Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 21. Jan. 2025 8:41

Podobno kot hayley.
Ponavadi ostanek pojemo drug dan in ne dajem v zamrzovalnik. Vsi siti, pa še ni treba vsak dan kuhati :D

Občasno samo kakšne stvari, ki jih sama ne pripravljam in nam jih tašča prinese: čufti, sarme ali filane paprike.

- - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Jan. 2025 8:58

Ponavadi skuham velik lonec juhe in potem zamrznem nekaj porcij, da je pri roki za kako lahko večerjo ali na brzino ob prihodu domov.

Katera hrana pa ti ni najljubša?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jan. 2025 9:01

Oo a lahko še ene sarme zame prosim?

Ma js pa ful zmrzujem. pripravim ogromne zaloge ko so sestavine v sezoni in je nato za čez zimo. buč recimo nimam v stanovanju kje shranjevat brez da se pokvarijo, tako da v jesenskih mesecih naredim ogromne doze "pireja", vcasih samo buča, včasih pa tudi že krompir, čebula, česen in začimbe in dam v ikeine vrečke z zadrgo.
spomladi isto delam s šparglji, ker jih imamo cele kile na teden. podobno npr sveže robide zamrznem v porcije, ki si jih moj zjutraj vrže v jogurt za v službo (se odtajajo ravno do malice).
ali pa bučke skuham z ostalo sezonsko zelenjavo v omako za pašto in vložim da je ready samo za pogret :) .

uf si me preihtela ma pustim vseeno odgovor.
ma jem načeloma vse, ne maram (oz si nikoli ne vzamem čeprav je vedno doma) kake granole, kosmičev, česarkoli z mlekom ali jogurtom. nekako mi to ni obrok, sem lačna po 20min pa še okusno mi ni neki ful

ponavljam
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Jan. 2025 10:55

Sarme. Ne gre, ne razumem te kombinacije mletega mesa in kislega zelja. Vsaka stvar posebej ok ampak skupaj, prvič in zadnjič.
V enolončnicah res ne maram kakšnih čudnih mastnih kosov mesa, me mine.

Ponavljam to o ne najljubši hrani
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 21. Jan. 2025 12:42

Ne maram slivove marmelade. Pa svinjina mi tudi ni dobra od mesa. Vampi, tartufi… ni šanse.

- - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Jan. 2025 13:09

Ee jaz isto slivove marmelada, ali pa da so slive kje v jedi.
Kaksnega mastnega, zilavega mesa,potem zdaj zaradi mojega tudi je vedno tako, da ne jemo nikoli mesa ki ni ‘rojeni, vzrejeno, zaklano’ v slo.

Zaradi izkusnje zastrupitve ne maram jest unih malih rakcev/ shrimbs pa kaksne indijske jedi mi tudi iz istega razloga ne grejo. Ok kako doma pripravljene ze( samo ne z rakci)ma ce pa vidim v restavraciji kaksne une tipicne bakrene lonce mi ze obrne.

Ne maram kitajske.

Vampov nisem pa niti provala, me ne mikajo..

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 21. Jan. 2025 19:05

Žolca. Obupna konsistenca :tot:

Kateri trenutni trend ti gre na živce?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Jan. 2025 19:55

Razni jezikovni trendi na socialnih omrezjih, tipa "POV: ___ " ali "Not me ____". :lach: :nein: (ne znam bolje opisati, ampak kdor ve, ve haha)

Umetne "stonoga" trepalnice, se posebej na otrocih. Tukaj v mestu sem z njimi videla ze dekleta, za katere prisezem, da niso se v srednji soli :tot:

Tudi fantje.. 11, 12, 13 let v velikih skupinah zvecer po mestu, vsi obleceni v crno in neke frajerske torbe, cevlje, telefone.. :nein: zalostno, da se jim mudi tako zgodaj odrasti. Tudi ko jih slisim kako odraslo govorijo, se obnasajo.. ne vem, meni je to creepy

Aja. Pa v blond pobarvane ali celo obrite obrvi :D tega v Berlinu tudi mrgoli.. sej na enih je bilo cisto kul, ma nekako je prevec ljudi skocilo na ta trend.. kombiniraj to s tetovazami po obrazu in si zmagal :D

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 21. Jan. 2025 21:33

Ne štekam nošenja trenerk v šolo.
Trenerke so za prosti čas, športanje…
Posledično mi je mimo pri odraslih ženskah, ko obleče “ta dobro” trenerko, neke “hude” superge in čez plašč. Mislim… ne gre mi skupaj pa konec!

Pa prozorna, čipkasta krila. Vseh dolžin in vzorcev. Kot da bi zaveso nase oblekla. :tot:

- - - - - - -

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov