Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:09, skupaj popravljeno 1 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
iz ženska. siVelikost rdečice in otekline, ki se pojavi ob piku komarja, ni odvisna od količine popite krvi, ampak od reakcije imunskega sistema na slino, ki jo insekt spusti pod našo kožo. Dobra novica je, da na pik postanemo ščasoma imuni, zato se negativnih reakcij, kot je srbečica in oteklina, pojavlja vedno manj. Kljub temu je slaba novica ta, da je na svetu več kot 3000 vrst različnih komarjev.
pe še kako se tega rešit
wellneo. nevemkajČe vam ni uspelo se uspešno izogniti srbečemu piku komarja, ukrepajte z naravnimi blažilci srbečice in vnetja. Uporabite kocko ledu, ki bo takoj pomirila kocka ledu. Naredite si ledeni obkladek in ga položite na območje pika. Srbečica in oteklina bosta takoj izginila.Vročina je tudi izredno učinkovit blažilec pika, zato uporabite vosek. Vsrka namreč histamin, ki draži živčne končiče ter povzroči srbenje in bolečino. Polijte pik z nekaj kapljicami voska in počakajte nekaj minut.
Aloe vera je izredno učinkovita rastlina za lajšanje pikov. Uporabite lahko svežo ali v obliki gela. Enostavno z rastlino namažite območje pika. Uporabite pa lahko tudi bananin olupek in pik namažite z njegovo notranjo stranjo. Srbečica bo takoj izginila.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:46, skupaj popravljeno 1 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
dinozavercek napisal/-a:A kdo mogoče ve iz kje izhaja izraz, da sedimo po turško? V angleščini se namreč temu reče cross-legged sitting, je pa pomojm ta način bil prej prisoten v Indiji kokr v Turčiji? Sicer predvidevam, da kr turki tut tko sedijo, da se je pol v Evropi bl obveljavu ta izraz kr nam je Turčija bližji (recimo v Nemčiji-Türkensitz/Schneidersitz, al pa Rusiji-сидеть по-турецки tut rečejo na isti način).
Anyway, mogoče kdo ve točno razlago od kod ta izraz? Predvsem bi rad otrokom povedu kšno zgodbico na to temo, od kje to da zdej sedimo po turško...
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Zakaj folk na wc-jih (po moznosti na javnih) nonstop zapira pokrov od skoljke?
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Se strinjam. Meni najbolje moti, ker se je treba potem dotikat školjke. Saj vzamem papir in pazim, da se biločesa ne dotaknem z roko, ampak mi je vseeno nagravžno.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Mislim, da nisem tega še nikoli doživela...
- Zakaj vedno ko je nesreča na cesti ljudje upočasnijo in bulijo, da bi videli kaj se dogaja? A je to samo meni ogabno in popolnoma nespoštljivo? A so tu kaki evolucijski razlogi za tako "prvinski" firbec?
- Zakaj vedno ko je nesreča na cesti ljudje upočasnijo in bulijo, da bi videli kaj se dogaja? A je to samo meni ogabno in popolnoma nespoštljivo? A so tu kaki evolucijski razlogi za tako "prvinski" firbec?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
OT: zdej mi je potegnlo, da so mogoce spustili pokrov, da so se lahko obleceni usedli gor kakor sm se js danes, ko sm si hotla dat kamencek ven iz nogavice. Mindblowing odkritje.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
No ker sem jaz ena od tistih ki spušča pokrove - jaz ga spustim zato, ker mi ni v interesu, da vse baterije ki so v WC školjki in mojem velecenjenem urinu frčijo naokoli, ko potegnem vodo.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Bakterije so vedno prisotne v urinu ko zapusti sečila, ker so bakterije del normalne mikroflore distalnega dela spodnjih sečil (sečnice) in skupaj z urinom gredo bakterije ven. Urin je sterilen samo v zdravem mehurju, ne pa izven sečil.
V življenju sem že tolk urinskih vzorcev pregledala pod mikroskopom, pa me na kozmoformu še vedno hočete prepričat, da v urinu ni bakterij.... Why always me?
V življenju sem že tolk urinskih vzorcev pregledala pod mikroskopom, pa me na kozmoformu še vedno hočete prepričat, da v urinu ni bakterij.... Why always me?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov