Vprašaj me... #47
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
žveplenka napisal/-a:Večino se mi ni bilo treba učiti sploh... So me v domu še ostale spraševale kako sploh zdelam ker sem skos pohajkovala, med učnimi sem spala, na vseh žurih sem blamam dobr spomin pa všeč sem bla prfoksom
Danes na poti v službo me na troli zabavata dve di(v)jakinji... ko jima "prisluškujem" sprva mislim, da hodita na kako znano gimnazijo, vidite kako pozitivno sem naravnan v prvem vtisu.

Glavno, polepšali sta mi jutro.
Sicer je bilo razbrati, da sta čist obupani nad tem kaj bo z njima v lajfu

To da se september vleče nenormalno dolgo me je tolk nasmejalo, da sm se skor vključil v pogovor. Še dobr, da je bil čas za izstop.
Mi, ki v službi nenehno lovimo roke... meni bi bilo top, da bi se (mi) neki vleklo

Drugače jaz sem se tudi ful malo učil, ko sem v matematiki zaostajal (bil na oceni 3

Ampak, učil pa sem se. Spomnim se, da sem se ful učil biologijo, ki mi res ni dišala. In ne, v naši gimnaziji ni bilo nobenega, ki se ne bi učil. Lahko so to najstniške pogovorne fore, ampak učili s(m)o se vsi. Jaz pač kampanjsko kak dan prej, a sem se, biologijo pa kak teden prej. Pa je nisem dobil 5, bolj 3.
Zdaj OK, v kaki tehnični šoli se je morda treba manj učit (ampak tam si pa ravno zato, ker so ocenili, da nisi za učenje, ampak si bolj za praktične stvari; torej ti je verjetno težko kakor gimnazijcu gimnazija), je pa tam po drugi strani potem prisotna (obvezna) praksa. Kjerkoli je treba vsaj malo migat in vsaj nekaj pokazat. Bi rekel.

Faks je pa itak overkill. Razen kak FDV, pa da ne bom diksriminatoren, tud teološka je po težavnosti po mojem na nivoju FDV, če recimo primerjamo z "resnimi" FKKT, FMF, FRI, FE, MF...
Imam en predal, pa tam medalje, pa mapo s priznanji (kemija, fizika, matematika, slovenščina - žal vse zgolj iz OŠ

Razen, če bi dobil novo punco al pa če bi otroku "moral" pokazati svoja priznanja lol
Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Enkrat sem kar konkretno špricala šolo, več kot teden dni v kosu. Sem pa to "odslužila" z dvema mesecema dela kot čistilka, mami mi je konkretno dala vedeti kaj bom delala, če ne bom hodila v šolo.
Pa ti, si imela stroge starše?
Pa ti, si imela stroge starše?
The world is as you are.
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Premalo stroge.
Glih zadnjič sem mami "potarnal", da me v lajfu ni naučila nič.
Ker mi vsake tolk časa vrže, da sem samski zarad svojega karakterja... mislim, da mi tega ne bo več nikoli (haha), ker sem obrnil žogico. Rekel sem, da sem samski, ker nimam nobene mišice in to ne od vzgoje. Da ne poznam nobenega tipa s tolk mal mišicami kakor jih imam jaz
Naslednjič se ji bom opravičil, ker sem bil pristranski. Ja, niso me naučili nič in niso me "zaščitili", ko sem moral k psihiatru.
To boli. In ko se mi je sedaj začela ta motnja, so vedeli, da me tokrat lahko zaščitijo, razbremenijo oz. da je lahko resno, če ne bom počival... In kaj so naredili? Nič.
In to fucking boli.
Ker je bilo že drugič. Sedaj se lahko sklicuje na to, da je že v starih letih in bolna in več ne more. Ampak tudi takrat ni mogla. Ta "rana otroka" (nebogljenega) pač ostane
Kje sem bil pristranski? U bistvu so mi omogočili brezskrbni študij. Nisem rabil delati preko študenta, razen kar sem sam želel, na koncu sem že delal IT stvari, ki so mi bile hobi, pa še denar sem dobil... Študent je res bil poceni, a so mi ga plačevali.
Lahko sem hvaležen.
Dajali so mi kdaj kaj denarja, oblačila me je mama... kar je slabo zame, ker se šele sedaj ukvarjam s tem, da lepe stvari nase dam. Nisem pa po drugi strani imel stroškov s tem
Itak če bi takrat bil bolj samozavesten, bi imel zmenkov kolkor bi hotel. Z zdajšnjo energijo, bi po mojem do ful študentk vrstnic prišel... ne glede na to kak sem oblečen. Ampak za zdajšnjo energijo bi se verjetno moral oblačiti sam, ker mi drugače ne bi ustrezalo
Ker pač eni so/ste mogli delati ob študiju za golo preživetje oz. financiranje študija. Jaz verjetno ne bi nič doštudiral, če bi moral še misliti na preživetje zraven.
Pač, imel sem težka študentska leta, ker sem bil preveč razvajen oz. premalo samostojen iz otroštva. Pa še resno motnjo sem imel oz. probleme z razpoloženjem. Da sem lahko faks končal, je verjetno zame bilo zelo pomembno, da nisem imel dodatnega stresa razen študija samega
Vmes sem se utrdil. Sedaj bi lažje. Je pa težko govoriti, kako bi bilo, če bi bilo. Takrat je pač bilo tako kakor je bilo.
Moj študij je pa familiji bil tolk pomemben, ker je mama (bila) falirana študentka. U bistvu je njen fotr resno zbolel, prej je živela relativno lahek lajf. Takrat je pa sama padla v to realnost delo+študij in ji ni ratalo.
Izhod je vidla, ker je razmišljala, da bo za njo lažje, če njeni otroci doštudirajo.
Žal se ji je uresničilo zgolj deloma, sin ni univerzitetni profesor in nima doktorata. Ampak sin tudi ne pravi, da je univerzitetna kariera najboljši vir zaslužka, kar je moja mama zmotno mislila. Sine ve, da je v lajfu potrebno še marsikaj (marsičesa od tega nima - recimo v biznisu ima veliko poznanstev, ker oddaja vtis "smart geeka", mal posebnega... nima pa privat ljudi za sabo, ki bi stali za njim in ga potisnili na prave (vodstvene) pozicije - pač v social skills mu zmanjka
), se pa strinja da vsekakor je narejen dober faks dobra osnova
Neke kazni pa ni bilo. Če mal začinim. Ena, ki jo lahko spremljate na TV, je sinetu ne toliko nazaj v night clubu rekla, da zgleda kot da nikoli v lajfu ni vrgel petarde.
Ker nisem vrgel petarde, me starši tudi niso mogli kaznovati za nič, razen da nisem opravljal gospodinjskih opravil (za kar me pa niso nikoli kaznovali, verjetno so se sami počutili krive, da me niso nič naučili). Razen, da sem odnašal smeti ven, kar je "moral" početi moj otrok, ko sem ju z bivšo pustil sama
Ponavljam.
Glih zadnjič sem mami "potarnal", da me v lajfu ni naučila nič.
Ker mi vsake tolk časa vrže, da sem samski zarad svojega karakterja... mislim, da mi tega ne bo več nikoli (haha), ker sem obrnil žogico. Rekel sem, da sem samski, ker nimam nobene mišice in to ne od vzgoje. Da ne poznam nobenega tipa s tolk mal mišicami kakor jih imam jaz

Naslednjič se ji bom opravičil, ker sem bil pristranski. Ja, niso me naučili nič in niso me "zaščitili", ko sem moral k psihiatru.

Kje sem bil pristranski? U bistvu so mi omogočili brezskrbni študij. Nisem rabil delati preko študenta, razen kar sem sam želel, na koncu sem že delal IT stvari, ki so mi bile hobi, pa še denar sem dobil... Študent je res bil poceni, a so mi ga plačevali.

Itak če bi takrat bil bolj samozavesten, bi imel zmenkov kolkor bi hotel. Z zdajšnjo energijo, bi po mojem do ful študentk vrstnic prišel... ne glede na to kak sem oblečen. Ampak za zdajšnjo energijo bi se verjetno moral oblačiti sam, ker mi drugače ne bi ustrezalo

Ker pač eni so/ste mogli delati ob študiju za golo preživetje oz. financiranje študija. Jaz verjetno ne bi nič doštudiral, če bi moral še misliti na preživetje zraven.
Pač, imel sem težka študentska leta, ker sem bil preveč razvajen oz. premalo samostojen iz otroštva. Pa še resno motnjo sem imel oz. probleme z razpoloženjem. Da sem lahko faks končal, je verjetno zame bilo zelo pomembno, da nisem imel dodatnega stresa razen študija samega

Vmes sem se utrdil. Sedaj bi lažje. Je pa težko govoriti, kako bi bilo, če bi bilo. Takrat je pač bilo tako kakor je bilo.
Moj študij je pa familiji bil tolk pomemben, ker je mama (bila) falirana študentka. U bistvu je njen fotr resno zbolel, prej je živela relativno lahek lajf. Takrat je pa sama padla v to realnost delo+študij in ji ni ratalo.
Izhod je vidla, ker je razmišljala, da bo za njo lažje, če njeni otroci doštudirajo.
Žal se ji je uresničilo zgolj deloma, sin ni univerzitetni profesor in nima doktorata. Ampak sin tudi ne pravi, da je univerzitetna kariera najboljši vir zaslužka, kar je moja mama zmotno mislila. Sine ve, da je v lajfu potrebno še marsikaj (marsičesa od tega nima - recimo v biznisu ima veliko poznanstev, ker oddaja vtis "smart geeka", mal posebnega... nima pa privat ljudi za sabo, ki bi stali za njim in ga potisnili na prave (vodstvene) pozicije - pač v social skills mu zmanjka

Neke kazni pa ni bilo. Če mal začinim. Ena, ki jo lahko spremljate na TV, je sinetu ne toliko nazaj v night clubu rekla, da zgleda kot da nikoli v lajfu ni vrgel petarde.
Ker nisem vrgel petarde, me starši tudi niso mogli kaznovati za nič, razen da nisem opravljal gospodinjskih opravil (za kar me pa niso nikoli kaznovali, verjetno so se sami počutili krive, da me niso nič naučili). Razen, da sem odnašal smeti ven, kar je "moral" početi moj otrok, ko sem ju z bivšo pustil sama

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Mislim da sploh niso bili strogi.
Naletela na zanimivo vprašanje - koliko prijateljev lahko povabiš v razmetano stanovanje?
Naletela na zanimivo vprašanje - koliko prijateljev lahko povabiš v razmetano stanovanje?

...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Ne vem, isto kot v pospravljeno?
če se sekiraš, da ni pospravljeno, je verjetno vseeno ali vidi 1 ali 10 razmetano stanovanje?
Ok v teoriji, če mam sicer razmetano in pride samo ena prjateljica ali en kolega mi je skoraj vseeno, za več ljudi je pa malo bolj tako...
Ponavljam
če se sekiraš, da ni pospravljeno, je verjetno vseeno ali vidi 1 ali 10 razmetano stanovanje?
Ok v teoriji, če mam sicer razmetano in pride samo ena prjateljica ali en kolega mi je skoraj vseeno, za več ljudi je pa malo bolj tako...
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
mislim da je bilo mišljeno da koliko ljudem dejansko dovolj "zaupaš" da ti ni nerodno da pridejo na obisk v kaos 

...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Če sem iskrena, pomoje nobenega
Ne vem no, tudi če vem, da mi nekdo “uleti” čez 10min, vsaj igrače na tleh pospravim ali pa jedilno mizo recimo. Od sob pa zaprem vrata
Po drugi strani pa verjetno zato tudi nimam rada nenapovedanih obiskov
- - - -
Ponavljam

Ne vem no, tudi če vem, da mi nekdo “uleti” čez 10min, vsaj igrače na tleh pospravim ali pa jedilno mizo recimo. Od sob pa zaprem vrata

Po drugi strani pa verjetno zato tudi nimam rada nenapovedanih obiskov

- - - -
Ponavljam
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Ja, 2x, po faksu, pred 1. redno zaposlitvijo, zelo malo časa, sem dobila službo preden sem sploh prišla do 1. razgovora na zavodu in zdaj na začetku nosečnosti par mesecev.
Sem od take močne slabosti preležala veliko dni/tednov po cel dan v postelji na začetku, tako, da se niti nisem mogla zelo hitro angažirat. Mogoče, bi mogla bit na bolniški, tudi, če bi bila v službi.
Ponavljam + kateri parfumi so ti všeč za zdaj jesenski čas?
Sem od take močne slabosti preležala veliko dni/tednov po cel dan v postelji na začetku, tako, da se niti nisem mogla zelo hitro angažirat. Mogoče, bi mogla bit na bolniški, tudi, če bi bila v službi.
Ponavljam + kateri parfumi so ti všeč za zdaj jesenski čas?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
nisem bila nikoli, upam da mi niti ne bo treba. me mal skrbi za situacijo na šihtu tbh.
mam en sam parfum, tako da je kot Taft - večvremenski
kaj si si nazadnje kupil/a za sprobat, da nisi bila prepričan/a da ti bo fajn? kako se je izšlo?
mam en sam parfum, tako da je kot Taft - večvremenski

kaj si si nazadnje kupil/a za sprobat, da nisi bila prepričan/a da ti bo fajn? kako se je izšlo?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov