Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
ker je voznik hkrati sprevodnik in ima hkrati nalogo kontorlirati kdo je plačal in kdo ne seveda se ne more gibati po busu, ker sedi in vozi spredaj, zato je tudi vhod samo pri sprednjih vratih.
na vlakih npr. se lahko gibljejo, zato je vseeno na katera vrata greš. isto je bilo pri tramvajih in včasih pri busih, kolikor vem..
na vlakih npr. se lahko gibljejo, zato je vseeno na katera vrata greš. isto je bilo pri tramvajih in včasih pri busih, kolikor vem..
hej norci
-
slovenc79 - Cosmopsiho
navadno vse opazijo vozniki ogledala jim precej pomagajo, pa tudi kamerce. samo velikrat jih ne briga, pa peljejo naprej, najbrž ker ni neko namerno švercanje ampak da nekdo ni vedel da nima denarja na kartici/je pozabil kupit mesečno ipd..
večji problem je, ko ljudje hodijo noter skozi zadnja vrata. pa se včasih zgodi da voznik vstane, se prerine skozi množico in reče človeku da mora plačat ali pa it dol, če ne da ne bo vozil
večji problem je, ko ljudje hodijo noter skozi zadnja vrata. pa se včasih zgodi da voznik vstane, se prerine skozi množico in reče človeku da mora plačat ali pa it dol, če ne da ne bo vozil
hej norci
-
cauliflower - Debatorica
- Na forumu od: 26. 12. 2014
Naša mentaliteta je res grozna... samo gledamo, kje bomo koga prinesli okrog (in če nam to uspe, se - namesto, da bi imeli slab občutek - počutimo ponosne, češ glej, kaj mi je uspelo).
To sem spoznala na Islandiji, ko je bilo treba za refill plačati nekaj manj kot za prvo skodelico. Vsi so se postavili v reeeees dolgo vrsto, da so plačali in šele nato šli dotočit, čeprav bi se zlahka izmuznili in dotočili brez plačila. Povsod je bilo polno ljudi, nihče ni bil pozoren na to, kdo je že plačal in kdo še ni, pa so bili kljub temu vsi ljudje ravnali pošteno. Tako moralo res pogrešam pri Slovencih.
To sem spoznala na Islandiji, ko je bilo treba za refill plačati nekaj manj kot za prvo skodelico. Vsi so se postavili v reeeees dolgo vrsto, da so plačali in šele nato šli dotočit, čeprav bi se zlahka izmuznili in dotočili brez plačila. Povsod je bilo polno ljudi, nihče ni bil pozoren na to, kdo je že plačal in kdo še ni, pa so bili kljub temu vsi ljudje ravnali pošteno. Tako moralo res pogrešam pri Slovencih.
I'm just ... happy.
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.
(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
-
slovenc79 - Cosmopsiho
to je tist, bolj ko greš severno, večji je ta občutek, da smo v bistvu vsi povezani in odvisni en od drugega. mogoče ker so bili zaradi mraza prisiljeni, da držijo skupaj, sodelujejo, da vsak prispeva nekaj v skupno dobro in preživijo vsi.
tukaj je pa pač ta individualizem, egoizem, bluzenje o svobodi.. vsak hoče da ne bi bilo davkov, da bi delal kar mu paše.. ko pa pridejo problemi pa "kje je socialna država" jah, svoboda v zda si nogo zlomiš pa dobiš račun par jurjev dokler živimo v skupnosti, imammo pravico in tudi dolžnosti, ki se jih ljudje premal zavedajo in se jim zdijo bedaste.. "ah prekleti radar me je spet dobil.. kera lopovska država, dol s cmerarjem!" ja, pelji po omejitvah. ni težko pač ne boš 2 minuti prej tam, pa mogoče boš preprečil kakšno nesrečo s tem.
ljudje se premal zavedajo, kakšne pomene imajo njihova dejanja in nedejanja, in premal poznajo sistem, da bi se zavedali, kako dobro v bistvu skrbi za njih in kako težko je vodit državo, občine, še posebej tu, ko ljudje samo iščejo nad čem vse bi se lahko pritoževali.
ok, cela znanost od par avtobusnih vrat dost offtopica
tukaj je pa pač ta individualizem, egoizem, bluzenje o svobodi.. vsak hoče da ne bi bilo davkov, da bi delal kar mu paše.. ko pa pridejo problemi pa "kje je socialna država" jah, svoboda v zda si nogo zlomiš pa dobiš račun par jurjev dokler živimo v skupnosti, imammo pravico in tudi dolžnosti, ki se jih ljudje premal zavedajo in se jim zdijo bedaste.. "ah prekleti radar me je spet dobil.. kera lopovska država, dol s cmerarjem!" ja, pelji po omejitvah. ni težko pač ne boš 2 minuti prej tam, pa mogoče boš preprečil kakšno nesrečo s tem.
ljudje se premal zavedajo, kakšne pomene imajo njihova dejanja in nedejanja, in premal poznajo sistem, da bi se zavedali, kako dobro v bistvu skrbi za njih in kako težko je vodit državo, občine, še posebej tu, ko ljudje samo iščejo nad čem vse bi se lahko pritoževali.
ok, cela znanost od par avtobusnih vrat dost offtopica
hej norci
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Lotte napisal/-a:Zakaj vstop na trole ni na vseh vratih (ali pa vsaj na sprednjih in zadnjih)? Večina se jih ustavi pri prvih izstopnih vratih in traja da se vsi gor pridejo, zadaj so pa še sedeži frej?
Ker so citalci spredaj. Malo, kot omenjeno, zaradi nadzora, pa tudi zaradi reda, da ni guzvanja. Ce bi ljudje sli gor pri zadnjih vratih, bi se, ce predpostavljamo, da bi placali , sli rinti naprej proti sprednjemu delu busa, kjer se placa. Tako bi sli proti toku ljudi, ki vstopajo spredaj. Zato se pac vstopa spredaj in pomika proti koncu busa (kadar se folk na sredini nagnete, se tudi voznik dere, naj se na konec spokajo).
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Tudi o tebi pove veliko, da si zdej z enim stavkom vrgla vse begunce v isti kos Let's not do that.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Lotte napisal/-a:Sej bi lahko bili čitalci tudi zadaj. V večih državah imaš tudi na avtobus vstop na vseh vratih in je čitalec pri vratih in se počekiraš. Sam očitno tu v Sloveniji to res ne bi delovalo tako dobro
Ja, ampak ta sistem pri nas ne bi laufal ker
A) Folk bi se svercal
B) Folk bi se vsul na bus preden bi vse babice sle dol. Tako so pa samo ena vrata za gor, dvojna pa za dol.
Ma men se zdi cist fajn, tak kot je. Pejte v Juzno Azijo se z busi vozit, pa se pol pritozujte
-
cauliflower - Debatorica
- Na forumu od: 26. 12. 2014
Kako so lahko nekateri ljudje vedno dobre volje in nasmejani
I'm just ... happy.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Vsi mi rečejo da sem zelo pozitiven človek, smejim se ravno ne neprestano, so pa vsi fascinirani nad mojim pogledom in odnosom življenja.
Jaz enostavno funkcioniram na temle:
Vsi crknemo, in vse kar naredim je totalno nepomembno. Zelo nihilističen pogled, ampak resnično je vse brez smisla...in vse kar ti preostane je da guraš naprej, poskušaš nove stvari, uživaš v majhnih stvareh, ter si pristen in iskren do drugih ljudi.
Vse kar je pomembno je da si zdrav, da ohranjaš svoje dostojanstvo in ponos, ter da imaš neko vizijo.
Če se mi zgodi kaj slabega, ali kaj pade v vodo, si pač rečem da dobivam debelejšo kožo, ter znanje da splezam višje, na visoko goro se pač rpide tako da prej spležaš na kup manjših.
To je moj BIOS.
Jaz enostavno funkcioniram na temle:
Vsi crknemo, in vse kar naredim je totalno nepomembno. Zelo nihilističen pogled, ampak resnično je vse brez smisla...in vse kar ti preostane je da guraš naprej, poskušaš nove stvari, uživaš v majhnih stvareh, ter si pristen in iskren do drugih ljudi.
Vse kar je pomembno je da si zdrav, da ohranjaš svoje dostojanstvo in ponos, ter da imaš neko vizijo.
Če se mi zgodi kaj slabega, ali kaj pade v vodo, si pač rečem da dobivam debelejšo kožo, ter znanje da splezam višje, na visoko goro se pač rpide tako da prej spležaš na kup manjših.
To je moj BIOS.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov