Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
sarchika09 - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Libido. napisal/-a::lol: kot da bi vprašala kaj je v kisiku helij je pač plin - kemični element
Vem, da je plin in kemični elemen, zanimal me je sam, če kdo ve, kaj je na njem tako specifičnega, da ti pri vdihavanju popolnoma spremeni glas.
McLarnovc, hvala za odgovor
- lexia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 11. 2005
~NIA~ napisal/-a::lach: postauš uprašanje in sama seb odgovoriš zanimivo!
drgač jest tud nikol ne gledam v luč/sonce..
nevem al je to uprašanje že blo, kakšna je razlika med sadjem in zelenjavo. po čem določijo kaj je sadje in kaj zelenjava?
ja ampak vprašanje še vedno ostaja;zakaj do tega pride!
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
~NIA~ napisal/-a::lach: postauš uprašanje in sama seb odgovoriš zanimivo!
drgač jest tud nikol ne gledam v luč/sonce..
nevem al je to uprašanje že blo, kakšna je razlika med sadjem in zelenjavo. po čem določijo kaj je sadje in kaj zelenjava?
sadje ima seme znotraj plodu, zelenjava pa zunaj plodu. Nekak tko.
Nekje sem to slišala, sam ni čist res, ker paradižnik, paprika, kumara itd itd majo tudi v plodu seme...
Ampak nekaj je v zvezi s semeni pri tej delitvi.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
WikiAnswers pravi: A fruit is a ripened ovary, enclosing the seeds which are the mature ovules. They can arise from a single carpel, or several carpels fused together,or seperate carpels. A vegetable is not developed from a flower. English speaking, if it has seeds, it is a fruit.
Če smo natančni je torej tudi paradižnik, paprika, kumare itd. sadje
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
A ne pride do visje frekvence zaradi prehoda iz helija v kisik?McLarnovc napisal/-a:sarchika09 napisal/-a:Mene pa zanima kaj je v heliju, da se ti glas spremeni, če ga vdihneš?
Zato ker ima helij manjšo gostoto kot kisik, posledica tega pa je, da je hitrost zvoka v njem večja. Zato se zviša tudi frekvenca tvojega glasu...
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ubistvu, ja; med drugim tudi velja: če je del rastline, ki ga pojemo, plod, ki "vsebuje" semena, je sadje. Če se pa jé listnati, stebelni, korenski del rastline, je pa zelenjava.Maychy napisal/-a:WikiAnswers pravi: A fruit is a ripened ovary, enclosing the seeds which are the mature ovules. They can arise from a single carpel, or several carpels fused together,or seperate carpels. A vegetable is not developed from a flower. English speaking, if it has seeds, it is a fruit.
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
Ja tko k je ~NIA~ rekla,če nisi zmožen kupovat avtomobila na keš ga ne kupuj...hehe jst sm se zaklala ga mam na kredit in se vsak mesec borim kako ga bom plačala
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
mene je vedno zanimalo, kak hudiča so oni čudaki v preteklosti prišli do matematičnih formul in pravil. kaj naprimer je mogo Pitagora delat, da je prišo na idejo, da bi vse stranice pravokotnega trikotnika dal na kvadrat in pol izpeljal pitagorov izrek. in insto za logaritme, vektorje, integrale, ipd... jim je res blo tak hudo tečno?
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
~NIA~ napisal/-a:in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah. naj se s temi stvarmi ubadajo tisti kot jim paše, ne pa usi gimnazijci
kako so prišli na idejo.. to bi ti lahk povedala če bi mela zvezke od matematike iz gimnazije. kjer smo usak izrek in formulo razložili, opisali in izpeljali. tam se mi je zdelo potem logično, zdej pa neč vč ne vem
Daj prosim ne govori neumnosti. Vsaka stvar v matematiki je za nekaj uporabna, niti slučajno ni nič samo za mučenje v šolah. Si mogoče že kdaj slišala, da se matematiki reče kraljica znanosti? Verjemi mi, da ta izraz ni kar tako, saj skoraj povsod potrebujemo matematiko, tudi tam, kjer se tebi niti sanja ne... Brez matematike ne bi bilo nobene naravoslovne znanosti. Recimo v strojništvu ti potrebuješ tudi integrale in podobne zadeve, ne samo seštevanja in odštevanja... Brez matematike ti zdaj ne bi sedela za računalnikom in komunicirala s svetom...
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
~NIA~ napisal/-a:flesherka_ napisal/-a:mene je vedno zanimalo, kak hudiča so oni čudaki v preteklosti prišli do matematičnih formul in pravil. kaj naprimer je mogo Pitagora delat, da je prišo na idejo, da bi vse stranice pravokotnega trikotnika dal na kvadrat in pol izpeljal pitagorov izrek. in insto za logaritme, vektorje, integrale, ipd... jim je res blo tak hudo tečno?
poglej zdej največjega pijandurskega umetnika (pri nas je en tak ki piše neke nerazumevajoče knjige, psihično je moten, pijan, pač čudak...). čez 30 let se bojo v šolah učil o njem in mel njegove knige za domače branje. Če kerga res zanima, mislem da je Kosmač (ime nevem) - Driska (naslov ene knige).
in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah. naj se s temi stvarmi ubadajo tisti kot jim paše, ne pa usi gimnazijci
kako so prišli na idejo.. to bi ti lahk povedala če bi mela zvezke od matematike iz gimnazije. kjer smo usak izrek in formulo razložili, opisali in izpeljali. tam se mi je zdelo potem logično, zdej pa neč vč ne vem
Ah... Brez takšnih čudakov bi še vedno živeli v votlini, lovili srne brez orožja in tolkli kamne skup, da bi prišli do ognja... Aja, sej res... Tud za tolčenje dveh kamnov skup je bil potreben en čudak, ki si je izmislil takšne stvari.
Usi gimnazijsi se ukvarjajo s tem, ker se od njih pričakuje, da vsaj približno vejo kako deluje tehnika. In brez integrala nebi bilo nobenega mostu, loparja za ubijat muhe, telefona ali bajte. Če bi vsi razmišljal tako površinsko, nebi bilo nikol nobenega napredka. Poizkušaj si zamisliti kako deluje neka stvar, in kako je bila proizvedena, ne pa da jo vidiš samo kot predmet, od takrat naprej, ko ej zavita v kičasto embalažo in prenesena v trgovino.
flesherka_, mogoče so potrebovali kakšno naprednješe "orodje" kot "dolžino koraka", kako izmerit diagonalo 200km dolge njive. in še dobro da so obstajali takšni čudaki, ki so znali iz tako malo matematične podlage izpeljat nove enačbe in formule. Drugače pa so pitagorov izrek uporabljal že pred pitagoro; on je samo "uveljavil" vse skupaj.
Največ začetnih formul so "iznašli" na najbolj primitiven, zamuden, a vseeno učinkovit način; s preizkušanjem; zaradi potrebe po "preprostejšem" orodju za merjenje, računanje, dokazovanje. Nove formule se pa po večini upirajo na starejše.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
mene pa zanima neki z porjavitvijo
maš recimo žensko A: hitro porjavi, je 15 mins na soncu pa že dobi barvo-se vidjo bele črte od kopalk, če se maže z oljem še bolj porjavi
tip B: ne porjavi oz sploh ne, pa je isto časa na soncu kot ženska A, se maže z oljem pa dobi v celem dnevu res miniminimalno barve, je ne opeče, s tem ko tip A opeče (na izi) če je ceu dan na soncu brez zaščite
torej, zanima me, kako je to možno, da eni k so na soncu pa jih sploh ne prime, al pa grejo na 1000ko v solarij ap jih sploh NITI mau ne prime?? Od česa je to odvisn, učer k sm gledala eno oddajo, so rekl, da je rjava koža pač nč dobrga (kar že vem), pač koža odreagira na neko spremembo in to je ubistvu poškodovana koaž..torej tista ki je na soncu isto kot ženska tipa A pa ne porjavi, je nasploh bolj dzrava-kar se tiče kože, pa čeprou je izpostavljena soncu cel dan..važno je samo,kako s ena koži pozna, kok barve pridobiš? Torej je za tip A bl vrjetn da faše raka, kot tip B?
upam da nism zakomplicirala, se mi mudi,ampak bi rada vedla kako gre pr koži to hvala!
maš recimo žensko A: hitro porjavi, je 15 mins na soncu pa že dobi barvo-se vidjo bele črte od kopalk, če se maže z oljem še bolj porjavi
tip B: ne porjavi oz sploh ne, pa je isto časa na soncu kot ženska A, se maže z oljem pa dobi v celem dnevu res miniminimalno barve, je ne opeče, s tem ko tip A opeče (na izi) če je ceu dan na soncu brez zaščite
torej, zanima me, kako je to možno, da eni k so na soncu pa jih sploh ne prime, al pa grejo na 1000ko v solarij ap jih sploh NITI mau ne prime?? Od česa je to odvisn, učer k sm gledala eno oddajo, so rekl, da je rjava koža pač nč dobrga (kar že vem), pač koža odreagira na neko spremembo in to je ubistvu poškodovana koaž..torej tista ki je na soncu isto kot ženska tipa A pa ne porjavi, je nasploh bolj dzrava-kar se tiče kože, pa čeprou je izpostavljena soncu cel dan..važno je samo,kako s ena koži pozna, kok barve pridobiš? Torej je za tip A bl vrjetn da faše raka, kot tip B?
upam da nism zakomplicirala, se mi mudi,ampak bi rada vedla kako gre pr koži to hvala!
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
~NIA~ napisal/-a:in isto so bli tile matematiki. Ok, sej osnovne stvari je prou da je nekdo pogruntal, kar se tiče geometrije - ker to ti pride prou pr računanju vsakdanjih stvari, ma razni integrali, enačbe, neznanke in podobno, v tem pa res ne vidm smislno nč praktičnga, razn mučenje v šolah.
Only on Cosmopolitan.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov