Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
arianna87 napisal/-a:Lih neki po netu berem o dvojčkih - enojajčnih in dvojajčnih. Za ta prve mi je jasno, sam glede dvojajčnih piše :
Fraternal twins are the result when two different eggs (ova) are fertilized by two different sperm.
Zdej, kolkr sem seznanjena ženska vsak mesec sprosti eno jajčece (vsak mesec iz enega jajčnika) - kako se potem lahko dva jajčeca oplodita?
haley ima prav. včasih se zgodi, da se sprostita dva jajčeca naenkrat.
še malo na to temo (če te mogoče zanima): enojajčni (sj že ime pove) pa nastanejo isto kot mi (torej oploditev enega jajčeca z enim spermijem), samo da se na nivoju nekaj celic te celice ločijo in razvijajo vsaka zase lohk bi rekl d so bli nekoč enojajčni dvojčki en osebek oz. eno (ne mormo rečt d so 4 celice ravno osebek )
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
arianna87 napisal/-a:Zdej, kolkr sem seznanjena ženska vsak mesec sprosti eno jajčece (vsak mesec iz enega jajčnika) - kako se potem lahko dva jajčeca oplodita?
Ker skoradja nič v fiziologiji človeškega organizma ni 100% (pustimo smrt in take zadeve) Verjetno so vas učili tudi, da ima ženski organizem že ob rojstvu ''zalogo bodočih jajčec'' (folikli), ki se razvijejo že v emrbionalnem razvoju. Z nastopom prve ovulacije (in posledično menstruacije) se pod vplivom izločanja folikel stimulirajočega hormona (FSH) začne zorenje jajčec, in sicer iz t.i. primarnih foliklov nastane več sekundarnih foliklov, v nekje 9-10 dnevu ciklusa pa se ''obdrži'' navadno en sekundarni folikel, ostali pa atrezirajo, sekundarni, ki je ''preživel'' pa se nato v nadaljevanjem ciklusu razvije do terciarnega folikla, iz katerega se sprosti zrelo jajčece . Vsak mesec se zato praviloma dozori eno jajčece, seveda pa obstaja tudi možnost, da dozorita tudi dve jajčeci (seveda s predpogojem dva dva sek. folikla nista atrezirala), bodisi vsak iz enega jajčnika ali vsak iz svojega. In če pride do oploditve, voila, sta dvojajčna dvojčka tu
Upam da kolker tolk razumeš kaj sem htela povedat, ker bolj po domač ne znam
- Drobtinica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 6. 2006
- Kraj: Malo tu, malo tam ....
Mogoče je že blo - ne da se mi vsega brat:
Adam in Eva naj bi bila prva človeka in mi vsi naj bi prišli iz njiju.
Zakaj potem v svetem pismu piše, da je Bog, potem, ko sta jedla prepovedan sadež, Adama in Evo iz raja pregnal med druge ljudi?
Zakaj potem v svetem pismu piše, da je Bog, potem, ko sta jedla prepovedan sadež, Adama in Evo iz raja pregnal med druge ljudi?
- Drobtinica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 6. 2006
- Kraj: Malo tu, malo tam ....
lorelaj napisal/-a:Jochie napisal/-a:se npr. gluhonemi anglež in gluhonemi slovenec sporazumeta v znakovnem jeziku? je znakovni jezik univerzalen?
Ja. Povsod po svetu je govorica gluhih enaka.
Ne, ni res, znakovni jezik ni univerzalen. Določene kretnje so, nekatere pa tudi ne.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Drobtinica napisal/-a:Mogoče je že blo - ne da se mi vsega brat:
Nekonstitentnost avtorja?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Drobtinica napisal/-a:Adam in Eva naj bi bila prva človeka in mi vsi naj bi prišli iz njiju.
1) Saj si si že sama odgovorila Če bereš otroško Sveto pismo, poslušaš pri maši ali kaj podobnega res zveni tako, ampak Geneza pa uči da sta bila A&E izgnana in nato ustvarila rodove.
2) Judovski mitologiji in Babilonskem talmudu, v zelo ohlapnih sledeh celo v Svetem pismu pa se najde še en lik - to je Lilith, ki naj bi bila Adamova prva žena, katero je Bog ustvaril enako kot Adama in mu je bila enakopravna, potem pa sta se skregala in Lilith je odšla do obale Črnega morja (kjer so spet različne zgodbice, kot na primer da naj bi občevala s Samaelom in rojevala demone). Tak da po tej štoriji, se zgodba podre že pri tem da sta bila A&E prva in da smo vsi prišli iz njiju.
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Tearjerker napisal/-a:Drobtinica napisal/-a:Adam in Eva naj bi bila prva človeka in mi vsi naj bi prišli iz njiju.
1) Saj si si že sama odgovorila Če bereš otroško Sveto pismo, poslušaš pri maši ali kaj podobnega res zveni tako, ampak Geneza pa uči da sta bila A&E izgnana in nato ustvarila rodove.
2) Judovski mitologiji in Babilonskem talmudu, v zelo ohlapnih sledeh celo v Svetem pismu pa se najde še en lik - to je Lilith, ki naj bi bila Adamova prva žena, katero je Bog ustvaril enako kot Adama in mu je bila enakopravna, potem pa sta se skregala in Lilith je odšla do obale Črnega morja (kjer so spet različne zgodbice, kot na primer da naj bi občevala s Samaelom in rojevala demone). Tak da po tej štoriji, se zgodba podre že pri tem da sta bila A&E prva in da smo vsi prišli iz njiju.
itak sama zgodba z adamom in evo ne zdrži, ker sta imela dva sinova. če me spomin ne vara, pa se za nadaljevanje vrste rabi še ženska ampak cerkev že še ve kako se to dela
ok, dost zafrkancije: to z adamom in evo oz. celotno sveto pismo bi mogl čez prispodobe gledat
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Odvisno potem kam spet gledaš, konec koncev sta Adam in Eva lika, ki nista prisotztna samo v krščanski mitologiji, ampak tudi judovski in islamski. Po eni variaciji naj bi Eva rodila tri sinove, Kajna, Abla in Setha. Po drugi dve hčerki, Azuro in Awan, ter sinova Setha in Abla, ki naj bi potem sklenili incestna razmerja in nadaljevali zarod.
Cerkev itak uči paradoksalne zadeve, ker ima v ozadju vedno Boga (z veliko začetnico) in si to lahko ''privošči'' (ga s tem opravičuje in poveličuje hkrati).
Metaforika je seveda v teh spisih zelo pomembna, ampak jaz sem govorila o mitološkem ozadju, ker se mi zdi da se je vprašanje tudi na to nanašalo.
Cerkev itak uči paradoksalne zadeve, ker ima v ozadju vedno Boga (z veliko začetnico) in si to lahko ''privošči'' (ga s tem opravičuje in poveličuje hkrati).
Metaforika je seveda v teh spisih zelo pomembna, ampak jaz sem govorila o mitološkem ozadju, ker se mi zdi da se je vprašanje tudi na to nanašalo.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Zakaj pa si takoj mrtev če padeš v morje?
It was forever..but it didnt last long..
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Ker je enako kot če bi padel na beton.
Reševalni jopiči... Moje mnenje... Če pride do take situacije kot je bila recimo tista na reki Hudson ti rešilni jopič lahko še kako pomaga, padalo pa zelo malo... Pa letalo redkokdaj strmoglavi direktno iz nekaj tisoč metrov višine. Ponavadi prileti v goro ali pa ima težave med vzletnim ali pa pristajalnim manevrom. V vseh treh primerih ti padalo nič ne pomaga.
Reševalni jopiči... Moje mnenje... Če pride do take situacije kot je bila recimo tista na reki Hudson ti rešilni jopič lahko še kako pomaga, padalo pa zelo malo... Pa letalo redkokdaj strmoglavi direktno iz nekaj tisoč metrov višine. Ponavadi prileti v goro ali pa ima težave med vzletnim ali pa pristajalnim manevrom. V vseh treh primerih ti padalo nič ne pomaga.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ja, najverjetneje ti potem jopič pomaga, ampak sile so vseeno zelo močne ob pristanku v vodi...in mogoče sicer ne umreš, ostaneš pa tetraplegik...?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov