Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Jan. 2024 15:35

Za starejšo imam Dojenčkov album od MK, z ilustracijami Jelke Reichman. Ga dobila za darilo ob rojstvu od svoje babice.

Za mlajšo ga še nisem uspela izpolniti. I know… :/

- - - - - -

Morski ali zimski tip človeka?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Jan. 2024 15:40

Zimski tip.

Še uporabljaš stenski koledar?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Jan. 2024 17:53

Ne, tako kot tudi stenske ure ne več.

Ima pa oboje samo hčerka v sobi. Si piše rojstne dneve gor in šolske obveznosti.

- - - - -

Tvoja najbolj nadležna navada, ki druge spravlja ob živce?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 22. Jan. 2024 20:55

Nimam nobene :D

jk, jk, nimam pojma. verjetno to da sem preveč ekstrovertirana? posledično razlagam preveč osebne stvari in v folk vrtam z osebnimi vprašanji?

kot navada - domača navada - mojega jezi da hodim bosa v stanovanju, ko pa po čudežu imam nogavice / copate, jih v roku 15min sezujem in ostanejo točno tam kjer sem jih sezula :lach: ups :lach:

ponavljam + dodatno po želji katera je najbolj zoprna navada tvojega partnerja?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 22. Jan. 2024 22:31

Hmm en cas sem imela nadlezno navado, da sem vsem tezila, da 'se malo ostanejo' (ko so ljudje hoteli domov). :oops: sem se pa potrudila tega odvaditi.

Mojemu gre na zivce, ce za njim pospravim (ali pa ce on pocisti, in jaz potem se enkrat prebrisem - ces, 'moje ni dovolj dobro').
Pa rada namakam posodo. :oops:

Meni je pa zoprno, ko se njemu mudi v pisarno in vse pusti na lijaku - krtaco, vosek za lase, parfum, itd. Pa cevljev tudi ne da na stojalo v predsobi, jih vedno brcne samo zraven. :D

Nic pretirano groznega.

ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2024 9:52

Sem šla 1. kupit dojenčkov album pri nekje njegovih 3 in pol mesecih. Šla v špar po hrano, pa pol v Babycentru gledalaa albume in lok za dojenčka od vseh treh stvari daleč največ časaa porabila za izbiranje katerega dojenčkovega album vzet. :D Sta bila tam samo 2, ma se nisem mogla odločit, potem sem vzela 1ega od Učile, ki je še najtanjši bil in najcenejši, ma mi je bilo všeč, ker so bili na zadnji strani knjigice tisti listki od mejnikov za izrezat ' danes imam toliko in Toliko mesecev'. Sem nato par dni pozneje videla še 3. dojenčkov album, ki mi je bil pa najbolj všeč od vseh, na hitro, samo sem svojega že kupila, ne vem kateri je že bil, mogoče ta s temi ilustracijami Jelke R.
Sama imam pa enega od Učile (Kate Cody avtor), ima za izpolnjevat samo na vsaka 2 meseca nove stvari, na 0, 2, 4., .. mesece, ne vem če nimajo ostali na vsak mesec, mi je pa ful zabavno.
Sem zdaj pri njegovih 4ih mesecih izpolnila vse za nazaj in za 4 mesece, kar je možno izpolnit, samo slik še nisem nalimala in življenjske zgodbe od naju še nisem napisala.

Moja navada... moj mi je 1. reku da sem kot avtistična, da hočem vse naredit točno tako, kot si zamislim, točno po neki navadi, rigidna... drugače za mojo mamo najbrž kdaj nepraktična, še posebi v preteklosti.. ne vem, kaj bi bilo tazga drugače...

Njegova trenutno nič.. ene stvari mogoče so zalegle tudi kar sva se v preteklosti pogovarjala... sicer v preteklosti mi je bila velika jeza in razdraženost, povzdiganje glasu hitro, ko si mu kaj rekel... da je bil do svoje mame neprijazen.. to so še najbolj take izstopajoče... pa en čas da je hordal stvari, znašal ful v stanovanje, jaz pa hočem imeti 'kolikor prazno je mogoče', pa da je avtu imel zelo razmetano, njegovem, ma zdaj si je tudi kupil nek predpražnik za v prtljažnik z nekimi žepi, razdelki in mislim, da ima tudi veliko bolje kot je imel kdaj prej...

Ponavljam + najmanj priljubljeno gospodinjsko opravilo
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 23. Jan. 2024 15:49

Moja navada: grizenje nohtov
Njegova navada: preveč govori o poslu

Najhujše opravilo: likanja res ne maram!

- - -

Ponavljam vprašanje o najmanj priljubljenem gosp. opravilu
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2024 17:01

Menjavanje posteljnine, likanje postelnine(za tamalega oblekice in ostalo pa prav rada likam), pospravljanje/ zlaganje postelnine.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Jan. 2024 17:43

Ok sem slišala da folk marsikaj lika, ampak da pa kdo lika posteljnino je pa prva moja. s kakim razlogom pa to likaš?

pri nas se likajo samo srajce, bluze in obleke, kjer se dejansko vidi razlika ali je polikano ali ne. noben od nas ne mara likat, zato lika on :D

ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2024 17:50

Ne vem kaksno je pri vas, ko je posuseno. Pri nas je zmeckano. Likam, da ni zmeckano na postelji in da se lahko lepo ravno polikano pospravi v omaro, sicer se se v omaro ne da lepo zlozit.
Moja mama je tudi vse likala. Pa se veliko lepse zlika in tiste rjuhe za jogi in prevleke od mene.
Za moje pojme je za vsako stvar videt, da ni zlikana, ce ni. Jaz samo nogavic ne likam, vse ostalo ja.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Jan. 2024 18:02

Slika

tako js naredim :lach:

na postelji pa popeglam kar z ritjo prvo noč ko se uležem :D

btw mislim da bi bil primeren trenutek da pripeljemo nazaj vprašanje 'ali zjutraj pospraviš posteljo ali ne' ki je cca 10 let nazaj skoraj pokopala forum , :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2024 18:11

Ma mene moti, ce ni prav polikano, kot da bi bilo umazano ali razmetano po hisi. Pa se sem navajena, da ko sem bila studentka ali ze prej, ko mi je mama nastimala kaksne ali obleke ali rjuhe, da je bilo res vse lepo popolno pospravljeno zlozeno in vidim kaksna je razlika, ze ce jaz polikam, je razlika, kaj sele ce ne bi nic likala.
Zdaj ce imas 4 otroke kot en moj bivsi sodelavec, ki je 1x razlagal, da kupujejo samo take obleke, ki jih ni treba likat jin dajo samo iz susilca, je ena, ma dokler lahko, pa bom..
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Jan. 2024 19:20

Sarissima napisal/-a:Slika

tako js naredim :lach:

:lach: OK, vidim, kaj delam narobe. Jaz imam posteljnino na polici v omari, namesto v predalu, zato me dela zivcno vsakic, ko kdo pusti omaro odprto.

Najbolj sovrazim likanje in brisanje prahu.

Ali zjutraj pospravis posteljo in zakaj menis, da je tvoj nacin pravilen? Kontroverzna mnenja zazeljena :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2024 20:26

Hm...moj mali spi ali samo lezi v moji postelji dopoldan in tudi popoldan, ko ni na airex blazini, tako, da je on pokrit z odejo. Sicer pa dojim 8-11× v dnevu in to samo cez dan, ponoci spi in vsakic dojim na postelji... zadnji cas edino kdaj na airexu. Tako da moja postelja je skoz v uporabi.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 23. Jan. 2024 20:38

Zjutraj pospravim svojo posteljo in tudi od tamalih. Se mi zdi, da izgleda soba takoj (bolj) pospravljena, če se to naredi.

(Ja sigurno, da bi še posteljnino likala! :rolleyes: No way!)

- - -

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]