Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Sep. 2012 22:06

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:09, skupaj popravljeno 1 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 17. Sep. 2012 0:36

Velikost rdečice in otekline, ki se pojavi ob piku komarja, ni odvisna od količine popite krvi, ampak od reakcije imunskega sistema na slino, ki jo insekt spusti pod našo kožo. Dobra novica je, da na pik postanemo ščasoma imuni, zato se negativnih reakcij, kot je srbečica in oteklina, pojavlja vedno manj. Kljub temu je slaba novica ta, da je na svetu več kot 3000 vrst različnih komarjev.
iz ženska. si

pe še kako se tega rešit

Če vam ni uspelo se uspešno izogniti srbečemu piku komarja, ukrepajte z naravnimi blažilci srbečice in vnetja. Uporabite kocko ledu, ki bo takoj pomirila kocka ledu. Naredite si ledeni obkladek in ga položite na območje pika. Srbečica in oteklina bosta takoj izginila.Vročina je tudi izredno učinkovit blažilec pika, zato uporabite vosek. Vsrka namreč histamin, ki draži živčne končiče ter povzroči srbenje in bolečino. Polijte pik z nekaj kapljicami voska in počakajte nekaj minut.
Aloe vera je izredno učinkovita rastlina za lajšanje pikov. Uporabite lahko svežo ali v obliki gela. Enostavno z rastlino namažite območje pika. Uporabite pa lahko tudi bananin olupek in pik namažite z njegovo notranjo stranjo. Srbečica bo takoj izginila.
wellneo. nevemkaj
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 04. Nov. 2012 11:11

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:46, skupaj popravljeno 1 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Nov. 2012 14:38

dinozavercek napisal/-a:A kdo mogoče ve iz kje izhaja izraz, da sedimo po turško? V angleščini se namreč temu reče cross-legged sitting, je pa pomojm ta način bil prej prisoten v Indiji kokr v Turčiji? Sicer predvidevam, da kr turki tut tko sedijo, da se je pol v Evropi bl obveljavu ta izraz kr nam je Turčija bližji (recimo v Nemčiji-Türkensitz/Schneidersitz, al pa Rusiji-сидеть по-турецки tut rečejo na isti način).

Anyway, mogoče kdo ve točno razlago od kod ta izraz? Predvsem bi rad otrokom povedu kšno zgodbico na to temo, od kje to da zdej sedimo po turško... :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 10. Apr. 2013 19:04

Zakaj folk na wc-jih (po moznosti na javnih) nonstop zapira pokrov od skoljke? :?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Apr. 2013 19:06

^^Meni tudi ni jasno to. Ker meni je to kar malo neprijetno, ker nikoli ne veš kaj boš vidu ko odpreš pokrov. :?
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 12. Apr. 2013 16:25

Se strinjam. Meni najbolje moti, ker se je treba potem dotikat školjke. Saj vzamem papir in pazim, da se biločesa ne dotaknem z roko, ampak mi je vseeno nagravžno.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Apr. 2013 16:48

Mislim, da nisem tega še nikoli doživela...

- Zakaj vedno ko je nesreča na cesti ljudje upočasnijo in bulijo, da bi videli kaj se dogaja? A je to samo meni ogabno in popolnoma nespoštljivo? A so tu kaki evolucijski razlogi za tako "prvinski" firbec?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 28. Apr. 2013 22:56

OT: zdej mi je potegnlo, da so mogoce spustili pokrov, da so se lahko obleceni usedli gor :D kakor sm se js danes, ko sm si hotla dat kamencek ven iz nogavice. Mindblowing odkritje.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Apr. 2013 15:05

No ker sem jaz ena od tistih ki spušča pokrove - jaz ga spustim zato, ker mi ni v interesu, da vse baterije ki so v WC školjki in mojem velecenjenem urinu frčijo naokoli, ko potegnem vodo. :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Apr. 2013 15:25

V urinu načeloma ni bakterij :D.
Če so, to ne pomeni nič dobrega :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Apr. 2013 18:32

Bakterije so vedno prisotne v urinu ko zapusti sečila, ker so bakterije del normalne mikroflore distalnega dela spodnjih sečil (sečnice) in skupaj z urinom gredo bakterije ven. Urin je sterilen samo v zdravem mehurju, ne pa izven sečil.

V življenju sem že tolk urinskih vzorcev pregledala pod mikroskopom, pa me na kozmoformu še vedno hočete prepričat, da v urinu ni bakterij.... Why always me? :P
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Apr. 2013 21:40

A ne da naj jih v srednjem curku nej ne bi blo (sploh)? Torej napačne info na faksu, pardon me :)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 01. Maj. 2013 11:34

Mene pa zanima, kako lulajo tiste bejbe, ki za sabo pustijo totalno poscano dilo na školjki (sori, sam se ne morem lepš izrazit....). Pa ne potegnejo vode.

Please, explain.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 01. Maj. 2013 13:42

Sarissima napisal/-a:A ne da naj jih v srednjem curku nej ne bi blo (sploh)? Torej napačne info na faksu, pardon me :)

srednji curek je tisti urin iz mehurja. tam naj jih ne bi bilo. sj zato se pa vedno jemlje srednji curek.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov