Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Mmmm ne vem če so moške v osnovi res narejene za bolj trde dlake in so zato boljše, ampak sama že nekaj časa uporabljam moške. Imam Venusovo držalo oz. nastavek (pač tisto turkizno-zeleno), namesto originalne ženske Venusove britvice pa imam moško, ker nekatere točno pašejo gor. Zdi se mi, da ful boljše brije pa dalj časa imam eno britvico.
-
°°°ČeŠnYa°°° - Debatorica
- Na forumu od: 23. 3. 2006
par strani nazaj imaš ta odgovor
a res noben ne ve zakaj nam kruli oz. zakaj se sliši da nam kruli?
a res noben ne ve zakaj nam kruli oz. zakaj se sliši da nam kruli?
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:a res noben ne ve zakaj nam kruli oz. zakaj se sliši da nam kruli?
hehe ... evo to sm pa lih včeraj prebrala v enem starem cosmopolitanu .. to kar slišiš je kroženje prebavnih sokov .. včasih se žlodec oglaša tudi kadar si sita (pri enih je bolj tih, pri enih bolj glasen) .. kadar pa v trebuhu ni hrane se to kroženje sokov še bolj sliši, ker je pač samo tekočina, ni nič hrane vmes ..
Let's swim to the moon .....
-
°°°ČeŠnYa°°° - Debatorica
- Na forumu od: 23. 3. 2006
ahaaa hvala
sem mislla da ko si sit da se zato oglaša ker prebavlja
sem mislla da ko si sit da se zato oglaša ker prebavlja
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Mene pa zanima, koliko procentov telesne teže se nam "odvzame" v vodi?
(Drugače povedano: zaradi vzgona smo v vodi lažji, mene zanima, za koliko procentov telesne teže lažji.)
Pa predpostavimo, da gre 1. za klorirano bazensko vodo oz. 2. za morsko vodo in da si 1. celi v vodi oz. 2. da imaš glavo iz vode.
Kdorkoli?
(Drugače povedano: zaradi vzgona smo v vodi lažji, mene zanima, za koliko procentov telesne teže lažji.)
Pa predpostavimo, da gre 1. za klorirano bazensko vodo oz. 2. za morsko vodo in da si 1. celi v vodi oz. 2. da imaš glavo iz vode.
Kdorkoli?
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
^^
Zračunamo silo vzgona; Se pravi zmnožimo grav. posp., gostoto tekočine v katero se potopimo, ter naš volumen... (Fvzg=g*V*gostota tekočine).. S tako silo nas voda potiska nazaj navzgor...
Bazenska voda ima približno 1kg/l, morska pa približno 1,03 kg/l...
Gostota človeškega telesa je pa (men se zdi; to raje preveri ker nisem 100%) okrog 900kg/m3..
In potem glede na kg človeka izračunaš volumen in vztaviš v zgornjo enačbo.
Tko nekak; če se ti da računat.
Kak je če maš glavo ven pa ne vem ... se mi niti ne sanja kolk tehta človeška glava, niti ne koliko je volumen...
Zračunamo silo vzgona; Se pravi zmnožimo grav. posp., gostoto tekočine v katero se potopimo, ter naš volumen... (Fvzg=g*V*gostota tekočine).. S tako silo nas voda potiska nazaj navzgor...
Bazenska voda ima približno 1kg/l, morska pa približno 1,03 kg/l...
Gostota človeškega telesa je pa (men se zdi; to raje preveri ker nisem 100%) okrog 900kg/m3..
In potem glede na kg človeka izračunaš volumen in vztaviš v zgornjo enačbo.
Tko nekak; če se ti da računat.
Kak je če maš glavo ven pa ne vem ... se mi niti ne sanja kolk tehta človeška glava, niti ne koliko je volumen...
-
sarchika09 - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Mene pa zanima kaj je v heliju, da se ti glas spremeni, če ga vdihneš?
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
sarchika09 napisal/-a:Mene pa zanima kaj je v heliju, da se ti glas spremeni, če ga vdihneš?
Zato ker ima helij manjšo gostoto kot kisik, posledica tega pa je, da je hitrost zvoka v njem večja. Zato se zviša tudi frekvenca tvojega glasu...
Pa še eno opozorilo. Tistega plina iz balonov ne vdihovat, ker tisto ni čisti helij in je lahko to tudi zelo nevarno. Kids, DO NOT TRY THIS AT HOME.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]