€vro in radarji ter prometne kazni...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Hm, mal OT, ampak a vi v naselju vozite po omejitvah zarad policajev in kazni? Ker jaz v naselju zmer vozim po omejitvah (na nepreglednih delih rajš še mal zmanjšam hitrost), ampak zato ker me je groza, da bi mi kakšen otrok skočil na cesto, kar se v naseljih zelo hitro lahko naredi. In vem da si tega ne bi nikol oprostila, če bi zbila otroka. Rajš plačam 1000 evrov kazni ali več kot to
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
jez vedno zmanjšam hitrost, če vidim froce/mularijo ob cesti, ker nikol ne veš kaj pride komu na misel...
drugače pa ne vozim po omejitvah.
drugače pa ne vozim po omejitvah.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
-
majchy84 - Debatorica
Ja to mi je logično. Sam kaj pa recimo, da je ena hiša pa majo visoko živo mejo pri cesti in ti ne vidiš, če se otroci zadej igrajo? Pol jim pa npr. uide žoga na cesto in otrok pač steče po njo? Ne vem, meni se zdi "divjanje" po naselju neki najbolj neodgovornega in jst bi vsakemu, ki gre več kot npr. 30 čez omejitev (govorim za naselje), vzela izpit. Sej jst tud po drugih cestah ne vozim vedno po omejitvah pa zmanjšam hitrost tam, ko vem, da so policaji lahko. Ampak v naselju pa ne vozim več kot je omejitev, ne glede na to koliko se mi mudi. Še zmeraj rajš pridem 5min kasnej na cilj, kot da bi zbila nekoga, ki po možnosti ne bi preživel
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
majchy84 napisal/-a:Hm, mal OT, ampak a vi v naselju vozite po omejitvah zarad policajev in kazni? Ker jaz v naselju zmer vozim po omejitvah (na nepreglednih delih rajš še mal zmanjšam hitrost), ampak zato ker me je groza, da bi mi kakšen otrok skočil na cesto, kar se v naseljih zelo hitro lahko naredi. In vem da si tega ne bi nikol oprostila, če bi zbila otroka. Rajš plačam 1000 evrov kazni ali več kot to
Js ne vozim tk sam zarad policajev, ampak tud zarad policajev, da ti odgovorim. In kak to zgleda, da ti otrok skoči na cesto? Sej pa mnda vidiš folk ob cesti če pač so kje tam, da bi ti pa kr iznenada skoču gor, pa verjetn ni velik možnosti. Tist tvoj primer je pa precej za lase privlečen (sej ne da ni možno, ampak tk no). Mene je kvečjemu bolj strah tega, da bom na kakšnem nepreglednem ovinku na kakga pešca naletela, zato sm na takih mestih še posebi pozorna, pa tud če je omejitev 90, ko zihr precej zmanjšam hitrost. Kot da edino v naselju lahk koga zbiješ. Previdn morš bit povsod, mogoč izven naselij še tok bolj, kjer ni pločnikov itd. (če jih pač ni).
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
no angel napisal/-a:Sej pa mnda vidiš folk ob cesti če pač so kje tam, da bi ti pa kr iznenada skoču gor, pa verjetn ni velik možnosti.
pa glih to je ja, ker kr od nekje prleti pod avto!!
tega je mene najbolj groza
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ja je možnost. Tako so mojega bratranca povozil. Sicer je bilo vse kul z njim, je bil pa kar nekaj časa v bolnici. Če bi šla ženska počasi, bi se lahko ustavla, ker ni bila tako zelo nepregledna cesta... Tak smo pa trije čakali pri cesti (stari ene 5-7 let) in gledali kdaj gremo lahko čez cesto, bratranec je pa kar šel in je priletu avto.
Kar zgrozi me, ko vidim ko kdo nori čez naselje, še posebi ker imam bratranca in sestrično, ki se velikokrat rolata in sta s kolesom ob cesti (stara pa 5 in 8 let.)
Kar zgrozi me, ko vidim ko kdo nori čez naselje, še posebi ker imam bratranca in sestrično, ki se velikokrat rolata in sta s kolesom ob cesti (stara pa 5 in 8 let.)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
majchy84 - Debatorica
Ne vem, jst sem že velikokrat videla, ko je otrok (alpa tud odrasli, da ne bomo se zdj sam v otroke zapičli) kar nenadoma stopil na cesto, ne da bi pogledal, če gre avto. Ravno zadnjič se je to zgodil sredi Bleda, ko je otrok hodil po pločniku ob cesti in je kr naenkrat stopu na cesto, ker je hotel it čez. Na srečo je zarad kolone človek počas vozil, da se ni nič hujšega zgodil. Ampak me zanima, kaj bi bilo če bi tip hitrej pripeljal. Ker po logiki ga je videl, ampak kljub počasni vožnji ni mogu vedt, da bo otrok stopu na cesto. In tud sama sem že 2x doživela, da so me sredi kranja skorej zbil, pa čeprav sem šla čez prehod za pešce in pogledala, če je avto slučajn že kje blizu prehoda, da ne bi mogel varno ustavit. In ja, v takem trenutku, vsaj jst, zmrznem in sem se ustavila sredi ceste (predvidevam, da bi en otrok isto naredil). Ni ravno prijetno slišat kako zavore škripljejo in se avto ustavi komej pol metra pred tabo. Če pripelješ po omejitvah, se ti to pač težko zgodi.
Pa otrok je bil za primer, lahko je to tud kdorkol drug. Vprašanje je letelo predvsem na tiste, ki vozijo precej več od omejitve skozi naselje. Verjetn je taka omejitev z enim razlogom
Pa otrok je bil za primer, lahko je to tud kdorkol drug. Vprašanje je letelo predvsem na tiste, ki vozijo precej več od omejitve skozi naselje. Verjetn je taka omejitev z enim razlogom
-
piškotek* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2009
- Kraj: Primorska
Ne samo na otroke, tudi na kolesarje je potrebno paziti. Sedaj jih bo zmeraj več na cestah in samo zapeljejo čez cesto, kot da so sami na cesti.
Pa živali.
Jaz se poskušam držati omejitev, čeprav je včasih težko.
Pa živali.
Jaz se poskušam držati omejitev, čeprav je včasih težko.
(s)mej se
-
no angel - Cosmofrik
No glej, če bo pa otrok nenadoma skoču na cesto, pa mislim da tud če se peleš 50, ko se ne bo dobr končal. Pod nenadoma pa js štejem to, da se kr naenkrat od nekod pojavi na cesti. Če pa vidiš na pločniku al pa zravn ceste otroke, pa morš bit še tok bolj previdn. Sam ne vem kaj ti predlagaš, da se v takem primeru 10 peleš mimo? Itak vem, da če bi se zgodilo kej takga, da bi otrok nepričakovanu skoču na cesto in bi ga ti zbil, bi se počutu krivga in bi si to očital do konc življenja, ampak če se peleš lepo normalno, tk kot je treba, pa pravzaprav nisi kriv, ker itak ne morš nč nardit. Velik nepredvidljivih situacij se lahk zgodi in včasih lahk peleš lepo 50km/h, tk kot je treba, pa ne bo pomagalo.
Zadnjič spremenil no angel, dne 03. Mar. 2009 14:20, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
majchy84 - Debatorica
no angel napisal/-a: Kot da edino v naselju lahk koga zbiješ. Previdn morš bit povsod, mogoč izven naselij še tok bolj, kjer ni pločnikov itd. (če jih pač ni).
Nikjer nisem napisala, da je to možno samo v naseljih. Glede na to, da zadnji posti govorijo o kazni zaradi prehitre vožnje v naselju, me je zanimalo, če ljudje res nič ne mislijo, kakšne so lahko posledice take vožnje skozi naselje. Oziroma, da voziš počas predvsem zato ker bi te lahko radar ujel. Pa še nekaj, v vseh naseljih tudi ni pločnikov, vsaj pri nas ga ni, cesta pa je komaj dovolj široka za dva avtomobila. Zdaj si pa predstavljaj, da greš na sprehod, hodiš po robu ceste in pridivja en avto po cesti. Samo mal neprevidnosti in hitr te lahko zbije. In kaj če ravno v tistem z druge smeri pripelje še en avto? Z 80 km/h mal težko varno ustaviš v takem primeru. Pa niso samo pešci, so tuki še kolesarji, ljudje na rolerjih, itd.
-
no angel - Cosmofrik
Ja sej s tem se absolutno strinjam in verjem, da sm sama zlo previdna voznica, tk v naseljih, kot povsod drugod. In velikrat sm že bla v situaciji ko me je sam to rešlo. In tud js sprašujem, a ljudje nč ne mislijo, medtem ko se pelejo 100 čez naselje. A se more res neki zgodit, da jih sreča pamet?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
majchy84 - Debatorica
Ne, sej moje začetno vprašanje se ni nanašalo nate, ker si tudi napisala, da voziš po omejitvi. Ampak ko sem prebrala tvoj post, sem se vprašala, ali ljudje vozijo po omejitvi, zato ker jih skrbi za denar ali mogoče zato, ker se zavedajo, da s hitrejšo vožnjo lahko ogrožajo druge ljudi. Najhujše je to, da ponavad nastrada ravno tisti, ki ni nič kriv. Sej sama se tud ne držim vseh omejitev, ampak v naselju pa. In tistim, ki jamrajo, kakšno kazen so mogli plačat, ker so prehitro pripeljal v naselju, bi najraje napisala še kakšno kazen več
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
Jaz vozim po omejitvah, ker verjamem da so omejitve ze iz nekega razloga (lega, naselje ipd), tako da se ne delam pametno in recem 'uf tule bi pa lahko vozila 90'. Raje pocasi in varno, kot pa da se potem zrem do konca zivljenja, da sem nekoga zbila hm, ne hvala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov