Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Feb. 2025 17:27

Na maturantskem nisem bila, na valeti pri nas ni bila navada, da bi imeli prav vecerne obleke… sem imela kratko/ mini temno rjavo krilo na A oz tiste rese prepognjene ali kako se rece in majico brez rokavov, s kar velikim izrezom na sredini, material in barva kot bela srajca, za zavezat za vratim in pol hrbta odprtega in nizke bele petke.

Ponavljam + kateri parfum ti je trenutno vsec/ ga trenutno nosis ali kaksen drugi make-up/ nega izdelek?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 19. Feb. 2025 17:42

Obleka iz valete je bila dolga in oprijeta. Spodaj je bil črn svilen material, preko temno rdeč šifon, bila je na tanke naramnice. Za maturantskega sem imela temno vijolično obleko, zapenjala se je za vratom, dolga, rahlo na a, na hrbtu se je zavezala kot korzet, spredaj je bil kar dekolte, pa spomnim se rahlo čipkastega materiala v tem predelu.
Parfumam se trenutno bolj čez vikend, ker spet delam z mlajšimi otroki, ki se pridejo pocartat. Ko pa se, pa posežem po mojih stalnicah (YSL-Libre, Gucci-Memoir e d une odeur, Jo Malone London Myrrh & Tonka).

Kuhaš do koga zamero? Ali pa-obstaja kdo, ki ga recimo vidiš na cesti in si misliš glej tega xy, ne morem ga?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Feb. 2025 10:57

Nope, zamer nimam nobenih (če me kdo razkuri/užali kar hitro pozabim na to), so pa ljudje, ki so mi že od nekdaj neprijetni oz jih 'ne maram'. Če moram sodelovat/se družiti z njimi se pač prilagodim in poskušam funkcionirat kot da so mi vredu. Drugače se jim izognem :) .

hobi/aktivnost ki si se je nazadnje lotila?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Feb. 2025 13:04

Tematski instagram page :D in pa branje, podcasti o temah, ki me zanimajo. Pa vegetarijansko kuhanje in sestavljanje lastnih receptov 'na oko', ki si jih potem zapišem, če so hit. Počasi bi tudi iz tega lahko ratala manjša kuharska knjigica - mogoče pa me kdaj prime v prihodnosti in jo sestavim. :D

Ponavljam :ja:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Feb. 2025 15:29

Nimam casa za svoje hobije, cez dan sem v sluzbi in ko prodem iz sluzbe ves cas rihtam hišo in otroka, edino to, da sem zacela kuhat sele nekje 2-3 leta nazaj in mi je tudi malo v veselje/ zanimivo, ne samo obveznost.
Ampak ful pase tudi, ce kak dan kdo drug skuha.

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2025 15:35

Začela sem s kvačkanjem (traki za usesa, igracke, rozice,,...).

Kako si delis dela s partnerjem? Gospodinjstvo itd.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Feb. 2025 15:37

Vse delam jaz, on edino smeti odnasa veckrat kot jaz.

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Feb. 2025 16:53

Ne živiva skupaj, ko pa sva eden pri drugem se oba ponudiva da če en skuha, drugi opere, itd. Smeti nosiva sproti oba, ker sva oba v višjih štukih in se potem pač nese, ko gre kdo od naju ven. Trenutni fant je precej čist, tako kot jaz (za ene stvari je bolj pedanten od mene in sem se par dobrih navad naučila od njega), čeprav ima tudi on kakšne prostore precej našarjene in tam mu jaz pomagam s kakšnim organizacijskim trikom. :) Dve devici na kupu pač :lol: Pri bivšem sva si tudi razdelila delo in je bilo nekako fer, kljub temu da je bil po naravi neorganiziran in za kakšne stvari kar precej nemaren, kar me je na dolgi rok kar motilo, priznam. V praksi sem tudi več čistila jaz - kuhal pa je večinoma on, ker mu je bilo v veselje. Ni pa bilo lahko, ker sva živela v veliki hiši in je res veliko dela z vzdrževanjem, se mi je bilo težko konsistentno ogranizirat. Nekaj sva še poskušala z nekimi urniki - sej včasih je šlo, potem se je pa hitro opustilo.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Feb. 2025 17:18

Sem hotela se nekaj dodat ma je ze en odgovor vmes bil, da zdaj ko sem bila 2 tedna v kosu v sluzbi in ni bil noben bolan, sem se prakticno samo z otrokom ukvarjala po sluzbi med tednom( vsaj polovico dni sem sama doma v tednu, ko pridem iz sluzbe, ker je on v sluzbi do naslednjega dne ..( ne spi tamali nic do vecera, odkar konca vrtec, tako da ze on sam je polna okupacija od sluzbe dokler ne gremo spat) + kosilo kuhala, drugace je bolj kot da je padla bomba, likat nisem utegnila skoraj 3 tedne z izjemo par kosov od tamalega…
Aja trenutno sta pa oba mojadva zaspala in malo pisem ob kavi, ker sem preutrujena, da bi se takoj likat spravla.

Moj mi je drugace do zdaj govoril, da ne rabim toliko cistit, pospravljat, naj bo raje manj pospravljeno in manj ocisceno in jaz posledično manj sitna. Ker sem kao sitna, ko vec delam/ naredim.

Ponavljam + dodajam, kaj uporabljas za odstranjevanje madežev? Mali ima zdaj ze vecino oblek s fleki, ki ne grejo dol. Pa st 86 ima zdaj ze od sredine poletja pa se vedno, tolk casa da bo ze vecina oblek cudnih…
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 20. Feb. 2025 17:58

Čistim, likam, kuham večinoma jaz. On si opere in zlika sam svoje stvari. Posesava/pomivava ali jaz ali on. Čisto odvisno.

Okoli hiše večino dela opravi on.

Dobro oz. všeč mi je tudi, da starejši pomaga kdaj s šolo pri naravoslovnih predmetih, ker jaz nisem ravno močna pri tem. Da gre spat s tamalo, jo skopa ali stušira ipd…

Za odstranjevanje madežev uporavljam Opal ali Venish. En ql izdelek sem našla za takrat ko smo na kampiranju in hočem da kak madež hitro izgine; Vesh and go ali nekaj takega (lističi, s katerimi podrgneš po madežu in gre v večini stran :D)

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 20. Feb. 2025 20:09

Vsak ima svoj flat, tako da vsak večinoma opravlja gospodinjska opravila v svojem, ampak sva ogromno skupaj in si rada pomagava, čeprav je res, da so nekatera opravila lažja/ljubša njemu, nekatera pa meni.

Kuhanje - jaz, ker on nima nekih idej in tudi pripravlja samo osnovne jedi, ki so hitro narejene. Sesanje - večinoma on. Pucanje kuhinje in kopalnice - jaz. Pucanje tal - večinoma on. Odnašanje smeti - večinoma on. Tudi sprotno nakupovanje hrane večina opravi on, večje nakupe pa skupaj. Skrb za rastline - jaz. Pomivanje posode - oba.

Za madeže: čudežna gobica spuca vse. ;D

S katerim področjem v svojem življenju si trenutno najbolj zadovoljna in s katerim najmanj? (ljubezen, kariera, prosti čas, zdravje, finance itd.)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Feb. 2025 20:23

Najbolj sem s svojo lastno druzino, ljubeznijo, ceprav spolnosti niti ni, ampak pripisujem to bolj otroku, da nimamo casa biti sami in mojim hormonom zaradi dojenja. Nimam sama niti potrebe.

S svojim lastnim zdravjem tudi nimam tezav, sem zadovoljna, tako, da je tudi zelo dobro, trtica me boli zadnje mesece, se, to zadnji cas, ko sem v sluzbi in sedim, ko sem doma na negi me zadnji cas niti ni.

Najmanj sem zadovoljna glede smrti v ozji druzini, ostalo ni nic narobe.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 20. Feb. 2025 21:22

Najbolj z družino in kar se ljubezenskega življenja tiče.

Najmanj na daljši rok s službo, zdaj trenutno pa z zdravjem ker se nikakor ne morem pozdravit.

- - - - - -

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Feb. 2025 21:35

Čakaj saarijarvi, se nisi ti pred kratkim poročila z Američanom? Zakaj sem jaz mislil, da s ta istim Američanom tudi najemata hišo, sedaj pa praviš, da niti več ne živita skup?
I am confused, totally confused :roll:

Saj nisem nekaj ornk pozoren nate, ampak OK, pač približno vem za vsako/-ega tukaj kako živi oz. si ustvarim nek občutek. Sori, če sm preveč nazorno vsiljiv, v študentkih letih mi je prijateljica lezbijka rekla, da preveč predalčkam (jaz sm bil ornk veren (navzven, deloma tud navznot), ampak sm se kar velik družil s tole, ki so ji bile ženske všeč) - in očitno vas hitro tud tule popredalčkam

Zadovoljen sem v službi oz. v službah do neke mere. Bolj kot kadarkoli prej, pa še vedno bi lahko bil bolj. Verjetno issue spodaj negativno vpliva tudi na službo. Če imam težave z ljudmi privat, jih imam tudi v službi oz. če sm švoh v medosebnih stikih privat, sem pač tudi profesionalno švoh. Tega se zavedam, verjetno mi predstavlja nek blocker, da bi zrasel. Bi bilo fajn nekak uredit :)

Nezadovoljen sem z osebnim lajfom. Od družine primarne, do prijateljev, do kolegov... sratka imam kar issue v osebnih stikih. Partnerke, ki je ni. Se pa borim, delam na sebi kar znam, imam tudi zaupanje (v Boga), da bo bolje :mrgreen:

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Feb. 2025 8:21

Najbolj z družino, ljubeznijo.

Najmanj s kariero.

Ponavljam.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov