, pa veš ti da je na predmetu, ki ti povzroči rano, bistveno več bakterij kot pa v sečnici? vem da se noro sliši, lulat po rani, ampak, pozab na predsodke in upoštevi dejstva ko gre zares
pri manjših ranah itak ni rpoblem, če ne drugega pljuneš nanjo, nato pa iztisneš par kapljic krvi, da gre umazanija ven in to je to
pri večji odprti rani robček ne bo velik pomagal.. če je pa globoka pa sploh ne. takrat, če ni drugega, pa tud urin zna prit v poštev
ubistvu tud strelina voda iz pipe v pipi pobere bakterije, ki se tvorijo v ceveh, pa robček tudi dobi bakterije ko pride v stik z zrakom..
pri manjših ranah itak ni rpoblem, če ne drugega pljuneš nanjo, nato pa iztisneš par kapljic krvi, da gre umazanija ven in to je to
pri večji odprti rani robček ne bo velik pomagal.. če je pa globoka pa sploh ne. takrat, če ni drugega, pa tud urin zna prit v poštev
ubistvu tud strelina voda iz pipe v pipi pobere bakterije, ki se tvorijo v ceveh, pa robček tudi dobi bakterije ko pride v stik z zrakom..
hej norci
-
slovenc79 - Cosmopsiho
js že vem kako mogoče tud vi dobite idejo.. če ne prej pa glih ob udarcu v glavo
hmm.. kaj pa če enkrat, ko bom mel punco, se nalašč počim nekam, pa jo pol prosim da me polula..
hmm.. kaj pa če enkrat, ko bom mel punco, se nalašč počim nekam, pa jo pol prosim da me polula..
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 08. Avg. 2013 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Terajerker, samo svojo izobrazbo navedi pa konec.
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov