Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Avg. 2009 14:38

Škrta mehanizem bralne glave na trdem disku.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss Evie » 09. Avg. 2009 14:49

Zakaj je nebo modro? :))
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 09. Avg. 2009 15:04

No kul...bom še jaz eno vprašanje postavil, ki me je ravnokar spreletelo!
Zakaj psi lajajo in ne mijavkajo?
Ali brazilski in japonski pes lajata isti jezik in ali bi se razumela če bi se srečala?
Tu sem prepričanja da je lajež bolj postranskega pomena in se komunicira pri živalih bolj preko mimike telesa...zvoki so pa bolj za boljši vtis da povdarijo vse skupaj. :D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 09. Avg. 2009 18:59

Kaj pri Jerryju Springerju je blo vse skp zaigrano in zmenjeno al se je folk dejansko prijavljal in tam počel bedarije? :D (zadnjič sm lih naletela nanj in sm se spomnala, ker kaj tam vse srečaš... :? )
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 09. Avg. 2009 21:14

ryu10kyu napisal/-a:Zakaj psi lajajo in ne mijavkajo?

Zakaj ljudje govorimo in ne lajamo? Takšna je njihova (in naša) telesna ugradba, oz. to je njihova zmožnost, ki jo imajo zaradi določene in samo psom značilne telesne konstrukcije.

ryu10kyu napisal/-a:Ali brazilski in japonski pes lajata isti jezik in ali bi se razumela če bi se srečala?
Tu sem prepričanja da je lajež bolj postranskega pomena in se komunicira pri živalih bolj preko mimike telesa...zvoki so pa bolj za boljši vtis da povdarijo vse skupaj. :D

Lajanje ni naučeno, ampak prirojeno. Potem je to isto kot recimo pri ljudeh izrazi na obrazu za določena čustva - prirojeno in univerzalno, zato enako po celem svetu. To pomeni, da se oba psa razumeta, ker navsezadnje govorita isti jezik. :D

Sicer pa ful nisem ekspert na področju psov (in živali), zato me lahko kdorkoli popravi. :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 09. Avg. 2009 22:42

^cherry^ napisal/-a:Kaj pri Jerryju Springerju je blo vse skp zaigrano in zmenjeno al se je folk dejansko prijavljal in tam počel bedarije? :D (zadnjič sm lih naletela nanj in sm se spomnala, ker kaj tam vse srečaš... :? )

Ja, vse je zaigrano. Obstaja prav služba, v kateri ljudje (ponavadi slabi igralci) potujejo po državi in se udeležujejo različnih talk showov, kjer iz sebe delajo debile. Če dobro pogledaš itak vidiš, da imajo ponavadi na glavah lasulje ipd ...
amandawoodward
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a amandawoodward » 10. Avg. 2009 14:15

Miss Evie napisal/-a:Zakaj je nebo modro? :))

Na kratko je to zaradi loma svetlobe na molekulah v zraku (dušika, kisika, itd). Kot vemo, je bela svetloba sestavljena iz več barv in pri lomu se v takšni mešanici plinov najbolj razprši prav modra barva oz. svetloba. Da pa modro barvo vidimo, pa je odvisno od naše percepcije oz. čepnic v očesu. (Nebo je namreč tudi malo vijolično, vendar za vijolično barvo človeško oko ni dovolj občutljivo, in je ne vidimo.)
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 10. Avg. 2009 20:03

lorelaj napisal/-a:
Jochie napisal/-a:
Yum. napisal/-a:zakaj rečemo na zdravje ko kdo kihne... no to mi je še nekak logičn, ampak zakajo poj ta drugreče: "res je"

zato, ker neko "izročilo" pravi, da ko kdo nekaj govori in v tistem trenutku nekdo v družbi kihne, naj bi to pomenilo, da tisti, ki govori, govori resnico.

Meni poznana teorija je ta: v času, ko je razsajala kuga, je bilo kihanje prvi simptom. Zato so tistemu, ki je kihnil zaželeli zdravja (na zdravje :) ), kihajoč človek je pa odgovoril res je (v smisli, res si žalim oz. rabim zdravje, ker nočem umret). :)

če koga zanima: V bontonu sem brala, da se po novem reče "opazil/a sem, da si kihnil/a". Jst zdej to zmeri rečem, ker se mi zdi tko simpatično. :)
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2009 20:08

in kaj pol rečeš nazaj?
''no shit shelock!''
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 10. Avg. 2009 20:14

^^ :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 10. Avg. 2009 20:33

''no shit shelock!''

:lol: :lol:
ja, to je dober odgovor na marsikaj :D
Uporabniški avatar
°rainbow°
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a °rainbow° » 11. Avg. 2009 9:02

Glede golobov pismonoš. Kako golob ve, do koga mora priletet pa mu prinest sporočilo al kaj pač nosijo :D :D ? (al je to bolj iz trte izvito?)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 11. Avg. 2009 9:59

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Avg. 2009 12:20

pri kihanju človeku lahko tudi rečeš: si imel pa srečo. in če te vpraša zakaj, mu odgovoriš: da ti ni gobca razteplo! :D

ali pa ko kihne, mu preprosto rečeš: ti prinesem rezervne dele? :D
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 11. Avg. 2009 12:35

kako se ljudje,ki so gluhi in slepi obenem (kot je bila npr. Helen Keller) naučijo pisat in sporazumevat, če sploh ne slišijo besed niti ne vidijo kaj naj bi predstavljale, niti ne vidijo kaj pišejo :?:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov