Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 09. Okt. 2023 13:00

včasih sem zelo veliko privat časa in energije namenila službi, zdaj si rečem "klinc gleda". če moja služba od mene rabi več kot. 8 ur dela in ne firma ne more preživeti brez mene med vikendi in dopusti, me DEFINITIVNO premalo plačajo :lach:

tako da ne, ne razbijam si preveč glave s službo v privat času :D (pa me služba veseli in izpopolnjuje ampak mislim da so zdrave meje zelo pomembne).

če bi mela svoj biznis, bi bil moj odgovor seveda drugačen.

si predstavljaš sebe kot "business ownerja", sp-ja ? kdor pa že ima svoj bizins (mislim da vas je kar nekaj) - zakaj si se za to odločil/a?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 09. Okt. 2023 16:06

Zato ker je zabavno, ker mi omogoča da delava skupaj z mojim, pa tudi ker je take vrste foh da drugače ne bi niti zraven prišla, mislm podjetja v Sloveniji za to niti ne obstajajo... no ja so posamezniki ampak če sam ne začneš od nule nimaš niti šans. Sem si zmeri želela službe, ki bi mi dajala več od neke "normalne službe". Zdaj so možnosti neskončne in ne hrepenim po vikendih in dopustih kot drugi ljudje. Ne vem ful mi je butast ko folk npr postanejo učitelji za to ker so vikendi frej pa ker maš počitnice, ni variante da bi živela sam za vikende in počitnice. Nisi odvisen od drugih kakšno plačo boš imel ampak si odvisen od sebe kaj boš naredil za to da boš zaslužil kot si želiš, je pa še vse tok sveže, da kakšen mesec živiva na makaronih kakšen mesec pa na jastogu...karikiram...no pa tud ne tepem se po glavi kok let mam še do penziona - kok jih poznam k še 30 niso pa že računajo pa jokajo kok desetletji je še do konca, ker jaz bi to delala do smrti, ker v mojem primeru to ni samo posel ampak način življenja...

Ponavljam + zakaj delaš?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 09. Okt. 2023 18:33

Dobra vprašanja :oops: :D

Delam za preživetje, za boljše/"dobro" življenje... in če bi bil brezposeln tudi zaradi smisla... ko delaš se ti ne zdi, da delo osmišlja lajf, ampak ko ne, hitro opaziš, da ga ...plus delam tud za penzijo... je precej bolj varno kakor plačevanje minimalnih prispevkov preko s.p., da dobiš čimveč ven... in ne, lahko da v starosti ne boš zdrav/-a in boš še kako rabil neko normalno penzijo... seveda to če bo penzija takrat, je pa drugo vprašanje :twisted:

Drgač sem tudi ta vikend bil zuni, so mi dali brezplačni VIP nekje, haha, končno da mi kdo tud kaj da, ne sam vzame :twisted: (zadnje cajte je vse noro drago :mad: :evil: :mad: ) ...no pol ko najlepšo punco začenjam mal "vrtet" hitro pristopi njen tip, ona me pa po IG-ju ignorira :mad: :evil: ...če nimaš v živo jajc, probaš po IG... no situacija postane bizarna, ko mi IG prepove pošiljati sporočila, da kao prenavljajo sistem in lahko samo še "chat request" pošljem... in zdaj še z eno ki mi je neki lajkala... še njej ne morem pisat, ker sem v invite napisal "živjo", namesto "živjo, prosim dodaj me ker me IG ima na listi 'prestopnikov/psihopatov'" :twisted: Fakin new world order korporacije/aplikacije... in pol mi še pojasnjujejo (auto-generated), da Covid19 pravil ne smem kršit... si me je facebook zapomnil, da so takrat brisali mojo objavo o Covid19... fak saj vem, da bivši sodelavec, ki je nekoč ful bil proti Facebooku dela sedaj tam... in vem da bi mene tud zaposlili, kar pa ne bi pomenilo, da moj profil tam še vedno ne bo markiran za nezanimivega / spam / al pa nekoga, ki lepe punca "nadleguje"... pejte u rit... sicer pravijo, da bo to pravilo vstopilo v veljavo za vse, ampak moj drugi profil te omejitve nima... sem očitno med prvimi, ki mu ne pustijo pisat sporočil, v kolikor nima dodanega obojestranskega like-a No in pol en drug friend pravi, da je prava dating aplikacija IG ne Tinder

No in pol v zafrustrirani nedelji, ko grem k maši neprespan, razmišljam kaj bo z mano, da to tako več res ne gre, da je podn od podna ta moj lajf... in pol dobim idejo hahaha o lastnem biznisu... končno. Nekoč sem jamral, da nimam ideje, sedaj idejo imam, samo realizacija bo vzela čas... no to bi lahk bil začetek mojega dodatnega biznisa...

Ker za lajf, ki ga hočem imet, bi rabil več prihodkov (pa ne za "spremljevalke", one niso v dolgoročnem planu), služba mi je pa po drugi strani všeč... se mi zdi, da mi ene strani ležijo... pa boljš, da delam še kaj privat, kakor pa ženskam težim po IG-ju preveč... glavno če se bom potrudil, bi lahk naredil zanimivo spletno stran / platformo, mislim da česa takega še nimamo... najprej čist za hobi, pol bi se pa po mojem dalo s tem tud zaslužit :mrgreen: :lach: Mogoč sm slabo raziskal obstoječe stanje, ampak bom moral sam. Ker ideja se mi zdi tolk dobra, da ni prostora, da razlagam naokol.

Še odgovor ("kratki"). Lahk sm (popoldanski) biznis owner, torej, samo zaenkrat bi to imel za zraven, ker mislim, da na šihtu se fajn razvijam in mislim, da je smiselno, da nadaljujem s tem.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Okt. 2023 20:29

Ne, si ne predstavljam, da bi sama zaštartala en business, se mi zdi da nisem oseba za to oz. mi bolj odgovarja “predvidljiva” služba od do…

- - - -

Najboljše, najbolj izvirno, najlepše darilo ki si ga kdaj prejel/a v dar?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Okt. 2023 9:04

Ne spomnim se nobenih posebnih daril... recimo verižica, ki sem ji dobila od dveh prijateljic za rojstni, 30ko. Torta, ki mi jo je kdaj spekla mama za rojstni dan, torta, ki so mi jo prijateljice naredile za rojstni dan konec osnovne.

Aja moja naj darila v lajfu so sigurno bile igrače še v otroštvu.

Kaj trenutno bereš?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Okt. 2023 10:34

Cribsheet že drugič, ampak mi gre zelo počasi :D

Plani za vikend?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Okt. 2023 13:26

Am..pogledat se dolocene obrazce, ce morem se kaj oddat oz enega za vsak slucaj, ceprav ne vem, ce pridemo kaj zraven.. Potem eno knjigo brat, ko je cas in pogledat se kaj je s temi Veva predavanji oz jih kupit in pogledat kaj - sem ze skor odlocena, da jih vzamem.
Potem naredit danes ali jutri ene veganske piadine, da porabim te sampinjone do koonca. Ostalo imamo hrane, kar nam je mama prinesla. Malo pocistit, preprazporedit hladilnik in pogledat, kaj je treba porabit. Ostalo pac opravki sproti pospravljanje, ciscenje..

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Okt. 2023 14:13

Vceraj sem do poznega delala, danes smo pri kolegici ker ji moj montira polico (jaz sem si racunalnik prinesla s sabo za delo, ta teden imam res ogromno). Kasneje greva na en rojstni dan za par ur in potem domov. Jutri bi sla rada kolesarit in pa na kak boljsi sejem ker rabim kaksno toplo jakno (mojo so mi ukradli par mesecev nazaj ko sem bila zunaj :nein: )

Ampak je lep vikend, ja :)

ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Okt. 2023 14:22

Vsaj do polovice splesti šal, izkopati ves krompir, iti na nočni sprehod z lučkami s tamalima, ju peljati v kino, pa uspešno počuvati sestrinega psa.

Sobota zvečer je. Nisi preveč utrujena, jutri nimaš obveznosti. Kako boš preživela večer?
The world is as you are.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 14. Okt. 2023 18:59

V dvoje na kavču, junk food & dober film :)

Ponavljam.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Okt. 2023 13:51

Sobote so vedno za socializiranje, tako da sem pri komu doma ali pa gremo ven. Med tednom oba delava od doma, tako da ob vikendih moram zamenjati okolje. :ja:

Koliko casa na dan prezivis na telefonu? Si ta cas omejis?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Okt. 2023 22:44

Jutri mi bosta oba telefona poslala tedenski report... in pol lahk seštejem... in ti napišem :lach:

Drgač ne zdi se mi, da preživim veliko časa na telefonu, nekaj pa še na računalniku, na računalniku po mojem več

Tako da nič ne omejujem. Dejansko, danes sem moral čistiti in sem si vzel čas za to in sem ostale stvari podredil temu. In spanju, ker sem obe noči mal ponočeval. Prioritete pač.

Gledaš Slovenija ima talent :?:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Okt. 2023 23:13

Ne.

Najljubša vrsta/oblika testenin?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 16. Okt. 2023 11:29

Ravioli ali njoki. Nekaj od tega.

- - - -

Katera hrana ti je najboljša - Kitajskem ali mehiška?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Okt. 2023 11:38

Kaj niso njoki iz krompirja?

Meni so špageti z bolonjsko, čeprav sama nisem nikoli delal bolonjske, pa tudi pastičo/lazanja, pri nas je to eno in isto.

Morem rečt, da nič od tega dvojega nisem ful fan. Kitajska pa sploh ne, smo naročili enkrat dostavo v službi med malco, letos poleti in mi je bila zanič. Tajska mi je všeč ali te neke asian. Če že zbiram med tem dvojim pa mehiška.

Moj tedenksi report za screentime je bil ta teden 2 uri58 min dnevno. :D

Uporabljam pa mobi tud recimo med kuhanjem, da recept dol gledam, med likanjem imam yt in slusalke npr., med dojenjem tudi po mobiju kdaj brskam, alpa kdaj pogledam kak video pred spanjem na yt, namesto prenosniku. Zdaj sem pa tudi ful bila v teh skupinah in skupnih chatih od mam..

(Ko sem še telovadila, sem posebi zdaj v tem novem stanovanju tudi dnevno 10-cca. 45 min pilates/joga videov dnevno iz mobija gledala, sam ne zdej ta teden in ta mesec...)

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov