Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
McLarnovc napisal/-a:To je pustilo posledice tudi pri tebi....
je umrl še pred mojim rojstvom, tko da ne ravno
ja, sem pa podoben tip človeka. in kaj zdaj? a je narobe, če nisem obseden s probavanjem vsega (in vseh) kar naprej? verjetno, v tej kulturi, kjer se na vsakem koraku spodbuja potrošništvo in grabežljivost. danes že izpadeš moten, če ti ni glavni cilj v lajfu obiskat vseh kontinentov, ali probat vseh mamil..
jaz sem bolj introvert, priznam to svojo "psihično motnjo", kakšna bo pa punca mi je pa vseeno. ali bom spoznal kakšno tako kot jaz in bova imela zelo miren lajf, ali pa ekstrovertirana in mi bo rada dala ideje, kaj vse bi lahko počela skupaj.
hej norci
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Meni se zdi, da je lahko pozitivno, ker mogoče introvert zna v določenih situacijah umirit in blagodejno vplivat na ekstroverta, ekstrovert pa vnese nekaj več dogajanja in živahnosti. Čeprav je to zelo poenostavljeno. Slabo pa je, ker se zna zgodit, da drug drugega ne razumeta oz. začutita kot se pač razumeta človeka z istim temperamentom.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
men se zdi da je čist odvisno, enim introvertiranim paše, da imajo partnerja ki je mal bolj živahen in obratno. zdi se mi najbolj pomembno, da sta si kompatibilna in kako gledata drug na drugega, ne toliko to, kaj sta in kaj na sebi vidita.
meni recimo ni do potovanj, najraje sem doma, se ukvarjam s svojimi hobiji in vsakdanjo rutino, ampak če bi imel punco, ki bi si ful želela nek kraj obiskat, bi z veseljem šel skupaj z njo. (spet odvisno kam, seveda, ker za nek london, berlin, ali nek muslimanistan me čisto nič ne vleče in raje plačam, da mi ni treba btii tam)
meni recimo ni do potovanj, najraje sem doma, se ukvarjam s svojimi hobiji in vsakdanjo rutino, ampak če bi imel punco, ki bi si ful želela nek kraj obiskat, bi z veseljem šel skupaj z njo. (spet odvisno kam, seveda, ker za nek london, berlin, ali nek muslimanistan me čisto nič ne vleče in raje plačam, da mi ni treba btii tam)
hej norci
-
slovenc79 - Cosmopsiho
tudi mene.. sam, maš ljudi, ki razumejo, da niso vsi ljudje isti kot oni, in to spoštujejo. in maš take, ki mislijo, da je vsem vedno ista stvar všeč in smo vedno enake volje pač ljudje, ki nimajo nobene empatije.
hej norci
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Jaz sem bil nekaj let nazaj introvert, moje socialne baterije so se hitro skurile, ampak sem v zadnjih letih to tako konkretno nadgradil, da sem bolj komunikativen kot večina ekstrovertov, ven grem vsak teden, imam ogromno prijateljev, in ker sem še vedno introvert, imam dobre in globoke odnose.
Roditi se introvert je zakon, ker se rodiš s posluhom za ljudi in znaš zavarovati svoje interese, ekstrovert je vedno obseden z okolico in rabi nekoga, mi samo nadgradimo nekatere stvari in zmagamo.
Zadnjih nekaj let je bilo res neverjetnih, nikoli si ne bi predstavljal da bom sodeloval v filmu, imel kup dobrih prijateljev, našel svojo skupnost, in enostavno pogruntal, da če sem bil prej bolj tih in imel slabe baterije, je bilo zato ker tam nisem dobil nobene vrednosti.
Roditi se introvert je zakon, ker se rodiš s posluhom za ljudi in znaš zavarovati svoje interese, ekstrovert je vedno obseden z okolico in rabi nekoga, mi samo nadgradimo nekatere stvari in zmagamo.
Zadnjih nekaj let je bilo res neverjetnih, nikoli si ne bi predstavljal da bom sodeloval v filmu, imel kup dobrih prijateljev, našel svojo skupnost, in enostavno pogruntal, da če sem bil prej bolj tih in imel slabe baterije, je bilo zato ker tam nisem dobil nobene vrednosti.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Novo vprašanje:
A je možno, da nisi ne introvert ne ekstrovert? Namreč jaz ne vem, kam bi se dala. če bi vprašala prijatelje, potem bi rekli da sem ekstrovert, a sama vem, da nisem tipičen primer, saj nisem človek, ki bi non stop uživala v družbi novih ljudi. Skratka se hitro zaprem vase in pridejo trenutki, ko se mi preprosto ne da ukvarjati in družiti z ljudmi. Mah ne vem sploh, kako bi razložila. Kaj so sploh tisti odločilni faktorji, da se daš v eno ali drugo skupino? Nove ljudi mi ni problem spoznavati in znan navezovati stike, a ne uživam vedno v tem ... ampak nasploh pa bi rekla pa izžarevam ekstrovertno energijo. tam nekje do svojega 15. leta pa sem bila tipični introvert, potem pa se je vse obrnilo.
A je možno, da nisi ne introvert ne ekstrovert? Namreč jaz ne vem, kam bi se dala. če bi vprašala prijatelje, potem bi rekli da sem ekstrovert, a sama vem, da nisem tipičen primer, saj nisem človek, ki bi non stop uživala v družbi novih ljudi. Skratka se hitro zaprem vase in pridejo trenutki, ko se mi preprosto ne da ukvarjati in družiti z ljudmi. Mah ne vem sploh, kako bi razložila. Kaj so sploh tisti odločilni faktorji, da se daš v eno ali drugo skupino? Nove ljudi mi ni problem spoznavati in znan navezovati stike, a ne uživam vedno v tem ... ampak nasploh pa bi rekla pa izžarevam ekstrovertno energijo. tam nekje do svojega 15. leta pa sem bila tipični introvert, potem pa se je vse obrnilo.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
Itak je totalnih ekstremov malo, recimo moj brat je rojeni ekstrovert, on nima kančka introverta v sebi...
Pomoje si ti samo ekstrovert ki zna paziti nase, in si fila energije.
Najbolj točen test, vsaj za moje pojme je Myers Briggsov test.
https://www.16personalities.com/personality-types
INTP tukaj .
Pomoje si ti samo ekstrovert ki zna paziti nase, in si fila energije.
Najbolj točen test, vsaj za moje pojme je Myers Briggsov test.
https://www.16personalities.com/personality-types
INTP tukaj .
-
Smo imeli temo nekaj let nazaj .
post1523810.html?hilit=myers%20briggs#p1523810
Ampak meni je vedno prihajal ISTJ, ampak nekako me ni opisal najboljše, tako da sem potem ko sem rešil ene par zadev in bil bolj odkrit, še enkrat rešil test, in INTP zadane 95% tega kar jaz sem.
post1523810.html?hilit=myers%20briggs#p1523810
Ampak meni je vedno prihajal ISTJ, ampak nekako me ni opisal najboljše, tako da sem potem ko sem rešil ene par zadev in bil bolj odkrit, še enkrat rešil test, in INTP zadane 95% tega kar jaz sem.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 08. Maj. 2016 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
men je pa bedno to označevanje nasploh, zanimivo mi je pa razmišljanje o tem. če ti je nekdo zanimiv, ga itak spoznaš in sam presodiš kakšen se ti zdi in če ti je všeč ali ne.
tale test se spomnim da sem enkrat delal in je pokazal da sem architect (INTJ) zdajle sem ga še enkrat delal in sem defender (ISFJ). sem pogledal oboje in sem nekaj vmes, i guess
tale test se spomnim da sem enkrat delal in je pokazal da sem architect (INTJ) zdajle sem ga še enkrat delal in sem defender (ISFJ). sem pogledal oboje in sem nekaj vmes, i guess
hej norci
-
Kolikor vem, vsaj tako mi je nekoč rekel službeni psiholog kjer sem reševal tisti test s 300 vprašanji, da je potem moj idealni nasprotni pol, in s tem partner, ali ENTJ ali ENFP.
Tako da ja, nasprotja delujejo, ampak s skupnimi vrednotami.
Tako da ja, nasprotja delujejo, ampak s skupnimi vrednotami.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]