Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Jan. 2024 9:11

Spalnica? :D Se pa selimo zdaj tudi za vmesni čas k mojim staršem, kjer je tudi hiša in vrt, gozd za hišo in več narave...

Ponavljam... + imaš kakšne preference pri hiši/ stanovanju, npr kaj vem, kaj določenega, kar imaš raje v (postavitvi) kuhinje, da sta kuhinja in dnevna en prostor, kamin, kaj more biti v kopalnici..?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Jan. 2024 19:04

Sicer živimo v hiši in imamo vrt, ampak še vseeno imam določene želje,…

Želela bi večji vrt z letno kuhinjo, walk-in garderobno omaro s kotičkom za urejanje (make up mizica). V kolikor bi imela večjo kuhinjo bi želela kuhinjski otok.

- - - -

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 26. Jan. 2024 20:11

Imava hišo, najljubši prostor mi je spalnica vsaj zdaj pozimi, ker imava "kaminček" bolj je kot neka na pol krušna s šipo, ampak je kul ker se lahko napokam gor pa knjigo berem pa mačkom je ful všeč :mrgreen: poleti mi je najboljša najina oaza za hišo kjer sem si no mi je on uredil outdoor pisarno in je okol in okol grmičevje in ogromno drevo pa rožice :hearts: če bi zdaj kupovala stanovanje/hišo bi si želela da je v kopalnici kad, če lahko izbiram samostoječa, velika okna, terasa ali pa vsaj velik balkon, nekaj zunanjega prostora ali pa ogromno zunanjega prostora, pa da nisi stlačen med sosedi da je mogoče vsaj ena stran obrnjena v naravo proč od ljudi da imaš malo mir, pa kamin ali krušna peč, ker je čist drugačna toplota vsaj za moje pojme kot pa gretje na radiatorje... no ja za v stanovanje jaz mogoče nisem :mrgreen:

Ponavljam...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Jan. 2024 10:57

OK, mogoce malo v nasprotju s trendi, ampak od kar zivim v stanovnaju z open koncept dnevno-bivalnim prostorom, bi mogoce raje kuhijo vsaj delno loceno, ker mi gre na zivce gledat umazano posodo po kosilu :D
Drugace vedno sem si zelela rastline v kopalnici za obcutek tropskega gozda med tusiranjem, tako da dovolj svetla in velika kopalnica. Nek balkon/terasa je itak nujno. Veliko dnevne svetlobe. Prostorno spalnico z locenim garderobnim delom, tako da je v spalnici res prakticno samo kar rabis za spanje. Smiselno razporejene vticnice (nekaj casa sva bila v flatu z vticnico poleg straniscne skoljke :lach: ) Pac take stvari.

Kaksen tip jogija imas in In ti je vredu/ bi imela drugacnega?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Jan. 2024 11:01

Najljubši prostor mi je dnevna, ker smo tam največ skupaj, tam imata mali dve igrače,...
Nimam nekih zahtev vnaprej, delam s tem, kar imam. Ponavadi sproti dobivam prebliske, s katerimi potem težim mojemu. Je pa res, da imamo listo prioritet, tako da vem, kje imam manevrski prostor (recimo najprej fasada na vikendu in potem podstrešna soba/knjižnica). Vem samo, da ne bi načrtno kupovala stanovanja, raje sem čim dlje od sosedov.

Koliko knjig imaš doma?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Jan. 2024 11:08

Doma pri starših imam enega precej trdega in mi je to všeč, več od tega se na jogije ne spoznam, vem pa, da je cela znanost za tem.
Midva imava 2 enojna jogja, moj ima od nekega slo proizvajalca Marsen. Jaz pa enega, ki so ga z enega drugega stanovanja privlekli, ni nov. Sem spala zdaj 3 dni na njegovem ponoči, ko sem bila sama doma., 1. dan sem imela filing, kot da spim na obaku.
Takoj po prihodu iz porodnišnice sem nekaj časa jaz imela njegov jogi, pa mi takrat ni ugajal, ker je toliko bolj mehek od mojega/tadrugega jogija, da me jje kar premetavalo levo in desno, ko sem se po postelji z dojenčkom v naročju s težavo kobacala gor in dol, ob tem pa šivana spodi. :boese:

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Jan. 2024 11:35

Jogi imamo srednje trd v spalnici, ceprav sem iskala bolj mehkega zaradi moza in se mi je ta v trgovini zdel bolj mehek. Sem hotela potem kupit bolj mehek nadvlozek, pa je moz rekel, da mu je super tudi brez. Jaz imam pa tako raje malo bolj trdo kot premehko. V otroski sobi imamo neko bolj mehko zadevo iz spominske pene, je drugace tudi vredu za spat, ampak itak je bil bolj malo v uporabi do sedaj, ker mali noce spat v svoji sobi :|
Svojih knjig nimam vec veliko, kar nekaj sva jih pustila v Dhaki, ne bi napolnila spodobne knjizne police. Se pa utapljamo v otroskih knjigicah.

Ponavljam o knjigah
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Jan. 2024 8:19

Imava par knjig, nekaj za odrasle - poljudno strokovnih, nekaj otroških, nekaj strokovnih. Sicer nisem prav naslov za odgovarjat na to vprašanje, ker sva se šele preselila skupaj in zdaj za krajše obdobje v tem stanovanju sva želela čim manj nosit stvari noter.

Je pa po moje bilo malo smešno, ko je prihajala patronažna k nam in monter pohištva, smo imeli ravno neko ful debelo knjigo na okenski polici 'Putin', kar je bilo verjetno videt taprvo, ko si prišel skozi vrata v spalnico. :lach:

Imam pa jaz pri starših še kar veliko svojih otroških knjig. Od takih izdanih v 80 in 90ih, do kakšne izdane okrog leta 50, ki jih je sestra od moje mame kupila s tem, ko je zbirala železo in šla prodat in za denar kupila (otroško) knjigico. (moja mama in njena sestra rojene okrog leta 50)

Ponavljam + tvoj najljubši moški in ženski parfum trenutno ali pa na splošno
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Jan. 2024 21:38

Nimam veliko svojih knjig. Bolj te iz študijskih časov in pa zdaj, ko imam otroke, več otroških oz. mladinskih knjig :D

Parfumi: ženski Chanel no.5 in od Diorja so mi nice

Moški pa Hugo Boss. Ta, ko ga mož uporablja, mi je še vedno hud :oops: :D (verjetno zato, ker ga tako poredko)

- - - - -

Kaj bi rekla, da je največja napaka, ki si jo naredil/a v življenju?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Jan. 2024 19:40

Kaj pa vem, ne razmišljam na tak način, vse me je do nečesa pripeljalo. Ampak recimo da izbira študija.

Si barvaš lase?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 29. Jan. 2024 20:43

Ja, zadnji 2 leti.

- - - -

Ti?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 22:37

Ne prav barvam, ampak sem si ena 2 meseca nazaj naredila pramene, lih še toliko minimalno svetlejše, da ni bilo treba nič belit ampak barva samo

Ti? in v katero barvo?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jan. 2024 23:27

Ja, v čokoladno rjavo.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 30. Jan. 2024 0:22

Ne, sem se nehala pred nekje 5imi leti in se še en čas ne nameravam. Sem se pa leta in leta, tako da je kar dolgo trajalo, da so mi zdravi lasje zrasli na novo. Zdaj sem pa res zadovoljna z njimi. :) tudi sivih še nimam.

Kdaj (če ja), si na sebi našla prvi siv las?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 30. Jan. 2024 0:43

Zelo zgodaj. Mislim, da pri 23ih, in to ne enega, ampak veliko. Jbg, sem se že sprijaznila da bom do 40ga že čisto siva. Barvam se zaenkrat pa še ne, ker se sivi vidijo zaenkrat samo, če dvignem zgornjo plast last, pa še to bolj kot ne le na desni strani glave ob strani (na levi je zaenkrat stanje še ok). Ampak še vseeno nadležno, ker se nočem barvat.

Ponavljam + katerega vidika staranja te je najbolj strah? (Poleg smrti).
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov