Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
kako je lahko vesolje neskoncno? pa nekje mora bit konec!
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
kolikor vem, se vesolje neprestano širi.. tako, da res nemore bit nekega fiksnega konca. mene pol bolj zanima kaj je tam, kjer še zdaj ni vesolja?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
^^
Glede vseh teh vprašanj priporočam v branje knjigo Vesolje v orehovi lupini (Hawking). Napisano za nas bedake, ki nismo naravoslovno najbolje podkovani. No, osnove fizike so za branje knjige potrebne.
Odgovori na vsa zgoraj zastavljena vprašanja so napisani zelo na zelo široko.
Glede vseh teh vprašanj priporočam v branje knjigo Vesolje v orehovi lupini (Hawking). Napisano za nas bedake, ki nismo naravoslovno najbolje podkovani. No, osnove fizike so za branje knjige potrebne.
Odgovori na vsa zgoraj zastavljena vprašanja so napisani zelo na zelo široko.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Yum. napisal/-a:zakaj rečemo na zdravje ko kdo kihne... no to mi je še nekak logičn, ampak zakajo poj ta drugreče: "res je"
zato, ker neko "izročilo" pravi, da ko kdo nekaj govori in v tistem trenutku nekdo v družbi kihne, naj bi to pomenilo, da tisti, ki govori, govori resnico.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Jochie napisal/-a:Yum. napisal/-a:zakaj rečemo na zdravje ko kdo kihne... no to mi je še nekak logičn, ampak zakajo poj ta drugreče: "res je"
zato, ker neko "izročilo" pravi, da ko kdo nekaj govori in v tistem trenutku nekdo v družbi kihne, naj bi to pomenilo, da tisti, ki govori, govori resnico.
Meni poznana teorija je ta: v času, ko je razsajala kuga, je bilo kihanje prvi simptom. Zato so tistemu, ki je kihnil zaželeli zdravja (na zdravje ), kihajoč človek je pa odgovoril res je (v smisli, res si žalim oz. rabim zdravje, ker nočem umret).
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
kako so bili eni ljudje tako pametni da so se spomnili da naredijo racunalnik. ok sej stekam da ni bilo kar naenkrat ampak postopoma ampak vseeno...
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
zakaj oz. kaj v računalniku "škrta" ko se dogajajo neki procesi v njem (naprimer ko odpreš kakšen obsežnejši program)? konc koncev bi pri mikročipih in elektroniki pričakovala, da ti procesi potekajo neslišno (tako kot ne slišimo električnega toka)..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]