Vprašaj me... #48
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Pijem 1x dnevno zjutraj pri zajtrku. Barcafe, zdaj za darilo smo dobili neko Goriziana za v kaferjero in mi je bila manj dobra od barcafeja turske.
Aja, pa pijem seveda crno zjutraj, tursko.
Ce si slucajno kak dan naredim kavo tudi popoldan, pa dam malo mleka noter oz pijem kavo z mlekom popoldan.
(Ko sem v sluzbi sem pila tudi po kosilu, zdaj na porodniski pa samo zjutraj)
Ce sem na kakem potovanju sli nisem pila zjutraj kave, narocim za prvo jutranjo kavo vedno espresso.
Ce se dobim s kom popoldan na kavi pa kapucin.
( meni je pa ritual, da pogledam malo net zraven ali kak yt video in imam mir zase, moj ne pije kave, ce ze si ponavadi sam naredi žitno oz projo)
Ponavljam + katero kavo pijes
Aja, pa pijem seveda crno zjutraj, tursko.
Ce si slucajno kak dan naredim kavo tudi popoldan, pa dam malo mleka noter oz pijem kavo z mlekom popoldan.
(Ko sem v sluzbi sem pila tudi po kosilu, zdaj na porodniski pa samo zjutraj)
Ce sem na kakem potovanju sli nisem pila zjutraj kave, narocim za prvo jutranjo kavo vedno espresso.
Ce se dobim s kom popoldan na kavi pa kapucin.
( meni je pa ritual, da pogledam malo net zraven ali kak yt video in imam mir zase, moj ne pije kave, ce ze si ponavadi sam naredi žitno oz projo)
Ponavljam + katero kavo pijes
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
hayley - Cosmopsiho
Aja, sem mislila, kaj doma pijete. Katero imajo v lokalu, se mi ne sanja.
Nimam pojna, niti se ne spoznam, kdo vse obstaja, razen kar sem jih videla na mastersefu. Kamorkoli bi sla, da majo kake 3-5 hodov ven jest. Kaksnih 22 se mi zdi pa ze tuu mac.
V kateri gostilni ali restavraciji v Slo ti je bilo vsec in bi sla se tja? Lahko tudi pri katerem kuharju, ce se na to spoznas…
Nimam pojna, niti se ne spoznam, kdo vse obstaja, razen kar sem jih videla na mastersefu. Kamorkoli bi sla, da majo kake 3-5 hodov ven jest. Kaksnih 22 se mi zdi pa ze tuu mac.
V kateri gostilni ali restavraciji v Slo ti je bilo vsec in bi sla se tja? Lahko tudi pri katerem kuharju, ce se na to spoznas…
- žveplenka
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 5. 2021
Nekje na Brezovici sem enkrat bla in v Solkanu, k je bilo kao več hodno ampak se ne spomnim imen restavracij... sam to se spomnim da so mel v Solkanu fullll dobre predjedi iz soške postrvi - na takih žličkah so bli kruhki z marinirano postrvjo, na en namaz iz nje pa še neki sam to pa zdaj ne vem več...
Če bi mela čist preveč denarja za pofrčkat bi šla k Ani Roš al pa JB. No enkrat ga bom mela pa takrat javim kako je bilo
Zadnji koncert na katerem si bil/a?
Če bi mela čist preveč denarja za pofrčkat bi šla k Ani Roš al pa JB. No enkrat ga bom mela pa takrat javim kako je bilo
Zadnji koncert na katerem si bil/a?
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
V enem klubu poleti. Kaj/kdo je že bla/blo? Zera? Če to šteje
Oz. mogoče sem kaj še vmes bil pa se ne spomnim...
Bereš knjige? Bolj za službo/faks ali leposlovje? Imaš veliko knjig? So bolj na policah (za dekoracijo) ali si jih dejansko kdaj prebrala?
Oz. mogoče sem kaj še vmes bil pa se ne spomnim...
Bereš knjige? Bolj za službo/faks ali leposlovje? Imaš veliko knjig? So bolj na policah (za dekoracijo) ali si jih dejansko kdaj prebrala?
-
hayley - Cosmopsiho
Sem brala eno bolj na temo psihologije, do otrokovega 6m, med dojenjem bolj, od takrat naprej ne utegnem ne nobene knjige brat, ne serije gledat.
Berem pa njemu otroske, ne vem na zadnje sem Pujsa pepa- drobne stvari( ali nekaj takega/ Tiny things) in Žogica Nogica. In par povedi z ene kartonke- rdeca kapica, dokler ni odtekel proc, cisto na zadnje/ vceraj
Imam polno polico otroskih, ostalo imam samo eno- psiholosko svojo. Moj ima nekaj svojih strokovnih in kaksno ostalo.
Ponavljam
Berem pa njemu otroske, ne vem na zadnje sem Pujsa pepa- drobne stvari( ali nekaj takega/ Tiny things) in Žogica Nogica. In par povedi z ene kartonke- rdeca kapica, dokler ni odtekel proc, cisto na zadnje/ vceraj
Imam polno polico otroskih, ostalo imam samo eno- psiholosko svojo. Moj ima nekaj svojih strokovnih in kaksno ostalo.
Ponavljam
- žveplenka
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 5. 2021
Berem vsak dan minimalno pol ure... zjutraj po navadi za posel, zvečer če mam čas leposlovje, ampak prav ta glavno mi je jutranje branje. Knjig mam kar veliko so pa mal po mizah in omarah, mu morem rečt da nama kakšno polico naredi. Pa velik knjig sploh teh v angleščini mam v pdfu tok da jih mam in berem na računalniku.
Najljubši pisatelj leposlovja?
Najljubši pisatelj leposlovja?
-
hayley - Cosmopsiho
Sproti, 1x do 2x na teden grem v trgovino in si naredim plan kaj bom jedla/ kuhala naslednje 4-5 dni.
Ter se on kdaj vmes, tudi da si nakupi, kar si bo sebi nesel v sluzbo, ker ga vec kot en cel dan ni doma ali pa kaj kar sam zeli ali za zalogo kaj…
Pobavljam
Ter se on kdaj vmes, tudi da si nakupi, kar si bo sebi nesel v sluzbo, ker ga vec kot en cel dan ni doma ali pa kaj kar sam zeli ali za zalogo kaj…
Pobavljam
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Kakor nanese.. nimam avta, tako da moram na roke nositi domov. Vcasih se natovorim kot kaksna oslica in potem nosim po dve zvrhani Ikea vreci domov
Si pa pocasi delam nekaksen sistem, sploh ker sem prehrano kar dosti zamenjala (vcasih sem precej mesa jedla in kupovala, zadnje leto sem pa skoraj popolnoma na vegetarijansko presaltala).. Tako da probam doma imet vedno kar je trajnega na zalogi (riz, kvinoja, kuskus, pasta, leca, cicerika, konzerve, zacimbe itak, razne azijske flaskice in zvarke ).. Sadje in zelenjavo kupujem na par dni. No, vedno se najde tudi kaksna buca ali sladek krompir, ki se v skledi valja po kak mesec
Ostale malenkosti pa sproti, po potrebi.
Ponavljam
Si pa pocasi delam nekaksen sistem, sploh ker sem prehrano kar dosti zamenjala (vcasih sem precej mesa jedla in kupovala, zadnje leto sem pa skoraj popolnoma na vegetarijansko presaltala).. Tako da probam doma imet vedno kar je trajnega na zalogi (riz, kvinoja, kuskus, pasta, leca, cicerika, konzerve, zacimbe itak, razne azijske flaskice in zvarke ).. Sadje in zelenjavo kupujem na par dni. No, vedno se najde tudi kaksna buca ali sladek krompir, ki se v skledi valja po kak mesec
Ostale malenkosti pa sproti, po potrebi.
Ponavljam
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
uf kaos zadnjega pol leta.
načeloma moj zelo pridno piše seznam in smo hodili 1x, 2x na
mesec po veliko špežo, pa js vmes po kaj manjšega če je zmanjkalo al pa sem si zaželela kej specifičnega. zdej pa je komplet raztur, se nam je zgodilo tudi da smo šli 2 dni zaporedoma po "vse kar rabimo" in prišli do zaključka da kljub temu da smo kupli 2x za 100eur robe še vedno pol manjka .
generalno gledano pa imamo vedno zalogo osnovnih sestavin (suhe stvari, vložene/konzervirane stvari, zmrznjena zelenjava in meso, že priravljeni zamrznjeni obroki) tako da je vedno dovolj zaloge za še najmanj dva tedna .
najljubša "meal prep" hrana oz česa skuhaš več da potem zamrzneš in je na zalogo?
načeloma moj zelo pridno piše seznam in smo hodili 1x, 2x na
mesec po veliko špežo, pa js vmes po kaj manjšega če je zmanjkalo al pa sem si zaželela kej specifičnega. zdej pa je komplet raztur, se nam je zgodilo tudi da smo šli 2 dni zaporedoma po "vse kar rabimo" in prišli do zaključka da kljub temu da smo kupli 2x za 100eur robe še vedno pol manjka .
generalno gledano pa imamo vedno zalogo osnovnih sestavin (suhe stvari, vložene/konzervirane stvari, zmrznjena zelenjava in meso, že priravljeni zamrznjeni obroki) tako da je vedno dovolj zaloge za še najmanj dva tedna .
najljubša "meal prep" hrana oz česa skuhaš več da potem zamrzneš in je na zalogo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
Nisem nikoli delala meal prep, dejansko vedno sem kuhala bolj za 4 porcije, vcasih vec, ma ali pojemo skoraj vse naenkrat, ali jemo se za vecerjo oz do nedavnega smo vedno jedli se za vecerjo isti obrok, ki je bil za kosilo.
Kdaj moj del skuhanega kosila odnese za v sluzbo naslednji dan oz isti dan ce gre popoldan delat, ali pa jemo max. 2, 3( ce sem jaz sama doma, drugace ne ostane 3 bolj nikoli) Dni zaporedoma,kar je en dan skuhano, da potem vcasih naslednji dan ne rabim kuhat, ne dajamo zamrznit.
Ponavljam
Kdaj moj del skuhanega kosila odnese za v sluzbo naslednji dan oz isti dan ce gre popoldan delat, ali pa jemo max. 2, 3( ce sem jaz sama doma, drugace ne ostane 3 bolj nikoli) Dni zaporedoma,kar je en dan skuhano, da potem vcasih naslednji dan ne rabim kuhat, ne dajamo zamrznit.
Ponavljam
Zadnjič spremenil hayley, dne 21. Jan. 2025 8:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov