Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 03. Dec. 2024 10:00

Dejansko sem. Pripravil pico, z zmenkom sem delal skupaj, sugar-prijateljico pa je pricakala topla :oops:

Vesna, dober odgovor. Saj druzinska sreca je bistvo bozica, blisc pa lahko prida magicnost… brez druzinske srece pa ostane - beda… podobno ce potem isces zgolj neko duhovnost, preseznost, ekstazo, brez pravih odnosov po mojem ostanes v… bedi

Mozje? Kaj pa zene? Sam so res vsi mozje :lach:

Ne maram obdarovanja, muka mi je, kljub temu pa sestro in starse/stare starse obdarujem samo za bozic, ostalo bi bilo pretiravanje

Mene pa kdaj obdarujejo tudi za miklavza. Babici bom spet moral rect naj se umiri glede deodorantov k mi jih je spet zacela vsakic ko me vidi, dajat. Pac, stari ljudje :(

Nevem, mogoc jih lahk na karitas zacnem nosit :lach:
Meni en zdrzi skor leto dni, mogoc mi pa hoce povedat da smrdim :lach:

Ponavljam :)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 03. Dec. 2024 10:30

mmm napisal/-a:
Mozje? Kaj pa zene? Sam so res vsi mozje :lach:

Befana je ženska :)
https://ekopercapodistria.si/novice/kdo-je-befana/

Mah, ce bi bilo.po moje bi meli samo Miklavža. ampak ker se moramo prilagoditi še družini je še božiček. doma bo dobila za Miklavža (pred vrtcem), pri starih starših bo pa pač božiček prinesel. po pravici povedano sem ji že hotela "pokvariti" veselje z resnico pa se moj ne strinja.

ponavljam tisto vprašanje ki ga hočeš odgovarjati, zdej jih je blo ful ali dodajm - kako se rekreiraš v teh mrzlih dneh?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2024 14:03

Jaz se vedno nisem našla casa, ze ene 5 tednov + ali ze vsaj 2 meseca nekje, za delat doma pilates ali jogo.

Edino miganje je vozickanje. Zdaj kar smo pri starsih nisem nic sla vozickat.
Sicer sem pa hodila po 1x na dan, kaksne dni 2x.
Zdaj nekje zadnje dni kar smo bili še doma sem šla najprej cca 30. Min z malim hodit po ulici, potem pa se 1 - 1,5h z vozičkom našo standardno turo.

Kašen dan oz. Kar pogosto, ko ni v sluzbi, pa gre moj z njim ven in je moje miganje ciscenje stanovanja tisti čas.

Jaz imam darila za mojga, mamo in malga za miklavža. Tamalemu tako al tako nekaj kar sem sama hotela imet- en kos obleke z bolj decembrskim/ zimskim motivom in pol sem se tako kapo najdla, ki gre cez celo uho, da se ne premika kot ena kapa, ki jo imamo zdaj, v kompletu so se rokavice, te ki jih ima zdaj so skoraj premajhne, ker sem premale vzela, zdaj te nanovo kupljene so malo vecje in nek ledveni pas v kompletu. Pa se pizamo, ker mu tud malo ena pizama manjka. Ceprav skoraj vedno nosi bodi in hlace, da zminimiziram preoblacenje od dneva, da ima isti bodi se za spat.

Potem imam ze darilo za tamalega se za konec decembra in se nekaj bom mogla kupit za mojga in mamo, ma se ne vem al bom dala za božič ali Novo leto.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Dec. 2024 18:41

Zadnja dva tedna je moja edina rekreacija pot do kopalnice in do nabiralnika. Ampak me vsaj zebe ne- *laughs in pneumonia*.

Se ti zdi, da imas doma prevec stvari?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 03. Dec. 2024 19:52

Ja.

Zato sem vedno full vesela, ko najmlajša preraste kakšne obleke, čevlje, igrače… da jih lahko podarim tistim, ki jih res potrebujejo.

- - - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 04. Dec. 2024 2:51

Nope, letos sem se zaradi dolocenih okoliscin znebila cca 70% vsega, kar sem imela.. mislim, da zdaj spravim svoje celotno materialno imetje v shrambo 10m2 :D pa se zame bi bil plac.

Kdaj si nazadnje komu kaj zabrusil/a nazaj?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 04. Dec. 2024 7:44

uf odlično vprašanje o materialnih dobrinah :)

v zadnjem letu in pol sem zagotovo večkrat marsikomu kaj zabrusila nazaj :lach: . na žalost je to pri meni izdelek kombinacije karakterja, zunanjih okoliščin in splošnega piš-me-v-uhovstva ki ga pridobiš kot starš :lach:

zadnji primer, hmmm nimam pojma, ma zagotovo se je v zadnjem mesecu kdaj zgodilo.

ponavljam, pa če se spomniš dodaj še primer ko je bilo to najbolj upravičeno!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Dec. 2024 8:24

Ne, ker skrbim, da imamo kar rabimo, ne vec, zame je pomen besede pospravljeno= v stanovanju ni predmeta, ki se ga ne rabi.

Pred casom sem pospravljala svojo otrosko sobo pri starsih, dajala stran obleke, ki jih ne rabim vec. Doma imamo samo stvari, ki jih potrebujemo, ce ze moj znosi kaksno stvar.

Do sedaj sem v najinem stanovanju imela 1 bundo, 2 para cevljev za ven(do nedavnega1 par). Moj npr 5 cevljev, 5 bund/ jaken. Zdaj vec kot toliko nanj ne morem vplivat, naj ima kar ima, razen tega skrbim, da imamo v stanovsnju, samo kar potrebujemo.
Zdaj izkljucujem premajhne otroske obleke, te shranim, ker imamo namen imeti vec kot enega otroka.

Zabrusila sem samo mojemu, ker sva si domaca. No in otroku tudi skos kaj. Nimam ideje komu bi kaj zabrusila, sem vecinoma doma ker sem na porodniški/ poporodniskem dopustu.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 04. Dec. 2024 11:09

Verjetno možu. :D

Drugače nisem preveč odrezava.
Sem pa bila nekaj dni nazaj deležna odrezavega odnosa ene zaposlene v zdravstvu, čeprav nisem bila nesramna, samo 10 min prezgodaj sem prišla na pregled :rolleyes:
Ne moreš verjet… v takih situacijah ponavadi (od začudenja) kar otrpnem in sem rajši tiho…

- - - - - - - -

Na kakšen način/ kdaj si ugotovil/a, da Božiček, Dedek Mraz ipd. niso resnični?
Da vas obdarujejo starši, babice in dedki…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Dec. 2024 18:46

Ne spomnim se, vem, da sem najprej ugotovila pri zobni miški, ker sem najdla zobe v eni omari in sploh mi ni bilo logicno, kako lahko miska odnese velik bankovec. Nekje med 6-8 leti, potem kmalu za zobno miško se vse ostalo. Na neki tocki sem celo verjela ali mislila, da je pa samo miklavž pravi in je Dedek mraz izmišljen. Miklavž je zadnji padel.

Jaz sem v bistvu oseba, ki nikoli ne laze in mi je tezko lagat oz nocem. Zato se otroku mi je tezko reci, da pride miklavž ali dedek mraz, kot da ze samo z eno lažjo zgubis kredibilnost, ne vem, kaj bom z našim.

Kje boš za božič in Novo leto?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 09. Dec. 2024 20:57

Dobro vprašanje :mrgreen: (čeprav klasično)

Za božič bom sam doma, vsaj upam. Vsaj na božični večer bi bil sam doma, razen če bi bil s svojo izbranko, ki bi mi zares bila všeč (pri Bogu je vse mogoče, vendar verjetno letos ne bo). Seveda bom šel k polnočnici, želel bi si 1x k polnočnici h kakemu Gostečniku, sam mislim da bolj ne mašuje za te praznike... morda bo pa maševal na božič :oops: :mrgreen:
Kljub temu, da sem sam, se veselim božiča in dobro vzdušje (ter pridiga, petje) ob polnočnici bi mi veliko pomenila (ponavadi sicer ni za moj okus duhovnik/pridiga :twisted: ). Dosti raje tako kakor s svojo družino, družino običajno obiščem malenkost pozneje

Za Novo leto, upam da ne bom sam, čeprav na ples ne bom silil samo zato, da ne bom sam. Sicer svojo družbo nagovarjam, da gremo končno v kak klub, ampak mislim, da onadva bi pa raje zunaj gledala ognjemet oz. bila v centru kakor noter v kleti, kar verjetno tudi ima nek point. Če bosta sploh z mano. Saj nima veze, tudi če bom sam, ne bo konec sveta. :)

Zdaj sem bil na dejtu z dvema, vsak teden z drugo, žal mi nobena ni (dovolj) všeč, z eno ne vem zakaj sem šel, če pred pol leta ni bilo to to, nevem kaj sem mislil, ker mi je 1x mal lepša bila... sam res ne vem zakaj se ni za dejt uštimala, če je dobila takrat kompliment, da je v redu zrihtana, pol pa na dejt pride spet v klasiki... :twisted:

Druga pa na slikah mi zgleda še (pogojno) seksi, bolj kot prva, sam v živo pa se tud res ni nič uštimala. Mislim, ne vem kaj mislijo/-te ženske, če se jaz bolj uštimam kakor ženska... in pol me še vpraša takoj za feedback, tko prav YES/NO je hotla na prvem dejtu kar slišat... ne nisem bil v moodu, da ji težim, kako se mora uštimat...

No nima veze. Pol mi pa obe neki pametujeta, da moram it nekam potovat za praznike, pa če bom sam za nov let pa wtf. Boli me k*. Saj sem pojasnil, da želim počivat in zakaj želim počivat. Če pač ne razume/sprejema moje volje, je to njen problem...

Sploh se mi ne zdi dolgočasno bit končno za ene praznike doma :oops: :mrgreen: Saj, hvala Bogu, da imam lep dom :oops: :cool:

Ponavljam :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 09. Dec. 2024 21:58

Za božič bomo pri njegovi družini, ker smo bili lani pri moji.
Za NL pa doma. Klasika že zadnjih nekaj let, ker si res ne predstavljam, da bi šla spat recimo ob 3 zjutraj, mlajša pa da me zbudi ob 6.00 :eek: :? :rolleyes: :tot:

Nisem bila nikoli tip človeka, ki bi lahko ne spal in naslednji dan šel v službo, šolo,…

- - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Dec. 2024 7:55

za božič dejansko še ne vem - ali sami doma ali pa kot vedno božična večerja pri mojih in na božič kosilo pri njegovih.
za novo leto pa so kolegi letos rezervirali cel kafič v nasem kraju za privat zabavo, tako da se veselim!

kako je zaenkrat tvoj december? po planih/pričakovanjih, delavno, že praznično.....?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 10. Dec. 2024 9:28

Zaenkrat še nič kaj prazničen.
Delamo in se zdravimo.
Čez vikend planiramo ogled lučk in okrasitev hiše… upam, da nam uspe ;D

- - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Dec. 2024 11:05

Tako na izi, ker sem na porodniški oz dopustu po porodniški. 2. v življenju.
Ta vikend še ne vem, ali bom šla nazaj do mame, in tam 1x ali 2x prespala, se še kaj videla s prijatelji tam in peljala mamo v pon na pregled v Lj. Ali bom pa tukaj ostala, če bo hotela sama iti, ali če bi bil sneg in prenevarno da vozim sebe in malega po zasneženi avtocesti/slabem vremenu.
Ma je ku da ne bi bil december no zaenkrat, nimam nekega filinga.
Prejšnji teden bili 1 teden pri moji mami, moj bil celo 1 teden fraj, sem se vidla z enimi prijateljicami, prijateljico iz tadruge grupe in njenim možem šli nekam čez mejo na pijačo popoldan-zvečer(sta pa prvič prišla brez tamalega 1 letnika), samo ene od svojh prijetljic nisem vidla, pa ene sorodnike po njegovi strani, ki imajo tudi septemberčka iz istega leta kot mi šli obiskat. Bila sem na karočkah, ma so bile še najmanj nekako praznične mi do zdaj, ne vem zakaj, šli z otrokom skupaj. Kuhančka sem pila oz 2 na odprtju lučk v našem domačem mestu in fritelo jedla na karočkah. Js in tanoseča frendica obe misliva, da so jih naredili letos manjše. Ampak vse te dejavnosti medtem, ko mam otroka zraven in otroka pazim, mogoče mi zato ni tako sproščujoče ali praznično, ne vem, ali pa ker sem že itak skos doma in ne opazim razlike.

2x sem šla kupovat stvari za okrasitev stanovanja, jelke še nisva kupila. In kupla nekaj za delat doma tudi voščilnico, če ne uspem naredit do 15., grem kupit že narejeno.

Trenutno popizdevam, ker se že 4 ure odkar sem vstala z otrokom ukvarjam neprekinjeno in nism še niti kave in zajtrka v miru spila oz tako, da nori okol mene in to komaj po 4ih urah ukvarjanja z malim. Zdaj mi pa trže na tleh adventni koledar narazen.

Je pa ob vsem tem še žalost in razmišljanje o bližnjem, ki ga več ni in živčna sem, ker morem januarja v službo, po enem letu in pol in otrok v vrtec.
Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]