Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Zakaj se nasprotja privlačijo?
Ampak hkrati enaki ptiči vkup letijo?
In pa ali je sploh možen fulfilling long-term relationship med dvema popolnoma različnima osebama?
Ampak hkrati enaki ptiči vkup letijo?
In pa ali je sploh možen fulfilling long-term relationship med dvema popolnoma različnima osebama?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
maš velik vrst različnosti.. imaš npr. ljudi s podobnimi interesi in različnimi značaji, in obratno. in pol maš ljudi ki jih privlačijo drugačni ljudje in take ki jim bolj pašejo ljudje ki so jim podobni. čist od človeka odvisno, v bistvu
med dvema, ki sta si zelo različna, če zveza funkcionira.. odvisno. lahko sta si različna in kompatibilna (en je rad podrejen drugi pa rad nadrejen), ali pa podobna in nekompatibilna. mislim da je bv iskat neke smernice, kaj deluje in kaj ne. imaš neke standarde, kaj toleriraš in kaj ne, potem pa vsakega posebi spoznavaš
med dvema, ki sta si zelo različna, če zveza funkcionira.. odvisno. lahko sta si različna in kompatibilna (en je rad podrejen drugi pa rad nadrejen), ali pa podobna in nekompatibilna. mislim da je bv iskat neke smernice, kaj deluje in kaj ne. imaš neke standarde, kaj toleriraš in kaj ne, potem pa vsakega posebi spoznavaš
hej norci
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
Sarissima napisal/-a:
je. ker se dopolnjujeta, edini pogoj je da se spoštujeta in razumeta - upoštevata želje drug drugega. Been there done that in se je obneslo.
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Odvisno, kaj kdo razume pod besedo različnost. Če govorimo o dveh ljudeh s popolnoma različnima karakterjema, potem mislim, da so izjeme, kjer se najde pot ...
Če pa govorimo o različnemu načinu življenja, željah, potem pa definitivno ne. Da naštejem nekaj primerov:
-Eden v paru si močno želi otrok, drugi niti ne pomisli, da bi jih imel.
- Eden je full seksualno odprt in bi rad sprobal 1001 stvar, sexal 3x na dan, spet drugi ima manjši libido in se ne zna odpreti v postelji.
- Eden bi full potoval, se izobraževal v tujini in je ves čas v pogonu, drugi je couch-potato, ne mara potovati, o tujini sploh ne razmišlja, izobrazba mu ni pomembna
- eden je žurer, rad pije/uživa prepovedane substance, spet drugi se še v življenju ni pritaknil alkohola, ne mara se zabavati, je full proti drogam itd.
V teh primerih bi zveza lahko funkcionirala le, če bi se začel eden v paru popolnoma podrejati in bi zatrl svoje želje, v strahu, da bi izgubil partnerja.
EDIT: sem šele zdaj prebrala post od slovenca. In se strinjam, nekaj takega sem imela tudi sama v mislih ... recimo imaš 2 človeka s podobnim načinom življenja in čisto različnim karakterjem - ja, lahko funkcionira.
Imaš človeka s podobnim karakterjem in čisto drugačnim načinom življenja (primeri, ki sem jih že navedla) - sem prepričana, da ne more funkcionirati do te mere, da bi bila takšna zveza uspešna in bi prerasla v nekaj več oz. da bi takšna dva človeka ostala skupaj za zmeraj (razen pod pogojem, da se nekdo popolnoma podredi, kar pa ne more biti fulfilling relationship)
Če pa govorimo o različnemu načinu življenja, željah, potem pa definitivno ne. Da naštejem nekaj primerov:
-Eden v paru si močno želi otrok, drugi niti ne pomisli, da bi jih imel.
- Eden je full seksualno odprt in bi rad sprobal 1001 stvar, sexal 3x na dan, spet drugi ima manjši libido in se ne zna odpreti v postelji.
- Eden bi full potoval, se izobraževal v tujini in je ves čas v pogonu, drugi je couch-potato, ne mara potovati, o tujini sploh ne razmišlja, izobrazba mu ni pomembna
- eden je žurer, rad pije/uživa prepovedane substance, spet drugi se še v življenju ni pritaknil alkohola, ne mara se zabavati, je full proti drogam itd.
V teh primerih bi zveza lahko funkcionirala le, če bi se začel eden v paru popolnoma podrejati in bi zatrl svoje želje, v strahu, da bi izgubil partnerja.
EDIT: sem šele zdaj prebrala post od slovenca. In se strinjam, nekaj takega sem imela tudi sama v mislih ... recimo imaš 2 človeka s podobnim načinom življenja in čisto različnim karakterjem - ja, lahko funkcionira.
Imaš človeka s podobnim karakterjem in čisto drugačnim načinom življenja (primeri, ki sem jih že navedla) - sem prepričana, da ne more funkcionirati do te mere, da bi bila takšna zveza uspešna in bi prerasla v nekaj več oz. da bi takšna dva človeka ostala skupaj za zmeraj (razen pod pogojem, da se nekdo popolnoma podredi, kar pa ne more biti fulfilling relationship)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
slovenc79 - Cosmopsiho
ne. podrejanje pač.. eni ljudje radi vodijo, drugi pa so radi vodeni. sigurno si že kdaj pomislil na par, kjer npr. ženska dobi ideje, kaj bi počela, kaj bi kako naredila, ker ob tem pač uživa in ima velik idej in želja, moški pa je vesel, da mu ni treba razmišljat o tem in mu je vseeno, kako bo.
hej norci
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^ ja, in to je par kjer bo šlo prej ali slej vse v k***c.
So ženske ki rade vodijo, ampak če morajo pa vleči, to je pa pot v pogubo.
So ženske ki rade vodijo, ampak če morajo pa vleči, to je pa pot v pogubo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
ni nujno moja stara starša sta bila taka. ona je bila vedno rada taglavna, o vsem odločala, on je bil pa vesel, da naredi, kar mora, za ostalo se mu ni treba sekirat, v prostem času je pa imel svoje skromne hobije, in bil je eden najbolj umrijenih in zadovoljnih ljudi. skupaj sta bila do njegove smrti.
enim pač paše, da so bolj pasivni, da imajo tisto kar rabijo, si želijo, za ostalo se jim pa jeb* in ne fantazirajo ves čas o tem kaj vse bi še imeli, probali itd..
enim pač paše, da so bolj pasivni, da imajo tisto kar rabijo, si želijo, za ostalo se jim pa jeb* in ne fantazirajo ves čas o tem kaj vse bi še imeli, probali itd..
hej norci
-
Ash. - Kofetarica
To so ljudje, ki rabijo nekoga, da jih vodi, ker se sami po navadi ne znajdejo. Od moje dobre prijateljice očim bi bil npr. izgubljen brez svoje ženske, ker enostavno ni vodja in mu mora ženska ves čas govoriti kam naj gre/ga spominjat kaj mora še nardit itd. Ampak to zame ni pravo podrejanje, to so ljudje brez hrbetenice, a jih to ne moti, ker je to del njihove osebnosti in drugače ne znajo funkcionirati. Podrejanje je npr., da se ženska odloči za otroka, ker si njen partner tega močno želi, čeprav iz njene strani še ni želje. Ali pa da eden v paru privoli v neko spolno aktivnost, čeprav ne uživa v njej, a želi ustreči partnerju. Ali pa da je eden v paru bolestno ljubosumen in zahteva od partnerja, da lahko redno preverja njegove klice/smse, on/a pa se s tem strinja, ker se ne želi kregati.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
slovenc79 napisal/-a:ni nujno moja stara starša sta bila taka. ona je bila vedno rada taglavna, o vsem odločala, on je bil pa vesel, da naredi, kar mora, za ostalo se mu ni treba sekirat, v prostem času je pa imel svoje skromne hobije, in bil je eden najbolj umrijenih in zadovoljnih ljudi. skupaj sta bila do njegove smrti.
To je pustilo posledice tudi pri tebi....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Lahko funkcionira, če partnerja spoštujeta to različnost drugega in sta se pripravljena prilagajat, da odnos gladko teče.
Jaz si s svojimi bivšimi partnerji nikoli nisem bila kaj dosti podobna - v smislu študijske/poklicne smeri, okusa za razne stvari, hobijev. Smo pa imeli enake oz. podobne vrednote in načela, kar se meni osebno zdi bolj pomembno.
Za ostale stvari mi je bilo pa kvečjemu zanimivo, če je tip obvladal meni neznano stvar, mi odprl nova obzorja, imel svoje strasti, jaz pa svoje. Si par ampak še vedno tudi svoja oseba kar je prav.
Jaz si s svojimi bivšimi partnerji nikoli nisem bila kaj dosti podobna - v smislu študijske/poklicne smeri, okusa za razne stvari, hobijev. Smo pa imeli enake oz. podobne vrednote in načela, kar se meni osebno zdi bolj pomembno.
Za ostale stvari mi je bilo pa kvečjemu zanimivo, če je tip obvladal meni neznano stvar, mi odprl nova obzorja, imel svoje strasti, jaz pa svoje. Si par ampak še vedno tudi svoja oseba kar je prav.
-
Ash. - Kofetarica
Saj hobiji in študijska smer niti približno ne rabijo bit isti ... to itak, da se najdejo bolj redki, ki sem tudi to prekriva ... zame je popolnoma različnost nekaj drugega (to, kar sme že zgoraj pisala).
Če govorimo o hobijih, poklicu, potem imam tudi jaz raje, da partner obvlada drugačne veščine/znanja, ker se tako dopolnjujeva in se lahko učiva en od drugega/delava različne stvari. Tudi različnost v karakterjih me ne moti, dokler se znava v vsem sporazumet in se spoštujeva.
Jaz vidim problem v tem, da imata dve osebi čisto drugačno mišljenje (npr. glede otrok, pomembnosti izobrazbe) in stil življenja (zapečkar, na drugi strani pa full aktiven človek, ki nikoli ni doma zaradi ogromno enih aktivnosti) itd.
V takšnih primerih si upam trditi, da zveza ne more dobro funkcionirati.
Če govorimo o hobijih, poklicu, potem imam tudi jaz raje, da partner obvlada drugačne veščine/znanja, ker se tako dopolnjujeva in se lahko učiva en od drugega/delava različne stvari. Tudi različnost v karakterjih me ne moti, dokler se znava v vsem sporazumet in se spoštujeva.
Jaz vidim problem v tem, da imata dve osebi čisto drugačno mišljenje (npr. glede otrok, pomembnosti izobrazbe) in stil življenja (zapečkar, na drugi strani pa full aktiven človek, ki nikoli ni doma zaradi ogromno enih aktivnosti) itd.
V takšnih primerih si upam trditi, da zveza ne more dobro funkcionirati.
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Seveda ne rabijo biti isti a vseeno obstajajo ljudje, ki imajo preference za ta področja in partnerja iščejo v določenem krogu. Nekatere pa pritegnejo ravno isti hobiji.
Ampak ja, za to da zveza dobro funkcionira je precej bolj pomemben podoben pogled na lajf, načela, tudi skupna vizija. To sem hotela izpostavit, pač iz svoje izkušnje samo govorim.
Kako pa funkcionirajo zelo različni karakterji skupaj pa je že drugo...
Meni je bilo pa vedno zanimivo to vprašanje - ali introverti lahko imajo dobro zvezo z ekstroverti ali ju to bolj kot ne ovira? In odgovor je kot pri vsem verjetno, da je možno oboje - da ravno zato lahko deluje in da ravno zato lahko ne deluje.
Ampak ja, za to da zveza dobro funkcionira je precej bolj pomemben podoben pogled na lajf, načela, tudi skupna vizija. To sem hotela izpostavit, pač iz svoje izkušnje samo govorim.
Kako pa funkcionirajo zelo različni karakterji skupaj pa je že drugo...
Meni je bilo pa vedno zanimivo to vprašanje - ali introverti lahko imajo dobro zvezo z ekstroverti ali ju to bolj kot ne ovira? In odgovor je kot pri vsem verjetno, da je možno oboje - da ravno zato lahko deluje in da ravno zato lahko ne deluje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov