Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
~NIA~ napisal/-a:in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah.
okej, okej, okej...tole mi je sapo vzelo, prisezem!
NIA - :unknown: (katastrofa, da clovek s takim misljenjem - neznanjem, nerazgledanostjo - celo do faksa prileze )
- amandawoodward
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 7. 2007
lexia napisal/-a:še eno mal čudno vprašanje...
zakaj pogledamo v luč/sonce, če želimo kihnit ?
To vprašanje je malo narobe zastavljeno - v bistvu ljudje ne gledajo v sonce, ko želijo kihniti, ampak kihnejo, ko pogledajo v sonce.
Sicer sem nekoč že brala o tem in če poskušam zadevo razložiti koliko toliko enostavno, bi šlo takole:
a) pravzaprav gre za dedno karakteristiko, ki jo ima le določen odstotek ljudi (baje tam okoli 30%),
b) vzrok pa naj bi bil ta, da imajo ti ljudje "žice" prepletene malo drugače kot ostali. Tako sta dva živca, prvi odgovoren za kihanje, drugi pa za vid, blizu drug drugega in močna stimulacija enega vzdraži tudi drugega.
- amandawoodward
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 7. 2007
Seyfullah napisal/-a:Kako to,da nam ko umremo še teden za tem rastejo nohti,kocine in lasje??We are dead
To ni res, je samo mit. Smrt pomeni konec vseh bioloških funkcij v telesu.
Po smrti človek dehidrira, zaradi česar se koža okoli nohtov skrči in izgledajo kot da so zrasli (ker nohta je v globino pod kožo še kar nekaj).
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
red_rose napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah.
okej, okej, okej...tole mi je sapo vzelo, prisezem!
NIA - :unknown: (katastrofa, da clovek s takim misljenjem - neznanjem, nerazgledanostjo - celo do faksa prileze )
Sej ona gre na družboslovni faks torej ji integrali in odvodi in enačbe in neenačbe itak ne bodo nič koristile... Ne rečem, da je našteto ravno nekaj, kar bi imel najrajši na svetu, je pa vse uporabno.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
glede porjavitve:
to je odvisno od genov, kože, vitaminov v koži in predvsem pigmenta. tak ko majo eni črne lae in drugi blont, tak je različna tut koža. enim poleti od sonca lasje ratajo bolj svetli, drugim ne. tega se ne da spremenit in je odvisno od tega kar ti je dala mati narava. lani sva z fantom šla na morje in dobila ALL zapestnici, fant je po 2 urah sončenja imel vidno razliko in postal direkt rjav, jas pa po celem dnevu samo rdečo kožo, ki se ni spremenila v rjavo barvo ampak je pač minlo=) pa sem bla še vedno bela=)
to je odvisno od genov, kože, vitaminov v koži in predvsem pigmenta. tak ko majo eni črne lae in drugi blont, tak je različna tut koža. enim poleti od sonca lasje ratajo bolj svetli, drugim ne. tega se ne da spremenit in je odvisno od tega kar ti je dala mati narava. lani sva z fantom šla na morje in dobila ALL zapestnici, fant je po 2 urah sončenja imel vidno razliko in postal direkt rjav, jas pa po celem dnevu samo rdečo kožo, ki se ni spremenila v rjavo barvo ampak je pač minlo=) pa sem bla še vedno bela=)
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
tmis_ napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah.
Only on Cosmopolitan.
Haha
Mene pa zanima, zakaj se taki odgovori kot je Niin, tako pogosto znajdejo na cosmo forumu. ??
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
nia glede tega da se v 6 letih ne naspara za avto...kaj pa ti pol delas s kesom ?
itak da se da!
itak da se da!
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
zakaj je zebra progasta oz. take barve??
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Yazmeen napisal/-a:Zakaj se reče, da je nekdo moder, če se s tem misli, da je pameten? Od kje beseda moder? Al pa zakaj se blondinkam reče plavolaske?
Če se meni kaj svita, je to povezano s kralji, kraljicami in nasploh temi, ki so bli malo višje v hiearhiji. Itak so včasih tut ti bli mal bolj izobraženi v primerjavi z ostalimi, tko d mogoče iz tega. Sam to je sam moje mnenje!
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Joj ~NIA~, saj sploh ne vem, kaj naj rečem... Če na družboslovnih faksih tega ne uporabljajo, še ne pomeni, da se tega nikjer ne uporablja in da je to znanje neuporabno. Kaj pa drugo znanje, ki si ga pridobila na srednji šoli? Jaz recimo nikjer več ne bom uporabljala znanja, pridobljenega pri sociologiji, psihologiji, filozofiji... Nekdo drug pa to bo uporabljal. Srednja šola ti da nekaj splošne izobrazbe iz vseh področij, za razliko od faksa, kjer se res usmeriš samo v tista področja, ki so pomembna za tvoj študij.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov