€vro in radarji ter prometne kazni...

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Mar. 2009 11:38

In če bi bil (ne vem, če je res) potreben podpis, potem bi vsi največji prekrškarji podpis odklonili, in kaj potem? Se naj vsem prekršek spregleda, pa če pelje 130 v naselju?!
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Mar. 2009 11:40

a obstaja kšna stran/formu k bi blo mal bolj "po domače" napisan, ne s temi zakoni...
jez se precej žrem, k mi ni jasn, kva pričakovat...
drugač pa se strinjam, da za tako prekoračitev "ni kazni" in se nima kej zgovarjat...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Mar. 2009 11:48

metuljčica* napisal/-a:In če bi bil (ne vem, če je res) potreben podpis, potem bi vsi največji prekrškarji podpis odklonili, in kaj potem? Se naj vsem prekršek spregleda, pa če pelje 130 v naselju?!

ne, seveda ne!sam en formalni postopek pa more bit ane!
neglede na to kakšen prekršek je se meni zdi bistveno, da kršitelj zadevo podpiše,ker pač podpiše napisano od policaja.In če ti nečesa ne podpišeš, in sploh ne dobiš v podpis, lahko oni gor napišejo svašta.
zato se gre, ne zato da nebi bla pristna identiteta prekrškarja....
tko kot ti recimo dobiš domou pogodbo operaterja, kjer so gor navedene cene, splošni pogoji in use.A bi podpisala če gor nebi cena pisala?
Men se zdi to dost podobn.

lakeesha, brez zamere, ampak ti se nimaš kej za žret.Če se mu je dal po naselju divjat in če ni upošteval predpisou, potem je pač to njegou problem in naj nosi posledice.nebi rekla, da bi šel 10 največ 20 preveč, ampak še enkrat tolk... :? Kaj če bi v tistem momentu kšn otrok skoču na cesto?
usekakor primerna globa!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 02. Mar. 2009 12:11

Malo sem brskala in našla tole:

"Podpis na zapisniku (če je ali ga ni )ne spremeni bistva storjenega prekrška . Podpis namreč ne pomeni vedno priznanje prekrška . Situacija je drugačna, če gre za alkotest ,oziroma za prekoračeno hitrost , ki pokaže alkohol nad dovoljeno mejo(kilometre nad omejitvijo )! . S tem, ko zapisnik podpišemo -priznamo vožnjo pod vplivom alkohola,( ali prehitro vožnjo), kar sodišče upošteva kot olajševalno okoliščino !

Zapisnik lahko tudi podpišemo , vendar dodamo pripombe na posamezen del postopka , to pa zopet pomaga v nadaljnem postopku !

Možnosti za rešitev se torej ne povečujejo, če zapisnika ne podpišemo , pač pa nasprotno ! Če se z zapisnikom ne strinjamo, (ponovim) imamo pravico to vnesti kot pripombe ali kasneje v postopku (Zahteva za sodno varstvo, pritožba, Zahteva za izredno pravno sredstvo itd...) tako , da sam podpis kot tak ne koristi , niti ne škodi, če pa že: zapisnik brez podpisa bolj škodi kot koristi !

Prometni inženiring Krško"
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 02. Mar. 2009 12:16

za prekoračitev hitrosti ne vem, ker nikol nism bla na tem...

lahko pa povem kako je blo takrt, ko mi je na izhodu s parkinga en bumbar podrgnu eno celo stran avta...jz sm klicala policijo, policaj je potem naredu zapisnik z obema, nama dal pihat, in ker je "ugotovu" da je bil un kriv, ker je napačno rikvercal, mu je napisal še položnco za prekršek napačnega rikvercanja...noben od naju ni nč podpisal, niti nisva dobila izvoda zapisnika...policaj mi je reku da bodo oni to naprej na zavarovalnco poslal zarad plačila popravila...
jz sm sam prepisala številko zavarovalne police od unga debila, pelala avto k mehaniku, tm izpolnila obrazec zavarovalnice o popravilu škode in edina stvar, ki sm jo do zdej dobila je bla od zavarovalnce, kjer je blo razvidno, da se popravilo mojga avta plača iz povzročiteljevega zavarovanja, jz sm pa mogla to sam podpisat - tko da tehnično gledano, un tip ni vedu da mu bodo trgal, dokler mu ni zavarovalnca poslala obvestila (če mu ga je, če ne bo pa itak vidu ko bo spet mogu zavarovat avto)

tko da to, da ni podpisal zapisnika še ne pomen nobene olajševalne okoliščine ;)
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Mar. 2009 12:17

upam, da me razumete:
ni ga dobil za podpisat, ne da ga ni hotu podpisat.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 02. Mar. 2009 12:20

midva z unim tud nisva dobila za podpisat, ne da ne bi hotla ;)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Mar. 2009 12:22

Tudi ta primer ki sem ga jaz navedla, ni dobil za podpisat. Ker očitno podpis tako ni obvezen.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Mar. 2009 23:10

bambina x napisal/-a:če je bil z ono pištolo proti meni obrjen ... pa kolega je reku, da me jefajn dobu (zraven se je pelal). blo je pa v naselju .. bližal se je konec naselja, prejje bil ap še en hrib, pa sem malo bolj na gas stopla gor zav hrib, pol pa mi je tak sam letel naprej in je blo 60 km/h ... no, majčkeno manj ...

1. števec laže. če si se peljala 60 po števcu, si se dejansko peljala nekje 56.
2. če te ni ustavil po tem, ko te je nameril s pištolo, potem se nimaš česa bati.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Mar. 2009 23:11

lakeesha napisal/-a:vprašanje
mojga so na radar dobil, omejitev v naselju 50, pelu je 97km/h (ni ga slikal), bil je nepripet.
napisal so mu kazen 120€ za pas, za hitrost pa nič. cops mu je reku: "tole bomo dal pa naprej sodnici!". fora je v tem, ker moj ni nič podpisu za prekoračitev hitrosti, na unmu papirju je samo kazen za pas.
zdj me zanima, a to ni treba nč podpisat,
če gre naprej do sodnice al kuko??
al so ga spustil skoz, pa "spregledal" hitrost in napisal samo za pas
(kar se mi zdi nelogično pri taki prekoračitvi)?

hitrost mu je spregledal! po mojem mnenju...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 03. Mar. 2009 7:10

ta odgovor mi je najbol všečen :D
sam mislm d ne drži, ker ne gre za 10km/h preveč, ampak 50...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 03. Mar. 2009 7:51

Zakaj misliš, da mu je spregledal, če je pa rekel, da gre naprej k sodnici?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 03. Mar. 2009 8:45

A ni za pas kazen 40 €?

Aja, drugače je pa vseeno a ti tist list podpišeš al ne.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 03. Mar. 2009 8:48

*hox* napisal/-a:A ni za pas kazen 40 €?

za pas je 120€ (oz. polovica)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 03. Mar. 2009 11:22

Okej sej vem da vsak kdaj nardi kako napako in nobenmu ne privoščim 1000€ kazni, ampak skor 100 pelat v naselju ... hja ne vem no. Eno znanko so ravno zadnjič enkrat zvečer policaji kaznovali, ker je šla pri rdeči luči čez cesto (prazna cesta), kar se mi res recimo ne zdi nevemkak grozn prekršek, da bi pa potem po drugi strani nekoga, ki pelje 100 v naselju, kr spustili ... dvomim. Če pa bi, je pa totalno nefer. Pač sej vsak ve kakšna je omejitev in če se tega ne držiš, sprejmi posledice. Js se recimo VEDNO v naselju pelem tok ko treba (okej pelem se 55), pa se mi včasih vsi smejijo ker se pelem kje ko res nikdar ni policajev (da ne govorim o živčnežih za mano), ampak nikol ne veš. Sama že ne bi tvegala.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov