€vro in radarji ter prometne kazni...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
takole bom rekel....odkar so v italiji visoke kazni, se je potovalna hitrost na prehitevalnem pasu avtocest zmanjšala iz 160/170km/h na 130/140km/h.
tudi drugače se mi zdi (predvsem vožnja po trstu), da italijani niso več tako agresivni vozniki.
mimogrede, če se boste vozili po italijanskih avtocestah ter videli znak za radar "tutor"...to je nov radar, ki meri povprečno hitrost med dvema točkama, kjer ni mogoč izstop iz avtoceste. ponavadi je ta razdalja dolga med 5 in 10 km...
tudi drugače se mi zdi (predvsem vožnja po trstu), da italijani niso več tako agresivni vozniki.
mimogrede, če se boste vozili po italijanskih avtocestah ter videli znak za radar "tutor"...to je nov radar, ki meri povprečno hitrost med dvema točkama, kjer ni mogoč izstop iz avtoceste. ponavadi je ta razdalja dolga med 5 in 10 km...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Raje ne bom komentirala ostalih oslarij, ampak sam neki...Tigi, ne morš rečt da ma radar kar 5km/h tolerance. Odstopanje števca od realne hitrosti varira in se povečuje s hitrostjo. Pri 130km/h je odstopanje recimo...7km/h, ampak tega ti ne moreš točno določit.
No, kar se pa same teme tiče zaenkrat še nisem plačala kazni (*tok* *tok*), ker več al manj vozim po omejitvah (ok, kdaj se mi zgodi tudi do 10km/h čez, ampak se pa nikakor ne preseravam na cesti). Enkrat so me ustavli pri nas (in to seveda lih tiste enkrat in edinkrat ko nisem imela izpita pri sebi, ker sem vozila avto od kolegice, ampak se je srečno izšlo), enkrat pa v Italiji, ker sem napačno zavila...Na tleh je bil namreč narisan pas za zavijanje levo, za drevesom pa je bla tabla, ki je označevala, da levo ne smeš zavit... Jao, grozno. Sej sem takoj, ko sem zavila, ugotovila, da sem zajebala in se takoj umaknla s ceste, ampak seveda so bli lih tam policaji...Groza. Takrat sem mela izpit lih ene dva tedna, kaka panika me je zagrabla. In pol nama je s kolegico zmanjkalo lih par evrov za kao plačat kazen, tolarjev nama pa niso hotli na nobeni banki zamenjat. No, sej pol se je tut to srečno izšlo in naju je spustil, sam so me pa tok napsihirali, da si sploh ne upam več vozit v Italijo.
No, kar se pa same teme tiče zaenkrat še nisem plačala kazni (*tok* *tok*), ker več al manj vozim po omejitvah (ok, kdaj se mi zgodi tudi do 10km/h čez, ampak se pa nikakor ne preseravam na cesti). Enkrat so me ustavli pri nas (in to seveda lih tiste enkrat in edinkrat ko nisem imela izpita pri sebi, ker sem vozila avto od kolegice, ampak se je srečno izšlo), enkrat pa v Italiji, ker sem napačno zavila...Na tleh je bil namreč narisan pas za zavijanje levo, za drevesom pa je bla tabla, ki je označevala, da levo ne smeš zavit... Jao, grozno. Sej sem takoj, ko sem zavila, ugotovila, da sem zajebala in se takoj umaknla s ceste, ampak seveda so bli lih tam policaji...Groza. Takrat sem mela izpit lih ene dva tedna, kaka panika me je zagrabla. In pol nama je s kolegico zmanjkalo lih par evrov za kao plačat kazen, tolarjev nama pa niso hotli na nobeni banki zamenjat. No, sej pol se je tut to srečno izšlo in naju je spustil, sam so me pa tok napsihirali, da si sploh ne upam več vozit v Italijo.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst pa mislm da v Italiji niso nč slabši vozniki, kot slovenci.Kakšne vidš vsak dan na cesti, kok nesreč-pa tko mal nas je.... nevem no.zadnje čase me že počas precej skrbi, ker vsak dan preberem za vsaj eno smrtno žrtev To se lahko že počas konča.in to vse zarad bebastih voznikov
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Jah, najbrš da ni zarad plimovanja, al?
Drgač pa, izpit mam dobra šter leta in prve dve let sm kasirala lepo število jebenih rdečih opozorilc, zapakiranih u jeb**o folijo ...
In to zgolj zato - kr nism vedla, da je treba met na dotični lokaciji listk (na začetku pač), kr sm vedla, da rabm listk, pa ni blo desca, kermu bi ga plačala, kr sm pustila auto tm, kjer je zaparkiran use do zadne lukne, vedno blo, vedno bo in pač kasirala js, drugi pa mogoče ne in pa največji šok, k sm dubla opomin za lokacijo, kjer me tist dan (in že lep cajt prej) sploh blo ni ... Plačvala je mami, kr js pač nism mela. Ja, en dan ji bom vrnla use.
Enkrat mi ga je pa pajk sneu ... in spet na lokaciji, kjer se je parkiral od nekdaj, kjer nikol nism vidla kazni in kjer auto niti slučajno ni motu nobenga ... ampak je pač nekdo iz inata poklicu pajka in je šlo 16 biuših tisočakou plus deset za kazen. Great, just great.
In pol sm končala s tem, nikol in nikdar več ne pustim auta deset centi čez dovoleno parking črto, tresem se za usakih pet minut, k sm čez dovoleno uro (idiotski sistem parking listkou) in se raj pou ure vrtim okrog NUKa, sam da najdem plac.
Drugih kazni še nism kasirala in upam, da jih tut u prihodne ne bom .
Drgač pa, izpit mam dobra šter leta in prve dve let sm kasirala lepo število jebenih rdečih opozorilc, zapakiranih u jeb**o folijo ...
In to zgolj zato - kr nism vedla, da je treba met na dotični lokaciji listk (na začetku pač), kr sm vedla, da rabm listk, pa ni blo desca, kermu bi ga plačala, kr sm pustila auto tm, kjer je zaparkiran use do zadne lukne, vedno blo, vedno bo in pač kasirala js, drugi pa mogoče ne in pa največji šok, k sm dubla opomin za lokacijo, kjer me tist dan (in že lep cajt prej) sploh blo ni ... Plačvala je mami, kr js pač nism mela. Ja, en dan ji bom vrnla use.
Enkrat mi ga je pa pajk sneu ... in spet na lokaciji, kjer se je parkiral od nekdaj, kjer nikol nism vidla kazni in kjer auto niti slučajno ni motu nobenga ... ampak je pač nekdo iz inata poklicu pajka in je šlo 16 biuših tisočakou plus deset za kazen. Great, just great.
In pol sm končala s tem, nikol in nikdar več ne pustim auta deset centi čez dovoleno parking črto, tresem se za usakih pet minut, k sm čez dovoleno uro (idiotski sistem parking listkou) in se raj pou ure vrtim okrog NUKa, sam da najdem plac.
Drugih kazni še nism kasirala in upam, da jih tut u prihodne ne bom .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Jest mam pa večje probleme z redarji kot policaji skoz me nekje dobijo mamicu jim! 1x mi je tut pajk avto odpeljal, policaji so me pa dobili edino 1x ker sm na radar prletela (še po starem sistemu) kjer sm šla 27 km/h preveč in dobla položnico za 30.000 SIT pa zadnjič me je dobil, ko sem po mobitelu govorila za plačat sem dobila 40 € (polovično). Me je pa drugač kr strah telih radarjev, ker so mi tele omejitve čist butaste - 50 po naselju?! Pa sej to je k, da bi peš hodil (govorim za taka naselja kjer je normalna ravna cesta). Ne vem sam men nikakor ne rata po omejitvah vozit
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
MIGRENA napisal/-a:Me je pa drugač kr strah telih radarjev, ker so mi tele omejitve čist butaste - 50 po naselju?! Pa sej to je k, da bi peš hodil (govorim za taka naselja kjer je normalna ravna cesta). Ne vem sam men nikakor ne rata po omejitvah vozit
ma sej ni tko grozno no... 50km/h pa ja ni tško obdržat...si ga lepo na izi uzameš--->meni je to še najlepše...
(js sm tud izven naselja prou vesela, ko vidim kšn znak za omejitev hitrosti-rečmo 40km/h--->usaj vem d lhko vozim počasi )
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Tiavanna napisal/-a:Raje ne bom komentirala ostalih oslarij, ampak sam neki...Tigi, ne morš rečt da ma radar kar 5km/h tolerance. Odstopanje števca od realne hitrosti varira in se povečuje s hitrostjo. Pri 130km/h je odstopanje recimo...7km/h, ampak tega ti ne moreš točno določit.
Radar ima odstopanje do max 3%. Torej je pri 100km/h lahko odstopanja 3km/h, pri 200km/h je to 6km/h itd...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
Mah ne Jagodka...lahko bi bilo malo več...ker avtocesta je le avtocesta...
jaz vozim 130km/h po cesti ki je 90km/h:)
Ja nevem no lahko bi bila večja omejitev...
jaz vozim 130km/h po cesti ki je 90km/h:)
Ja nevem no lahko bi bila večja omejitev...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
Tako je
No lepo, da sva si po razmišljanju podobne oz. enake
Mah ja valda da se bom peljala z M3 več kot 200km/h po avtocesti če pa tko lepo potegne pa še filing je da se le 120km/h pelješ
No lepo, da sva si po razmišljanju podobne oz. enake
Mah ja valda da se bom peljala z M3 več kot 200km/h po avtocesti če pa tko lepo potegne pa še filing je da se le 120km/h pelješ
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov