Vprašaj me... #48
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Sarissima napisal/-a:(a se samo meni zdi a smo letos zgodaj začeli z božičnimi tematikami na forumu? )
yasss ful rada delam/pišem voščilnice. lani smo verjetno podrli rekord z nekaj čez 20 izdelanimi in poslanimi. ampak letos jih razen par kosov za najbližje ne bomo delali. sem si lani rekla da rabimo 1 leto pavze od te norije .
nič, čeprav imajo rainsisters razprodajo in si že ogledujem še en plašč (upam da ostanem "močna" in ga ne kupim, ker realno gledano ne rabim dveh, pa če sta še tako lepa )
zanimivo, ponavljam!
Od rojstva tamalih dveh pošiljam voščilnice. Izdelamo jih doma, ponavadi izpadejo kjut. Za letos še nimam ideje.
Wishlist... nekaj hlač in basic majic rabim. Pa eno kapo bi si rada zaštrikala, to je to.
Kdaj ti je prehitro za postavitev smrekice?
The world is as you are.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Imam več planov, kaj bom okrasila v decemberskem duhu, delno kupljene stvari delno diy. Za smreko pa še ne vem, je niti nimava, bo treba kupit, nimava nobenih okraskov, samo lučke... čas mi gre hitro kot nevem kaj, komaj imam kaj časa zase v celem dnevu ali pa še to samo malo zjutraj, že za čistit si morem splanirat čas da gre on na sprehod z vozičkom... bom vidla, kdaj bom sploh imela čas delat, če bom imela... lanski december je bilo toliko stvari, da sem napačno predvidla čas, na koncu sem okraševala samo pri mojih starših, pri naju ne, smo bili pa tudi veliko pri njiju v decembru....
Tud sama sem za vse doma in otroka in vse kar je gospodinskega, moj veliko dežura po 24 ur + , tako da bom vidla kako bo čas, v dec imam ginekologa, zobozdravnika, mamo peljat iz enega konca slo v Lj na mamogrfijo in nazaj, sestanek z vzgojiteljico v vrtcu, mali ima cepljenje... zna bit da gremo za nekaj dni nekam kot družina in nas niti dom ne bo...
Sicer mi je prehitro pred decembrom, ampak pri meni ni možno prehitro, ker grejo 3 tedni mimo preden se obrnem...
Ponavljam
Tud sama sem za vse doma in otroka in vse kar je gospodinskega, moj veliko dežura po 24 ur + , tako da bom vidla kako bo čas, v dec imam ginekologa, zobozdravnika, mamo peljat iz enega konca slo v Lj na mamogrfijo in nazaj, sestanek z vzgojiteljico v vrtcu, mali ima cepljenje... zna bit da gremo za nekaj dni nekam kot družina in nas niti dom ne bo...
Sicer mi je prehitro pred decembrom, ampak pri meni ni možno prehitro, ker grejo 3 tedni mimo preden se obrnem...
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
november mi je absolutno prezgodaj za karkoli.
decembra dam doma gor kake lučke in adventno dekoracijo, smrekico pa najbolj zgodaj par dni pred božičem . deloma zaradi tistega pričakovanja božiča cel december, deloma zato ker imamo ponavadi pravo smrečico in ne zdrži tako dolgo (sploh ker jo pospravim šele proti koncu januarja).
katero božično tradicijo si vpeljal/a odkar imaš svojo družino/gospodinjstvo?
decembra dam doma gor kake lučke in adventno dekoracijo, smrekico pa najbolj zgodaj par dni pred božičem . deloma zaradi tistega pričakovanja božiča cel december, deloma zato ker imamo ponavadi pravo smrečico in ne zdrži tako dolgo (sploh ker jo pospravim šele proti koncu januarja).
katero božično tradicijo si vpeljal/a odkar imaš svojo družino/gospodinjstvo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Svojega nič.
Sem pa ohranila oz. nadaljevala to, za moje pojme, tradicionalno praznovanje božiča, ki ga poznam iz otroštva:
Božična večerja (odkar smo v hiši, smo jo večkrat tudi mi gostili za širšo družino) in na božični dan najprej za zajtrk palačinke, potem odpiranje daril.
Nikoli nisem bila na polnočnici in tudi na vrsto hrane, kaj se sme takrat jesti in kaj ne, ne dam veliko oz. nič. Naredim tisto kar hočem in ne nekaj, kar bi se moglo…
- - - -
Ponavljam
Sem pa ohranila oz. nadaljevala to, za moje pojme, tradicionalno praznovanje božiča, ki ga poznam iz otroštva:
Božična večerja (odkar smo v hiši, smo jo večkrat tudi mi gostili za širšo družino) in na božični dan najprej za zajtrk palačinke, potem odpiranje daril.
Nikoli nisem bila na polnočnici in tudi na vrsto hrane, kaj se sme takrat jesti in kaj ne, ne dam veliko oz. nič. Naredim tisto kar hočem in ne nekaj, kar bi se moglo…
- - - -
Ponavljam
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Nobene. Razen, da nimam ne adventnega venca ne smreke. Odkar živim sam, prej smo smreko imele in jaslice sem dodatno prinesel od doma.
Mogoče letos ne bi bilo tolk narobe, da kupim en adventni venček.
Naslednjo vprašanje bolj imam, ker rabim ideje. Kaj (si) boš kupil/-a za črni petek?
Mislim, da se splača kaj kupiti, gužve niso fajn, ampak verjetno se vseeno kaj/kje plača kupit... npr. če si kupim kake dodatne hlače/kavbojke ne bi bilo nič narobe
Mogoče letos ne bi bilo tolk narobe, da kupim en adventni venček.
Naslednjo vprašanje bolj imam, ker rabim ideje. Kaj (si) boš kupil/-a za črni petek?
Mislim, da se splača kaj kupiti, gužve niso fajn, ampak verjetno se vseeno kaj/kje plača kupit... npr. če si kupim kake dodatne hlače/kavbojke ne bi bilo nič narobe
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne rabim nic, torej nic
Ponavljam, imas kaj nagledano?
Ponavljam, imas kaj nagledano?
-
trenutno 0 parov in zagotovo ima moja hči več parov čevljev kot jaz
poznaš šov taskmaster? če ja - mnenje?
poznaš šov taskmaster? če ja - mnenje?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Ne, nimam neke dekoracije.
Letos sem po maši kupil adventni venček Sicer je bolj tko, ampak po mojem je moj prvi
Ne pomenijo mi tolk okraski in dekoracije, darila sploh ne... ker pač božič je notranje stanje. Mi je pa božič močnejši praznik od Velike noči, čeprav sem svojčas verjel "mitom" o brezmadežnem spočetju, v smislu da oče pač ni (bil) znan. Ženska je zakrila identiteto očeta. Tak mit se pogosto pojavlja, govori pa tudi o nezakonskih otrocih, ki so plod varanja... torej prevare v zakonu, kjer pride do spočetja... tak da ta oploditev od Svetega Duha simbolično ni nič močnejša od Vstajenja, ki je tudi "sposojeno" iz sorodnih, starejših religij
Včasih je težko verjeti
Mi pa vseeno božič prinese nek notranji mir, adventni čas pa pričakovanje. Ne vem še kake religije sem, ali sem sploh katolik (glede na to kake pišem), ampak pač religija - karkoli že je - me močno nagovarja. Sicer je pa zelo naivno, celo nerazumsko verjeti, da človek ni bil načrtno ustvarjen... in vse kar je na zemlji. To so kompleksni organizmi, konkretne živali, precej boljši od robotov, ki jih znamo dandanes tudi precej dobro delati... tak da nekaj sigurno je odzadaj. Poleg tega, da je zavest popolnoma nepojasnjena, bomo videli ali bo umetna inteligenca prišla do zavesti - obetajo se nam zanimivi časi, morda bomo pa tekom našega življenja spoznali še kako dodatno, novo resnico
Vprašanje zlasti za ne-verne. Zakaj praznuješ božič oz. kaj ti sploh psihološko-duhovno prinaša (razen blišča materije, na blišč palijo samo otroci, pri naših letih za bliščem ostane (duhovna) beda )?
Letos sem po maši kupil adventni venček Sicer je bolj tko, ampak po mojem je moj prvi
Ne pomenijo mi tolk okraski in dekoracije, darila sploh ne... ker pač božič je notranje stanje. Mi je pa božič močnejši praznik od Velike noči, čeprav sem svojčas verjel "mitom" o brezmadežnem spočetju, v smislu da oče pač ni (bil) znan. Ženska je zakrila identiteto očeta. Tak mit se pogosto pojavlja, govori pa tudi o nezakonskih otrocih, ki so plod varanja... torej prevare v zakonu, kjer pride do spočetja... tak da ta oploditev od Svetega Duha simbolično ni nič močnejša od Vstajenja, ki je tudi "sposojeno" iz sorodnih, starejših religij
Včasih je težko verjeti
Mi pa vseeno božič prinese nek notranji mir, adventni čas pa pričakovanje. Ne vem še kake religije sem, ali sem sploh katolik (glede na to kake pišem), ampak pač religija - karkoli že je - me močno nagovarja. Sicer je pa zelo naivno, celo nerazumsko verjeti, da človek ni bil načrtno ustvarjen... in vse kar je na zemlji. To so kompleksni organizmi, konkretne živali, precej boljši od robotov, ki jih znamo dandanes tudi precej dobro delati... tak da nekaj sigurno je odzadaj. Poleg tega, da je zavest popolnoma nepojasnjena, bomo videli ali bo umetna inteligenca prišla do zavesti - obetajo se nam zanimivi časi, morda bomo pa tekom našega življenja spoznali še kako dodatno, novo resnico
Vprašanje zlasti za ne-verne. Zakaj praznuješ božič oz. kaj ti sploh psihološko-duhovno prinaša (razen blišča materije, na blišč palijo samo otroci, pri naših letih za bliščem ostane (duhovna) beda )?
-
v-e-s-n-a napisal/-a:Ne ne poznam
- - - - -
Ok, popravljam vprašanje
Gledam vse te slovenske Facebook strani, Instagram ipd… in se vprašam, ali tudi vi, vsako leto menjavate okraske na smrekici in celotno božično dekoracijo hiše???
sori, zdaj sem se spomnila da si spraševala kaj je ta šov - 5 britanskih komikov vsako sezono tekmuje v butastih/smešnih/nelogičnih nalogah, za "nagrade" ki jih na začetku vsake epizode sami prinesejo . kvaliteta šova ful niha od sezone do sezone, predvsem je odvisno od kemije ki jo imajo med sabo nastopajoči. ampak generalno gledano je zabaven in sproščujoč šov, jaz ful uživam v tem ko vidim kako različno ljudje razmišljajo . evo recimo ena od preprostih nalog:
https://youtu.be/gznDGyNiDlg?si=K2VT8vupnsDaDa-l
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Interesting
Nisem še gledala tega šova.
Odgovor:
Meni kot nevernici vse to božično vzdušje in praznovanje pomeni dodatno priložnost za druženje z (razširjeno) družino. Sproščenost, veselje,…
Zadnja leta pa mi je pomembno tudi zaradi otrok.
Z babico in dedkom pogledajo jaslice v cerkev ipd.
- - - - - -
Si kdaj kuhal/a za svoj zmenek?
Kaj si pripravil/a?
Nisem še gledala tega šova.
Odgovor:
Meni kot nevernici vse to božično vzdušje in praznovanje pomeni dodatno priložnost za druženje z (razširjeno) družino. Sproščenost, veselje,…
Zadnja leta pa mi je pomembno tudi zaradi otrok.
Z babico in dedkom pogledajo jaslice v cerkev ipd.
- - - - - -
Si kdaj kuhal/a za svoj zmenek?
Kaj si pripravil/a?
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Ne. Sem pa zacela bolj kuhat sele, ko sem zdajsnjega spoznala prej nisem.
Mislim, da sem na enem od bolj prvih obiskov delala nek riz s sampinjoni, piscancem, brokolijem in sojino, ingverjem?, kot malo po azijsko neki…
Glede okrasitve.. jaz sele letos prvic okrasujem, odkar sem v svojem gospodinjstvu, lani smo imeli samo lucke v spalnici no, nic drugega razen tega.( za bozicni vecer in malo pred tem smo bili pri mojih starsih na vecdnevnem obisku, potem za novo leto na vecdnevnem obisku pri njegovem ocetu in se mi ni zdelo smiselno potem delati jelke po boziču pri nas doma, niti doma nismo bili skoraj nič).
(Aja se eno vprasanje, ma nismo nikoli nekaj zelo praznovali božica v moji družini oz pac božično vecerjo smo imeli, obdarovanje pa vedno za Novo leto. Ampak mislim, da je bil vecji poudarek na posebni/ bolj svecani vecerji za silvestrovo, kot božič.)
Letos sem do sedaj, kar se okrasitve tiče nakupila stvari v bozicnih barvah, motivih v Pepcotu za kuhinjo - kuhinjske krpe, prticke za na mizo/ za pod krozniki dat, salcke, kroznike..
Ponavljam + za katere moze v decembru obdarujes in kaj?
Mislim, da sem na enem od bolj prvih obiskov delala nek riz s sampinjoni, piscancem, brokolijem in sojino, ingverjem?, kot malo po azijsko neki…
Glede okrasitve.. jaz sele letos prvic okrasujem, odkar sem v svojem gospodinjstvu, lani smo imeli samo lucke v spalnici no, nic drugega razen tega.( za bozicni vecer in malo pred tem smo bili pri mojih starsih na vecdnevnem obisku, potem za novo leto na vecdnevnem obisku pri njegovem ocetu in se mi ni zdelo smiselno potem delati jelke po boziču pri nas doma, niti doma nismo bili skoraj nič).
(Aja se eno vprasanje, ma nismo nikoli nekaj zelo praznovali božica v moji družini oz pac božično vecerjo smo imeli, obdarovanje pa vedno za Novo leto. Ampak mislim, da je bil vecji poudarek na posebni/ bolj svecani vecerji za silvestrovo, kot božič.)
Letos sem do sedaj, kar se okrasitve tiče nakupila stvari v bozicnih barvah, motivih v Pepcotu za kuhinjo - kuhinjske krpe, prticke za na mizo/ za pod krozniki dat, salcke, kroznike..
Ponavljam + za katere moze v decembru obdarujes in kaj?
Zadnjič spremenil hayley, dne 03. Dec. 2024 10:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov