Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
pa ce si napisal:
to pomeni vizualno ane
hm, drugace pa ne vem, preberi si recepte.
grem zdaj po burek (se sreca da je pekarna eno ulico stran od mene )
Jochie napisal/-a:če vidiš npr eno zadevo npr. na mizi, kdaj veš, ali gre za burek ali pa za štrudel?
to pomeni vizualno ane
hm, drugace pa ne vem, preberi si recepte.
grem zdaj po burek (se sreca da je pekarna eno ulico stran od mene )
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 21. Jun. 2010 11:07, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
NOVO
Mene pa zanima, če je res voznik kriv v primeru, da gre pešec ob cesti ponoči, brez kresničke in da cestišče ni osvetljeno, pa ga voznik zbije?? (Voznik vozi vse po pravilih-50km/h, recimo da ga zbije, ker se "srečata" ravno v kakšnem nepreglednem ovinku)?
Mene pa zanima, če je res voznik kriv v primeru, da gre pešec ob cesti ponoči, brez kresničke in da cestišče ni osvetljeno, pa ga voznik zbije?? (Voznik vozi vse po pravilih-50km/h, recimo da ga zbije, ker se "srečata" ravno v kakšnem nepreglednem ovinku)?
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
borboletta napisal/-a:NOVO
V kazenskem pravu se krivda v takih primerih presoja po skrbnosti povprečnega človeka. Glede na to, da je vozil po predpisih in da so razmere, kot si jih opisala zelo težke, verjetno voznik nebi odgovarjal - ker pa se take zadeve presojajo individualno, ne morš generalno rečt, ali je voznik kriv ali ne - torej: če je bila vidljivost tako slaba, da povprečni človek s povprečnimi sposobnostimi vida, hitrosti reagiranja itd. nebi mogel preprečiti trka, potem voznik ne bo odgovarjal. Upam, da nism preveč zakomplicerala
Red rose - to nikakor ne drži - krivda se VEDNO presoja individualno glede na konkreten primer, oziroma konkretne okoliščine.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
aja? to pa res nisem vedla.
sicer pa verjetno bolj iz vidika tega, da je voznik vedno kriv, ker vedno pesec nastrada (avtu pac nic ni ), zato morjo bit vozniki bolj previdni, in sigurno ce zbijes otroka cetud si vozu pravilno, te bo mocno pekla vest... nam so v avtosoli vedno rekli da ce npr. vidis zogo na cesti moras predvidevat da bo na cesto skocu otrok. razglabljat kdo je kriv in kdo ne, ko je otrok mrtev, voznik pa bi lahko zabremzal ali zmanjsal hitrost.... krute zadeve ja
sicer pa verjetno bolj iz vidika tega, da je voznik vedno kriv, ker vedno pesec nastrada (avtu pac nic ni ), zato morjo bit vozniki bolj previdni, in sigurno ce zbijes otroka cetud si vozu pravilno, te bo mocno pekla vest... nam so v avtosoli vedno rekli da ce npr. vidis zogo na cesti moras predvidevat da bo na cesto skocu otrok. razglabljat kdo je kriv in kdo ne, ko je otrok mrtev, voznik pa bi lahko zabremzal ali zmanjsal hitrost.... krute zadeve ja
- mamica_V
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Jochie napisal/-a:kakšna je razlika med sirovim burekom in sirovim štrudlom? če vidiš npr eno zadevo npr. na mizi, kdaj veš, ali gre za burek ali pa za štrudel?
V Bosni rečejo burek samo mesnemu bureku. Sirovega bureka ne poznajo, oz. tistemu čemur mi rečemo sirov burek, rečejo oni sirnica oz. sirovi pita. Naša, slovenska različica sirovega štrudla je pač štrudel, slan, s sirom.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov