Vprašaj me... #48
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Z domacimi (po vec letih), doma.
Bi ti bilo ok delati popolnoma remote/od doma, ali to ni zate?
Bi ti bilo ok delati popolnoma remote/od doma, ali to ni zate?
- žveplenka
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 5. 2021
Najboljšo šefico...zakaj? ker sem sama sebi šefica... tud prej k sem delala za druge sem mela večinoma zelo kul šefe, ampak se ne bi nikol več vrnila na delo za druge. Res da je občasno mal več stresa in da je Slovenija zelo nenaklonjena podjetnikom, ampak mam rajši svobodo, ki mi jo prinaša in itak da delam to kar delam rada, tako da večinoma ni sploh filing da delam.
Ponavljam...
Ponavljam...
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Dobrega, ja. Drugace sem s sefi/avtoritetami imel probleme, s tem pa nimam. Dokler ni bil moj sef, mi ni bil tko vsec, drug nacin ima do svojih neposrednih
Praviloma urediva stvari, sva ucinkovita, nekak shajava… mogoce bi kdo imel drug obcutek, ampak meni je pomembno, da se pogovarjava, imava kar redne sestanke, in stvari speljeva
Ponavljam (razen ce ste to ze vsi )
Praviloma urediva stvari, sva ucinkovita, nekak shajava… mogoce bi kdo imel drug obcutek, ampak meni je pomembno, da se pogovarjava, imava kar redne sestanke, in stvari speljeva
Ponavljam (razen ce ste to ze vsi )
- mmm
- Cosmofrik
Imam boljše vprašanje... I guess
Bi bila šef/-ica, pod katerimi pogoji (npr. seveda plača ...ali še kaj drugega kar bi te motiviralo?), misliš da bi ti šlo ali bi rabila en kup dodatnih izobraževanj?
Torej, kaj bi ti predstavljalo "challenge"... npr. da vsi tvoji podrejeni grejo na dopust, takrat ko bi ti šla, npr., da ne moreš dobiti dodatnih ljudi, dela pa čedalje več, da ti ena nenehno zamuja v službo in 1x ji moraš že postaviti meje, recimo da je eni popustila delovna vnema... pol ti pol podrejenih teži za višjo plačo, bi pa seveda tudi ti imela višjo plačo, kaj zdaj?
Npr. da eni tvoji podrejeni mislijo, da si itak brezveze, da na tem mestu šefice sploh firma ne rabi, itak si brez moči in se bojo šli za plačo pogajat višje po hierarhiji, te bojo kar preskočil
Da te drugi oddelki tudi ne jemljejo resno in pač določenih stvari itak ne moreš izpeljati, ker so preobremenjeni, ti pa si noname, pač še ena od mnogih šefic v firmi
No, situacij je ogromno.
Torej, bi se šla to ali ne? Oz. že imaš kake izkušnje, in vodiš bolj na "hard" z avtoriteto, ali na "soft" kot neke vrste bolj kot coach, mentor/-ica, kakor kot šef/-ica ?
Kako te vidijo oz. kako misliš, da bi te videli kot šefico? Torej kot dobro/slabo (vprašanje je binarno, se pa navezuje ne "imaš dobrega šefa" ), zakaj?
Bi bila šef/-ica, pod katerimi pogoji (npr. seveda plača ...ali še kaj drugega kar bi te motiviralo?), misliš da bi ti šlo ali bi rabila en kup dodatnih izobraževanj?
Torej, kaj bi ti predstavljalo "challenge"... npr. da vsi tvoji podrejeni grejo na dopust, takrat ko bi ti šla, npr., da ne moreš dobiti dodatnih ljudi, dela pa čedalje več, da ti ena nenehno zamuja v službo in 1x ji moraš že postaviti meje, recimo da je eni popustila delovna vnema... pol ti pol podrejenih teži za višjo plačo, bi pa seveda tudi ti imela višjo plačo, kaj zdaj?
Npr. da eni tvoji podrejeni mislijo, da si itak brezveze, da na tem mestu šefice sploh firma ne rabi, itak si brez moči in se bojo šli za plačo pogajat višje po hierarhiji, te bojo kar preskočil
Da te drugi oddelki tudi ne jemljejo resno in pač določenih stvari itak ne moreš izpeljati, ker so preobremenjeni, ti pa si noname, pač še ena od mnogih šefic v firmi
No, situacij je ogromno.
Torej, bi se šla to ali ne? Oz. že imaš kake izkušnje, in vodiš bolj na "hard" z avtoriteto, ali na "soft" kot neke vrste bolj kot coach, mentor/-ica, kakor kot šef/-ica ?
Kako te vidijo oz. kako misliš, da bi te videli kot šefico? Torej kot dobro/slabo (vprašanje je binarno, se pa navezuje ne "imaš dobrega šefa" ), zakaj?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Mislim, da bi lahko vodila kak online projekt, za vodenje pravega tima v zivo pa nisem. Nimam taksnih izkusenj, niti nisem karakter za to.
Naj namaz za na kruh?
Naj namaz za na kruh?
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Vodim ekipo 9ih ljudi, ampak se nimam za šefico oz. ne maram sploh tega naziva/mi nič ne pomeni. Definitivno imam glede vodenja/menedžmenta bolj skandinavski način razmišljanja, torej vedno stremim k demokratičnim odločitvam, hočem, da mi ljudje zaupajo, vedno vprašam za mnenje, priznam svoje napake. Ne maram avtoritarnih šefov, po mojih izkušnjah je avtoritaren način vodenja pogosto način za maskiranje pomanjkanja znanja in veščin. Pametno vodenje po mojem mnenju zahteva znanje psihologije, dobro branje ljudi, pametno postavljanje mej, tudi nekaj preračunljivosti, da zaščitiš svojo rit ko je treba in se postaviš zase, da te drugi ne izkoriščajo.
Največji challenge se mi zdijo ljudje, ki bojkotirajo nadrejene kar tako iz golega prepričanja, tudi če je vodja dober in sposoben. Takšne ljudi zelo težko prepričaš, da naj sodelujejo, ampak obstaja nekaj trikov, ki v nekaterih primerih delujejo.
Ampak ja, mentorstvo mi je veliko bolj bližje kot pa nadzor in teženje folku, zakaj nekaj niso naredili. V naši ekipi tudi ni tistega tipičnega deljenja nalog, ker je vsak odgovoren za svoje naloge, ni toliko timskega dela.
Najljubši namaz verjetno gobova pašteta ali tunin namaz. Ali pač navaden iz svežega sira.
…
Imaš smisel za bolj posebno opremljanje stanovanja/izbiro kakšnih posebnih kosov pohištva ali si zadovoljen/-a s pohištvom, ki velja za mainstream (npr. klasičnim pohištvom iz Ikee)?
Največji challenge se mi zdijo ljudje, ki bojkotirajo nadrejene kar tako iz golega prepričanja, tudi če je vodja dober in sposoben. Takšne ljudi zelo težko prepričaš, da naj sodelujejo, ampak obstaja nekaj trikov, ki v nekaterih primerih delujejo.
Ampak ja, mentorstvo mi je veliko bolj bližje kot pa nadzor in teženje folku, zakaj nekaj niso naredili. V naši ekipi tudi ni tistega tipičnega deljenja nalog, ker je vsak odgovoren za svoje naloge, ni toliko timskega dela.
Najljubši namaz verjetno gobova pašteta ali tunin namaz. Ali pač navaden iz svežega sira.
…
Imaš smisel za bolj posebno opremljanje stanovanja/izbiro kakšnih posebnih kosov pohištva ali si zadovoljen/-a s pohištvom, ki velja za mainstream (npr. klasičnim pohištvom iz Ikee)?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Se mi zdi, da sem čisto zadovoljna s pohištvom iz npr. Ikee, ker so eni kosi res lepi. Čeprav kvaliteta je bolj tako tako .
Mislim, da mi je bolj kot to, iz kje je pohištvo, pomembno to, da znam iz pustega prostora ustvarit prijeten, lep, domač prostor (s pravo izbiro dodatkov ipd).
- - - - -
Ponavljam
Mislim, da mi je bolj kot to, iz kje je pohištvo, pomembno to, da znam iz pustega prostora ustvarit prijeten, lep, domač prostor (s pravo izbiro dodatkov ipd).
- - - - -
Ponavljam
- mmm
- Cosmofrik
Vem, da sem daleč od avtoritarnega šefa, bi mi pa kdaj koristilo, da bi imel več te avtoritarne karizme. Kdaj je prav, da se (te) bojijo. Pač, prej boš povedal, da ti neki ni prav, manj energije se bo zadrževalo. Meje se postavljajo sproti, kritike dajejo takoj.
Meni je tudi mentorstvo bliže, morda se preveč trudim, da odločitve sprejemamo s konsenzom, v štartu se to pri eni večji stvari enkrat ni dalo (al pa je bilo malo upora iz različnih strani, ker me niso sprejeli ), potem sem pač odločitev sprejel jaz, morda s preveč zamika, in je en šel. Saj sem imel izobraževanje o slogih, ni nujno, da je konsenz oz. včasih se ga pač ne da doseči. Ljudi poslušaš, daš jim vedeti, da so slišani, na koncu pa se odločiš.
V mentorstvu pa vem, da sem dober. Torej, tole izkoriščam kot velik plus.
Za izkušnje bi lahko rekel tudi sam, da jih nisem imel, pa sem vseeno sprejel, saj že prej sem si želel. Sedaj pa pač lahko rečem, da imam izkušnje, koliko let jih imam in kake so
----
Jaz se zadovoljim z Ikeo. Še vedno nisem šel. Hočem, da fotr pride v Ljubljano in greva skupaj.
Ponavljam
Meni je tudi mentorstvo bliže, morda se preveč trudim, da odločitve sprejemamo s konsenzom, v štartu se to pri eni večji stvari enkrat ni dalo (al pa je bilo malo upora iz različnih strani, ker me niso sprejeli ), potem sem pač odločitev sprejel jaz, morda s preveč zamika, in je en šel. Saj sem imel izobraževanje o slogih, ni nujno, da je konsenz oz. včasih se ga pač ne da doseči. Ljudi poslušaš, daš jim vedeti, da so slišani, na koncu pa se odločiš.
V mentorstvu pa vem, da sem dober. Torej, tole izkoriščam kot velik plus.
Za izkušnje bi lahko rekel tudi sam, da jih nisem imel, pa sem vseeno sprejel, saj že prej sem si želel. Sedaj pa pač lahko rečem, da imam izkušnje, koliko let jih imam in kake so
----
Jaz se zadovoljim z Ikeo. Še vedno nisem šel. Hočem, da fotr pride v Ljubljano in greva skupaj.
Ponavljam
Zadnjič spremenil mmm, dne 31. Dec. 2024 15:32, skupaj popravljeno 2 krat.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Za opremljanje stanovanja in okraševanje pa prav nimam smisla, ima moj partner veliko bolj. Se pa tudi nisem nikoli z opremljanjem ukvarjala kaj posebno, sem bila 20-25 skos v štud. domovh, doma v sobi me ni bilo skoraj nič, cel dan na faksu, treningih, in učila sem se v knjižnicah, tako da me ni brigalo kako imam v sobi...
Kasneje sem nekaj let najemala samo 1 sobo in bila bolj kot ne cel dan v službi oz večino dneva, in doma sem imela še naprej za delat, k osem prišla domov, me tudi ni brigalo kaj kako imam doma urejeno in se nisem s tem ukvarjala.
Zdaj pa tudi njemu prepuščam, da je kupoval in izbiral par kosov pohištva, ko smo imeli prejšnje stanovanje neopremljeno.
Zdaj smo pa menda namenoma vzeli za najem opremljeno, ker imamo plan biti bolj 1-2 leti noter baje, da ne plačujemo brez veze za novo pohištvo in tako prišparamo, čeprav oprema, kjer zdaj živimo ni nova oz je vsaj ene 30 let stara.
Ikea mi nasplošno zadostuje za kakšne omare.
Moram pa rečt, da za komode otroške mi je imela veliko lepšo izbiro in bolj kakovostno lesnina, ko smo se odločili kupiti novo in smo vzeli kar pri Lesnini.
Posteljic otroških nismo kupovali, sem vzela jaz samo rabljeno obposteljno, po koncu rabe obpostlejne spi pri nama, bi pa imela Lesnina tudi veliko lepšo in bolj kakovostno izbiro od ikee otroških posteljic, če bi šli v nakup...
Morem pa reči, da nikakor ne štekam ljudi, ki najemajo in kupujejo novo pohištvo, razen v primeru, da najemajo prazno bi razumela.
Ali pa da imaš tako veliko denarja, da si vseeno kar vse/veliko novega kupiš, čeprav se boš v prihodnosti selil od tam.
Ponavljam vprašanje + katero kavo piješ in kolikokrat na dan?
Kasneje sem nekaj let najemala samo 1 sobo in bila bolj kot ne cel dan v službi oz večino dneva, in doma sem imela še naprej za delat, k osem prišla domov, me tudi ni brigalo kaj kako imam doma urejeno in se nisem s tem ukvarjala.
Zdaj pa tudi njemu prepuščam, da je kupoval in izbiral par kosov pohištva, ko smo imeli prejšnje stanovanje neopremljeno.
Zdaj smo pa menda namenoma vzeli za najem opremljeno, ker imamo plan biti bolj 1-2 leti noter baje, da ne plačujemo brez veze za novo pohištvo in tako prišparamo, čeprav oprema, kjer zdaj živimo ni nova oz je vsaj ene 30 let stara.
Ikea mi nasplošno zadostuje za kakšne omare.
Moram pa rečt, da za komode otroške mi je imela veliko lepšo izbiro in bolj kakovostno lesnina, ko smo se odločili kupiti novo in smo vzeli kar pri Lesnini.
Posteljic otroških nismo kupovali, sem vzela jaz samo rabljeno obposteljno, po koncu rabe obpostlejne spi pri nama, bi pa imela Lesnina tudi veliko lepšo in bolj kakovostno izbiro od ikee otroških posteljic, če bi šli v nakup...
Morem pa reči, da nikakor ne štekam ljudi, ki najemajo in kupujejo novo pohištvo, razen v primeru, da najemajo prazno bi razumela.
Ali pa da imaš tako veliko denarja, da si vseeno kar vse/veliko novega kupiš, čeprav se boš v prihodnosti selil od tam.
Ponavljam vprašanje + katero kavo piješ in kolikokrat na dan?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- žveplenka
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 5. 2021
Iz kafetjere ali pa iz espreso mašine, mi je pa boljša iz mašine... turška mi je pa prav ogabna je nikol nisem marala pit. Pijem jo pa enkrat na dan, isto kot vesna v ritualu skupaj z mojim v jutru. (edino če greva na kakšno daljšo pot potem grem pa obvezno po tisto kavo na pumpi, mi ni jasen kaj dajejo not da je tok dobra - sem sicer vidla enkrat kaj dajejo not ko je zmanjkal mašini "mleka" in kava in mleko je v prahu)
Ponavljam + kakšno kavo po navadi naročiš v lokalu?
Ponavljam + kakšno kavo po navadi naročiš v lokalu?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov