Vprašaj me... #47
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Preden smo se zacasno naselili pri mojih, smo hodili na obisk/ sem jih videla od ccca. 1x na 2 tedna do cca. 1x na mesec.
Na poroki prijateljice, na pogrebe ne hodim sploh.. v osnovni sem bila na pogrebu none po ocetovi strani in nonota po mamini.
Ponavljdm
Na poroki prijateljice, na pogrebe ne hodim sploh.. v osnovni sem bila na pogrebu none po ocetovi strani in nonota po mamini.
Ponavljdm
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Na pogrebu od stare mame v otrostvu. Ko je druga stara mama umrla, me ni bilo v Sloveniji. Poroka pa mislim da od bivsega sodelavca. Vcasih sva vec hodila po porokah, sedaj ze par let nic, ker se mi ne da urejat za tisto eno uro, ko sedim tam in cakam, da bodo postregli hrano, ki je niti ne maram, po moznosti brez pribora, da moram vsa fancy se z rokami jest. V Sloveniji se pa sploh ne spomnim kdaj sem bila na kaki poroki.
Morbidno vprasanje: imas kaksne zelje glede pogreba?
Morbidno vprasanje: imas kaksne zelje glede pogreba?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Nimam, a to se da uredit?
Kaj pa se v nasprotnem primeru zgodi z otroci?
ponavljam, me zanima
Kaj pa se v nasprotnem primeru zgodi z otroci?
ponavljam, me zanima
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- mayaeb
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 8. 2020
Mi smo dogovorjeni čeprav na papirju še nimamo, bo treba urediti.
Lahko se vpiše kot oporoka (vnaprej izražena volja staršev).
V primeru smrti, sodišče najprej presoja veljavnost in nato, če ni v nasprotju s koristjo otrok to voljo tudi upošteva.
Če ni, so najprej na vrsti sorodniki, v kolikor so sploh pripravljeni in spet, če ni v nasprotju s koristjo otrok. Znani so bili primeri, ko otroci niso mogli k sorodnikom čeprav so želeli zanje skrbeti. To je potem to, ko presodijo, če bi bilo to sploh ok za otroke, če izpolnjujejo pogoje.
Ponavljam
Lahko se vpiše kot oporoka (vnaprej izražena volja staršev).
V primeru smrti, sodišče najprej presoja veljavnost in nato, če ni v nasprotju s koristjo otrok to voljo tudi upošteva.
Če ni, so najprej na vrsti sorodniki, v kolikor so sploh pripravljeni in spet, če ni v nasprotju s koristjo otrok. Znani so bili primeri, ko otroci niso mogli k sorodnikom čeprav so želeli zanje skrbeti. To je potem to, ko presodijo, če bi bilo to sploh ok za otroke, če izpolnjujejo pogoje.
Ponavljam
-
Glede na to, da trenutno počnem praktično vse kar zahteva elektroniko na telefonu (spletno nakupovanje, urejanje birokracije - eDavki, zVem, vrtec, itd, zvečer v postelji gledam serije, zelo veliko video klepetamo s prijateljicami, uporabljam ga tudi z sezname nakupovanja/to do liste/opomnike, .....) bi rekla da zelo veliko.
ti? preferiraš računalnik ali telefon?
ti? preferiraš računalnik ali telefon?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
Sem mislila, da veste točno cifro, ker meni vsak ponedeljek naredi weekly report, koliko sem porabila dnevno in na katerih aplikacijah, Mojemu isto, pa mmm je tudi pravil, da mu..
Na telefonu sem samo, ko otroka dojim, na računalniku bolj redko, zdaj, ko imam pavzo ob kavi z zajtrkom dopoldan, kar je 1x dnevno, pa če zvečer gledam kakšne serije, drugače sem samo na telefonu... ni časa, da bi bila na računalniku čez dan..
Imam pa zadnje tedne za 1 uro manj screentime v dnevu... mogoče, ker prej se je mali vsakič dojil po pol ure in sem bila na telefonu vmes, zdaj se pa manj časa doji in sem manj očitno...
Ponavljam + bi rekla, da imajo tvoi otroci eno od bolj pogostih/ popularnih imen ali kakšno bolj redko? Ter če preferiraš bolj slo, tuja, internacionalna imena ali kaj tretjega.. italianska?
Na telefonu sem samo, ko otroka dojim, na računalniku bolj redko, zdaj, ko imam pavzo ob kavi z zajtrkom dopoldan, kar je 1x dnevno, pa če zvečer gledam kakšne serije, drugače sem samo na telefonu... ni časa, da bi bila na računalniku čez dan..
Imam pa zadnje tedne za 1 uro manj screentime v dnevu... mogoče, ker prej se je mali vsakič dojil po pol ure in sem bila na telefonu vmes, zdaj se pa manj časa doji in sem manj očitno...
Ponavljam + bi rekla, da imajo tvoi otroci eno od bolj pogostih/ popularnih imen ali kakšno bolj redko? Ter če preferiraš bolj slo, tuja, internacionalna imena ali kaj tretjega.. italianska?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Sem sla zdaj pogledat, prejsnji teden sem imela mobitel 4 ure in 45 minut povprecno na dan. Ampak obcasno naredim za sluzbo kaj s telefona, kaj na netflixu v postelji pogledam, podcaste poslusam, ko kaj drugega delam. Drugace pa skoraj 8 ur v zaslon racunalnika gledam.
Ime statisticno ni med najpogostejsimi v Sloveniji (se pravi ni Zan, Ema ali Mark, ker a sploh lahko sestavijo skupino v vrtcu, ce nimajo med otroki vsaj po enega od zgornjih imen? ), imajo pa v vrtcu v mlajsi skupini se enega s takim imenom. Tako da neko unikatno tudi ni. Gledala sva, da zveni vsaj malo mednarodno. Pomembno mi je bilo, da se fajn slisi in napise tako v Sloveniji, kot v Bangladesu, izvor mi ni bil ravno pomemben.
Ponavljam za imena.
Ime statisticno ni med najpogostejsimi v Sloveniji (se pravi ni Zan, Ema ali Mark, ker a sploh lahko sestavijo skupino v vrtcu, ce nimajo med otroki vsaj po enega od zgornjih imen? ), imajo pa v vrtcu v mlajsi skupini se enega s takim imenom. Tako da neko unikatno tudi ni. Gledala sva, da zveni vsaj malo mednarodno. Pomembno mi je bilo, da se fajn slisi in napise tako v Sloveniji, kot v Bangladesu, izvor mi ni bil ravno pomemben.
Ponavljam za imena.
-
hayley - Cosmopsiho
Meni ne vem zakaj mi ni dalo obvestila ta teden, sem pa imela konec nosečnosti 3 ure(obnemogla ležala na posteli, nisem mogla nič drugega delati kot vrteti po telefonu), začetek po rojstvu 3 ure, zdaj pa okrog 2, prejsnji teden mi je izpisalo 2 uri 3min.
Ime v verziji kot je v dokumentih ni pogosto, krajša verzija je. Moj je izbiral, mu je bilo zelo pomembno, da je internacionalno in da ni židovsko.
Ponavljam
Ime v verziji kot je v dokumentih ni pogosto, krajša verzija je. Moj je izbiral, mu je bilo zelo pomembno, da je internacionalno in da ni židovsko.
Ponavljam
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Zadnjič sem brala en članek in ugotovila, da imata obe punci očitno kar precej popularni imeni oz. pogosto uporabljeni. Sta obe v prvih 15 imenih ampak čisto nenamerno.
Pač, imeni sta nam všeč in lepi.
Nisem nikoli imela nekih zahtev glede imena. Se mi je pa zdelo pomembno, da se oba strinjava z njim.
- - - - -
V primeru 2 otroka, bi pustila prvorojencu čisto prosto izbiro pri določitvi imena za drugorojenca?
Pač, imeni sta nam všeč in lepi.
Nisem nikoli imela nekih zahtev glede imena. Se mi je pa zdelo pomembno, da se oba strinjava z njim.
- - - - -
V primeru 2 otroka, bi pustila prvorojencu čisto prosto izbiro pri določitvi imena za drugorojenca?
-
omg, genialno
ne, absolutno ne. verjetno bi tamala izbrala Pepa za punčko in Krtek za fantka
se mi pa zdi lepo da tudi njih vprašaš za mnenje ko narediš ožji izbor imen.
ponavljam!
ne, absolutno ne. verjetno bi tamala izbrala Pepa za punčko in Krtek za fantka
se mi pa zdi lepo da tudi njih vprašaš za mnenje ko narediš ožji izbor imen.
ponavljam!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov