Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 30. Jan. 2024 9:01

uf, dobro vprašanje. najbolj me je strah onemoglosti (torej da si mentalno pri stvari, in telo popušča). ker mora bit grozno da te na stara leta previjajo, hranijo pri 'zdravi pameti'.

me je manj strah smrti tbh.

ponavljam.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Jan. 2024 9:32

Pri 27 oz. v prvem letu svoje prve zaposlitve. Frizerka mi je našla dva.
Mi je potem spulila, od takrat naprej nisem več videla, da bi imela sive lase, tako, da zdaj nimam nobenega. Tudi frizerko imam isto, mi ni nikoli nič rekla, da bi še kaj videla od takrat.(so pa starši sicer tako, mama se od vedno barva, ampak ni bilo nikoli videt, da bi imela veliko sivih las spodaj, oče ima pa pri malo čez 70 večino glave še črne, ne sive/bele)

Staranje.. ne razmišljam toliko o tem, bolj me je strah smrti oz bolj sem osredotočena na zdr. probleme ali smrt svojih staršev kot, da bi z mano bilo kaj.
Druga stvar, ki se je bojim tudi pri sebi oz vsaj sem se je, je rak. Polovica moje familje po mamini strani je imela rake. V 2. letu moje prve zaposlitve so za rakom zboleli mama in moj takratni/bivši fant.

Potem strah me je bilo, da bi zbolela za rakom preden bi imela otroke in ne bi mogla zanositi, ker ljudje po zdravljenu so lahko ali trajno ali pa nekaj/ več let neplodni. Brat od moje bližnje prijateljice je imel enega moškega tipa rakov okrog 30 let staroti in zdaj lahko zanosi samo z umetno oploditvijo. Sestra bivšega sodelavca je morala sredi nosečnosti zaradi ugotovljene levkemije splaviti in ne more več imeti otrok zaradi zdravljenja... Neke sume sem imela pri sebi, da nekaj tikam ene par mesecev ob istem času, ko je bivši imel raka, ampak potem nisem imela nič, sem bila verjetno samo zatravmirana tako, zaradi njegovega raka.
Zdaj, ko sem bila noseča in se je malega testiralo za genske bolezni, sem bila tudi sama testirana za genske ženske rake in naj bi imela vse negativno, imajo pa določene sorodnice od mame tudi potrjene gene za ženske rake....

Drugače mi pa tudi ni všeč staranje v obraz, mislim da imam sama bolj kot z gubami - teh v bistvu sama pri sebi niti ne vidim, problem, da imam bolj vidne podočnjake in ohlapno kožo po licih, okrog ust - nek točen izraz obstaja, ki si ga nisem zapomnila, kar se najbrž da s kakšnimi polnili popravit, ma do zdaj nisem čisto nič na noben način popravljena, niti denarja ne bi mela za kakšne dražje procedure...

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 30. Jan. 2024 11:04

Da ostaneš sam.
Da si odvisen od drugih. Tega me je strah…

Pa smrti. Tega, “za vedno” oz. “nikoli več”… si ne znam predstavljati oz. tega me je res groza.

- - - - -

Kako bi opisala tvoj odnos z družino tvojega partnerja/moža/fanta?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 30. Jan. 2024 13:22

Hmmm tako-tako. So zelo posebna familija. Mama ima zelo močen in trmast karakter - moj mož pa tudi, tako da tukaj zna treskat. Očim se pusti komandirat. S sestrama se dobro razumem, si pa nismo posebej blizu (med njima je tudi velika razlika v letih - ena se bliža 40im, druga jih ima 20). Mlajša mi je zanimiva, ogromno bere in ima tak skuliran humor. :) zelo se razumem z hčerko od starejše sestre, ki jih ima 9, ona je pa res tak prodigy, odštekan otrok. Jaz sem njej zanimiva, ker sem pri njih tujka in imam naglas, ko govorim angleško. Poleg tega ima mož tudi mlajšega brata, ki je sicer prijazen in delaven, ampak hkrati res v puberteti in mi gre včasih malo na jetra. :mrgreen:

kul vprašanje, ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Jan. 2024 16:11

V redu, sva zivela sicer 1 uro voznje stran od vseh in vsaj jaz, ko sem bila v najinem stanovanju nisem imela veliiko opravka z njimi. Njegovo mamo sem videla 3x po porodu, oceta 2x. Oce je faca, ceprav starejsi, se vedno dela, na svojem, zelo fajn deluje. Njegova 10 let starejsa sestra tudi faca, ful energicna, mladostna, glasna. Ima enega otroka studenta, enega cist na zacetku osnovne, ki ga je imela malo po 40..

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 31. Jan. 2024 9:52

Vredu. Z njegovimi brati in njihovimi zenami se vredu razumemo, podruzimo obcasno (ce smo na isti celini). Zena od enega od bratov je bila kar nekaj casa moja sodelavka in sva si bili precej blizu, ampak sva malo izgubili reden stik, ko sva obe nehali delati tam.
S starsi se ne vidimo veliko, niti ko smo se ziveli v Bangladesu, sploh z ocetom. So sicer vredu, prijazni, sploh mama, ampak je zaradi nekih osebnih zadev moj postavil dolocene meje, zato jih ne obiskuje pogosto.

Kaj je danes na tvojem To do seznamu?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 31. Jan. 2024 10:02

Delo na treh projektih za službo, telovadba, nakup letalskih za v amsterdam junija, en neprijeten klic. Zvečer bom sama doma, tako da kavč, deka, psička in tv :)

ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Jan. 2024 10:11

Taprvo izpolnit do konca prijavo za vrtec. Potem kej telovadbe.

- Sem na zadnje telovadila prejšnjo sredo, potem bila sama doma do nedelje oz moj se je na hitro oglasil petek zvečer, ampak sem mogla sama spakirati celo stanovanje od srede do nedelje, tako da sem dala telovadbo na stran in ene 3, 4 dni samo pakirala. Ostalo pa pospravljanje, če bo čas.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 31. Jan. 2024 11:07

Danes sem do zvečer sama, tako da glavna alineja je "preživeti do zvečer" :D

Šalim se, trenutno čiliram na kavču, sem pojedla zajtrk in sem spila že 2 kavi v miru, tako da trije pomembni kvadratki so že odkljukani. Moram še oddati paket na pošto, pobrat tamalo iz vrtca, nas vse nahranit. Telovadba bo že sprehod do vrtca in nazaj, predklonov in počepov naredim kar veliko ko si tamala ogleduje vsak listek in kamenček na poti posebej :D .
Nujna sta še 2 stroja za pranje in najmanj 2 ki jih moram zložit v omaro.

Drugače pa upam da se ustavi še prijateljica na obisk/kosilo popoldne, zvečer mamo pa v planu babji čvek ki ga odlašamo že dober teden. Se je nabralo kar konkretno dosti jamranja v tem času :D

Tako da ni velikih planov in upam da tudi ne bo velikih katastrof .

Ponavljam :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 31. Jan. 2024 13:48

Zjutraj sem morala pod nujno v službo, revizija je potrebovala neke dokumente, ki jih niso našli.
Potem sem si pa prvič vzela 1h časa in z nekaterimi sodelavci v miru spila kavo in debatirala o čist izven zadevah.
Velika kljukica narejena.

Zdaj me čaka prigrizek v obliki tablet in moja ljubezen kavč za par uric, ko sem še sama.

Imaš že kakšne načrte za glavni dopust ali za prvomajske praznike?
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 31. Jan. 2024 14:25

Že vrsto let je poletni dopust isti: J Dalmacije, kamp, prikolica.

Prvi maj pa ponavadi tudi kje v Istri, v mobilni hišici za 3, 4 dni. Občasno zamenjamo lokacijo.

- - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Feb. 2024 3:52

Ne.

Imaš eno denarnico ali uporabljaš različne (npr. manjšo denarnico za manjšo torbico)?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Feb. 2024 6:55

Eno “ta glavno” in 2 manjši (črna in bela) za tiste res mini torbice za na lepše.
Tako ne rabim res pogosto urejati denarnice in se mi ne more zgoditi, da bi kaj pozabila dati noter.

Že za torbice tega ne počnem, ker bi hitro kaj pozabila noter dati.

- - - - -

Koliko parov čevljev imaš?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 01. Feb. 2024 7:11

uf trenutno milijon. dvoje debelejše zimske, cca 8 parov različnih s petami za na lepše, dvoje usnjene škornje, in najmanj 6 parov superg (fake all starke več parov, usnjeni supergi, 'špagarce’, ...), športni copati, lahki pohodni čevlji, malo bolj močni pohodni čevlji, gojzarji.....

ponavljam + z najmanj koliko pari čevljev se 'da preživeti' po tvojem mnenju? :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Feb. 2024 9:41

Jaz zdaj, ko sem na porodniški sem imela samo ene naenkrat v najinem prejšnjem stanovanju. En čas samo ene telovadne adidas jeseni, zdaj ko je zima bolj, samo ene nizke gležnarje brez pete.

Da se preživeti, da imaš vsaj 1 ćevelj vsake vrste, recimo za pozimi 1 gležnarje brez pete in 1 petke, ko se želiš malo lepše obleči, 1 telovadne za šport recimo. Jaz v prejšnjem stanovanju sem tudi za vozičkanje nosila gležnarje, ker smo živeli v mestu.(če nosiš v službo vsakodnevno petke, pa 2 para, da malo menjaš in ne enih takoj zrabiš).

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov